Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 15.5.2008 12:28:01
|
|
|
|
Tejchy
|
TEJCHY seveda spadaš k nam, te ne damo . no super Js mam pa danes morfologijo in komaj čakam, da bo ura 15h, ko bom po dooooooooooooooolgih 6 tednih čakanja spet videla našega Je pa tud men začel trebuh otrdevat tam nekje okol 18tedna, tko na trenutke in predvsem zvečer... pa neboleče. Naj bi bilo to normalno.. gre za nevem kake že popadke (imajo ime), s katerimi se maternica pripravlja na porod. Pomembno je le, da niso prepogosti, tj v istih intervalh in da niso boleči. Js nisem delala neke panike, ker so se potem umirili... Bom pa vseeno danes svoji G omenila... marjetica84 - sj bo... upam, da slabost in utrujenost čim prej mine.. js razen utrujenosti nisem mela kakih problemov... hvala bogu.. edino zdj se me loteva še zgaga .. sam sem si že naredila zaloge Rupuruta
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 15.5.2008 13:07:09
|
|
|
|
bučkabb
|
no pa se javim še tuki, sem mela danes pregled, sicer je vse vredo, le mal so me prestrašl z izvidom ledvic naše , ki naj bi mela mal povečane sečevode, baje ni to nič nevarnega, bodo pa na naslednjih pregledih to spremljal. tajcy se pa boma še tuki mal srečale, ko sma pa ombe tud na temi septemberk. a pol si bolj iz naših koncev a ne? no držim pesti za tvoj pregled danes. pridne bodite in se mogoče še kaj javim, sicer sem ful v gužvi.
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 15.5.2008 13:19:31
|
|
|
|
Tejchy
|
bučkabb - čestitke za pregled .. glede ledvičk pa kar brez panike... bo vse ok.. jp.. malo pa se bova tipkale tudi tukaj.... js sem drugače Korošica, delam pa v Velenju.. pa sem se kr k vam prištulila glede na to, da je Koroška bolj slabo zastopana na tem forumu..
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 15.5.2008 14:05:32
|
|
|
|
Mandek
|
Pozdravljene! Spet en krasen dan, ne? a mi lahko katera pove, kako zgleda morfologija? Joj, js res upam, da se bo tokrat videl spol naše bebice...
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 15.5.2008 14:32:31
|
|
|
|
mishel
|
Morfologija je natančen ultrazvok, na katerem celega pregleda, ga zmeri, pogleda spol, preveri notranje organe, žile v popkovini, velikost, težo otroka... Skratka kot nuhalna svetlina če si bila. Meni je takrat tudi merila dolžino mat. vratu. Je pa to zadnji UZ ki ti pripada . Jaz že kar mal pogrešam svojo pikico. Bi jo tako rada spet videla. vsem za preglede. BUČKA ledvičke bodo pa čisto OK, boš videla. Vem za primer, ko so eni nosečnici na UZ rekli, da nima ledvic in ji predlagali splav. Ko je normalno donosila im rodila, je bil čisto normalen in zdrav z ledvicami .
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 15.5.2008 15:52:58
|
|
|
|
tajči27
|
hojla...sem malo dremuckala...vidim da je ta stran kr malo oživela,kar sem zelo vesela... ja mishel.zgledal je pa tko pr men-grem v shoping pa me nekaj spodaj ful ampak res ful uščipne pa mine,pa grem na sprehod pa spet,pa grem pod tuš in me tko uščipne da sem dobesedno kr pokleknla...pa grem lepo spat pa me zbudi ta topa bolečina spodaj,vseskozi sem pa mela seveda trd trebuh...men to ni ravno delovalo normalno...potem pa zjutraj pokličem mojo ginek.je sploh nisem dobila,rekli so mi da imam napotnico naj se grem pokazat v porodnišnico za vsak slučaj...ni se mi sanjalo da je lahko kaj resnega...pa tle na forumu mal povprašam če je imela katera podobno izkušnjo pa mi je ena napisala da je imela in da se je šla pokazat in so ji ugotovili da ja odprta 1cm,rok pa tudi nekje v juniju... vešda me je panika...pa sem misla itak me bodo sam pregledal in poslali domov na počitek-ker sem res kr aktivna bla,letatla sem in tja-pa mi dr.koren-ful fajni-ful čeden hehe,reče no tole bomo pa kr zadržali na opazovanju par dni men se je svet podrl takrat ..in v bolnici se je potem vse umirilo,redni pregledi,ctg-ji...ena zdravnica dr.milanovičeva me je pa tko grobo pregledala da me je vse bolelo...jo nebom nikoli pozabila in se mi zdi da me od njenega pregleda vse boli to pa zato,ker mi je bebico vrjetno na silo spustila ker imam od takrat kr posledice...itak bi se otrok sam spustil,tak pa se mi je trebuh spustil kaka 2 tedna prehitro,ker je blo na silo...upam da me ne bo ona imela ko rodim,ker zame je ona nenormlno groba!!!!
