|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčice - 3.del
24.1.2008 18:39:29   
srečka nosečka
Ker imamo doma pridnega atija, ki tako lepo razvaja našo user posted image , imam jaz čas, da vam napišem "porodno zgodbo". user posted image

Začetek 38. tedna sem dobila virozo. V ponedeljek in torek sem obležala z vročino v postelji. Kot, da bi slutili je naš ati v sredo ostal doma. Imela sem namen iti na reden pregled k svoji G, a so me od 10.30 prehiteli popadki. Prvemu je sledi drugi v razmaku 5 min. in nato še tretji, prav tako čez pet minut. Ob prvem popadku sem se poskusila spraviti v vodoravni položaj, da ga lepo prediham. Ko so si pa trije sledili v tako kratki presledkih sem vedela, da sedaj gre zares. Na WC sem opazila kri, znak da se je odluščil čep. Bil je še čas, da stopim na hitro pod tuš. Seveda pod kontrolo atija. Vse v mirnem tempu, se oblečem, vzameva torbo in odšibava proti porodnišnici.

Med vožnjo so se redni popadki nadaljevali. Parkirišče v bolnišnici je bilo zasedeno in kar lepa gužva pri vstopu v garažno hišo. Zato je bil user posted image , kar malo hud in verjamem, da v strahu zame in za user posted image . No, uspelo nama je sparkirat in odpešačit cca. 200 m do porodnišnice. Vmes sem se dvakrat ustavila in predihovala popadke. Zanimivo, sploh ne opaziš dogajanja okoli sebe, samo na sebe misliš.

Ko prispeva v porodnišnico, naju babica Erika lepo sprejme. Sledi preoblačenje v seksi bolnišnično haljo. user posted image  user posted image  so dali moja oblačila, da jih odnese in preparkira avto, ter svetovali naj gre še na kavico. Medtem so mene pregledali in vse izprašali. Ob pregledu sem bila odprta za 3 cm. Sledila je selitev v porodno sobo št. 4. Ura je bila 10.45. Dragi je bil ves čas ob meni. Za to sem mu neizmerno hvaležna, saj mi je bil v veliko pomoč. Z mano je spremljal popadke in mi jih pomagal prestati. Ob pregledu porodničarja so mi predrli mehur. Plodovnica je bila že mekonijska in vsled tega je sledila akcija. No, pa tudi jaz enostavno več nisem mogla predihovat popadke tako kot prej, saj sem kar nehote začela pritiskati. Naenkrat je bilo v sobi polno zdravnikov (dva porodničarja, pediater in mislim, da dve babici. Porod se je začel. Zdravnica mi je pomagala spodaj, eden zdravnik pa mi je stal ob vzglavju. Dragi je med tem bil na hodniku pred porodno sobo, saj mu niso dovolili, da prisostvuje. No, po cca. petih pritiskih in prerezu presredka je takoj zajokala naša Lana. In ob nama je bil že tudi dragi. Na svet je prikukala on 12.17 min. Torej moja doba v porodni sobi je bila 1,5 ure. Bravo zame, še zdaj ne morem verjet, da je šlo tako hitro in lahko. No, saj ne rečem, da nič ne boli. Saj zaboli in ni najbolj prijetno. Ampak je tudi res, ko slišiš jok svojega otročička je vse pozabljeno.
Sledi pregled, ki ga opravi pediater za otročička mene so pa med tem šivali. To je bilo še najbolj boleče. Lano so umili in mi jo dali na prsa. Nepopisen občutek, ko začutiš svojega otroka.

Po času v porodni sobi sva odšli na oddelek. Oz. moram reči smo odšli, tudi ati. Zvečer pa so mi rekli, da bodo našo Lano odpeljali na intenzivni oddelek na opazovanje. Naslednji dan so mi povedali, da so ugotovili infekt, ki je posledica moje viroze. Le ta pa je tud sprožila predčasem porod. Na intenzivni negi je ostala do sobote. Uboga pikica, tako mala pa je bila že bolana. Hvala pediatrom, ki so fuuul prijazni in tudi osebje na oddelku intenzivne nege. Priznam, sem kar jokala, ko so mi povedali, da je bolna. Ampak vedela sva, da je zanjo tam najbolje poskrbljeno in da ima popolno oskrbo. V tem času sva lahko hodila k njej ob vsakem času. Najlepše pa je bilo, ko so mi jo dali v sobo. Vse do srede sva ostali v porodnišnici.

