|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: družinski proračun po rojstvu otroka
20.12.2007 9:45:49   
taja27
pri nama tudi funkcionira tako, kot pri viv. midva imava tud vsak svoj avto in večinoma tud vozva vsak svoj avto. ne vem, kako bi se sporazumela, če bi govorila o najinih avtih, verjetno ne bi nikol vedla kter me čaka v garaži. no zadnje čase se moj štuli, ker se rad vozi z mojim novim avtom. ampak kdo kaj plača ni nikol debate. če je tank prazen na njegovem avtu, ga pač jaz natankam, če sem tisti čas za volanom in obratno. kar se pa pikice tiče pa itak ni važno, kdo plača. ponavadi tisti, ki je v nabavi. ča pa smo skupaj tisti, ki ima proste roke, da pride prej do denarnice. moj mož ponavadi plačuje s kartico, jaz z gotovino - tko, da je tudi to včasih razlog za plačilo. položnice ima on na trajniku, otrok je njemu v olajšavo ... ima pač večjo plačo. ne predstavljam pa si, da bi mogla debatirat, od kje bo denar za npr. frizerja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 51
20.12.2007 18:06:24   
birdy
Sicer živiva zaenkrat pri mojih starših ampak bom vseeno povedala kako sva se midva zmenila.
Moj dragi ma tam okol 700 eur plače, jst pa starševski dodatek in štipendijo, ki skupaj zneseta 340 eur. Na začetku sva se ful kregala kam gre njemu pa men dnar. Pol sva se pa zmenila (aja, naslednje leto greva pa na "svoje", en del bajte pri njegovih bo najin) da on kupuje aparate, ki jih bova rabila (multipraktik, sesalnik, pralni stroj,...) jst pa šparam za zrihtat ostale stvari (poden položit, spalnico kupt, kopalnico zrihtat...).
Tko da nama zdej ful dober laufa par mescev, sploh ker je moj zapravljivc, pa vem da mu nebi uspel šparat, jst sem pa bolj varčna. Moram rečt, da stvari sva pa kar skup kupvala za otroka, sva vse na pol delila. Tud ko sva šla V avstrijo, pa sem bla jst brez dnarja, sem mu vrnila ko sem dobila plačo (takrat sem delala prek študenta).
Pa glede puške, moj tud zdele zlo na velko kupuje "municijo (rakete,itd.) pa mu pustim, ampak hudiča lahko pa tud men kej tazga kup in mi!

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 52
20.12.2007 21:52:28   
cambi
Pozdravljene!
Midva imava tud vsak svoj račun in enga kao skupnega. Jst mam 600 evrov plače, moj še enkrat toliko in ko imava plačo, prenakaževa mojo plačo na skupni račun, ki je varčevalni, fant iz svojga računa poravna vse položnice, kar mu ostane tudi prenakaže na skupni račun. Seveda pustiva na svojih računih nekaj denarja (po kakih 100, 200 evrov), da imava za sprot.
Vse nakupe (trgovina in večji nakupi) opravi moj iz varčevalnega računa in to nama čist ugaja. Ker jst vem, če bi mi "pustil" mojo plačo, bi jo zapičkala za brezvezne stvari. No, pa tud tko si kupim če mi je kaj všeč, pol pa moj velikodušno prenakaže denar iz varčevalnega na mojga, da nisem v minusu.
In tko je sedaj že sedem let, privarčevanega imava že kar nekaj denarja, ki pa nama bo počasi začel kopneti, ker sva v pričakovanju družinskega člana, pa še avto imava namen kupiti.
LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 53
21.12.2007 21:20:41   
Anonimen
Pri nam je pa zgodba identična anonimni, samo, da sem jaz sedaj pristala na zavodu, kar je še dodatna obramenitev. Več let sem se trudila, da bi si začela deliti denar kot skupni denar in ne "moj", ampak moj denar je bil "najin", njegov pa samo njegov. Tako je moja plača pošla takoj po osemnajstem, ko sva plačala položnice, on pa si je denar, vsaj tako je rekel, dajal na stran.  Z začetkom porodniške so mi začeli kopneti tudi prihranki. Potem sem pristala na cesti. Sedaj že tri mesece ni plačal položnic, sama pa jih iz otroških dokladov tudi nočem. Okrog tega mi samo laže, da je plačal, ko pa pride nova položnica, pa se o tem noče pogovarjati. Kako naivna sem bila sploh ne morem vrjeti. Posodila sem mu tudi večjo vsoto denarja z dogovorom, da bo dal vse položnice na trajnik, da jih ne bo "pozabljal " plačevati in od tega v enem letu nič. Ne morem si misliti, da sem mu toliko časa nasedala. Za otroke ne da nič. Sem pa prejšni mesec naredila nekaj za kar me vest peče in sicer sem mu vzel bančno kartico, preko kataloga naročila obleke zase in otroke, napisala njegov račun in so mu trgali iz računa. Zaenkrat še ni opazil in upam , da tudi ne bo.

