Mijavček
|
Oj! najprej Špelka: čestitam tetica! Potem pa se hvala vsem za dobrodoslico, lara light, jaz sem na GK, še kar vztrajam tukaj. Enkrat sem bila pri Rešu na razgovoru, pa sem se vseeno odločila, da poskusim na GK še malo. Čeprav je na GK organizacijsko in nasploh katastrofa, se mi zdi, da so in zdravniki in večina sester in ostali zelo strokovni. Jaz se trenutno poskušam otrest ideje, da je z mano nekaj narobe. Se grem eno avtosugestijo , da bolezni ni in mogoče jo potem tudi res ne bo. Torej 2 meseca nazaj sem bila operirana in zdaj E ni več! Od zdaj naprej razmišljam samo, kako se bom čimbolj pripravila za . Bomo vidl, če deluje! Ma v tretje mora it. Prvič sem mela kratek postopek, drugič pa dolg postopek, začneš .. hm evo sem že pozabila, 22 al 23. dan ciklusa s Suprefactom oz. špikami ali spreji, ki prekinejo t.i. hipofizno os oz. povzročijo, da tvoji lastni hormoni ne delujejo na telo, potem dobiš M (jaz sem jo dobila kot običajno, ni pa to nujno) in tako "očiščena" lastnih hormonov greš čez 10 dni, običajno ravno med M, na UZ in potem se nadaljuje podobno kot pri kratkem. Ko začnejo folikli rast dobiš še tiste druge injekcije, ki zagotavljajo bolj enakomerno rast foliklov. Koliko katerih injekcij je odvisno od vsake posebej, kako pač reagirajao jajčniki. Pri dolgem postopku naj bi bila prednost v tem, da lahko bolj nadzorujejo rast foliklov, da ne počijo prehitro in tudi pri dolgem je običajno večje število jajčec. Na GK LJ mislim, da prvič zmeraj dajo kratkega najprej (spet odvisno od ženske, kako ji delujejo hormoni, kok je stara...), kratek postopek je bolj prijazen do uporabnic (manj hormonov in vsega sr... ) Pri kratkem postopku gre res vse bolj na hitro, 2. dan ciklusa začneš z injekcijami in se mi zdi že čez nekaj dni (5?) začneš z UZ-ji, potem ti dajo (ali pa tudi ne) dodatno špiko ali dve za stabilizacijo in čez nekaj dni stopka, 2 dni po stopki punkcija in to je to. To je tko zelo na hitr, tehnično. Drugač pa punce, več o IVF je na temi IVF december, januar. tam pa lahko izveste, da so injekcije vsak dan v trebuh mala malca proti temu, kako ta zmešnjava hormonov vpliva na telo, na razpoloženje, kot da že samo dejstvo da si v IVF ni že dovolj stresno, te še hormoni po glav udarjo . Ja strah me je, ampak vse se splača za , a je tko? No poglej mene, kako sem se razpisala. Punce držte se, čau.
|