Kar se tiče osebja v porodnišnici Maribor. Jaz je ne menjam. Same dobre izkušnje. Osebje izredno pozorno, skrbno, prijazno, .....
Slabe volje pri njih ni bilo opaziti. Kvečjemu lahko rečem, da so me sestre presenetile z izredno skrbnostjo za mamice in njihove dojenčke. Če bi še enkrat rodila, niti sekunde pomisleka kje. Hvala osebju v bolnišnici.

Sedaj se doma pridno cartamo in razvajamo. Pikica je sicer še na antibiotikih, ampak infekcija se je pozdravila.
To moram še zapisat - hvala ati, ki naju tako lepo razvaja doma. In tako bo cel mesec.

Sem se kar lepo razpisala. user posted image  Ampak postati prvič mamica je samo enkrat.

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2851
24.1.2008 18:45:53   
srečka nosečka
Meti in Dolenjka - a vedve še kar šopingirata? user posted image  Po moje imata že tako polne omare, da bo treba še kakšnega mizara za nove omare naročit. user posted image

suzi - vidiš, vse ima dobro in slabo stran. Imate pa dišeč WC. user posted image  Jaz pa vem, da se ti bo ta meterski škrat spet hitro "prikupil".

Janey - sem ti poslala ZS.

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 2852
24.1.2008 18:49:25   
Februarka08
Srečka nosečka hvala za tako lepo in obširno zgodbico.user posted image user posted image Samo da je zdaj vse v redu z vama! In da ati tako lepo skrbi za vaju...user posted image Veliko cartanja vam želim in predvsem veliko zdravja!

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu srečka nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 2853
24.1.2008 18:54:16   
Suzi*
Srečka nosečka, sej itak da je vedno tako. user posted image

Lara, evo meritve iz 34t3dni:
BPD: 80
HC: 294
AC: 301
FL: 66
teža ocenjena na 2.100g.
Naslednji UZ imama pa v torek, pa takrat napišem novo stanje.
Pa tvoje meritve danes????

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 2854
24.1.2008 18:58:36   
mlavla
srečka nosečka....hvala za to tvojo zgodbo..takšne imam najraje, saj name delujejo zelo spodbudnouser posted image

Za dežjem vedno posije sonce. :)
Eden je za naju posijal 29.02.2008!
Drugi pa je posijal 22.04.2009 :)

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2855
24.1.2008 19:00:35   
srečka nosečka
Punce še nekaj imam za povedat - hvala vsem vam, za lepo želje in čestitke.

Pa upam, da sem še vedno lahko z vami čeprav sva januarčici. user posted image

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 2856
24.1.2008 19:02:40   
misar
obvezno, da si še z nami...si pa lahko prva, ki odpreš temo februarski sončki user posted image user posted image user posted image user posted image

ful lepa zgodba..user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2857
24.1.2008 19:03:28   
mlavla
itak,da pašeš k nam...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2858
24.1.2008 19:04:25   
Suzi*
Srečka nosečka, lepo si to napisala. user posted image

Kaj mi reče zdej moj tamal.... user posted image ....."mami, oprosti, ker sem te sekiral" user posted image user posted image  ma, sej ne morem verjet. user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2859
24.1.2008 19:05:27   
srečka nosečka
IZVIRNO SPOROČILO: misar

obvezno, da si še z nami...si pa lahko prva, ki odpreš temo februarski sončki user posted image user posted image user posted image user posted image

ful lepa zgodba..user posted image user posted image user posted image

hvala za idejo. Se kmalu vidimo na novi temi, kjer bomo veliko čvekale on naših sončkih.