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 15.5.2008 16:08:27
|
|
|
|
mishel
|
Revica!!! Upam da so težave zdaj za tabo in boš mirno dočakala svoj dan. 17.6 a ne?! Drugače pa izkoristi to strogo mirovanje, ker od dneva D naprej poležavanja ne bo več .
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 15.5.2008 16:17:07
|
|
|
|
tajči27
|
mah ja te težave so šle,prišle pa druge...spust dojenčka oz,trbuha ne prenašam nijbolše-to je tak pritisk dol,včasih se komaj zravnam...tko da tud kaki sprehodi odpadejo nažalost...pa te sramne kosti me tolko bolijo da ne znam povedat,najhuje je ko vstanem iz enga položaja na kavču ali stolu,pa dokler se mal razhodim pol pa gre...pa je tud to narmalno-same radosti- ,da o kolkih ne govorim...a veš to so težave ko te začne matrat proti koncu...ja še samo en mesec je do finala...čeprav so mi v bolnici tud rekli da dvomijo da bom prišla do konca ...sem mela en ctg slab tko kot da bi blo dete v stiski ...no sej zdej počutje ni slabo,samo mi je pa tolko dolgča doma...skoz sem sama pa tisto ko sam čakaš ...se pozna da ne morem več nikamor it
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 15.5.2008 16:25:49
|
|
|
|
Anonimen
|
tajci, jaz pa komaj čakam ravno to, da se trebuh spusti, ampak praviš da je potem še slabše jaz se ne morem prepognit, me tako zaboli da je groza, če sedim se mi zdi da imam mojega fantka že nekje v prsih notri in ga skoz tiščim dol z roko, komaj diham, komaj se premikam, bolijo me noge, glava, zgaga, hrbtenica za znoret.... kaj šele bo ko se spusti, ker me pa spodaj medenica, kolki, vezi še čisto nič ne bolijo, očitno to še pride ampak tale bogi mesec, mesec in pol bova pa zdržali ane. darilo je pa itak najlepše!
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 15.5.2008 16:31:21
|
|
|
|
tajči27
|
ja ti nisem nič spodbudnega povedala kaj te še čaka a ne?? sej men so tud nekak pozabili povedat kaj me še čaka ..ni pa nujno da boš ti tud tko slabo prenašala vse to kot jaz,res pa je da lažje dihaš potem...jst se mal težje navadim mogoče glih zato ker zdaj je pa res konec zame tega letanja sem in tja ..ja boli pa ker se vse širi in to,men je ful neprijetno,lahko da tebe ne bo toliko motilo...je pa smešno npr.ko se malemu kolca pa ko je obrnjen prav čutim kolcanje čist tam dol ,ko brcne z nogico je nimam več čisto v rebrih,ko pa z rokico pa tak občutek kraspanj dol-to je tud neprijetno-sem kr rabla da sem se navadla sem za vsako trznala prej
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 15.5.2008 20:05:17
|
|
|
|
lana777
|
OJ, celjske čvekice, ste kr pridne! Tajči27 - a vse to nas še čaka Drži se!!!
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 15.5.2008 21:37:29
|
|
|
|
mishel
|
Kje je avgust !!!
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 15.5.2008 21:39:44
|
|
|
|
katja_p
|
ČAo! Da še js sporočim Sem v torek imela pregled in je naša bebika velika 33,1 mm in že lepo migal z nogicami in rokicami pa tud lepo bije Danes sem bila še v laboratoriju, čez 14 dni pa imam NS. Prav nor občutek :) Sem se po pregledu kr zjokala od veselja
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 15.5.2008 21:47:23
|
|
|
|
kaja02
|
čer!!! katja_p- za mishel- še malo pa bo avgust, tudi sama ga komaj čakam le nevem kako bom vročino prenesla, saj me že sedaj zdeluje, mi je nomstop vroče. Moj pravi, da bom letos jaz račun za elektriko plačevala ( klima) , drugače sem bolj zmrzlive sorte in sem vedno klimo na manj dajala
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 16.5.2008 7:21:25
|
|
|
|
lana777
|
Jutro Celjanke, evo eno (nizko)kalorično petkovo s Č K LAD !!! kaja02 - pri nama je tud tk s klimo - vedn sm jo ugašala in se pritoževala, da mi piha, zdej pa jo na veliko prižigam, da se kr oblači
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 16.5.2008 7:34:47
|
|
|
|
lana777
|
Aja, pa čokolada s kavico je postrežena z ljubeznijo
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 16.5.2008 7:57:03
|
|
|
|
katja_p
|
Dobro jutro Vidim, da ste že na Js si grem pa zdle en kapučinček nardit Pol pa akcija! Uživajte danes, ker bo še en lep sončen dan, pol pa mraz ... brrrr..
