Anonimen
|
Mene pa zanima, kako ste se s partnerjem finančno organizirale po porodu? Midva imava plači pribl. mož 800€ in jaz 900€. Oba imava kredit (mož 150€, jaz 200€), vsak skrbiva za svoj avto in vsak plačava polovico položnic. Zdaj pa problem-zadnje mesece sva urejala garažo, kar je v večini financiral mož, jaz pa sem zadnjih nekaj plač namenila nakupu sušilnega stroja in otroški opremi (VSE sem kupila sama, od vozička, lupinice, pohištva, oblekic, kozmetike, čisto vse) in tako mi ne ostane zdaj nič od plače. on skoz jamra, da nima denarja, ker je pač urejal garažo, da mu pa ni jasno, kje so moje plače. Ko sem mu rekla, če mi bo dal polovico za omaro v otroški sobi, je rekel, da mi bo dal, ko dobi božičnico. To bi bilo vse lepo in prav, če ne bi šel pred kratkim v Lj in si nabavil puško (je lovec) za 700€ in božičnice ni več. To me je blazno vrglo iz tira. In potem bi rad, da zamenjava avto in bi bilo treba doplačat 2000€ in mi je rekel, naj ta mesec malo šparam, da bom lahko dala vsaj 1000€. Od kje vraga naj jih pa staknem??? In potem sem se malo zamislila, kako neki bo to usklajevanje financ zgledalo po porodu (januarja) oz. kako drugim uspe, da se zaradi denarja ne kregate? Nočem namreč postati ena izmed tistih, ki bo otroke financirala sama? Kako ste ve rešile te probleme? Imate skupni račun ali si vse delite na pol ali partner kupuje hrano, plenice...? Do sedaj nisva imela s tem problemov, ker pač nisva rabila usklajevati dohodkov, plačala sva, kar je bilo treba, drugo sva razpolagala po želji. Zdaj pa to ne bo šlo več tako. Kako to brez kreganja znese pri vas?
|