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 2860
24.1.2008 19:06:11   
srečka nosečka
Kaj mi reče zdej moj tamal.... ....."mami, oprosti, ker sem te sekiral" ma, sej ne morem verjet.
IZVIRNO SPOROČILO: Suzi*

Srečka nosečka, lepo si to napisala. user posted image

Kaj mi reče zdej moj tamal.... user posted image ....."mami, oprosti, ker sem te sekiral" user posted image user posted image  ma, sej ne morem verjet. user posted image user posted image

kako sladko user posted image

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2861
24.1.2008 19:07:48   
MetiLu
Srečka nosečka, user posted image  user posted image  user posted image  porodna zgodba. Tle vse tko lepo pišete, da bi jet tud kar prec šla user posted image  user posted image  kot da je vse skupaj mala malca user posted image  Midve z Dolenjko pa loviva zadnje dneve mobilnosti user posted image  user posted image  user posted image  jaz imam kar naenkrat en kup energije za okol letat, pa nič več me ni strah, da bi šla kej prej rodit, ko bo čas, bom pa šla user posted image  Pa itak da še k nam pašeš, smo komaj čakale,da se nam oglasi ena, ki je že doma iz P user posted image

Dolenjka, komot. Ti se kar priguncaj ob 12-ih pa potrob user posted image  Bova cel Rudnik obletale user posted image  user posted image
Lara hvala za namig user posted image  user posted image  user posted image  sem jih že zadnjič eno škatlo nabavila user posted image  user posted image

Zdej si grem pa en sproščujoč tuš privoščit, pol pa kavč likat. Otto je čist BV user posted image ... Moj pa še dve uri dela user posted image  user posted image

Sej vas pridem še mal pogledat user posted image

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2862
24.1.2008 19:09:53   
MetiLu

IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka

Kaj mi reče zdej moj tamal.... ....."mami, oprosti, ker sem te sekiral" ma, sej ne morem verjet.
IZVIRNO SPOROČILO: Suzi*

Suzi, ob tejle izjavi se pa še men srce topi user posted image  mora bit pa res en cuker tamal user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2863
24.1.2008 19:12:36   
srečka nosečka
na temi starši čvekamo je že odprta tema februarski sončki 2008

Čakam, da se naša pikica zbudi in jo bomo spet cartali. user posted image
Vmes pa še vas kaj preverim.

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 2864
24.1.2008 19:13:52   
Suzi*
user posted image  user posted image  Včasih je cel user posted image , včasih pa res pravi user posted image . user posted image
zdej moram it pa en avto narisat. user posted image  pol ga pa spat spravit, da bom lahko tud jaz mal kavč polikala.

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 2865
24.1.2008 19:23:12   
katka37
Maja, saj se bo vse uredilo, s tabo in tvojo  user posted image .

Srečka nosečka, res je bilo lepo prebrati tvojo porodno zgodbo in da se je vse lepo končalo. Zdaj pa veliko cartanja.

Dolenjka, zdaj pa dovolj heca s tvojimi krofki, čuvaj se, zdržati moraš še tri tedne.

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2866
24.1.2008 19:27:43   
ella79
srečka nosečka hvala za čudovito porodno zgodbo user posted image user posted image user posted image pa slikco sem tudi vidla, da si priložila user posted image user posted image pravi angelček

(odgovor članu katka37)
Neposredna povezava do sporočila: 2867
24.1.2008 19:30:10   
Februarka08
Suzi, še jaz sem se stajala...user posted image
Evo, jaz sem že izpod tuša, glavica umita in posušena, večerja pripravljena (kivi in pomaranča), zdaj pa pred tv grickat...
Lep večer vam želim, se oglasim po filmu...

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu katka37)
Neposredna povezava do sporočila: 2868
24.1.2008 19:34:25   
dolenjka
Hvala srečka nosečka user posted image  Ti je pa uspelo, da si me spravila v jok pa nočem, da bi me moj videl, ker bo panika user posted image

Meti, ob 12h je nizki štart, ne obljubim pa, da bom sposobna vse štacune preletat, kakšno pa ziher user posted image

Zdej si grem pa lase posušit, da se lahko zleknem, ker me boli križ, pa desna roka user posted image  Krofi so pa še vedno obilni user posted image  Mi je pa moj še taprave prinesel, da se lahko mal namalcam še pred maškarami user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu katka37)
Neposredna povezava do sporočila: 2869
24.1.2008 19:52:09   
Marusah
Joj, ste ble pridne danes user posted image  sem komaj uspela vsaj malo površno prebrat kaj vse ste načvekale.

