Nika v službi -> kateri fotoaparat kupiti? (17.12.2007 13:13:05)
|
Pomoč, prosim. Odločila sem se, da bo v kratkem treba kupiti nov fotoaparat, ker tale, ki ga imam (DSC-S40), dela bolj kot ne nikakve slike. Sploh pri omejeni svetlobi ali pri zoomiranju. Zdaj pa nimam pojma, kaj bi kupila. Nisem nek hud poznavalec fotografiranja, bolj kot ne, foto uporabljam za domačo rabo (glavni motiv je naša 2-letna princeska ter utrinki z naših mnogih popotovanj). Običajno razvijam slike v velikosti 10x15 oz. 10x13, delam tudi koledarje, pa foto albume in podobne zadeve. Veliko potujemo, zato zadeva naj ne bi bila preveč glomazna. Omejitve pri znesku niti nimam, no, ne bi dala več kot 400, 500€. Rada bi dovolj zmogljiv zoom (vsaj 10x) in vsaj 10 mio pikslov. Pregleden in dovolj velik ekranček je zaželen. Pa da bi fotkič dobro delal na avtomatiko (s kakšnim hudimi nastavitvami se ne bi preveč ukvarjala, ker večina fotk nastane brez posebne priprave, v trenutku), da bi bila kvalitega slik tudi v omejeni svetlobi dobra. Kaj mi priporočate? Če je kaj v Canon programu, še toliko bolje, ker sem "čustveno" vezana na to znamko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
|
|
|
|