|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 08
31.1.2008 12:43:14   
Anonimen
copka user posted image user posted image user posted image

Še eno vprašanje, kako dolgo imate namen jemati folno oz. ta dopolnila?

Folno je treba jemat vsaj do konca 12. tedna. Nič pa ne škodi, če se jo jemlje celo nosečnost. Kar pa se ostalih vitaminov in mineralov tiče, pa se meni zdi še prezgodaj, user posted image  trenutno itak malo rabi oz. naj bi za začetek imela user posted image  vsega dovolj. Saj se v začetku še niti ne prehranjuje skozi posteljico, ampak iz rumenjakovega mehurčka. Kasneje, ko pa je pospešena rast, pa lahko začne tudi user posted image  primanjkovati, največ kalcija, železa,...

Jaz jemljem še več folne kot se jemlje sicer in jo bom tudi jemala celo nosečnost. Elevit ali pa Cenramed Mami pa bom jedla kasneje. Mislim, da sem že 1x pisala, v čem je bistvena razlika med temi multi pripravki: Elevit ima ogromno železa (zato tudi lahko povzroča slabost), ima pa tudi vitamin A, kar pa se meni ne zdi najbolj OK.

Kahlo, čakamo lepe novičke user posted image

A. septembrka

(odgovor članu Lea2007)
  Neposredna povezava do sporočila: 726
31.1.2008 12:51:35   
Anonimen

user posted image

user posted image  TEŽKO PRIČAKOVANI SEPTEMBRČKI 2008 user posted image

user posted image    

user posted image  maybebaby        -1. user posted image , 32 let, PDP 1.9.
user posted image  A.septemberka  - 2. user posted image28 let, NS 27.2., PDP 3.9., user posted image
user posted image  Lea2007          - 1. user posted image , 23. let, 1P 5.2., PDP 3.9.
user posted image  KSIA                 - 2. user posted image , 29.let, 2P 15.2., PDP 4.9., user posted image
user posted image  B.septemberka -5. user posted image , 2P 1.2.,  PDP 5/7.9, user posted image
user posted image  Me to you          -1user posted image ,29 let,  PDP 6.9.
user posted image  KAHLO              -2. user posted image , 28 let,  1P 31.1.,  PDP 7. 9.
user posted image  alysa                -1. user posted image , 30 let,  PDP 8. 9.,user posted image
user posted image  sunny24          -1. user posted image , 26 let, 2P 6.2., PDP 9.9.
user posted image  SashaB            -2. user posted image ,31 let, 1P 5.2., PDP 9.9 
user posted image  anchy82          -1. user posted image ,25 let, 2P 20.2.,NS 29.2.,PDP 9.9.user posted image
user posted image  *nana*            -2. user posted image , 1P 1.2., PDP 9.9.

user posted image  zakzak             -1. user posted image , 32 let, NS 28.2, PDP 10.9 user posted image
user posted image  onina               -2. user posted image , 28 let, 1P 6.2., PDP 9.9.
user posted image  bark                 -1. user posted image , 31 let, 2P 5.3., NS 27.2, PDP 9.9.user posted image
user posted image  meta21            -1. user posted image , 27. let, 2P 6.3.,NS 6.3., PDP 10.9.user posted image
user posted image   Tejchy              -1. user posted image , ? let,NS 6.3., PDP 11.9.user posted image
user posted image  nosecka08       -1. user posted image , 28 let, 1P 12.2.,PDP 12.9.
user posted image  JakoLUlana      -2. user posted image , 28 let, 1P 29. 1., PDP 12.9.
user posted image   račkapk         -3. user posted image , 33 let, 1P 31.1, PDP 13.9.
user posted image  nynna               -2. user posted image , PDP 14.9.
user posted image  zarja28            -1. user posted image , 27 let, ,PDP 14.9.
user posted image  babywish         -2. user posted image , 1P 11.2., PDP 14.9.
user posted image  AnonimnaG      -2. user posted image , 1P 30. 1.,  PDP 11. 9.
user posted image  *zoe*              -1. user posted image , 30 let, 1P 4.2., PDP 15.9.