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 16.5.2008 8:25:23
|
|
|
|
Tejchy
|
Ojla pupe! Evo mene... sem preživela včerajšnjo morfologijo..... z našim je vse ok.... ........ je točno tko veliko ko mora bit.... tehta že celih 570g... nič preveč, ker se itak vsa zaloga mamici nabira, ki je do zdej pridelala že celih 10kg plusa .... Vsi organi OK, tud med nogicami ni nič stran padlo tako da ostajamo pri . Edini minus je to, da je trenutno v medenični vstavi... tak da ga bomo do konca lepo prosli, da se obrne.. čestitke tud vsem ostalim za preglede ... tajči27, lunica24 - joj.. a to vse nas še čaka.. ... no, upam, da se pri vama težave čim prej umirijo... pa da uspešno in brez večjih muk dočakata svoj D dan.. kaja02 - tud js sem bla skoz zmrzljive sorte... zdj med pa mi je skoz vroče... Men se na splošno zdi, da mam zdj več boljših lastnosti kot prej, ko nism bla noseča.... ... bi kr zamenjala... sploh zato, ker imam prvič v življenju dekolte... to je še tabolš
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 16.5.2008 8:53:22
|
|
|
|
Anonimen
|
tajči, ma jaz tudi nisem imela nobene težave do pred kratkim, zdaj pa res vedn bolj občutim težo trebuha, ampak se nič kaj velik ne sekiram zaenkrat, samo da je Luka ok, da pride kmalu in zdrav tejchy, sej ni tko hudo, nič se ne boj, sam mal pa paše pojamrat čist vse se preživi, pa se ne bi nekaj tako lepega ane. edina stvar ki si jo jst želim je, da mali ne bi vztrajal do zadnjega, da bi nekje v 38,39 tednu že rodila... ampak nimam velik besede.
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 16.5.2008 8:53:52
|
|
|
|
Anonimen
|
tejchy in katja p bravo za preglede, pišeki pridno rastejo !!
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 16.5.2008 10:14:31
|
|
|
|
mishel
|
Vidim da so bili vsi pregledi OK. Se mi zdi, da se mi po vsakem pregledu odvali velik kamen od srca, ko gin. potrdi da je vse vredu in da se primerno razvija. LANA ta kavica danes je pa še posebej dobra!!!!!! Pa glede klime: sreča je doma nimava, ker se mi zdi, da če bi jo imela, bi delala 24 ur na dan . Danes pa ne bom šla na sonček, ker preveč piha. Bom pa dan izkoristila za kaj bolj pametnega- likanje npr. Pa mojega bom peljala v H&M, da še on izkoristi en bon za .
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 16.5.2008 10:18:11
|
|
|
|
Tejchy
|
Pa mojega bom peljala v H&M, da še on izkoristi en bon za . js bom tud šla probrat srečo... če še najdem kaj pametnega za mojga ... Punce, a je od vas katera šla na 4D UZ? in kam?
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 16.5.2008 10:19:41
|
|
|
|
mishel
|
Ne, midva se nisma odločla, čeprav se mi fuuuuulll lušta! mogoče ti bo katera druga svetovala kje je vredu.
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 16.5.2008 10:31:40
|
|
|
|
Mandek
|
Ojla! Sem vam kr fouš, ko se že tako daleč s svojimi bebami:) Mi mamo pa še polovičko za počakat. Ah, sej bo. Malo učenja, malo zabušavanja pa se bo neki izcimlo. Moja prjatlca ma danes rok, ampak še nič ne kaže. Smo počakal do pol enih zjutri pri njima, pol smo pa šli, ko ni blo nič Zdej grem pa mal čistilne akcije nardit v stanovanju, konec meseca se menda izseliva in bo počasi treba začet. klepetulje, rečte še kakšno o nadaljevanju , ker mi je full fajn brat za naprej. aja, dovolila sem si vzeti šalčko ponujene ljubezenske kavice Sem se kr uštulila:) Pa tale obupen veter bi tut lahk že nehu,a?
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 16.5.2008 10:46:46
|
|
|
|
mishel
|
Saj kavice je bila namenjena vsem, tako da ti si jo kar privošči . Ponavadi nam jo LANA postreže ! Kar se pa tiče nadaljevanja nosečnosti pa... A premike že čutiš. Meni se zdi to najbolj čarobno. Pa moj ko mu povem da brca in potem da glavo na trebuh in se pogovarja z in ga krega zakaj brca mamico. Včasih me cel užaljen pogleda in reče da ga je brcnil v glavo . Res je lušno biti noseča, kljub manjšim težavam. Je pa res da mi noge že občasno zatečejo, pa slabo se počutim če pojem preveliko količino na enkrat , pa ravno zdaj, ko sem se navadla, da lahko pojem večjo porcijo kot moj .
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?