|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: družinski proračun po rojstvu otroka
16.12.2007 23:19:05   
lojzika
Pri nas pa zapraviva najprej moje potem pa vsak svoje.

(odgovor članu only_me)
Neposredna povezava do sporočila: 26
17.12.2007 10:31:35   
Taula
Skupen denar. Nikoli ni bilo težav glede tega.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 27
17.12.2007 11:39:26   
kalbo
Pri nama znese tako, da je denar skupen. Jest sploh ne razumem tega, kako se lahko bockata s tem, jest to ti ono, jest pol za omaro, ti pol za čebulo. Saj menda živita v neki slkupnosti in vlagata v skupno prihodnost.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
17.12.2007 12:15:41   
sneška_
Jaz to ne morem zastopit.Da živita v skupnosti  in da se denar deli oziroma vsak svoj denar,otrok pa skupni.

Pri nama je vse skupno:Za vsako zadevo se dogovarjamo.  

Najdojenček

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 29
17.12.2007 13:51:49   
piščanc
kaj pa vem, vedno sva imela iste skupne cilje. je pa res, da sva oba zelo skromna. midva ves denar dava na skupen račun in plačava kredite in položnice, kar ostane si deliva pol pol. enako je z vsemi denarnimi darili ipd. vsakemu pol, pa ni važno kaj je bil namen. večje nakupe vedno predebatirava in se veseliva novih pridobitev, pa čeprav ni za 'oba'. hvala bogu, da imava od kje vzeti.

vama pa manjka komunikacije in skupni interesi

iz malega zraste veliko

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 30
17.12.2007 13:56:53   
Nika v službi
Tudi jaz nikoli nisem in ne bom mogla razumeti, da z nekom skupaj živiš (poročen ali neporočen, ista figa), pa vse deliš na "moje", "tvoje".

Pri nama je vse najino, vsak svoj TRR, drug drugemu sva pooblaščena, o vsem se dogovarjava, hkrati pa ima vsak svobodo, da kupi tisto, kar si želi oz. potrebuje. Večje investicije se itak skupno planirajo vsaj pol leta vnaprej.

Čim prej se pogovorita glede financ. Bi se morala že davno, ampak mogoče še ni prepozno. Srečno!

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 31
17.12.2007 14:24:09   
jagoda77
midva mava vsak svoj račun, vendar vsak nekaj plača... en položnice, drug trgovino, obleke,....  sploh ne gledam, kdo kaj za kej da.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
17.12.2007 14:38:49   
Strawberrie Cherrie
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Tudi jaz nikoli nisem in ne bom mogla razumeti, da z nekom skupaj živiš (poročen ali neporočen, ista figa), pa vse deliš na "moje", "tvoje".

Pri nama je vse najino, vsak svoj TRR, drug drugemu sva pooblaščena, o vsem se dogovarjava, hkrati pa ima vsak svobodo, da kupi tisto, kar si želi oz. potrebuje. Večje investicije se itak skupno planirajo vsaj pol leta vnaprej.

Čim prej se pogovorita glede financ. Bi se morala že davno, ampak mogoče še ni prepozno. Srečno!

enakouser posted image

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 33
17.12.2007 14:50:53   
viv_
Glavno je, da maš v začetku zmenjeno, potem pa kakor koli paše.

Midva imava precej ločene stvari, pa nama tako čist odgovarja. Obema. Niti ne bi hotela, da je kako drugače.

Avto imava vsak svoj in vsak skrbi za svojega: tankanje, servisi, zavarovanje, registracija. Ker se tudi vsak vozi s svojim avtom.

TRR imava tudi vsak svoj in nisva pooblaščena eden pri drugemu. Ne vidim nobene potrebe po tem. Itak je skupno gledano to ena in ista kasa, sploh za večje nakupe, ampak za sproti imava pa vsak svoje. Tako imam tudi kontrolo nad "prometom", vem, koliko lahko zapravim in tako naprej.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 34
17.12.2007 14:52:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: viv

Glavno je, da maš v začetku zmenjeno, potem pa kakor koli paše.

Midva imava precej ločene stvari, pa nama tako čist odgovarja. Obema. Niti ne bi hotela, da je kako drugače.

Avto imava vsak svoj in vsak skrbi za svojega: tankanje, servisi, zavarovanje, registracija. Ker se tudi vsak vozi s svojim avtom.

TRR imava tudi vsak svoj in nisva pooblaščena eden pri drugemu. Ne vidim nobene potrebe po tem. Itak je skupno gledano to ena in ista kasa, sploh za večje nakupe, ampak za sproti imava pa vsak svoje. Tako imam tudi kontrolo nad "prometom", vem, koliko lahko zapravim in tako naprej.

