bumerang
|
O, super, hvala za vse razlage. Ribica: Ja, mislim, če se vse te malenkosti, ki se potem ne izkažejo kot malenkosti, vidijo na ekranu. Npr. da je nebo točno take jekleno sive jasne barve in ne neke modre (se nanaša na posnetke, navedene na linku Kalba). Ker tam so nekatere slike res fenomenalne. Zdaj pa ne vem, ali nastanejo zato, ker tisti, ki slika, ve na pamet, da mora biti ISO **** pa čas osvetlitve **** pa kaj drugega zy mm in vse to naštima ročno in potem slika ali pa vse parametre nastavi poljubno, si ogleda "izdelek" na ekranu in potem izbere to kar se na ekranu lepše vidi. Pa zdravo poletje. Kalbo: ja, lahko da piše, ampak ti mora tudi kaj povedat to kar piše. Imaš morda tudi kak tako obširen test za Fujija, ki ga omenjaš? Saskia: Sem že sama rekla, da mi slika deluje nekoliko čudno, da niso barve ta prave, tako žive in jasne kot bi morale biti. Pa še nekaj sonca je bilo, ko sem slikala in ne megla. Ampak glede na to, da so slike nastale z enim **** aparatom, ki je verjetno vreden tam enih 100 eurov, in da ni bila avtomatika, sem še kar zadovoljna s sabo. Bi pa rada imela še lepše slike, predvsem slike svojih vrtnic. Tole širokokotno lečo pa sem videla kot priporočljiv dodatek Canonu S5. Vsi: Si lahko dovolim še par vprašanj? Ker zdaj sem pa odločena, da si nov fotoaparat kupim tudi jaz. Fotoaparat bi uporabljala seveda na potovanjih. S slikami s potovanj sem bila zadovoljna, tudi fotoalbumi DM knjiga so lepo uspeli (tudi povečave na dve strani) ampak še nikoli mi ni uspelo ujeti tiste modrine tropskega neba in beline koralnega peska. Vedno je slika nek približek realnega stanja oz. nebo izgleda tako kot pri nas. Drugi moji motivi, še bolj pogosti, so moj vrt. Tako v celoti, v prizorih kot v detajlih. In tu je bil do sedaj moj fotoaparat bos. Predvsem nisem zadovoljna z rezultatom slikanja rdečih cvetov, ki vedno postanejo neka približna barva z modrimi toni. Pa beli imajo tudi pogosto roza pridih. Barve, ki jih dobim na makro posnetkih, niso nikoli jasne in žive. Jaz pa bi rada delala npr. take posnetke, kot so ti - primer cvet - super makro posnetek: http://www.e-fotografija.si/templates/?a=824&z=1&page=4 Je takih posnetkov zmožen tudi Canon? Na 1 cm? Tako lepih, živih, jasnih barv? Bi bil tale Canon primeren tudi za moje potrebe? Poleg slik potovanj in slik vrta in posameznih cvetov so moji pogosti motivi seveda tudi družinski.