Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarčice - 3.del 1.2.2008 12:55:25
|
|
|
|
jencili
|
aja, še vprašala sm ga, če tudi on prakticira vaginalne preglede in je reku, da absolutno NE, ker ne vidi smisla. Itak ko je akcija je akcija, takrat se pogleda zdej pa to nima smisla, pa še predčasno lahko sproži porod in je totalno nesmiselno To mi deli... In napotnico za v P sem dobila... Skratka en fajn dan je dons ...ne glede na to, da je zunaj vse temno
|
|
RE: Februarčice - 3.del 1.2.2008 12:55:59
|
|
|
|
MetiLu
|
o Vrtnica, hvala za poročilo sem mogla mal povprašat No, ravno ko sem nameravala mojga G poklicat zarad gibov, se je naš mulček spomnil, da bi blo fajn mal noge pretegnit mi pa že cel dan spet trebuh otrdeva, prov zoprno. Bi mogla it v štacuno po malo sadja, pa se sploh ne morem spravit od doma. Zdele sem mal kavč likala. Kaj boste danes kuhale, jaz bi kej na hitrco, pa po možnosti ne preveč kalorično
|
|
RE: Februarčice - 3.del 1.2.2008 12:56:54
|
|
|
|
torcica
|
IZVIRNO SPOROČILO: maja80 A mi lahko katera napiše mere od UZ za 36 ali pa 37. teden ? Maja, meni bo UZ delala v 38 tednu, pošiljam pa ti mere od prve nosečnosti in sicer v 37t0d: BPD: 88 mm AC: 320 mm FL: 78 mm teža: 3.143 g
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 1.2.2008 13:04:31
|
|
|
|
pina-1
|
vrtnica si probala lanlin mazilo? meni je full pomagalo. sem pa mela take bradavice da sem jokala zraven ko sem dojila meti pri nas bomo danes jedli testenine s tuno in mogoče kak jurček noter vržem. zelo zelo easy. a ne da paše kvč peglat. jaz ga že celo dopoldne. pa še en čas ga bom.. sedaj edino razmišljam če bi kaj jedla. kak gres kje pa je naša Pehta?????????? RR kliče dolenjko
|
|
RE: Februarčice - 3.del 1.2.2008 13:09:17
|
|
|
|
vrtnica76
|
Aja,še kolk kej poje .Naš fant je v P okol 50ml,zdej jih pa tut včasih 80 zmaže ampak more bit res lačen.Količine se zelo razlikujejo med .Upoštevati moraš težo pa tudi starost,tko da ti težko rečem kolk more pojest.Problem je,ker iz joške ne vidiš kolk ml je popil .Najbolš,da ti ga stehtajo pred in pol po dojenju.Tko maš vsaj mal orientacije kolk je pojedel.
|
|
RE: Februarčice - 3.del 1.2.2008 13:09:32
|
|
|
|
larisa
|
Meti, sej to da maš ful trd trebuh, je pa tud razlog da je mali bolj pri miru. Morš počivat in ne skos razmišljat kaj morš počet in kam it. Zdej je čas za počitek, ko pa se ti trebušček umiri in mal začne razgrajat pa lahko okol skačeš... Meni so rekli v takem primeru vsaj za 1 uro na levi bok, da se pritisk umakne od vseh pomembnih žil in mali dobi dovolj hrane in kisika. Tko da morš za Janezka poskrbet! Pinči, ane kako tale pehta druge k.. , sama pa kr zgine, brez napovedi!!
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 1.2.2008 13:12:29
|
|
|
|
vrtnica76
|
Pina,sem probala pa tut komprese(obliže) Multi Mam in tut pomagajo sam še zmer boli .
|
|
RE: Februarčice - 3.del 1.2.2008 13:17:25
|
|
|
|
MetiLu
|
Larisa sej vem, samo sem cel dopoldan samo za računalnikom sedela, čist pri miru, nisem nič letala. Sej pol k sem šla pa kavč peglat je pa kar hitro začel brcat Trebuh mi pa tud če ležim otrdeva bolj pogosto že par dni. Pa se niti ne sekiram, sej se mora ta mišica tudi malo okrepit, da bom lažje rodila Pina, najbrž bo pri nas tud kej tazga. Še eno bučko mam za ponucat, neki bom že scumprala Dolenjka je pa res nekam zginla
|
|
RE: Februarčice - 3.del 1.2.2008 13:26:01
|
|
|
|
mary_lou
|
Men so tud rekl ja da v primeru trdga trebuha minimalno za eno uro na levi bok k otrocku takrat ni idealno notr in je najvec zapletov glih zarad tega ce tega ne upostevas
|
|
RE: Februarčice - 3.del 1.2.2008 13:29:58
|
|
|
|
Februarka08
|
No, tega glede trdega trebuha pa nisem vedela... Dobr da zdaj vem. Jaz sem pa danes sama doma in imam pire krompir in špinačko, njami . Moj je itak ne mara, zato izkoristi gužvo dokler jo še lahko. Nič, grem kuhat...
