Gina
|
Ne vem, kje naj začnem, ker sem totalno ogorčena. Otrok je njegov, njegova hči je in hči naj bi se napovedala pri očetu, da pride na obisk??? Pa od kje ste prišle, iz prejšenjga stoletja, ko so še onikali starše? Hči ima pravico priti na obisk. Če je iz istega kraja, je logično da ga pokliče ali ne pokliče in pride. Jaz bi tudi svojega fotra. In sem ga. IZVIRNO SPOROČILO: neva6 Ni važno,če je samo nakladanje bila ali ni bila tema,so pa take situacije na žalost. Torej,nobene tolažbe ne zaslužiš.Si egoist in ljubosumna,to bo ja. Ljubezen do partnerja je le takrat prava in velika,ko ljubiš tudi del njega in to je otrok iz prve zveze.namesto,da bi bila ženska in mati na mestu tu nekaj jamraš,da dela mož razlike med dvema otrokoma.Možno,da se malo več jezi na drugo hčer,ki je doma,na starejšo pa malo majn,ker mu srce tako zapoveduje in strah,da jo dokončno zgubi,ko je že zakon šel po gobe.Od partnerja se ločiš od lastnih otrok pa nikoli.Pa,da jo moraš čuvat,pismo saj jih šteje sedem let se že sama čuva.Da je nonstop pri tebi'Pa si pomislila,da zato,ker ji je lepo v družinskem krogu z novo sestrico,da morda kaj pogreša.namesto,da bi bila ponosna,da je tako velika punca rada v tvoji družbi(če te ne bi imela rada ne bi hodila)jo odklanjaš.Če si zmenjena s prijateljico jo lahko vzameš s seboj,saj ni dojenček,da jo moraš po rokah nosit.Edino,če nisi namenjena k opravljanju njenega očeta ali matere,pol razumem,da so nezaželen par ušes. Sram te je lahko,da nisi sposobna ljubiti enega otroka,ki ni kriv za nastalo situacijo.Pa mislim,da tudi do partnerja nimaš prav iskrenih čustev. bravo neva, se absolutno strinjam s tem in vsemi ostalimi tvojimi posti iz teme IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka . To, da si "zapela" ločenca s hčero iz prvega zakona je tvoja življenska napaka. Pa ne, da je z vsemi ločenci apriori vse narobe. Nekateri so verjetno čisto OK. Problem je v tem, da si enstavno preozkosrčna. Pastorka bo odrasla, prej ali slej bo ugotovila, da si ena navadna egoistična ritka, tebe pa bo nažiralo ljubosumje še naprej. Ker če se ti povprek postavi ena navadno otroško kolo, potem ti enostavno ni pomoči. Glede ostalih genialnih nasvetov in ostalih cvetk: - Jaz sem uspela prebrat le to, da je mož veliko odsoten zaradi službenih poti. Od kod ste potegnile zaključke, da se izmika ukvarjanju z otrokom in prelaga to na drugo ženo, mi ni jasno.
- Otroci iz prvega zakona pač niso otroci iz sosedovega dvorišča, ki jih odpraviš s tablico čokolade
- Naravnost pokvarjeno pa je obtoževat 7 letnega otroka, da si je prišel "postreč" le s prijetnim družinskim vzdušjem in ga v istem stavku zmerjat s potencialno nevzgojeno smrkljo, ki spretno vozi slalom med biološkimi in nebiološkimi starši.
- In ja, pa še to. Otrok ločenih staršev pri nobenem od njiju ni nikoli gost!
