|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 08
30.1.2008 17:41:33   
amor real
user posted image  bravo za uspešno opravljene preglede user posted image

KAHLO user posted image  za jutri

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 701
30.1.2008 20:03:42   
Čarli08
Punce, me nekaj casa ni bilo (sem bila na dopustku in mi je res dobro del), zato nisem tako na tekocem ....

Varci - en velik objemcek od mene.

Malo vec se vam pa posvetim cez vikend, jutri me caka v sluzbi naporen dan - drzite pesti, da se bom dobro odrezala.

Pa pa

(odgovor članu amor real)
Neposredna povezava do sporočila: 702
30.1.2008 20:30:30   
meta21
user posted image

user posted image  TEŽKO PRIČAKOVANI SEPTEMBRČKI 2008 user posted image

user posted image    

user posted image  maybebaby        -1. user posted image , 32 let, PDP 1.9.
user posted image  A.septemberka  - ? user posted image , ? let,  PDP 3.9., user posted image
user posted image  Lea2007          - 1. user posted image , 23. let, 1P 31.1., PDP 3.9.
user posted image  copka               - 1. user posted image , 27 let, 1P 21. 1., PDP 4.9/xx.8
user posted image  KSIA                 - 2. user posted image , 29.let, 2P 15.2., PDP 4.9., user posted image
user posted image  B.septemberka -5. user posted image , 2P 1.2.,  PDP 5/7.9, user posted image
user posted image  Me to you          -1user posted image ,29 let,  PDP 6.9.
user posted image  KAHLO              -2. user posted image , 28 let,  1P 31.1.,  PDP 7. 9.
user posted image  alysa                -1. user posted image , 30 let,  PDP 8. 9.,user posted image
user posted image  sunny24          -1. user posted image , 26 let, 2P 6.2., PDP 9.9.
user posted image  SashaB            -2. user posted image ,31 let, 1P 5.2., PDP 9.9 
user posted image  anchy82          -1. user posted image ,25 let, 2P 20.2.,NS 29.2.,PDP 9.9.user posted image
user posted image  *nana*            -2. user posted image , 1P 1.2., PDP 9.9.

user posted image  zakzak             -1. user posted image , 32 let, NS 28.2, PDP 10.9 user posted image
user posted image  onina               -2. user posted image , 28 let, 1P 6.2., PDP 9.9.
user posted image  bark                 -1. user posted image , 31 let, 2P 5.3., NS 27.2, PDP 9.9.user posted image
user posted image  meta21            -1. user posted image , 27. let, 2P 6.3.,NS 6.3., PDP 10.9.user posted image
user posted image  nosecka08       -1. user posted image , 28 let, 1P 12.2.,PDP 12.9.
user posted image  JakoLUlana      -2. user posted image , 28 let, 1P 29. 1., PDP 12.9.
user posted image   račkapk         -3. user posted image , 33 let, 1P 31.1, PDP 13.9.
user posted image  nynna               -2. user posted image , PDP 14.9.
user posted image  zarja28            -1. user posted image , 27 let, ,PDP 14.9.
user posted image  babywish         -2. user posted image , 1P 11.2., PDP 14.9.
user posted image  AnonimnaG      -2. user posted image , 1P 30. 1.,  PDP 11. 9.
user posted image  *zoe*              -1. user posted image , 30 let, 1P 4.2., PDP 15.9.

user posted image  Soncnica          -2. user posted image , 1P 6.2., PDP 16.9
user posted image  jupi.pepsi         -2. user posted image ,1P 4.2., PDP 16.9.
user posted image  mokatela          -1. user posted image , 32 let, 1P 19.2., PDP 16.9.
user posted image  amor real         -1. user posted image , 35 let, 1P 13.2., PDP 17.9.