|
|
RE: Februarčice - 3.del 1.2.2008 13:36:23
|
|
|
|
larisa
|
Tud mi bomo imeli dons na izi kosilce. Testenince z zelenjavo (bučka, rdeča paprika, por), pa skleda solatke in bo prov fino
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 1.2.2008 13:37:05
|
|
|
|
pina-1
|
to glede levega boka tudi jaz prvič slišim...Sem pa ugotovila, da ko na levem boku ležim naša dečva bolj brca kot če sedim ali ležim na drugem boku... kje ste čveke..je nekam zatišje danes tuki gor?
|
|
RE: Februarčice - 3.del 1.2.2008 13:37:40
|
|
|
|
ella79
|
februarka jaz sem pa včeraj pire krompir in špinačko njami danes pa nimam pojma kaj bi, sem tok pozno zartkovala, da najmanj še tri ure nič
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 1.2.2008 13:47:21
|
|
|
|
Marusah
|
Jaz sem pa zdle imela obisk - se je patronažna sestra oglasla. Smo malo počvekale. Pa še taka prijetna oseba je Jaz pa danes nič ne kuham. Me moj dragi pelje na kosilo - si je pikec zaslužil, ker se je obrnil
|
|
RE: Februarčice - 3.del 1.2.2008 14:02:01
|
|
|
|
Marusah
|
IZVIRNO SPOROČILO: jencili Skratka en fajn dan je dons ...ne glede na to, da je zunaj vse temno Jaz se popolnoma strinjam s tabo Res je danes en tak fajn dan!!!
|
|
RE: Februarčice - 3.del 1.2.2008 14:02:45
|
|
|
|
dolenjka
|
Dan A ste me pogrešale? Lepo No, sem bla mal na kavču, da je tetica posesala in po tleh pomila, pa mal sem počvekala vmes po GSMu pa domač tel. stalno neki zvoni. Oči in mami me kličeta vsak dan in vsak dan isto vprašanje: kako si? Sej zdej bo pa kmal.... K da se men kam mudi al pa da se kej pritožujem? Sem rekla, da če bo šlo tko naprej, bom rekla, da so mi rok na 1.3. prestavl No, pa vmes sem še kruhovo štruco oz. dve naredila in ena je v hladilniku za jutrišnje kosilo, druga pa v skrinji za našo družinico Marusah za obrat Veš, sem mal čarala Za vse ki se sprašujete: meni je uradno rok prestavil na 15.2., prej je bil 22.2., v podpisu pa je 17.2. zato, ker je moj rekel da bo takrat, pa naj mu bo, če tko hoče Torej jaz odpustnico pričakujem 14.2. ali pa 16.2. kakor čte Meti, za jutri velja. Načeloma si na vrsti ob 15h, tetica pride ob 14 in pojemo kosilo, pol bo pa dost močna, da te obdela No pa se domača naloga z zamudo: Ella, svečano ti izdajam odpustnico in upam, da jo čim prej izkoristiš Neja.mat, tudi zate je tu odpustnica in jo le pridno izkoristi, če je še nisi (se že dolgo ni javila)
|
|
RE: Februarčice - 3.del 1.2.2008 14:07:29
|
|
|
|
Marusah
|
IZVIRNO SPOROČILO: anandrej Marusah, to je pa fajn novica. Čeprav zdaj boš mogla pa malo med porodom potrpet . Me pa res zanima, kako je to izgledalo, ko se je obračal Ni problema, trpim kuker hočte samo, da mi ni treba pod narkozo Kako je zgledal, ko se je obračal? Trebuh je bil vse možne oblike samo okrogle ne Pa bolel je ko , ker po moje se je vmes še malo zagozdil s to svojo debelo ritko Pa glavno, da mu je uspelo Aja, pa prej sem pozabila še napisat za statistiko: na dan PDP - 9.2. imam CTG in pregled v porodnišnici.
|
|
RE: Februarčice - 3.del 1.2.2008 14:11:34
|
|
|
|
katka37
|
Z mojim ugotavljava, da še nikar nisva bila tako neučakana glede poroda kot zdaj. Zdaj pa res imava vsega počasi dovolj, jaz še toliko bolj, on ima že mene se mi zdi bolj na vrh glave. Smo pravkar pojedli (še naš bolnik je končno začel jesti) hrenovke in krompirov golaž. Bi pa tako šla v kitajsko restavracijo en dan na kislo pekočo juho, jo obožujem. Meti, sem tudi jaz opazila, da imata najina podobne mere, bova videli še po rojstvu.