Zasledila sem tudi, da imam novo sosedo user posted image  Srečka nosečka samo, da sta obe zdravi in doma user posted image  Lepo, da ti je porod bil ena lepa izkušnja in predvsem, da je hitro minil!  No, včasih je tut viroza fajna stvar user posted image user posted image user posted image

"Don´t warry be happy!!!:))"

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 2870
24.1.2008 20:09:19   
MetiLu
srečka nosečka, Lana je pravi mali piškotek user posted image

Dolenjka, kolikor boš zmogla user posted image  user posted image  

Zdej grem pa jest še enkrat bauh namazat, me spet srbi... pa lase posušit, pol pa res kavč peglat. Je že čas, ga pa nisem oreng poravnala že dva dni user posted image

Lepo pančkite, se slišmo zjutraj.

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 2871
24.1.2008 20:20:11   
mlavla
srečka nosečka user posted image ...ja pravi cukr je tale vaša Lana!!!pa hvala za fotko..zdej me pa res že matra kako zgleda naš/auser posted image

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 2872
24.1.2008 20:31:33   
kati kati
kako zanimiva zgodba......user posted image user posted image user posted image user posted image za Lano!

pa smo pihnali prvo svečko...4.2..

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 2873
24.1.2008 20:56:01   
*Naja
Suzi- mere naše pikice v 35t5d:
BDP 86
AC 300

Samo ti dve vrednosti je meril....ocenjena teža ploda pa je, kot sem že napisala 2200g.
Ko boš imela nove vrednosti, te pa prosim, če jih napišeš.

Srečka nosečka- si si izbrala čist taprav nick, ker takega poroda si pa vsaka user posted image želiuser posted image user posted image user posted image . Mala je pa pravi cukruser posted image .

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

(odgovor članu kati kati)
Neposredna povezava do sporočila: 2874
24.1.2008 21:04:49   
Bajsa
Čestitke bleščica za Ninota user posted image user posted image user posted image user posted image !

Morem se prav lepo zahvalit scorpiogirl, ki mi je podarila posteljico. A se spomnite, ko sem jambrala, da je moja fuč? No v glavnem scorpiogirl me je kontaktirala in dones sem domov pripeljala posteljico!!user posted image user posted image user posted image user posted image  
Je že sestavljena, vam jo jutri pokažem, kak je lepa!

No pa še poročilo iz današnjega pregleda, ki je trajal celi 2 minuti, čakala sem pa 2 uri na vrsto. Sm bla jezna kot user posted image user posted image user posted image user posted image  Mi je sam trebuh zmerla z metrom in pogledala izpis ctg-ja, nč ni pogledala kako zgleda MV, pa tud napotnice za amnio mi še ni nč dala, pa čeprav je zadnjič rekla, da jo dobim dones. Se ji je ful mudil, je bla že ura proti koncu delovnika, zuni pa še en kup babnc. V glavnem pravi da vse štima, no sej to je najbolj važn,  in da če ne grem prej, se vidiva čez en teden. Ne da se mi še enkrat tja hodt, pa pol ure ležat tm na tisti neudobni mizi, da mi spet delajo ctg. Jaz bom šla rodit, prav kmal. Če ne prej, čez 10 dni user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
No to je v glavnem to. Grem zdej ajat, sem dons že ob pol 7 vstala.

Naslednji pregled in ctg 30.1.2008
Ma kaj dela naš user posted image  men zdele. Je rito namontiral/a čist pod jošk, pa tko mam zategnjen trebuh da je joj. Res morem it ajat, al je pa marbit user posted image  lačen, pa bi mogla mami neki dobrga pojest, a ne. user posted image  pa ja ne morem stradat...user posted image

Nisem vedela koliko ljubezni je v mojem srcu, dokler me ni Zala poklicala MAMA!

(odgovor članu kati kati)
Neposredna povezava do sporočila: 2875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Top ideje za nosečniške pustne maske
photo
Če si si za letošnji pust že omislila nosečniški trebušček, ga lahko izkoristiš za odličen pustni kostum. Tvoj trebuh la...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?