user posted image  Soncnica          -2. user posted image , 1P 6.2., PDP 16.9
user posted image  jupi.pepsi         -2. user posted image ,1P 4.2., PDP 16.9.
user posted image  mokatela          -1. user posted image , 32 let, 1P 19.2., PDP 16.9.
user posted image  amor real         -1. user posted image , 35 let, 1P 13.2., PDP 17.9.

user posted image  lana17              -1. user posted image , 29 let, 2P 15.2, 17.9, user posted image
user posted image  uršula83           -1. user posted image , 24 let, 1P 7.2., PDP 18.9.
user posted image   Bambi D            -1. user posted image , 29. let, 1P 19.2.,
user posted image  ETAN                -2. user posted image , 28 let, 1P 6.2., PDP 19.9.
user posted image  taja1235          -1. user posted image
,25. let, 1P 14.2., NS 4.3., PDP 19.9
user posted image  MAJČICA30      -1. user posted image ,30 let, 1P 4.2., PDP 20.9.
user posted image  Eolina               -2. user posted image ,1P 6.2, PDP 20.9.
user posted image  petra1978       -1. user posted image , 29 let, 2P 21.2., PDP 22.9.user posted image
user posted image  Zara82             -1. user posted image , 25 let, 1P 1.2., PDP 23.9.
user posted image  anonimna L       -2. user posted image , 30 let, 1P 11.2., PDP 26.9.
user posted image Čarli08             -    user posted image , 1P 6.2., PDP 27.9. 
user posted image  pikica36           -3. user posted image , 36 let, 1P 25.2., PDP 30.9.
user posted image  ajcom1              -?. user posted image , 1P 11.2., PDP 30.9.
user posted image  urši*                -2. user posted image ,
user posted image  majaS80          - 2. user posted image , 1P 20.2.
user posted image  Saraya             -2. user posted image ,
user posted image  ZojaMiša           -   user posted image
user posted image  Pija76               -   user posted image

.

z nami sta začeli:
C.septemberka
user posted image user posted image
Varci user posted image user posted image  

copka user posted image user posted image

Dekleta, ko izveste datume PDP, gin. pregledov P(ultrazvok - UZ, nuhalno sv.-NS...),
sporočite, lahko nas seznanite tudi katera nosečnost je to za vas, starost
in vse seveda po prvem pregledu sporočite koliko pikic raste v vas.user posted image user posted image user posted image

Uporabne strani:
  • Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:

PRVO TRIMESEČJE:
Prvotrimesecje

DRUGO TRIMESEČJE:
Drugotrimesecje

TRETJE TRIMESEČJE:
Tretjetrimesecje

user posted image
  • Pa če še katero zanima kako je s pregledi v nosečnosti:

http://www.mama.si/?menu=A01
  • Še nekaj strani:user posted image  

Nosecnost
Ezdravje
Nocecniskikoledar
Bambino
Babymed
Register zdravil RS
Predpisovanje zdravil v nosečnosti
Baza podatkov o zdravilih

user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image          
Želim vam sanjskih user posted image , s čim manj težavami,
z veliko lepimi trenutki in veselimi brcikami
 in da septembra povijete prekrasne živahne, zdrave naše male septembrčke.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu meta21)
  Neposredna povezava do sporočila: 727
31.1.2008 12:53:45   
Anonimen
Evo, sem pomagala popravit seznam in vpisala še nekaj svojih podatkov user posted image

Na NS sem se naročila pri dr. Pelkičevi, še malo se bom načakala. 4 tedne natančno user posted image .

