Saskia02 -> RE: kateri fotoaparat kupiti? (12.1.2008 23:29:11)
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang ... Moj ima nastavitve +/- od -2 do +2 (pojma nimam, kaj je to), ISO 50, 100 ali 200, in WB na različne okoliše (sončno, oblačno, umetna svetloba, flourescentna H, fluorescentna L, osebne nastavitve) in kar nekaj različnih predefiniranih nastavitev slikanja o katerih nimam podatkov. +/- pomeni, da če je izredno močna svetloba (poleti na morju, ko so sončna očala nujna) in bi bile slike pregorete lahko daš na - in "odvzameš" svetlobo, slika bo temnejša. velikokrat se da potem vse popravit v računalniku ampak včasih je lepše, če že pri fotografiranju narediš lepo ta +/- je bil zelo pomemben pri fotoaparatih na film, sedaj je ta funkcija bolj tako-tako ISO je bila pa pri filmu oznaka za občutljivost filma. 100 kadar je bilo sonce, 200 za vsak dan, pri 400 se je pa dalo slikat tudi pri slabi svetlobi, slika je bila pa malce zrnata oznake so ostale pri digitalcih. če imaš na avtomatiko ti aparat to sam določi (poglej lastnosti/podatke o sliki in tam med drugim piše tudi tudi ISO...). nekateri aparati so smotani in namesto, da bi avtomatično vklopili fleš preklopijo na ISO 1600 in slika je zrnata... jaz moram ročno vklopit vleš, če ga ne mi naredi sliko v navečji možni ISO... WB - spet en brezvezen dodatek. jaz temperaturo svetlobe popravim z računalnikom. mi je dosti lažje in hitreje kot stalno premikat na fotoaparatu
|
|
|
|