|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!!
31.1.2008 9:58:48   
jer.za.
Na 28.dan so vitamini, na 29.dan pa voda.Vsaj včasih je tako bilo

Zdej pa res ne vem več. A ni voda na 30 dan???user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1826
   RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!!
31.1.2008 10:01:13   
jer.za.
Kako vam drugim uspe po aerobikah hodit?


Jaz mam gibanje kar doma, vsak večer ene 45 min(večinoma ob otroških pesmicah), zraven pa še tamali malo telovaditauser posted image user posted image .

(odgovor članu binica)
Neposredna povezava do sporočila: 1827
   RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!!
31.1.2008 10:08:25   
Anonimen
 



user posted image




user posted image


90 DNEVNA DIETA


NOVICE


FORUM


KLEPETALNICA

user posted image



Sponzor foruma








[/link]







user posted image


user posted image















Uvod
Dieta, ki je pred vami ni dieta v pravem pomenu besede. Gre bolj za sistem pravilnega prehranjevanja, ki ima za posledico spremembo metabolizma v organizmu in s tem posledično izgubo odvečnih kilogramov. Sprememba metabolizma je pomembna zato, da lahko po prenehanju diete obdržimo pridobljeno težo.
Opozorilo: Dieto uporabljate na lastno odgovornost. Avtor teh spletnih strani ni odgovoren za posledicami, ki bi jih pustila ta dieta, zato je ključno, da se pred dieto in med dieto posvetujete z vašim zdravnikom!

Predstavitev diete
user posted image Ciklus diete traja 180 dni oz 6 mesecev. Pojem ciklus diete se nanaša na obdobje od začetka in konca diete. Po koncu ciklusa lahko začnete z novim ciklusom. Upoštevanje ciklusa diete je pomembno in se ga ne sme spreminjati, drugače je dieta lahko neučinkovita in ima posledice za zdravje. Z 90 dnevno presnovno dieto lahko izgubite v enem ciklusu tudi do 25 kg, vendar je gibanje izgube teže odvisno od posameznika. Dieta je uspešnejša pri ljudeh z višjo prekomerno telesno težo, kot pri tistih z manjšo prekomerno težo.
Drugi učinki diete poleg izgube telesne teže so lahko tudi občutno znižanje krvnega pritiska (ljudje, ki jemljejo zdravila za krvni pritisk se morajo o prenehanju jemanja zdravil posvetovati z zdravnikom, zato je med izvajanjem diete zaželeno kontroliranje krvnega pritiska in krvne slike), boljše počutje, zmanjšanje apetita in manjša občutljivost na vremenske spremembe.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Prvih 90 dni
V tem obdobju se dejansko izvaja 90 dnevna dieta. Vseh 90 dni se je potrebno striktno držati prehranjevalnih dni po vnaprej določenem zaporedju. V tem času se bo telo očistilo in se navadilo na nov način prehranjevanja. Pred zacečtkom diete je dobro vedeti kako poteka [link=http://www.mojplanet.si/index.php?page=Prebavni_ciklus]prebavni ciklus
.
Prehranjevalni dnevi: Prehranjevalni dnevi so najpomembnejši element diete. Njihovo zaporedje in pravilna kombinacija hrane sta odločilnega pomena.
Dieta je sestavljena iz 4 rednih prehranjevalnih dni in enega občasnega. Tako imamo beljakovinski, škrobni, ogljikovo - hidratni ter sadni dan. Vsak 29. dan (se ponovi 3x v 90 dneh) pa pride vodni dan.
Dieta se začne vedno z beljakovinskim dnem, nadaljuje z škrobnim in konča z sadnim dnem. Ko je 4 dnevni ciklus končan se začne znova in tako ponavlja 90 dni. 29. v mesecu. oz. po sadnem dnevu je vodni dan. 




1.



2.


3.


4.






29.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Drugih 90 dni
Ti dnevi veljajo za dneve normalnega uživanja. To pomeni, da začnete spet jesti normalno, začnete mešati beljakovine, škrob in OH. Samo zjutraj za zajtrk jeste sadje. Nekateri se v 90 dneh navadijo na novi način prehranjevanja, zato ostanejo na sistemu ločevanja, vendar je treba tu poudariti, da lahko ločujejo hrano, ne smejo pa nadaljevati z dieto!.
Ločevanje poteka napr.: da za kosilo pojejo samo beljakovine, za večerjo pa samo škrob. Naslednji dan OH in za večerjo spet beljakovine, itd...
Splošni nasveti

  • user posted image Dieto morate prekiniti po 90 dneh in počakati 90 dni do novega ciklusa!!!