Če ste res take packe, kot se kažete v tej temi, potem se mi vaši otroci resnično smilijo iz vsega srca! absolutno se strinjam! IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Čisto logično je, da anonimni pastorka ne pomeni toliko kot lastni otrok. Saj ni njen otrok. In en drugi otrok mami ne more pomeniti toliko kot njen lastni. In tukaj govorim o "mami" na splošno, ne samo o biološki mami. Tale deklica se pojavi v hiši kot gost, enkrat tedensko, in si "vzame" samo tisto družinsko situacijo, ki ji ustreza. Vse prevečkrat sem videla otroke, ki so svoji "mami" ali "očetu" odgovarjali, se grdo obnašali, in potem rekli "pa kaj boš ti meni komandiral(a), nisi moja mama/oče". In takemu otroku naj bo nekdo kot mama ali oče? To enostavno ni možno, otrok je v taki družini vedno in le gost. S tem se pa danes na žalost ne morem strinjat. Če meniš, da ne zmoreš imeti moževega otroka vsaj približno toliko rad kot svojega bejži čim bolj proč od njega, ker to ni fer do udeležencev. In ne poznam prav veliko mačeh, ki res ljubijo svoje pastroke, žal, žal, žal, samo ne vem, zakaj hudiča ne zmorejo dovoljljuezni v sebi? Kako ena ženska, ki naj bi imela ženske gene, ni sposobna v sebi najti dovolj ljubezni za katerokoli malo bitje, pa raslo v njej, ali ne. ne vem, jaz se "zgolj" na šolske otroke toliko navežem, da ne morem povedat, če bi pa moj imel otroka, pa sem zihr, da bi nikdar ne čutila tako, da bi mi bilo treba reči, zakj si prišel k meni, otrok. Gravžajo se mi ljudje, ki otroke odrivajo od sebe, ki se jim morajo najavljat na obisk. Druga reč je ta, da če hočeš imeti lep odnos, da si ga moraš zgraditi. Morajo te spoštovati, moraš zahtevati od njih enake reči, kot od svojega. Moraš biti sovpleten v njihovo življenje. Morajo te spoštovat in ubogat. vendar tega ne bo nihče namesto tebe delal. to moraš narediti kot step mother čisto čisto sama. Vzgoja je kompleksna stvar, vendar se anonimni očitno ne da vzgajati. Hoče zgolj svojega otroka. LJubosumje jo razjeda. In žalostno mi je to. Srčno upam, da jo kdaj pamet sreča. Zato tudi sploh ne verjamem, da njen dela kakšne razlike. Če vidi tako strašno grožnjo v nenapovedanih obiskih moževega lastnega otroka, in če je do tega otroka mož normalen, pa če mož trdi, da ne dela razlik, se mi zdi veliko bolj trezen, kot ona. Vprašanje je tudi, kaj ona smatra kot nasilen do otroka, ne spomnim se več, kaj je napisala IZVIRNO SPOROČILO: muška Jaz imam dva pastorka, oba imam rada in za oba si upam trdit, da imata rada mene. Dostikrat smo bili sami in smo še sami, pa takrat kvalitetno preživimo prosti čas. Nikoli me ne moti, če moram kam in sta pri nas, moža pa ni. Ju pač vzamem zraven, pa kaj, kljub temu se imamo fino, pa še na mala dva mi pomerkata, torej dodatna pomoč. Se mi pa res ne zdi fer od tvojega moža, da ti ne pove kdaj bo punčka prišla, oz. da ga takrat ni doma. Sicer pa punčki ne igraj mame, ampak prijateljico, bodi ji oseba za katero bo vedela, da se lahko zanese. In očitno k tebi prihaja, ker te ima rada in ker ima rada sestrico, a ni to lepo? Ne zapravi tega! Tale odgovor je pa najlepši, oz. najbolj normalen. Thx muška, da si mi pokazala, da obstajajo še normalni primerki. No ja, tudi mačeha od mojih otrok je kar ok, četudi je sama z njima. Ali mi pa ne pove, pa razmišlja, da sta tujca na obisku pri možu. Burek. Ogorčena sem, da nekatere zagovarjate tujstvo med očetom in hčero, pa ki zagovarjate, da je mačeha nepomemben člen v tej verigi, ki ima svoj lajf, neodvisen od tega otroka njenega moža, ki ne jemljete otroka kot skoraj čisto svojega, ki se ne trudite zanj vsaj toliko, kot za svojega. to mi ne gre v glavo, da javno to nekdo izjavi in tudi misli in se mu zdi zraven še prav - toliko vas! Kam so prišli naši odnosi. Žalostna sem.
|