Anonimen -> Pastorka!? (28.12.2007 13:12:33)
|
Pozdravljene, potrebujem nasvet, mnenje! Sem mamica 4 letne deklice, moj partner pa ima iz prejšnje zveze še 7 letno hčerko. Živimo v isti hiši kot tašča in tast. Vse lepo in prav, vendar jaz ne morem več. Moževa hči naj bi bila uradno pri nas vsak drugi vikend in kakšen dan med tednom, so pa njeni obiski vedno pogostejši in je pri nas že vsak vikend. Moti me to, ker moj mož veliko dela in je precej z doma, jaz pa sem tista, ki skrbi za otroke. Velikokrat njegova hči pride, ko sploh ni napovedana in me seveda on niti ne vpraša, če lahko pride, pa se kar naslika na vratih...on pa seveda gre in mi jo pusti v varstvu. Tudi, ko je na službeni poti pride, sicer k babici, a je v 5 minutah pri nas in seveda nikogar ne zanima, če imam kakšne druge opravke ali obveznosti...zadnjič je tašča zamerila, ker sem pač bila dogovorjena s kolegico in sem moževo hčerko odpeljala nazaj k njej (nisem vedela, da pride). Z mano ni govorila cel teden!!! Poleg tega mož dela velike razlike med najino in njegovo hčerko. Na najino veliko kriči, jo tudi udari, na starejšo pa nikoli, vedno jo objema in ji vse dovoli. Ko ima starejša r.d. že mesec prej razmišlja o darilu, ji kupi kolo ali kakšno drugo drago darilo (poleg tega, da plačuje visoko preživnino, pa čeprav je več pri nas kot pri mami), za najino pa me niti ne vpraša, če sem ji kaj kupila ali če kaj potrebuje. Vsa ta nepozornost do najinega otroka me zelo jezi in posledično sem velikokrat tudi sama neprijazna do njegove starejše hčerke, ki seveda ni nič kriva. Ima me rada in prav tako njeno sestrico. Večkrat sem skušala možu povedati, da mi mora povedati, kdaj pride, če jo potem pazim jaz, ne pa da jo kar naenkrat zagledam na vratih, pa mi pravi, da sem tečna.... Sem res samo tečna ali me katera razume?
|
|
|
|