(odgovor članu cambi)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
22.12.2007 12:47:49   
natasaom
midva imava še denarnico samo eno,ne samo računov.sej se včasih skregava zaradi denarja-takrat ko ga ni.NIKOLI mi pa ni težil,da ne smem kaj kupit za hano-mu vrat zavijem
plačava najemnino,položnice kar ostane pa imava doma.varčujeva ne,ker nimava kaj,manjka nam pa glih tko nč.
da bi ga pa prosila,naj mi da denar za položnice in hrano user posted image  sem pa raj sama in lačna-sej mam dost zaloge,za hano bi pa tud poskrbela.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 55
22.12.2007 12:48:39   
Naja30
Odkar sva poročena oz. imava otroka so finance skupne. Moj del financ gre predvsem za hrano in tekoče potrebščine za tamalo, oblačila, pa zdaj npr. za novoletna darila... On pa plačuje vse račune in tudi kaj za oblečt... Ponavadi ni važno, kdo plača. Se mi zdi kar malo čudno, kako imajo nekateri to deljeno. Mislim,saj skupaj živimo in vlagamo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 56
22.12.2007 22:49:17   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

IZVIRNO SPOROČILO: viv

Glavno je, da maš v začetku zmenjeno, potem pa kakor koli paše.

Midva imava precej ločene stvari, pa nama tako čist odgovarja. Obema. Niti ne bi hotela, da je kako drugače.

Avto imava vsak svoj in vsak skrbi za svojega: tankanje, servisi, zavarovanje, registracija. Ker se tudi vsak vozi s svojim avtom.

TRR imava tudi vsak svoj in nisva pooblaščena eden pri drugemu. Ne vidim nobene potrebe po tem. Itak je skupno gledano to ena in ista kasa, sploh za večje nakupe, ampak za sproti imava pa vsak svoje. Tako imam tudi kontrolo nad "prometom", vem, koliko lahko zapravim in tako naprej.

Tole je meni tudi najbolj odgovarjajoče.

Tudi pri nas je tako. Nama obema paše. Le pri avtomobilih je tako, da tankamo pač po potrebi, ker jaz vozim tudi njegovega, on pa mojega.

Tako kot je ena že napisala - da bi imela skupni raču8n in mu potem razlagati, da sem bila pri frizerju in dala toliko in da sem bila pri kozmetičarki ali pa da sem si kupila nove čevlje... No, ne vem... Nisem tak tip.

Za otroka pa sva kupovala skupaj - no, kako je naneslo - enkrat sem plačala jaz, drugič on. Čeprav jaz imam ponavadi čez obleke, darila, položnice in kuhinjo, ostalo pa on.

< Sporočilo je popravil Raho -- 22.12.2007 22:51:24 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
23.12.2007 7:20:02   
corfu
Z denarjem skupaj upravljava. Nič moje tvoje, najprej potrebe družine, gospodinjstva itd, nato hobiji, ni važno s katerega računa, tam kjer pač je denar.