user posted image  lana17              -1. user posted image , 29 let, 2P 15.2, 17.9, user posted image
user posted image  uršula83           -1. user posted image , 24 let, 1P 7.2., PDP 18.9.
user posted image   Bambi D            -1. user posted image , 29. let, 1P 19.2.,
user posted image  ETAN                -2. user posted image , 28 let, 1P 6.2., PDP 19.9.
user posted image  taja1235          -1. user posted image
,25. let, 1P 14.2., NS 4.3., PDP 19.9
user posted image  MAJČICA30      -1. user posted image ,30 let, 1P 4.2., PDP 20.9.
user posted image  Eolina               -2. user posted image ,1P 6.2, PDP 20.9.
user posted image  petra1978       -1. user posted image , 29 let, 2P 21.2., PDP 22.9.user posted image
user posted image  Zara82             -1. user posted image , 25 let, 1P 1.2., PDP 23.9.
user posted image  anonimna L       -2. user posted image , 30 let, 1P 11.2., PDP 26.9.
user posted image Čarli08             -    user posted image , 1P 6.2., PDP 27.9.
user posted image  Varci                - v nove boje  user posted image   user posted image   user posted image
user posted image  pikica36           -3. user posted image , 36 let, 1P 25.2., PDP 30.9.
user posted image  ajcom1              -?. user posted image , 1P 11.2., PDP 30.9.
user posted image  urši*                -2. user posted image ,
user posted image  majaS80          - 2. user posted image , 1P 20.2.
user posted image  Saraya             -2. user posted image ,
user posted image  ZojaMiša           -   user posted image
user posted image  Pija76               -   user posted image

.

z nami sta začeli:
C.septemberka
user posted image user posted image
Varci user posted image user posted image

Dekleta, ko izveste datume PDP, gin. pregledov P(ultrazvok - UZ, nuhalno sv.-NS...),
sporočite, lahko nas seznanite tudi katera nosečnost je to za vas, starost
in vse seveda po prvem pregledu sporočite koliko pikic raste v vas.user posted image user posted image user posted image

Uporabne strani:

• Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:

PRVO TRIMESEČJE:
Prvotrimesecje

DRUGO TRIMESEČJE:
Drugotrimesecje

TRETJE TRIMESEČJE:
Tretjetrimesecje

user posted image

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi v nosečnosti:

http://www.mama.si/?menu=A01

• Še nekaj strani:user posted image  

Nosecnost
Ezdravje
Nocecniskikoledar
Bambino
Babymed
Register zdravil RS
Predpisovanje zdravil v nosečnosti
Baza podatkov o zdravilih

user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image          
Želim vam sanjskih user posted image , s čim manj težavami,
z veliko lepimi trenutki in veselimi brcikami
 in da septembra povijete prekrasne živahne, zdrave naše male septembrčke.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Čarli08)
Neposredna povezava do sporočila: 703
30.1.2008 20:41:41   
meta21
Ojla!

Kahlo hvala za vse pohvale! Saj ni težko, če mam čas.
Tebi in tudi Lei2007 in RačkiPK (upam, da nisem katere spustila) želim, da vam čimprej mine čas do pregleda, ker itak, da bo vse OK. Poročajte!

Joj, upam, da bo kmalu tale 3. mesec mimo, da mi ne bo več tak slabo. Sem se danes kar malo skregalauser posted image s temle mojim tamalimuser posted image , češ upam, da mi ne bo kam pobegnil, glede na to, da me tak muči.

Kar nočem se preveč navezat na to malo pikico. Toliko jih poznam, ki so splavile. Moja mami (imam 2 brata še v srednji šoli) je imela 6 ss. Upam, da ni to dedno, čeprav me je s tisto srčasto maternico G kar malo prestrašil.

Ok, ok že nehujem s tem pesimizmom. Malo sm mogla pojamratuser posted image . Pišite kaj!

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 704
30.1.2008 21:33:36   
maybebaby
meta...tudi jaz imamuser posted image  maternico. Mislim, da je to zato, da bo mala pikica že zrastla v objemu ljubezni...user posted image
Vsem srečno naprej...še malo pa bomo skozi najobčutljivejše trenutke. Danes je moj Borči na sliki od uz-ja prepoznal popkovino- najino življensko vrvico...
Jojjj kako lepo je biti nosečka- letos bom to tudi za pusta.user posted image

caučk...

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 705
30.1.2008 22:31:54   
zakzak
babyish,
dr. Miglar je po moje najboljši ginekolog v MB, ima sicer samo privat ambulanto, ampak za NS je itak vseeno, ker plačaš itak v vsakem primeru. Vzame si čas in res ti ne bo žal. Ambulanto ima na Smetanovi 49. Tel.št.: 02 2525016.

(odgovor članu babyish)
Neposredna povezava do sporočila: 706
31.1.2008 5:47:00   
Olivija*
Dobro jutro, punce!

Jaz sem po dolgem času odlično spala in tudi user posted image danes nimam. user posted image Mislim, da sem odkrila vzrok mojih težav - približno 10 dni sem jemala elevit, najprej celo tableto, potem samo polovičko, ker mi je bilo ful slabo. Včeraj zvečer sem pa pozabila vzet polovičko in sem danes kot rožica. Juhuuu! Zdaj sem preklopila spet na Tifol in upam, da se tista strašna utrujenost zaradi pomanjkanja železa ne bo vrnila.

