|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Potratna potica
29.12.2007 8:56:13   
gumbek
Potrebujem en simpl recept,da jo spečem za novo leto.

_____________________________


Firbec sem!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Potratna potica
29.12.2007 9:13:57   
tinčica
jaz za recept ne vem, vem pa da je svinjsko dobrauser posted image

_____________________________

Jah takle mamo za tale dnar....

(odgovor članu gumbek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Potratna potica
29.12.2007 9:33:46   
lelaval
Se mi ne lubi prepisovat - grem iskat na kulinariko.


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu gumbek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Potratna potica
29.12.2007 9:40:17   
CIPRESA
Tukaj je bilo že nekaj napisanega v zvezi z potratno poticouser posted image

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=867666&mpage=1&key=potratna%2Cpotica&#868390


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Potratna potica
29.12.2007 9:41:49   
andrea
Jaz sem jo ravno naredila. Že diši.  Meni vedno uspe, delam jo že celo desetletje. Pa tudi vsi , ki imajo ta recept pravijo, da so uspešni pri peki potice. Ga imam pa žal v moji kuharski knjigi- to pomeni na listu v kuhinji, da lahko na njega škilim.. Priznam , da se mi ga ne da prepisovati. Shranjenega v Wordu pa imam na službenem rač.. če ti ni prepozno dobiš v ponedeljek. Ali pa se bom zvečer, ko pridem domov potrudila s prepisom.  Lp

(odgovor članu gumbek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Potratna potica
29.12.2007 9:42:00   
srursa
Potratna potica

1. Biskvit:

- 5 rumenjakov,
- 20 dkg sladkorja,
- 1 vanilij zmeđađ in dodađ:
- 1 dcl olja,
- 1 dcl mlačne vode,
- 20 dkg gladke moke,
- 1 pecilni,
- sneg 5 beljakov

Speci biskvit v velikem pekaču, tistem največjem z najniţjim robom!

2. Biskvit:

- enake sestavine kot pri 1. biskvitu, dodaj le 3 ţlice kakva v prahu.

Speci temni biskvit v istem pekaču kot svetlega!

3. Kvađeno testo:

- 80 dkg moke,
- 1 ţlička soli,
- 3 - 4 rumenjaki,
- 5 dkg sladkorja,
- 1 ţlica ruma,
- 3 dcl toplega mleka,
- 12 dkg masla,
- 3 dkg kvasa (kvas raztopiđ v malo mleka + ˝ ţličke sladkorja)

Dobro pregneti testo.

4. Nadevi

4.1 Skutin nadev:
- 1 kg skute,
- 1 kisla smetana,
- 1 venilij,
- malo cimeta,
- sladkor po okusu > vse premeđaj
4.2 Orehov nadev:
- ˝ kg mletih orehov,
- sladkor po okusu,
- 1 sladka smetana (lonček),
- malo ruma,
- 2 ţlici medu
Na ognju segrej sladko smetano, dodaj orehe, rum, sladkor, med. Naj ne vre, zato takoj, ko se smetana segreje, odstavi z ognja! Dobro premeđaj.
4.3 Makov nadev:
- 40 dkg mletega maka,
- sladkor po okusu,
- 2 jajci,
- 10 dkg masla,
- 2 dcl mleka,
- 1 sladka smetana
Mleko in smetano zavrej, zakuhaj mak. Kuhaj cca. 15 minut, ves čas međaj, ker se rado prismodi. Posebej zmeđaj jajci, maslo, sladkor. K tej međanici dodaj skoraj ohlajen mak.

Sestavljanje:

Vzhajano kvađeno testo zvrnemo na pomokan prt in ga dokaj tanko razvaljamo. Polovico testa zgrnemo na pekač – obvezno na tisti, kjer smo prej pekli biskvit, da se ujema velikost. Nato sledi:
1. makov nadev,
2. skutin nadev,
3. svetli biskvit (kar cela plođča),
4. orehov nadev,
5. skutin nadev,
6. temni biskvit,
7. skutin nadev,
8. makov nadev.

Vse nadeve prekrij z ostankom kvađenega testa (ni ga potrebno rezati na pol, le preganiti čez). Dobro prepikaj z vilicami (res zelo na gosto!!), pusti vzhajati đe 40 minut, nato premaţi s kislo smetano. Peci 1 uro pri 170 ali 180° C. Ko je pečena, pusti stati 10 minut, nato premaţi s kođčkom margarine. Pokrij s peki papirjem in krpo. Ohlaja se zelo dolgo – ne reţi prej, dokler se popolnoma ne ohladi!

Upam, da sem napisla razumljivo. Če imate kako vprađanje, pa se kar oglasite.

Potratna potica tudi meni zmeraj uspe bolje kot navadna orehova. Pa đe skorja ne odstopa. Je izredno dobra, tako da vam vloţenega truda in sestavin ne bo ţal.

Lp,

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Potratna potica
29.12.2007 9:44:14   
lelaval
Tukaj sem našla en recept.

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=1390

Če že imaš sama kakšen recept za testo, lahko uporabiš tistega


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu gumbek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Potratna potica
29.12.2007 9:55:33   
TIA22
IZVIRNO SPOROČILO: andrea

Jaz sem jo ravno naredila. Že diši.  Meni vedno uspe, delam jo že celo desetletje. Pa tudi vsi , ki imajo ta recept pravijo, da so uspešni pri peki potice. Ga imam pa žal v moji kuharski knjigi- to pomeni na listu v kuhinji, da lahko na njega škilim.. Priznam , da se mi ga ne da prepisovati. Shranjenega v Wordu pa imam na službenem rač.. če ti ni prepozno dobiš v ponedeljek. Ali pa se bom zvečer, ko pridem domov potrudila s prepisom.  Lp



SE lahko povabim???? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu andrea)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Potratna potica
29.12.2007 17:52:12   
Putka
A potratna je zato, ker tolk časa rabiš za narest? Se mi še recepta ne da brat, k je tolk dolg in zakompliciran.

(odgovor članu TIA22)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Potratna potica
29.12.2007 17:54:57   
malecka
zgleda komplicirano pa sploh ni, je simpl ko pasulj, saj zdaj pa pozivam(če slučajno bere) ROSEN naj jo izpeče, ona je mojstrica za nj. Lahko pa tud prosim recept!!user posted image

_____________________________

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.




(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?