Tole je meni tudi najbolj odgovarjajoče.

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
17.12.2007 22:10:53   
Peteršilj
mene najbolj moti pri parih, ko se kregajo to je moje in to je tvoje,,,in take finte. Ko enkrat živiš skupaj, bi naj blo vse naše oz. najino. To je moje mišlenje in midva imava tak urejeno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
18.12.2007 15:30:35   
Vešča
No, jaz se pa s predhodnicami ne strinjam. Pri naju je podoben režim kot pri vaju - imava približno podobni plači in deliva vse položnice na pol. Prav tako tudi večje nakupe hrane, praške idr. za gospodinjstvo. Svoje hobije (on recimo smuča, kar pride dokaj drago, jaz se razvajam v Atlantisu) in svoja oblačila pa kupujeva vsak zase.

Ko sva dobila otroka, pa se na pol delijo tudi vsi stroški zanj - od opreme do oblačil.

Pri naju ta sistem odlično funkcionira in še nikoli se nisva skregala zaradi denarja. NIKOLI!

Je pa res, da nisva malenkostna in vsakega kruha, mleka, kake knjigice za malo in raznih stvari, ki se jih kupuje sproti in stanejo po nekaj evrov, seveda ne štejeva. In če se mi kaj viška nabere na računu, z veseljem odpeljem moža v kako kitajsko restavracijo ali kupim za stanovanje kos pohištva.

Tako da sploh ni važno, KAKO so finance v družini urejene, pomembno je samo, da so UREJENE!

(odgovor članu Peteršilj)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   [Brisano sporočilo]
18.12.2007 15:44:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   [Brisano sporočilo]
18.12.2007 15:48:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
18.12.2007 16:33:35   
karmy
ma sej je ful lepo da imate vse skupno, samo ko pride do morebitne ločitve, so pa ženske brez dnarja in nimajo kam it... pa z xx krediti, pa najemnina, otrok, hrana, položnice...user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu only_me)
Neposredna povezava do sporočila: 40
18.12.2007 16:34:19   
Anonimen
Midva se probava ne kregat, ampak itak se kdaj, ko sva oba broke in se kregava, kdo je več in kje zapraviluser posted image moj je stalno brez denarja, pa enako zasluživa, jaz pa nekako pridem čez. Tako da ko zmanjka njegovega zanj, greva na mojegauser posted image no, če sem resna. mi tud na kraj pameti ne pade, da bi bila pooblaščena za trr drug od drugega.. posebej, ker vem,da je moj vedno tik pred tem, da ga vtaknejo v zapor skorajuser posted image user posted image voziva čez, vsak ima svoje stroške, nekako gledava, da sva nekje na pol in to je to. tud mojo kartico povleče, če je sila, jaz pa njegove ravno neuser posted image

tko da lepo, da je vse tko vaše, ampak jaz držim tako, da vsak skrbi za svoje finance, ker lahko drugače jaz skrbim za oboje na moj minus.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
18.12.2007 18:56:12   
Anonimen
Midva sva se ogromno kregala zaradi denarja. Potem sva sklenila takole; jaz imam položnice, cunje, gospodinjstvo, ko sem imela svoj avto (avto sem kupila bolj z njegovim kot svojim) še bencin za avto, on ima ostalo; registracija, zidava, kurilno olje in ostalo.
Imam 700-800 EUR plače, on mi da še 350 EUR vsak mesec. Imava dva šoloobvezna otroka. Za tretjega je voziček in ostalo nabavil on (zbirala sva oba), jaz pa drobnarije, flaške, kreme itd...On varčuje, če se le da, in potem iz tistega kupiva avto, sem pa tudi jaz že vzela kredit za avto. Da pa bi kupil puško za toliko denarja...pol bi bil pa res h...user posted image . Lp

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
18.12.2007 20:35:19   
Anonimen
Aja...jaz imam tudi vedno svoj račun, ker hočem biti finančno neodvisna. Pa ni sploh nikoli vprašanje, da so potrebe otroka na prvem mestu, pri nikomer.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
19.12.2007 8:53:22   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: karmy

ma sej je ful lepo da imate vse skupno, samo ko pride do morebitne ločitve, so pa ženske brez dnarja in nimajo kam it... pa z xx krediti, pa najemnina, otrok, hrana, položnice...user posted image

Če se ločiš, imaš še vedno svoj denar, če se skregaš, ga pač skenslaš s pooblastil na tvojem TRR. In če se nikakor ne zmoreta zmenit, še vedno ostane zakonska delitev premoženja na polovico.