  • Za zajtrk je obvezno sadje (tako v 90 dnevni dieti, kot 90 dnevnem premoru), saj organizem iz njega črpa integrirani sladkor, s katerim se hrani živčni sistem in pomaga pri presnovi hrane!

  • V kolikor vam teža v prvih 10. dneh ne pade ne izgubite upanja in volje in izpeljite dieto do konca, saj lahko nenadoma izgubite tudi do 4 kg. Ljudje z večjo prekomerno težo hitreje izgubijo kg!

  • V času diete se lahko pojavijo alergije, zato je potrebno pojesti košček jedilne čokolade

  • Ne menjajte dnevov, ampak se striktno držite zaporedja beljakovinski dan, škrobni dan, OH dan in sadni dan

  • Ppred začetkom diete obiščite zdravnika in si izmerite krvni pritisk in preglejte krvno sliko. Vsaj 1x mesečno obiščite zdravnika, ki bo izmeril vaš pritisk in krvno sliko.

  • Dieta je primerna tudi za osebe z zvišanim krvnim pritiskom, vendar če jemljete zdravila proti pritisku jih ne prenehajte jemati brez vednosti in posvetovanja zdravnika!!

  • Za kuho uporabljajte kakovostno olje (priporočamo olivno olje), seveda v čim manjših količinah in začimbe

  • Upoštevajte čas med obroki. V kolikor vas zvije, si privoščite manjšo količino sadja ali pa spijte vodo ali sadni sok.

  • V kolikor pijete svež, naravno izstisjen sok morate vedeti, da je to isto kot bi pojedli sveže sadje in se šteje kot en obrok! V kolikor ne zdržite brez kupljenih sokov, priporočamo GAZIRANE pijače, ker imajo manj sladkorja. Prav tako lahko pijete nesladkani čaj ali črno, nesladkano kavo.

  • Dnevno morate spiti vsaj 1,5 l vode

  • Ne pozabite na rebro čokolade pri OH dnevu, zaradi alergij

  • Pri zaužitju obroka si vzemite čas in vsak košček dobro prežvečite

  • Pri zauživanju obroka ne pijte vode ali čaja, saj s tem razrečite prebavne sokove in jim tako preprečite uspešno razgradnjo. Vodo ali čaj spijte vsaj pol ure po obroku

  • Nikoli ne pijte mleka med obrokom, saj mleko preprečuje želodčnim sokovom razgradnjo hrane. Nasplošno mleko pijte samostojno, v čim manjših količinah saj deluje kot samostojen obrok.

  • Ko boste na dieti ne pozabite na razgibavanje, saj že preprost polurni sprehod pomaga vašemu telesu

  • Preveč soli v dnevni prehrani preprosto ni zdravo. Pri mnogih ljudeh lahko prevelika količina soli dvigne krvni tlak na nezdravo stopnjo in zadržuje vodo v telesu. Poskušajte sol nadomestiti z okusnimi začimbami
-------------------------------------------------------------------------------------------
user posted image
90-dnevna LOČEVALNA DIETA
OKUSNE JEDI ZA 90 DNI
Knjiga je zasnovana tako, da ni potrebno razmišljati, kaj boste jedli naslednji dan. Ni pa nujno, da se držite predpisanega jedilnika. Pomembno je le, da si znotraj dneva, ki je na vrsti, izberete hrano, ki je dovoljena. Princip prehranjevanja 90-dnevne ločevalne diete je primeren tudi za vse, ki imate dolg delavnik in za vse, ki kuhate za družinske člane. Jedilniki so preprosti, sestavljeni iz izdelkov, ki so na voljo v naših trgovinah. Nekatere jedi lahko skuhate za več dni in jih spravite v zamrzovalnik. Lahko pa uživate le jedi, ki jih imate radi, seveda pod pogojem, da urnika prehranjevanja in kombinacije živil ne spreminjate.
Prodajalec:
Uredništvo revije Rina
Katarina d. o. o.
Cankarjeva ulica 6, 2250 Ptuj
Tel.: 02 778 17 71
E-naslov: katarina@amis.net



O dieti :: Forum :: Novice :: Klepetalnica Copyright © 2005 Izdelava spletnih strani Afnadesign.user posted image

var sc_project=3215149;
var sc_invisible=0;
var sc_partition=35;
var sc_security="484c485f";




[/link][link=http://www.statcounter.com/]

(odgovor članu jer.za.)
  Neposredna povezava do sporočila: 1828
   RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!!
31.1.2008 10:09:27   
Anonimen
Vsak 29.dan je vodni.Trije meseci, 3x vodni dan.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1829
   RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!!
31.1.2008 10:16:33   
jer.za.
LOČEVALNA
 
Kind lady: user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  hvala ti!!!!