Uživaj življenje...

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 58
23.12.2007 17:16:11   
Gina
Ni mi jasno zakaj si tiste, ki imate denar posebej predstavljate, da si tisti, ki imamo denar skupen, polagamo računeuser posted image user posted image . V resnici je ravno obratno, tisti, ki imajo denar posebej, si dokazuejo vsak mesec sproti, kakšne izdatke so imeli in kdo naj komu koliko vrne. Če imaš denar skupen, se ne sprašuješ, koliko si dal pri frizerju, kaj si kupoval, ker če sta dva odgovorna, nekako znata ravnati  s skupno lastnino. Denar nimaš skupen zgolj v primeru, ko imaš poleg sebe človeka, ki mu ni mar za vajin denar, ali v vaših primerih, ko ste pač bolj ego v tem oziru nekateri, pa pač ne delite denarja s svojim lastnim možem in obratno on ne z vami, v vsakem primeru pa se jemljete bolj za cimre kot za zaupanja vredne ljudi. Če je mož odgovoren, ga nimaš kaj spraševat, kaj je kupoval ali on tebe. Sicer pa nimaš skupnega denarja. V tem primeru mi tudi mož ne bi bil, če mu ne bi zaupala.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 59
23.12.2007 17:25:52   
Dashenka
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

IZVIRNO SPOROČILO: viv

Glavno je, da maš v začetku zmenjeno, potem pa kakor koli paše.

Midva imava precej ločene stvari, pa nama tako čist odgovarja. Obema. Niti ne bi hotela, da je kako drugače.

Avto imava vsak svoj in vsak skrbi za svojega: tankanje, servisi, zavarovanje, registracija. Ker se tudi vsak vozi s svojim avtom.

TRR imava tudi vsak svoj in nisva pooblaščena eden pri drugemu. Ne vidim nobene potrebe po tem. Itak je skupno gledano to ena in ista kasa, sploh za večje nakupe, ampak za sproti imava pa vsak svoje. Tako imam tudi kontrolo nad "prometom", vem, koliko lahko zapravim in tako naprej.

Tole je meni tudi najbolj odgovarjajoče.

Tudi pri nas je tako. Nama obema paše. Le pri avtomobilih je tako, da tankamo pač po potrebi, ker jaz vozim tudi njegovega, on pa mojega.

Tako kot je ena že napisala - da bi imela skupni raču8n in mu potem razlagati, da sem bila pri frizerju in dala toliko in da sem bila pri kozmetičarki ali pa da sem si kupila nove čevlje... No, ne vem... Nisem tak tip.

Za otroka pa sva kupovala skupaj - no, kako je naneslo - enkrat sem plačala jaz, drugič on. Čeprav jaz imam ponavadi čez obleke, darila, položnice in kuhinjo, ostalo pa on.

Točno takouser posted image

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 60
23.12.2007 18:20:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

V resnici je ravno obratno, tisti, ki imajo denar posebej, si dokazuejo vsak mesec sproti, kakšne izdatke so imeli in kdo naj komu koliko vrne.

Ne, sploh ne.

Samo če zmanjka, še iščeš, če je še kje kaj budgeta...user posted image .

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
23.12.2007 18:23:06   
Anonimen

ker če sta dva odgovorna, nekako znata ravnati  s skupno lastnino.

Če si odgovoren, ravnaš odgovorno tudi z lastnim denarjem....:).

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
23.12.2007 18:30:30   
Dashenka
Denar nimaš skupen zgolj v primeru, ko imaš poleg sebe človeka, ki mu ni mar za vajin denar, ali v vaših primerih, ko ste pač bolj ego v tem oziru nekateri, pa pač ne delite denarja s svojim lastnim možem in obratno on ne z vami, v vsakem primeru pa se jemljete bolj za cimre kot za zaupanja vredne ljudi.