Zdaj pa se spravim naprej delat user posted image

A. septembrka

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 728
31.1.2008 13:23:59   
amor real
COPKA user posted image user posted image

KAHLO, hitro na raport????!!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 729
31.1.2008 13:34:04   
Tejchy
Bambi, hvala za čestitke. Ja, 2 pregleda sem že imela... tretjega imam 11.2. user posted image
Mi je kr všeč, da je tko, ker se mi zdi da se mi tile dnevi med pregledi fuuul vlečejo. Najboljš bi blo, da bi kr doma mela UZ, da bi vsak dan gledala user posted image  kako raste user posted image ... Al pa da bi kar skoz imele neko tako napravico v nožnici,pa mini tv zraven v torbici..  user posted image  user posted image  user posted image  Če me že kaj drugega ne matra , me pa orgn dajejo hormoni user posted image  user posted image  user posted image  .. Čeprav ideja sploh ni slaba... veš kolk bi se to prodajal.. ufff..

Lea - jaz imam nuhalno v začetku marca, kar po mojih izračunih nanese nekje 13 teden.. Če je tvoja G določila NS v 10t2d pol že lahko da je user posted image  malo večji in se bo nuhalna lahko normalno izvedla.. Če se ne motim mora biti velik vsaj 45 mm. Popravite me punce, če se motim...

lp

(odgovor članu Bambi D)
Neposredna povezava do sporočila: 730
31.1.2008 14:12:14   
Anonimen
Tejchy, tvoje ideje niso tako slabe user posted image  No, saj nekaj podobnega se že prodaja, ampak omogoča samo poslušanje srčka - Angelsound. Je pa menda kar težko v zgodnji nosečnosti srček s tem najt, kasneje pa itak bebica že brca in ni več toliko skrbi.

NS se lahko dela od 11t0d do 13t6d. Tako da je res, kar je Tejchy napisala.... če je tvoj bejbi malo večji kot po ZM, potem bo že OK, sicer pa bo še premajhen in program ne more izračunat tveganja.

A. septembrka

(odgovor članu Tejchy)
  Neposredna povezava do sporočila: 731
31.1.2008 14:13:06   
Anonimen
Hojla,

samo hitro ,da vas pozdravim .

Jazsem vsaki dan hujše namreč tako slabo mi je da se komaj gor držim,pa to ne moreš verjeti kako so si user posted image  različne v prvi sploh vedela nisem ,da sem noseča sedaj pa to.Še hval bogu da imam veliko starega dopusta in sem doma,da še nekako preživim dan. Mala je pa fit 24 ur ,tako da sem zvečer čisto hin.
Danes sem si nabavila tifol, ker je tudi meni po elavitu še bolj slabo in mi je v lekarni rekal da vse možno ker ima elavit veliko vitaminov in mi trenutno ne pašejo.

Copka izjoči in z veliko obtimizma naprej,tudi zate bo posijalo sonce.

Vsem ki imate danes pregled želim,da bi bili veseli in naj vam prinesejo same dobre novice.

LP

Anonimna L

(odgovor članu Tejchy)
  Neposredna povezava do sporočila: 732
31.1.2008 14:49:51   
alysa
Copka user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 733
31.1.2008 15:01:18   
alysa
Sem bila včeraj na pregledu še krvi in so mi ugotovili, da sem slabokrvna. Do naslednjič moram to popraviti s prehrano, drugače dobim še dodatne tablete. A ima še katera podobne težave?

Naslednji kontrolni pregled zaradi izcedka imam 12. 2.

user posted image Alysa

(odgovor članu alysa)
Neposredna povezava do sporočila: 734
31.1.2008 15:23:40   
Tejchy
Jaz še nisem dala krvi tako da ti žal ne morem dati kakih pametnih nasvetov... Vem pa, da za izbojšanje krvi oz proti slabokrvnosti pomaga sok rdeče pese..
Lahko ga tudi mešaš s kakim pomarančnim sokom (c-vitamin), da izboljšaš okus..

lp

(odgovor članu alysa)
Neposredna povezava do sporočila: 735
31.1.2008 16:09:09   
Anonimen
Saj je veliko nasvetov, kje je železo...... ampak toliko kot ga je v mesu, še posebej rdečem, ga ni nikjer!

