Anonimen
|
Moj veseli december je zaenkrat res vesel in trkam po lesu, da bi bilo tako se naprej. Mesec se je sicer začel delovno in se bo tako tudi končal, vendar imam poleg službe se toliko vsega ostalega, da sem, milo rečeno, sesuta. 4.12. se je začelo nase Miklavževanje z mini-party-jem pri meni doma, 5. in 6. smo skakali naokrog po Miklavževih prireditvah. V službi se je začela norisnica in če med tednom se lahko diham, potem za vikende ne morem več - delava po dva na izmeno. Sredi meseca smo postavljali smrekico in jo okrasevali, kupovali Božična darila in jih zavijali, organizirali izlet za Bertija na Plitvička jezera, kupovali kurilno olje, da ne zmrznemo, plačevali gore položnic in telefonarili po vseh koncih in krajih vsem ljudem, ki smo se jih spomnili (o, živjo, dolgo se nismo sliasali - ta varianta). Pred kratkim mi je uspelo, da sem se ostrigla in pobarvala, ampak kaj, ko barva ni prijela tako, kot bi morala - gremo popravljat. V petek je Berti odpotoval in mi ga vrnejo 30.12., če bo vse po sreči - takrat me čaka izlet na Hrvasko. Predtem seveda se Božičkov sprevod v Centru Ljubljane in obdarovanje Dedka Mraza (poleg tistega v službi se eden, ja), čakajo me obiski na Stajerskem (kdaj mi bo uspelo?), pospravila sem hiso (po mojih kriterijih), obesila en kup lučk in ostalih okraskov, včeraj smo imeli Božično zabavo (spet preveč vodke, da sem padla dol),... Na srečo so letos ljudje vsaj s čestitkami nekoliko bolj umirjeni, tako, da jih tudi jaz bolj malo posiljam oz. čestitam osebno (prioriteta). Ena od prijateljic je pred Miklavžem rodila, prijatelj je praznoval 1. obletnico poroke, jaz sem uredila 99% vseh uradnih stvari, ki sem jih morala, da se leto lahko birokratsko zaključi,... Samo se obisk sefice preživim (komaj čakam, da jo spet vidim - res), pa bo. Mislim, da sem OK, no. Praznično vzdusje pri nas JE in upam, da ga ne bo nič pokvarilo.
|