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 1.2.2008 14:19:35
|
|
|
|
Suzi*
|
Jaz sem pa mal kavč likala, pa perilo obesla, pa danes sem že ceeel daaan laaačnaaaa. Skos nekej jem, pa se mi zdi, da še zmerej ni dost. A je možno, da je šlo dete mal nižje dol??? Pa tako sem brez volje in energije, taka sem kokr vreme. Si grem zdele še eno belo kavico naredit. Joooj, kako bi pasala kakšna sladička zraven.
|
|
RE: Februarčice - 3.del 1.2.2008 14:25:16
|
|
|
|
MetiLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: katka37 Meti, sem tudi jaz opazila, da imata najina podobne mere, bova videli še po rojstvu. Zmenen Jest sem tud mal neučakana, moj pa živčen, ga zdej ne smem preveč klicat, ker če se ne more javit je že "paničen", če je treba že it Pa revež ponoč še manj spi kot jest Dolenjka, bom kar opomnik naredila, če sem ob treh na vrsti pol moram bit ene deset do treh pri teb, ne? Al kakšen sistem imate? Kolk časa te pa masira? Veste kaj si pa jest že par dni želim jest, tiste raviole iz Kavala, ki sem jih jedla na srečanju (orehovi ravioli v smetanovi omaki) Mogoče se me bo pa moj usmilu, pa na eno večerjico peljal še preden gremo v P Sem se pa prejle že oblekla, da bom šla v štacuno, pa sem se nazaj v tole zgoneno trenirko vrgla, pa čakam mojga, da bova šla skupaj, pa še v zgornji štuk v Tušu bom skočila po tisti modrček od Lisce za dojit. Sem ugotovila, da sama itak ne morem več nič nest, kaj čem pol po fasngo hodit
|
|
RE: Februarčice - 3.del 1.2.2008 14:27:12
|
|
|
|
MetiLu
|
Punce a lahko vzamem en Angal, me grlo že od včeraj neki matra, pa sem danes spila že ene 2 litra čaja, pa nič ne pomaga
|
|
RE: Februarčice - 3.del 1.2.2008 14:30:01
|
|
|
|
larisa
|
Katka, a vi boste imeli že 4. ?? Sem mal seznam gledala pa to opazila , to je pa prav lepo!!! Kolk pa imate stare mulčke? A živite v hiški? No pa sem firbčna . upam da ne preveč vsiljivo
|
|
|
|
RE: Februarčice - 3.del 1.2.2008 14:31:55
|
|
|
|
Februarka08
|
Pridna Meti, da boš tvojega počakala! Eto, jaz sem po kosilu, ma je blo tok dobro, da vam ne znam povedat. Pa še jajčka sem si čez ucvrla, sem si kar prste oblizovala... Jajčka na oko namreč nisem jedla celo !!! Pol veste kok je še to pasal... Skratka, midva sva sita, kuhinja je pospravljena, moj je na praznovanju, zdej greva pa mal v ležečki... Pridno čvekajte in dober tek, če še niste jedle!
|
|
RE: Februarčice - 3.del 1.2.2008 14:39:24
|
|
|
|
Suzi*
|
Meti, jaz sem si z Angalom v spreju špricala grlo, ko me je bolelo, tako da pomoje lahko tud tist poližeš (sej je za lizat? ). Ti pa lepo tvojga počakaj, pejta lepo v Kavala, pol nazaj grede pa še v štacuno, pa bo dan popoln.
|
|
RE: Februarčice - 3.del 1.2.2008 14:46:08
|
|
|
|
mlavla
|
Daaaan..no kot vidim me še niste nič pogrešile..saj me še nič ne iščejo... Drugače pa sem vam dolžna še poročilo iz pregleda, ki sem ga imela v torek..Imela sem CTG, ki je v slabiih dvajsetih minutah zabeležil kar 5 popadkov..dva sta bila čist skupaj...bili pa so zelo šibki, saj sem jih sama komaj zaznala...potem mi je naredila UZ... je težek 2920g...in pa MV mi je pregledala..rekla, je da lepo zori in se mehča. Dala mi je še navodila za masažo presredka, samo zaenkrat se tega še nisem lotila. No prav ta dan pa so bili ti popdaki prisotni skoraj cel dan in to kar na pet minut..pa trebuh mi je nonstop otrdeval..sab bili so pa zelo šibki, sploh me niso boleli..no k sreči se je ponoči vse umirilo. Pa mal se moram spet pohvalit, ker mi je uspelo stipkat in oddat res obsežno poročilo za prakso, zdej sam še čakam na oceno..upam, da mi ne bodo kej zavrnili...menda izvem v ponedeljek. No, prav to pa je glavni razlog, da se toliko časa nisem nič oglasla..saj sem bila računalnika že pošteno sita..rabila sem amlo premora...no sej zdej pa že spet lohka tipkam Vidim, da je Dolenjka že pričela z pisanjem odpustnic..vidim, da se je tega lotila zelo resno... Aja pa odločla sem se, da se bom (oz. sem se že) spravla učit še za en izpit, ki ga imam 7.2....no upam, da bom do takrat še 2 v 1...najbrž me tudi zato ne bo tako veliko na RR.
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?