Uboga moja pikica, ko takole eksperimentiram z njo!

Moj prvi pregled je še daleč daleč, ampak sem kar nekako prepričana, da bo vse OK. Tiste, ki imate danes preglede, veliko sreče, dobre slikce in vse dobro vam želim. Pa nam radovednicam, ki na to še čakamo, kaj poročajte user posted image

Lep dan vsem!
nosecka

(odgovor članu zakzak)
Neposredna povezava do sporočila: 707
31.1.2008 8:51:35   
babyish
zakzak, hvala za info, vem kje je to. Bom razmislila

(odgovor članu zakzak)
Neposredna povezava do sporočila: 708
31.1.2008 9:05:58   
Bambi D
Huh, slabo sem jaz začela na tem forumu user posted image , dva dni me ni, pa sem že kar nekaj dogodkov zamudila in sem sedaj vse pridno za nazaj prečekirala...
KAHLO in vse, ki imate danes pregled, držim pesti, da bo danes na pregledu vse OK in da boste navdušeno poročale še nam. user posted image
meta21, tole s prameni se mi zdi super ideja, mogoče bom šla tudi sama v to varijanto.
Glede prehranskih dopolnil pa se mi poraja eno vprašanje. Sama sem bila kakšen mesec pred zanositvijo na pregledu in mi je G svetovala, da že malce prej začnem jemati dopolnila, ki vsebujejo folno kislino. Dala mi je brošurico od Centrum Materna, na zadnjo stran pa napisala imena ostalih dopolnil: Elevit, Tifol, Neovin. Jemati sem začela kar Centrum Materna, ki me je prepričal z vsemi podatki v brošuri. sedaj me pa zanima, če še katera od vas jemlje isto, ali ste vse na ostalih izmed naštetih? Povprašala sem tudi v lekarni, kjer mi je farmacevtka povedala, da naj bi bili vsi enakovredni.

Tudi glede NS nisem prav dobro informirana. To vam je G svetoval/-a, da se naročite, ali ste se kar same naročile? (Najbrž bom morala tudi sama malo prebrskat po forumu, bi bila pa hvaležna za kako informacijo o tem)

p.s. Varci, sem se kar nekajkrat zamislila, kako bi mi bilo pri srcu, če bi šlo kaj narobe, pa si nikakor ne znam predstavljati. Edina tolažba, ki bi si jo našla bi bila ta, da je narava poskrbela, da pride do SS če z bitjecem ni vse tako kot bi moralo biti. Želim ti čimprejšnje čustveno okrevanje in veliko sreče prihodnjič!

(odgovor članu Olivija*)
Neposredna povezava do sporočila: 709
31.1.2008 9:07:25   
bark
Anchy82,jaz imam pregled za NS pri Dr. Babnik, dva dni pred tabo-27.2.ti bom mal poročala.
Drugače se je pa počutje pri meni spremenilo na bolje.Ni mi več slabo-edino zvečer in zjutraj še mal.Očitno se je telo že navadlo,al pa je to samo začasno. Je pa res, da se trudim in jem na vsaki dve uri. s hrano imam mal probleme, ker sem vegi(ne orto) in zato moram tolkiko bolj paziti na vnos beljakovin, ki mi pa trenutno še tolk bolj smrdijo. Pa še to, da zadnje čase jem tisto,kar osem let prej nisem in pa povsem so mi zasmrdele sladke stvari-kar sem pa čisto vesela. Pojem pa veliko sveže zelenjave in pa kalčke.
A je še katera vegi?

(odgovor članu babyish)
Neposredna povezava do sporočila: 710
31.1.2008 9:09:32   
amor real
Bamby D jaz tudi jemljem centrum materna in sem kar zadovoljna. Trenutno ne jemljem ničesar zraven, bolj gledam, da imam raznoliko prehrano.

Vsem srečkam user posted image , ki imajo danes pregled user posted image

(odgovor članu Bambi D)
Neposredna povezava do sporočila: 711
31.1.2008 9:21:56   
Bambi D
amor real, meni tudi (mislim da) dobro služi, je pa definitivno raznolika prehrana tista, ki več šteje, čeprav mi zadnje čase gredo po mislih razni čevapi, pizze, krofi in podobno... Se mi zdi, da sem se že od teh misli zredila user posted image . Ker vse te pregrešne misli še naglas povem, mi pa moj reče: "Dej, vrži mu kej dol, da ne bo revež stradal." In potem mu odgovorim, da mora čimbolj zdravo jest. Se že zdej počutim kot mamica, ki uči otroka, kaj je prav in kaj ne. Saj se v resnici ne prav pretirano pazim, ampak, če bi poslušala notranje želje, bi se lahko kar "ukampirala" v fast foodih.