Tako da si kar privošči kakšno bedrco ali kos teletine, pa bo najboljše user posted image

Sok rdeče pese, temnozelena zelenjava, suhe marelice.... vse to ni nič v primerjavi z mesom.

A.Septembrka

(odgovor članu Tejchy)
  Neposredna povezava do sporočila: 736
31.1.2008 16:56:14   
Lea2007
Anonimna A in Tejchi hvala za odgovore. Ja bom videla, na prvem pregledu, sam se še ni videl srček, samo rumenjaček, mi je rekla, naslednjič bova pa še NS naredile. Pa sem potem malo po netu brskala in mi ni bilo nič jasno. Mi pa ni povedala nobenih mer, tut knjižce mi ni dala. Tako, da koooomi čakam tale torek.

Copka user posted image user posted image user posted image . Me je kar stisnilo pri srcu. Čim več moči ti želim.

Anonimna, hm glede vitamina A nisem vedla, mmm. Bom pogledala na škatlo, a Centrum ga pa nima. Morm gin prašat pol še glede tega. Drgač sm pa jst skoz z železom po mejo, tudi zarad tega sem se odločila za Elevit. Takrat sem kar študirala, kaj čem jemat. No pa ful rada slišim kako novo info.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 737
31.1.2008 16:57:11   
Anonimen
Copka user posted image user posted image user posted image user posted image  mislim nate. Drži se punca!!!!

A.septembrka hvala za spodbudo in tebi user posted image user posted image user posted image  za tvojo pikico. Štejem ure do jutrišnjuega pregleda in srčno upam da bo vse ok....ne vem kako bi kaj drugega preživela....

Kje ja Kahlo??? Upam in držim pesti da prinese dobre novice. user posted image user posted image

Glede folne, jaz jemljem tabletke zvečer, ker mi je drugače preveč slabo. Jemljem pa tifol in naj bi ga jemale do konca 12t, potem bom presedlala na centrum mami, da dobim še ostale vitaminčke. Kar ne morem verjet da sem bila 10 dni na bolniški in sem drugi dan v službi z zamašenim nosom, kašljam in kiham non stop... Za po...user posted image  vam povem...

B.septembrka

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 738
31.1.2008 17:11:37   
jazzz27
IZVIRNO SPOROČILO: KAHLO

ojla pupe moje!!!

Meta.....super opravljaš nalogo tega seznamčka, z mano  je zadne čase bl malo haska.....k me ta prvi pregled tako skrbi, da mi ni za nič, najraje bi se kar kam v kot zavlekla.

Včeraj zvečer me je popadala totalna panika, jokala sem kot dežž, moj me je komaj umiril, ampak kaj ko me je pa tako grozno strah da se bo stara zgodba ponovila, se mi zdi da so mi čudežno izginili tudi vsi znaki nosečnosti.

Degače sem pa tud jaz bla včeraj pr frizerju, imam novo frizuro in barvo lasuser posted image sicer s frizuro nisem najbl zadovoljna, (je bla napaka k sem šla k drugemu frizerju k ponavadi), ampak bom preživela.

Držte se vse punce danes k imaste pregledeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

JakoUlulana...čestitke k vajinemu fižolčkuuser posted image user posted image user posted image

ola, ola!!!

Najprej pozdrav vsem nosečkam...šeenkrat čestitke!!! Predvem pa tebi KAHLCA moja!!!
Mah, daj odmisli črn scenarij...jaz sem te pršla mal tle pogledat in povprašat kako si...ti pa takole!!
Mah vse bo ok!!!! Sem napolno zaposlena, tako, da sploh nimam več časa bit tukaj na RRju! Kako je kaj zdaj, a še prakticiraš zelenjavo in sadje??!! :-)

Evo se mi mudi naprej...vso srečo...lahko se mi kaj javiš!! Držim pesti!!