Čist zgrešeno.user posted image
To je tako, kot če bi rekla, da imajo skupen denar samo tisti, ki sami ne znajo z njim ravnat. Ali pa, da se dva poročita ali živita v skupnem gospodinjstvu le zato, ker nista sposobna samostojnega življenja.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 63
23.12.2007 18:59:23   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

V resnici je ravno obratno, tisti, ki imajo denar posebej, si dokazuejo vsak mesec sproti, kakšne izdatke so imeli in kdo naj komu koliko vrne.

Ne, sploh ne.

Samo če zmanjka, še iščeš, če je še kje kaj budgeta...user posted image .

Če dva živita skupaj, seštevata račune in jih delita z dva. Ni tako? Če pa plačujeta vsak malo, kakor pride, pa vzameta od drugega, če enemu zmanjka, imata torej denar skupen, ne vsak svoj, kljub mogoče utvaram v glavi, da je denar od vsakega posebej, ker imata vsak svoj račun. Ampak itak gre vse iz skupnega žaklja, če ne računata izdatkov, a ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 64
23.12.2007 19:00:32   
Gina

ker če sta dva odgovorna, nekako znata ravnati  s skupno lastnino.

Če si odgovoren, ravnaš odgovorno tudi z lastnim denarjem....:).

V prvi vrsti moraš biti odgovoren z lastnim denarjem, nadgradnja tega je skupna lastnina. Če je eden neodgovoren, težko deliš nekaj skupnega, predpogoj za delitev je odgovornost.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 65
23.12.2007 19:04:31   
Anonimen

Če dva živita skupaj, seštevata račune in jih delita z dva. Ni tako?

Ne, bolj po občutku. Edino za varstvo se deli z dva, ker je treba dati v gotovini, pa velik znesek je; ostalo pa po občutku.

Meni je tako bolje iz že navedenega razloga (neodvisnost) pa tudi zato, ker sem jaz zelo škrt. Pri skupnem budgetu bi bili pri moji škrtosti prej lačni kot ne....user posted image .

Tudi tehnično bi bilo težko, ker je en račun v hrk in drugi v €...v glavnem se dela po občutku in je v redu. Če bi bilo vse ostalo tako enostavno, takoj podpišem user posted image .

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
23.12.2007 19:08:31   
Anonimen

Če dva živita skupaj, seštevata račune in jih delita z dva. Ni tako?

Ne, bolj po občutku. Edino za varstvo se deli z dva, ker je treba dati v gotovini, pa velik znesek je; ostalo pa po občutku.

Meni je tako bolje iz že navedenega razloga (neodvisnost) pa tudi zato, ker sem jaz zelo škrt. Pri skupnem budgetu bi bili pri moji škrtosti prej lačni kot ne....user posted image .

Tudi tehnično bi bilo težko, ker je en račun v hrk in drugi v €...v glavnem se dela po občutku in je v redu. Če bi bilo vse ostalo tako enostavno, takoj podpišem user posted image .

Mič, če ne živiš skupaj, logično, da nimaš skupnega računa. Za moje pojme.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
23.12.2007 19:10:31   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

Denar nimaš skupen zgolj v primeru, ko imaš poleg sebe človeka, ki mu ni mar za vajin denar, ali v vaših primerih, ko ste pač bolj ego v tem oziru nekateri, pa pač ne delite denarja s svojim lastnim možem in obratno on ne z vami, v vsakem primeru pa se jemljete bolj za cimre kot za zaupanja vredne ljudi.

Čist zgrešeno.user posted image
To je tako, kot če bi rekla, da imajo skupen denar samo tisti, ki sami ne znajo z njim ravnat. Ali pa, da se dva poročita ali živita v skupnem gospodinjstvu le zato, ker nista sposobna samostojnega življenja.