(odgovor članu amor real)
Neposredna povezava do sporočila: 712
31.1.2008 9:29:07   
Tejchy
Pozdravljene punce!

No, pa se vam še jaz pridružim pri čveku...
Moji podatki: 1 user posted image , prvi pregled 16.1., drugi pregled 30.1. (moja pikica velika 1,5 mm in pridno raste user posted image  ), PDP 11.9.2008, NS - 6.3.08

V bistvu se sploh ne počutim noseča, ker me nič ne matra user posted image .. nobene slabosti, spremembe okusa, ... Očitno sem ena izmed srečnic ;)

lp

(odgovor članu Bambi D)
Neposredna povezava do sporočila: 713
31.1.2008 9:44:45   
Bambi D
Pozdravljena, Tejchy in čestitke tudi tebi user posted image
Že dva pregleda si imela? Mene bodo za prvega pustili čakati še celih 19 dni. user posted image
Včasih si želim, da bi bila malo bolj zatežena in bi povedala sestram, da mi ni všeč, če me tretirajo kot zadnje kolo.
Ni lahko čakati tako dolgo, saj na koncu začneš že ugibati, če si sploh noseča, pa če je vse ok, itd. Nekaj dni nazaj sem celo ponovila test, pa čeprav sem se ob tem počutila skrajno neumno.

(odgovor članu Tejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 714
31.1.2008 9:59:01   
Lea2007
Pozdravljene,

Ja čakanje na te preglede je res mučno, se vleče kot jara kača, sem videla na seznamu. Jaz se danes žal ne bom še pomirila, mi je pregled prestavila na 5.2. Verjetno se je takrat ko sem napisala spregledalo. Ni panike, sej bi bila ful vesela, da bi bil že za mano.

A lahko katera pomaga, ko imam pregled bom noseča 10t2d, a je možno, da mi lahko že naredi NS. Ali je še prezgodaj?

Bambi D vsi tile prehrambeni dodatki so več al manj podobni. Jaz sicer je Elevit, nekaterim je po njem slabo, meni ni, nimam nobenih stranskih učinkov. Ima pa elevit še enkrat več folne kisline kot Tifol, 800 (pozabila kera mera), Tifol pa samo 400. No Tifol nima nobeni drugih vitaminov. Koliko ima pa CM pa ne vem. Se mi pa zdi, da sta Elevit in CM ful podobna, tako da ti le lepo papej vitaminčke.

Še eno vprašanje, kako dolgo imate namen jemati folno oz. ta dopolnila?

Kahlo res držim pesti, da bo danes vse vredu, da boš s polnim veseljem zaživela v svoji user posted image . Res upam, da bo vse ok.

Lep dan,

(odgovor članu Bambi D)
Neposredna povezava do sporočila: 715
31.1.2008 10:04:33   
uršula83
Imam eno vprašanje, resnično mi ni jasno kako se šteje dolžina nosečnosti...jaz sem imela zadnjo menstuacijo 11.12., pa me zanima če ve katera kako izračunam kateri dan je danes? Po moji logiki in izračunih sem danes noseča 8t, 1d. A sm fejst mim usekala?

(odgovor članu Lea2007)
Neposredna povezava do sporočila: 716
31.1.2008 10:06:21   
Bambi D
CM ima 400 mikrogramov folne kisline. Jaz bom kar svojo g vprašala, koliko časa naj jo jemljem, da bo ziher.
Glede NS pa sem se pozanimala in tudi naročila nanjo, tako da se opravičujem za nepotrebno spraševanje. Datum imam 7.3.2008.
Lea, za NS so meni pravkar povedali med 11 in 13 tednom. Mogoče je pri tebi v 10 tednu še prezgodaj.

< Sporočilo je popravil Bambi D -- 31.1.2008 10:09:45 >

(odgovor članu Lea2007)
Neposredna povezava do sporočila: 717
31.1.2008 10:09:50   
Bambi D
uršula83, jaz imam zadnjo M 13.12.2007, pa mi izračuna 7 tednov točno.