To pomeni imam vodni dan že ponedeljekuser posted image user posted image user posted image . No pol se bom pa zvagala v torek zjutraj, pa poročala kg. Me prav zanima kakšno bo stanje ter seveda če bom sploh uspela zdržati s tole vodo cel dan. Po mojem bom cel dan na RR, da se bomo še z ostalili spodbujaleuser posted image user posted image  Pa kar ob 19.00 bom šla spat, da bo čimprej torek in mesekuser posted image user posted image user posted image .


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1830
   RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!!
31.1.2008 10:22:00   
jer.za.
Vsaj 1x mesečno obiščite zdravnika, ki bo izmeril vaš pritisk


Sem si šla zmerit pritisk: 120/71, pulz 49user posted image user posted image user posted image . Čisto idelano.

Evo, zdej pa kr vse k meni, vam bom pomerila pritisk-danes tudi ni nič čakalne dobe, je kar neko zatišje pred ljudmiuser posted image . No sej, bo pa zato v ponedeljek trojnouser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1831
   RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!!
31.1.2008 10:33:20   
Špelca21
Čav punce.

Veste kaj mi je včeri moj user posted image  reku. Da lahko samo še 2 kg shujšam, ker če bom shujšala za 10 kg (pol jih bom mela tok kot takrt ko sva se spoznala, torej 65) da bom k une anoreksične punce. In da me je takrt zato k sm bla tok suha skoz pol vozil na kosila in večerje. user posted image user posted image user posted image  

Zanč sva se pa tud neki pogovarjala k eni moji kolegici fant sitnar da ne sme jest tok čokolade (resje nora nanjo), pa mi moj reče "A vidš kok sem jst dobr do tebe, k ti jo pa še kupujem. A se zavedaš kakšen zaklad maš doma."   user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu jer.za.)
Neposredna povezava do sporočila: 1832
   RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!!
31.1.2008 10:39:50   
*tajda*
ja v ponedeljek ze vagam...po enem mesecuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jer.za.)
Neposredna povezava do sporočila: 1833
   RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!!
31.1.2008 11:05:44   
Anonimen
O punce, ste ble pridne v pisanju.. user posted image user posted image

Ampak, tako pa niste bile pridne..user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image  Ampak, očitno je bil včeraj tak dan, ker sem tud jaz grešila.. (prej pa 14 dni nič). Za kosilo sem si naredila gobe z jajčko, dala dvakrat v usta in mi je ratalo kar slabo.user posted image  Potem sem pa kuhala gobovo juho in sem naprej parkrat obliznila žlico. Potem so pa vsi pojedli, jaz pa vzamem testenine, jih prelijem z juho in pojem.. Sicer ne veliko, ker sem takoj ratala napihnjena. No, potem pa še par napolitank.. user posted image user posted image user posted image  Skratka, nisem bla pridna.. Barbs, dej kaj naredi, no.. user posted image

DAnes sem seveda pričakovala + na vagi, vendar sem bila pozitivno presenečena.. je šlo za 0,8 kg dol.. Tako, da še 0,2 kg in bo -5 kg!!!!!!! user posted image user posted image user posted image

Po pravici povedano, sem danes nameravala nehat z zelenim slapom in sem hotla začet jest vse B. Ampak sem zjutraj dobila voljo. tako, da bom še par dni na tej dieti.!!  

(odgovor članu *tajda*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1834
   [Brisano sporočilo]
31.1.2008 11:58:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1835
   RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!!
31.1.2008 12:14:21   
oktavija
Deklata!

Pri zelenem slapu sta sadje in jogurti prepovedani!
Zato sem se jaz spomnila, da če me prime da morem kaj sladkega dat v usta si skuham čaj z natrenom, al pa en Orbit požvečim pa je bolje!!!