Bedno se mi zdi, da v zvezi že vnaprej delaš tako, kot da se boš naslednji teden ločil.

Kaj bo, če bo.... ni moj način.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 44
19.12.2007 11:18:31   
Anonimen
Tudi midva mava že od začetka skupen denar.Ko plačava položnice dava vsak nekaj,ostalo pa ponavadi kupujeva na kartice...In se bolj al manj šlepleva iz meseca v mesecuser posted image

(odgovor članu Nika v službi)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
19.12.2007 11:22:59   
Naja31
Midva imava vsak svoj račun, in sva medsebojno pooblaščena. Vse položnice (stanovanje, telefon, internet, mobiteli, vrtec) plačam jaz z moževega računa, ker ima pač večje prihodke. Za hrano in druge nakupe pa kakor kdaj. Večinoma jaz, včasih on.
Ni pa fajn ko začneš preštevati kdo je dal več, in kdo manj, to je zelo nerodno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
19.12.2007 23:46:30   
* Mateja *
Na kakšen način imata pa sploh tako strogo ločene finance? Mislim, da za dva, ki živita skupaj, pa pričakujeta otroka, bi moralo it vse na isti kup in se skupaj dogovarjat kam bo denar šel. Niti pod razno mu nebi pustila puške kupit, če pa za otroka štimata. A ve sploh kok otrok stane???!!!!

(odgovor članu only_me)
Neposredna povezava do sporočila: 47
20.12.2007 7:59:17   
vesna.com
Sicer mava skupen žakelj in da kdor ma,ampak moj avto je pa moj avto...user posted image

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 48
20.12.2007 8:14:43   
viv_
Ampak še vseeno se mi zdi, da vedno napadete vse moške hobije:
- bi mu že dala puško
- znorela bi zaradi motorja
- bo že vidu na fuzbal hodit itd.

Mogoče bi jim pa kdaj dale malo več prostora za dihat, pa bi se tudi pri teh stvareh našel kakšen kompromis.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu vesna.com)
Neposredna povezava do sporočila: 49
20.12.2007 9:13:34   
Anonimen
Meni to ločevanje nikoli ni bilo jasno. No sej midva mava tud vsak svoj račun, pa enga skupnega na katerga letijo evrčki ki ostanejo čez mesec(je bl prazn k neuser posted image ). Sva pa pooblaščena in če men zmanjka dvignem iz njegovga, on isto. Kar se tiče opreme za šport ki si jo kupuje, pa tega ni malo, sploh ne sprašujem kolk stane niti me ne zanima. Sej ima tolk pameti da pametno kupuje in ne kupuje bedarij. To je pač njegovo hobi in brez tega ne more. Ga čist štekam. K sm ga spoznala je bil športnik in kar dost denarja za to zmetal, ne vem zakaj bi mogl zdej bit kej drugač. To je del njega.
Je pa tolk pameten da vem da bi prej dal za otroka kot zase, bi raj v zgonjenih supergah norel okol sam da bi otrok mel. Tolk pa ga poznam da vem da bi otrokove potrebe pred svoje postavu.
Zarad denarja se pa ne kregava. Pa sm jst ful zapravljive sorte, mam rešeto namest denarnice, pa mi nikul ne očita. Jaz pač več dam za majhne stvari, pa jih več kupim, on si pa kupi kej od tehnike al kej podobnga. Pač kar ktermu paše. Očitava pa si ne.
Je pa tako da on poravna vsak mesec položnice, kredit in svojo malico, bencin in pijačke po treningih. Jaz pa skrbim za hrano, čistila, svoj avto, obleke, darila ipd.. Če pa ktermu zmanjka pa da tist k še ma. Da bi pa jst dva tedna brez enga evra okol hodila on mel pa še vse na računu.....ja valda.
Za otroka oz. za opremo sva pa začela šparat takoj k sva začela delat na tem. In zdej tisti kupček denarja čaka na potomce, tako da s tem ne bova imela problemov. Začetni stroški za otroka so namreč ful visoki. Sploh če moreš vse kupit. Jst sm pač pogledala cene po netu in določila znesek ki ga rabiva. In sva našparala. Jaz pač rada v naprej vem koliko bo kaj stalo in iz kje bom tisto potegnila. Sm bl ziheraške sorte.

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

izbira imena za moja dvojčka
nosečka sem

katero dva imena sta vam najbolj všeč za dvojčka?

lovro-jure (38%)

jon-luka (15%)

aron-lan (9%)

jaša-rok (12%)

tijan-amadej (12%)

matej-staš (13%)

Število vseh glasov: 243

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!