Punce lepo se imejte...srečno!!!

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 739
31.1.2008 17:14:39   
pikica36
KAHLOOOO!!
poročaj že no, kako si opravila!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 740
31.1.2008 17:59:07   
Olivija*
Joj, punce, kako preganjate KAHLO. Kolikor vem, je imela ona šele popoldne pregled in ker je izvedela tako vesele novičke, sta morala z njenim dragim to malo proslavit... Vsaj privoščim ji tak scenarij.

copka, zate pa user posted image

(odgovor članu pikica36)
Neposredna povezava do sporočila: 741
31.1.2008 18:32:37   
maybebaby
Copka mala en velikuser posted image inuser posted image  zate...vse bo še o.k . Veš kako dragoceno je to, da lahko sama zanosiš in to dragocenost nosiš v sebi.

Tudi jaz sem med pridnimi tabletkarji: trikrat dnevno dabroston, pa elevit, pa še kalcij500C- res sem zrela za na rejv party-je.

Ali boste na njuhalni vprašale za spol, jaz in moj firbec se že kar nekaj časa boriva...user posted image
Dobrodošle vse ta nove...user posted image  

caučk...

(odgovor članu Olivija*)
Neposredna povezava do sporočila: 742
31.1.2008 19:13:03   
copka
Punce, hvala za spodbudne besede in socutje! user posted image  vsaki!

Maybebay- za to, da lahko sama zanosim (sem dobila vsaj potrditev, da lahkouser posted image ), sem hvalezna vsakic, ko preberem kaksno zgodbo na- Upajmo skupaj ali Zelimo si novega clana

Jaz grem z optimizmom naprej. Bodite brez skrbi zame!user posted image

(odgovor članu maybebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 743
31.1.2008 19:15:28   
amor real
COPKA user posted image  tako se govori !!!!!!!  Iz srca ti želim, da čimprej spet user posted image  in rodiš zdravega user posted image  !!! Tako fejst punca si to zasluži !!!!!    user posted image user posted image

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 744
31.1.2008 19:17:45   
amor real
KAHLO ?!  Saj vem, da sigurno nekje nazdravljaš ( s šampanjcem za otroke, seveda ) user posted image  , ampak jaz in ostale pa tukaj nestrpno čakamo na dobre novice s tvoje strani  user posted image

(odgovor članu amor real)
Neposredna povezava do sporočila: 745
31.1.2008 19:19:08   
amor real
maybebaybe itak bomo vse odvinsice ratale user posted image user posted image user posted image

ti rečem, ZRELE ZA KAKO KOMUNO user posted image

(odgovor članu maybebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 746
31.1.2008 19:20:29   
amor real
evo si videla, da sem tolko zadeta, da niti tvojega nicka ne znam prav napisati user posted image

(odgovor članu amor real)
Neposredna povezava do sporočila: 747
31.1.2008 19:26:01   
*zoe*
En velik  user posted image  pa všeč mi je ker pozitivno gledaš naprej. Tako je prav user posted image  Sploh ne dvomim v to, da ne bi naslednjič dobila samo tvoje pikice, ki te bo osrečila.

Tudi jaz komaj čakam pregled v ponedeljek, me je pa kr mal strah da bi se okužila s tokso, ker imam doma mucka in je prišel ranjen domov, pol sem bila pa sama doma in sem ga mogla sama napokat k vetu. Sem kr mal slabe volje user posted image  

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 748
31.1.2008 19:27:20   
*zoe*
pozabila sem napist da pošiljam objem copki

Danes je res en čudn dan.

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 749
31.1.2008 20:19:40   
Neža7
ZDRAVO PUNCE!

KAHLO še ni bila???? Upam, da je bilo vse ok danes na GP user posted image

KAHLO, KJE SI??

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?