Upam da mi bo uspelao! user posted image A je še katera ki je na zelenem slapu?
Žal meni ločevalna dijeta ni pisana na kožo...user posted image

_____________________________

Tukaj lahko glasujete za našo princesko: http://www.maminajdi.si/index.php?option=com_joomgallery&func=detail&id=420&Itemid=220

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1836
   RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!!
31.1.2008 12:16:05   
jer.za.
jer.za; kaj ni srčni utrip malo nizek( 49 )?


Kot strokovnjak na tem področju ti lahko povem, da so zaželjene nizke vrednosti pulza, le pod 40 ne sme spustiti. Dokazano je, da imajo ljudje z nizkim pulzom daljšo življenjsko dobo.  

2.2. si bom pa tudi jaz privoščila krof. Imam ravno OH dan, tako da bom za večerjo pojedla en domač, še topel krof.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1837
   RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!!
31.1.2008 12:18:37   
Anonimen
Oktavija, jaz sem na zelenem slapu od 14.1... Ampak bom samo še ta teden, potem grem na vse B.. Ker zjutraj ne morem več jest mesa, jajc, rib... user posted image user posted image

(odgovor članu jer.za.)
  Neposredna povezava do sporočila: 1838
   RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!!
31.1.2008 12:28:55   
oktavija
Biba12user posted image user posted image user posted image , jaz imam srečo da mi ni treba jest takoj zjutraj, ko spijem kozarec vode s kisom in nato še dva kozarca vode, pa še kak čaj z natrenom, imam do malice dovolj, pol si bom pa v službo nosila kuhano zelenjavo, včasih bom šla na kako solato, zvečer pa tako ali tako pripravljam vedno mesno ali ribjo večerjo... Mislim da mi bo malo lažje kot je tebi... Sicer si pa pridna da si zdržala 14 dni. A si kaj shujšala?
Prosim drži pesti da meni uspe dlje kot tebi!!!
user posted image user posted image Jaz pa želim da tebi uspe z B dijeto (a to pomeni da imaš krvno skupino Buser posted image )  

_____________________________

Tukaj lahko glasujete za našo princesko: http://www.maminajdi.si/index.php?option=com_joomgallery&func=detail&id=420&Itemid=220

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1839
   RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!!
31.1.2008 12:32:20   
daysi
Vodni dan je takoj po sadnem denvu in če izračunaš, to pride na 29 dan, 4+4+4+4+4+4+4= 28 dni, 29.dan pa je vodni. Naslednji dan pa jovo na novo, beljakovinski.

(odgovor članu oktavija)
Neposredna povezava do sporočila: 1840
   [Brisano sporočilo]
31.1.2008 12:43:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu jer.za.)
  Neposredna povezava do sporočila: 1841
   RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!!
31.1.2008 12:55:22   
nicolina
Pozdravljene,
jaz se tudi odločujem za dieto in sicer 90 dnevno. Samo ne vem če lahko, ker še dojim. Ostalo mi je ene 5 kg po porodu, pa bi jih rada spravla dol. user posted image  Kaj pravite ? Hvala za odgovore.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1842
   RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!!
31.1.2008 14:00:23   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: jer.za.

jer.za; kaj ni srčni utrip malo nizek( 49 )?


Kot strokovnjak na tem področju ti lahko povem, da so zaželjene nizke vrednosti pulza, le pod 40 ne sme spustiti. Dokazano je, da imajo ljudje z nizkim pulzom daljšo življenjsko dobo.  




To mi malo razloži. Ker sem si samoplačniško dala  ultrazvočno pregledat srce in je "naj haj" zdravnik povedal, da tako zdravega srca že dolgo ni videl ( možno je, da mi je lagal, ker sem plačalauser posted image user posted image user posted image  ) .
Moj povprečni pulz je pa 80.user posted image

Se pravi, bom kmalu v krtkovi deželi, al kako?user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu jer.za.)
Neposredna povezava do sporočila: 1843
   RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!!
31.1.2008 14:08:49   
jer.za.
Se pravi, bom kmalu v krtkovi deželi, al kako?


Številne obsežne raziskave so pokazale, da je srčna frekvenca obratno sorazmerna z življenjsko dobo . Povišana srčna frekvenca je neodvisen dejavnik tveganja za nastanek arterijske hipertenzije, ateroskleroze in drugih srčno-žilnih obolenj.Povezana je z višjo umrljivostjo bolnikov z angino pektoris.
......
Po vseh zadnjih raziskavah je priporočena vrednost srčne frekvence med 50 in 60 udarci /minuto, 80 je zgornja dovoljena meja.