Obstaja tudi ta možnost, da nekdo ne zna s financami, saj veš, veliko je takih, pa npr. reče, jaz imam raje, da ti upravljaš s financami, pa se tako zmenita. A ni to nekaj najbolj odgovornega, kar lahko v tem primeru naredi za družino? Načeloma pa delijo denar zgolj ljudje, ki zaupajo in niso preveč ego. Vztrajam pri tem ali pa mi razloži boljšo varianto. Vsi ljudje, ki ne delijo denarja z lastnim partnerjem mu ali ne zaupajo, ali imajo vsak svoje vrednote, pa nočejo denar za njegove potrebe porabit, ker se bojijo, da bo zmanjkalo za njihove, dogovorit se pa očitno ne znajo.

Sicer se pa strinjam z zgornjo ugotovitvijo, malo prilagojeno sicer, ampak dejstvo je, da večina ljudi živi v skupnem gospodinjstvu zato, ker je tako lažje kot če bi živeli sami. Kadar je skupno življenje težje, kot življenje solo, se ločijo (če imajo jajca). Vsi smo ego, samo vsak za drugo stvar. Celo ljubimo iz ega. Ne vem zakaj nisi ponosna na svoj ego okrog financ, saj to je za materialno misleče ljudi vrednota, nekaj lepega. In v končni fazi je čist vseeno, kaj mislim jaz, a ne.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 68
23.12.2007 19:11:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Mič, če ne živiš skupaj, logično, da nimaš skupnega računa. Za moje pojme.

Lahko bi ga tudi imela, zakaj ne?

V bistvu sem ga hotela jaz pooblastit na svojem, v primeru, da umrem. Samo so hoteli imeti davčno, pa se mi ni dalo urejat...pa tudi tisto leto, ko sva živela skupaj, nisva dajala v isti koš iz zgoraj navedenih razlogov.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
23.12.2007 19:45:22   
Dashenka
Predpogoj za ločene finance je to, da imata oba primerljive dohodke.
Če ne, potem ta princip absolutno odpade.

Ljudje smo različni, eni večji eni manjši individualisti, eni posestniški, drugi celo control freaki. Poznam primerke, ko imajo pari "skupen" račun, moški pa prosi svojo ženo, da mu gre dvignit 50 EUR na bankomat, ker po 40 letih skupnega življenja in skupnih financ, sploh ne zna dvignit denarja na bankomatu.

V realnosti ločene finance zgledajo tako, da enkrat ali dvakrat mesečno preko klika plačam (navadno jaz, ker je mož za to prelen) vse položnice, mož mi potem nakaže polovico. In to je to. To je edino "deljenje" na pol.

Ostale malenkosti, kot so kosila v gostilnah, nakupi igrač in oblačil za otroka, ipd. pa plača enkrat en, drugič drug, nikoli ne gledava, kdo je zadnjič kaj plačal, oba imava občutek, da plačujeva enakomerno.

S preostankom pa vsak od naju razpolaga, kot mu paše.
Mož ima svoje hobije in s tem povezane prioritete, jaz svoje. Še nikoli nisem imela "slabe vesti", ker sem "spičila" lastnih 200 EUR za čevlje, ali pa 400 EUR za torbico, tako kot ne pregrizem možu vsake "igračke", ki si jo privošči.

Večje investicije, kot je bil nakup stanovanja in stanovanjska oprema sva delila 50:50, vendar pa je bil to skrbno načrtovan projekt desetletja.

Glavna poanta ločenih financ je to, da tudi v skupnem življenju ohraniš neko avtonomijo. Sploh ne gre za nezaupanje partnerju, prej nasprotno, jaz mu popolnoma zaupam, da s svojim zaslužkom in prihranki dela odgovorno. Ne čutim nobene potrebe, da bi sodelovala in soodločala pri tem kakšne pancarje za koliko denarja si bo kupil, ali pa kakšne zimske gume za svoj avto, da ne govorim o njegovih hobijih in "igračkah".
Ker ja, zame so to igračke. In s tem ne mislim nič slabega, mu jih iz vsega srca privoščim, vendar to v nobenem primeru ne more biti "skupni, družinski" projekt.
Prav tako seveda velja obratno.

