bumerang
|
Uh, pojma nimaš, koliko testov sem že prebrala. In ravno v tem je problem, preveč jih je takih fotoaparatov, ki bi bili, po moji skromni presoji, ustrezni. Drugi problem je v moji skromni presoji. Rabim pa: - hiter fotoaparat, kar pomeni, da mi pri kliku od ene fotografije do druge, ki bi jih rada naredila, ni potrebno čakati več sekund; recimo, da bi bila ena sekunda od ene do druge fotke zame super sprejemljiva. O tem npr. ni podatkov nikjer v nobenem testu, - praktičen fotoaparat, kar zame trenutno predvsem pomeni, da mi ni potrebno snemat pokrovčka objektiva ročno; ostalo je postransko glede na to, da nisem navajena na nobeno klasično postavitev gumbom določenih firm, praktične so mi tudi AA baterije in možnost uporabe kartice SD, ki jo že imam, - aparat naj blura ozadje, vseeno v katerem načinu, samo da ga in po možnosti na avtomatskem prenastavljenem načinu; tudi o tem ni podatkov, lahko vidim samo primerke slik, - aparat naj ima možnost avtomatičnega vivid načina, ki mi pri slikanju rožic pride zelo prav, - aparat naj ima odličen makro in po možnosti super makro, ki jasno predstavi detajle na slikanem objektu, - barve naj bodo realne in ne približne, predvsem rdeči toni in bela. Kalbo, sem si ogledala test tegale Canon G7, odličen opis, avtor ga je celo sam imel. Kakšna je prednost npr. tega tvojega (ali kateregakoli drugega z višjim zoomom) pred tem malim Canončkom? In splošno - kdaj naj nekdo izbere enega, kdaj drugega. Grem gledat tvojega Olympusa, dnevno sobo pa naj pospravi kdo drug.