Svetujem ti, da si večkrat pomeriš frekvenco v mirovanju, če bo le ta nad 802, pa obišči zdravnika.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 1844
   RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!!
31.1.2008 14:10:23   
jer.za.
Svetujem ti, da si večkrat pomeriš frekvenco v mirovanju, če bo le ta nad 802, pa obišči zdravnika.

user posted image user posted image user posted image
Sem se zatipkala, če bo nad 80, obišči zdravnika.


(odgovor članu jer.za.)
Neposredna povezava do sporočila: 1845
   RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!!
31.1.2008 14:14:29   
birdy
IZVIRNO SPOROČILO: nicolina

Pozdravljene,
jaz se tudi odločujem za dieto in sicer 90 dnevno. Samo ne vem če lahko, ker še dojim. Ostalo mi je ene 5 kg po porodu, pa bi jih rada spravla dol. user posted image  Kaj pravite ? Hvala za odgovore.


Jst tud še dojim, zdej bom začela GH uvajat, pa že en mesec hujšam z Montignacom pa je mleka zadost.
Kaj pa če bi po Montignacu hujšala?
Za ločevalno pa ne vem, vem da je ena govorila, da ji je začel mleka zmanjkovat, tko da jst na tvojmu mestu nebi.
Ampak to je seveda le moje mnenje.

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1846
   RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!!
31.1.2008 14:22:46   
jer.za.
Nič, jaz se za danes poslavljam, se tipkamo jutri. Šibam proti domu, doma pa danes ne bom prižigala računalnika.

papa

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 1847
   RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!!
31.1.2008 15:37:08   
Anonimen
Oktavija, od 14.1. sem shujšala 5 kg. Mislim, da je to za mojo postavo kar veliko. Pri meni je problem, ker ne maram zelenjave in jo pač ne jem. Ostane pa samo meso..user posted image
Drug teden grem pa na prej z dieto, le da bom vključila še ostale B - beljakovine (mleko, jogurt, sir, hrenovko, ki se je pri zelenem slapu ne sme.. + sadje) Se mi zdi, da bo malo lažje.. Bom lahko zjutraj samo kak jogurt ali sadje, ali pa samo belo kavo.. Popoldne bom pa že lahko jedla meso.. user posted image

(odgovor članu jer.za.)
  Neposredna povezava do sporočila: 1848
   RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!!
31.1.2008 17:17:05   
tjaga
Oj,

sem rekla, da se vam kasneje oglasim, da povem, kako mi gre. Zamuda je sicer 24-urna user posted image , pa vseeno. Saj toliko pogrešana pa tudi nisem user posted image user posted image
Najprej: se mi zdi, da je kar precej velik osip od začetne ponovoletne vneme. Punce, dajmo, splača se.

Meni čas ne dopušča ničesar. Sem non stop v službi, ker ganjam majstre, ki nam urejajo pisarne in izgubljam kalorije z živci user posted image .
Jem premalokrat, to je dvakrat, maksimalno trikrat na dan, čeprav sem rekla, da bom jedla večkrat po malo.
Tudi na telovadbo zadnje čase ne mislim kaj dosti, ker mi ne znese. Bom naslednji teden spet začela. Upam, da bomo na šihtu zrihtali toliko, da mi ne bo treba biti popoldan tukaj.
Kilaža se še vedno spušča, samo kaj ko imam občutek, da se mi topijo mišice in ne "rešilni pasovi" okrog trebuha.
Jah, kaj čmo, takle mamo.user posted image

_____________________________

Ni pomembno, da se mi danes nič ne da; važno je, da se mi nič ne vzame!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1849
   RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!!
31.1.2008 17:22:56   
dulcinea
Ahoj.


Punce danes je ta debel četrtek!
Kar drugi naj ga praznujejo, a ne!user posted image user posted image user posted image  


Saj res... no, jaz sem ga orng praznovala, ker sem jedla ričet, va katerem je bil krompir in tudi meso. v glavnem čisto nič po montiju.
user posted image user posted image user posted image

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu fionaP)
Neposredna povezava do sporočila: 1850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Tudi kot s.p. lahko prejemate denarno soci...
Pri izračunu dohodka iz dejavnosti za določanje upravičenosti do denarne socialne pomoči je pomembno, ali v času vložitv...




Prezgodaj za otroka?
пеперутка16

Ali je pri 18 letih prezgodaj imeti željo po otroku in poroki?