(odgovor članu Bambi D)
Neposredna povezava do sporočila: 718
31.1.2008 10:14:12   
uršula83
A pol sm js 7 tednov pa 2 dni? HM... Kje to zračunaš oziroma kako?

(odgovor članu Bambi D)
Neposredna povezava do sporočila: 719
31.1.2008 10:20:35   
Bambi D
Probaj recimo na tem naslovu http://www.mama.si/?menu=A100

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 720
31.1.2008 10:57:23   
TamaraJ
KAHLO... kolikor sem izvedela od Naty imaš pregled danes. Vem, kako se počutiš in ti želim, da je vse OK s teboj in malim user posted image ! Veliko rožic zate danesuser posted image .

Sicer pa vsem septembrkam želim uspešno nosečnost in velikoooo zdravih sončkov!

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu Bambi D)
Neposredna povezava do sporočila: 721
31.1.2008 10:57:41   
amor real
Nosečke moje, se filamo s temi vitamini, da bomo morale eno žurko v Gavioliju v Izoli udarit user posted image

p.s

saj veste kdo se tam zbira user posted image

(odgovor članu Bambi D)
Neposredna povezava do sporočila: 722
31.1.2008 11:03:12   
majaS80
Bambi D  tudi jaz že komaj čakam ta prvi pregled, in se včasih sprašujem ali jeuser posted image sploh res. Nimam nobenih težav, ne slabosti... ali kaj druga. Sem iz same panike že 4 x ponovila test, da sploh verjamem da je res. Včasih se mi res zdi da sem že čisto nora... 

Upamo da bo čim prej minilo do prvega pregleda.

LP.

MajaK

(odgovor članu Bambi D)
Neposredna povezava do sporočila: 723
31.1.2008 11:14:34   
copka
Pozdravljene!

Jaz sem imela kar razburkano jutro zaradi tega pregleda. Sedaj mi je malo smesno user posted image

Prejsnjic je moja G zbolela in me je poslala k eni drugi G, ki je samo povedala, da ona nic ne vidi, Gv naj bi pa bila velika za 6t6d. Danes sem se odpravila k moji G. Ko ze parkiram in hodim ven iz parkirne hise, vidim da so me klicali in pustili sporocilo, da je G spet zbolela in naj poklicem, da se zmenimo za pregled.user posted image
Hitro se odpravim do blagajne parkirisca, saj sem mislila, da mi za tako kratek cas, ne bo treba placat. In mi rece tip- ja, gospa bili ste celih 10 minut notri. Jaz: ja, do stopnic pa nazaj sem sla. On: ja veste bo treba kar placat za 10 min. Placam in grem proti avtu- ko se vlijejo solze. Zaradi: prvic- v ordinacijo moje G sem klicala, da vidim, ce je G se bolna, pa se nihce ne oglasi in pridem zastonj v LJ. Potem pa me tale stric (saj ni bil nesramen) takole ogovori. Sem jokala vsaj 15 minut.
Sem se pa spomnila, da me morda posljejo h komu drugemu in da ze ko sem v Lj, bom raje kar poklicala. In res me posljejo k drugemu G.

Ta je ugotovil isto kot prejsnja G, da notri ni plodka, GV pa kar raste. Jutri grem na ginekolosko. Je rekel, da je dobra novica ta, da se ponavadi prazna GV ne ponavlja. Da je v vsem casu odkar je G, imel samo 2 primera, ko se je prazna GV ponovila.

Punce, jaz vas zapuscam. Zelim pa prav vsaki posebej, da septembra, ki je res lep mesc,  zagledate svoje drobizke!user posted image

user posted image cav

(odgovor članu TamaraJ)
Neposredna povezava do sporočila: 724
31.1.2008 11:18:13   
Bambi D
majaS80, potem pa nisem edina, ki sem ponavljala test iz same neučakanosti - še dobro user posted image .
amor real, poznam Gavioli. Enkrat sem bila tam nekaj let nazaj, ampak se mi zdi da nekako ne pašem tja, čeprav je moj dragi sicer velik ljubitelj elektronske glasbe (ne pa drog, da se ne bi slučajno narobe razumelo). Že ko smo pri glasbi, sem opazila, da se mi opazno izboljša razpoloženje, če jaz in  user posted image  malo zapleševa doma ob glasbi. Me kar čustva zgrabijo user posted image user posted image

Copka, sva skoraj istočasno objavili post, tako da sem te pomotoma spregledala. En velik user posted image zate!

< Sporočilo je popravil Bambi D -- 31.1.2008 11:19:29 >

(odgovor članu majaS80)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?