onina
|
Koledar - če si 17 tedno noseča, to pomeni, da si že v 18. tednu nosečnosti. Buzz - Anonimna, si spraševala, če se da Buzz sestaviti z nogo. Ko ga daš iz avta ven, ga samo malo potreseš za ročaj in se sestavi (nič z nogo ni treba delat). Tašče, tasti - mi živimo skupaj s taščo in tastom (smo 4 leta nazaj skupaj sezidali hišo). Se mi zdi, da se me tašča kar malce boji (sva imeli že eno neskladje) in se ne vtikuje v vzgojo. Oba z možem imava točno določene vzgojne prijeme in ona si svojih ne upa vsiljevati. Tast edino našemu daje mobitel v roke (ker ga sinko seveda želi imeti) in potem, ko mu vzame, seveda ful joka. Pa sem mu rekla, da naj tega ne počne, ker potem joka, no pa mu ga sedaj več ne daje. Tudi kar se tiče sladkarij oz. druge hrane. Naš ima točno določene obroke in vmes ne dobi nič. Je na 3 ure in to je to. Od sladkarij (bonbone, čokolade, piškoti) je sedaj dobil tu pa tam kakšen piškot ali pa malo tortice, če je kakšen praznoval roj. dan. Spanje - v prvi nosečnosti sem imela tudi probleme s tem...oz. bolj proti koncu, ko nisem več hodila v službo in sem bila bolj spočita. Mleko je kar pomagalo. Sedaj v drugo padem ob 8 -9 zvečer v posteljo - koma. PDP - če se datum G in datum nuhalne razlikujeta več kot 5 dni, potem ti ga G spremeni. Drugače velja tisti datum od G. Pinka1 in bubi - koliko imata pa vidve stare otroke? Moj je tudi januarček in sicer rojen jan.07. Posteljica - se mi zdi, da znajo tile koški kar škripati...če imate dovolj prostora raje kupite večjo posteljico. No, mi smo kupili 120x60 in sem nočno omarico dala stran, tako da sem imela posteljico čisto zraven, da mi ni bilo treba vstajat, ko se je sin kaj obračal ali mrmral (sem se samo dvignila in pogledala kakšna je situacija). Sedaj je še vedno v tej posteljici, vendar smo že kupili veliko navadno posteljo s kovinsko zaščito in ga bomo poleti navadili notri spat, to njegovo pa bomo uporabili za novega člana. Sem mu pa dajala kar dolgo časa kovter v posteljico, da se ni počutil preveč svobodno. Tistega baldahinčka nismo nikoli imeli. Čez dan, ko je spal, je bil v posteljici v sobi (slišala sem ga preko baby phona), ko je bil pa zbujen, je bil pa v dnevni sobi v ležalniku, kateremu se da vzglavje dvigniti.
|