bumerang -> RE: kateri fotoaparat kupiti? (16.2.2008 15:46:14)
|
No, kar nekaj vode je že preteklo od zadnjega sporočila in debata je zamrla ampak jaz sem se vseeno namenila, da napišem za katerega sem se odločila. Včeraj sem na Ebayu zbidala novega Canona S5 (poleg osnovnega paketa zraven še kartica 2GB, torbica in stativ) za 290 eurov skupaj s poštnino. S ceno sem zelo zadovoljna, z aparatom pa bom, upam tudi. Najprej sem bila zatrdno odločena za Panasonica FZ18, ki bi ga isti dan, če bi želela, zbidala za zelo podobno ceno, čeprav je njegova običajna tržna cena višja, pa tudi ocenjen je boljše. Na netu sem si že poiskala knjižico z navodili v italijanščini, si jo sprintala, preštudirala,... Zdel se mi je najbolj praktičen, menu veliko bolj pregleden kot Canonov, ima možnost RAW slikanja, tudi v kombinaciji z JPG, ima širši kot in sploh med širokokotnimi kamerami najboljše ocene... ampak sem se zadnji hip odločila za Canona. Ker so barve na fotografijah lepe in žive, močne, posebej zelena in rdeča žarita, kar pri Panasonicu ni bilo videti, in ker ima v meniju možnost poigravanja z barvami. Močne in lepe, jasne barve je bilo videti tudi na Primozevih in Nikinih slikah. Tako, to je to. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|