Mogoče to res funkcionira le v primerih dobrih dohodkov ali pa drugače rečeno, ko potrebe niso večje od možnosti, ker nekateri nimajo nikoli dovolj.
Verjamem pa, da se zadeve lahko zapletejo, če moraš iz dneva v dan gledat na vsak euro in delat kompomise glede želja in finančnih zmožnosti.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 70
23.12.2007 19:48:59   
Anonimen
Zardi denarja se nikoli ne kregava.Sama nimam službe,dobim otroški in starševski,s tem denarjem kupujem oblačila,hrano in igrače za otroka.On pa tudi,isto kot jz

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 71
23.12.2007 20:02:51   
Gina
Ne razumem te sploh. In ti ne mene. Ne razumeš koncepta skupnega denarja niti pod razno. Zakaj naj bi kdo imel manjšo avtonomijo, če ima skupen denaruser posted image user posted image ? Zakaj bi se moral kdo zagovarjat, če spiči 200 eur za čevlje ali kaj drugega? Jaz jih sicer ne spičim toliko, ker jih nimam. Spičim pa toliko, kot mi pač dopuščajo finance. In še nikdar v življenju se ni zgodilo, da bi mi moj kaj rekel ali me sploh kaj vprašal. Ker ve, da bom poskrbela za to, da bomo še zmeraj čist fajn preživeli. Tako kot ti poskrbiš za to, da daješ denar tja, kamor ti paše. Samo da je tebe strah....strah, da bi te kdo kontroliral, pa strah, da ne bi imela dovolj zase, mene pa pač ni.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 72
23.12.2007 21:31:13   
Dashenka
Ker ve, da bom poskrbela za to, da bomo še zmeraj čist fajn preživeli.

S tem si povedala točno to, kar jaz poslušam povedat, da je skregano z mojim pogledom na ta svet.
In sicer, da si ženske v gospodinjstvih s skupnimi financami prej ali slej začnejo pripisovat vse zasluge za "dobro preživetje" družine. Z drugimi besedami, začno razpolagat z vsakdanjim  življenjem svojih partnerjev - ker zanjo tako fajn poskrbet za njih.

Glede strahu, mene je sicer marsikaj strah, ampak lastnega moža me pač ni.

Razumem pa tvoj strah in potrebo po kontroli svojega partnerja ter dokazovanju, da si dobra partnerka, mati, gospodinja.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 73
23.12.2007 23:21:04   
Anonimen

Obstaja tudi ta možnost, da nekdo ne zna s financami, saj veš, veliko je takih, pa npr. reče, jaz imam raje, da ti upravljaš s financami, pa se tako zmenita. A ni to nekaj najbolj odgovornega, kar lahko v tem primeru naredi za družino?

Ne, to ni odgovornost, to je samo podpiranje lenobe.

Takega partnerja je zdravo naučiti, da zna sam ravnati s financami.Kaj pa če se meni kaj zgodi, katera dobra vila bo prišla štet cekine? Potem bo pa spet odvisen od nekoga, da skrbi zakaj, sorodstva, bank, kogarkoli? Bolje, da se nauči od mene, dokler je mogoče.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 74
23.12.2007 23:24:52   
Anonimen

Vztrajam pri tem ali pa mi razloži boljšo varianto. Vsi ljudje, ki ne delijo denarja z lastnim partnerjem mu ali ne zaupajo, ali imajo vsak svoje vrednote, pa nočejo denar za njegove potrebe porabit, ker se bojijo, da bo zmanjkalo za njihove, dogovorit se pa očitno ne znajo.

Dokler mu zaupam otroka, mu zaupam vse. Več kot sebe in več kot denar...

In finančna neodvisnost mi pomeni zgolj in izključno svobodo. Da se lahko npr. jutri zjutraj usedem v avion in preživim čaroben dan v Parizu in za to ne rabim nikogar nič vprašat, ampak uživam v svobodi navdiha in trenutka. To mi je pomembno, ostalo so tehnikalije.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?