Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: natalia Osebno me anonimnost niti najmanj ne moti. Predmet razprave je stalisce, mnenje ipd, ne pa clovek, ki ga je izrekel. Jasno mi je, da je se veliko prevec ljudi, ki ne morejo lociti stalisca od osebe, vendar je to nazalost njihov problem. Prav zato je anonimnost za njih problem. In njihov problem je ce se staliscem strinjajo, ali ne strinjajo, ne zaradi stalisca samega, temvec zaradi osebe, ki je stalisce prezentirala, podala itn... oprosti, no, zdaj pa že nakladaš... a resno misliš, da bom iz enega **** nicka izvedela kdo je oseba? A ti veš, kdo sem jaz, pa kdo je ne vem, Pepa, Micka pa Jozica? Resnicno mislis, da bi lahko s Tjazyjem npr. sedela v druzbi in ne pogruntala, da je to on? Saj ime in priimek sama nic ne povesta o tem kaksna je oseba. In o tem kaksen je kdo kot oseba se govori, ko govorim o tem, da se stalisce povezuje z osebo. Nekdo, ki je tebi ljub npr. ne bo od tebe dozivel mocnega ugovarjanja ali npr. ugovarjanja na robu nesramnosti, kar bi npr. lahko dozivel nekdo z istim staliscem, ki ti ni ljub. Jaz pač nisem navajena podajat stališč in obtožb pod anonimnostjo, ker za stališči stojim, pri anonimnih je pa to zgolj in samo p r o v o k a c i j a. Kontradiktorno. Sama namrec ugovarjas, da je nick enako kot anonimen, saj ne mores ugotoviti kdo je za nickom, a anonimen je samo provokator? Ce zares stojis za svojimi stalisci, zakaj se potem takem ne podpisujes z imenom in priimkom? Se skrivas? Ali menis, da ni potrebno, da glih vsak ve, kdo si, ker lahko nekdo podatke zlorabi? Punce z RR se medseboj tudi poznajo v RL. In mogoce je nekatera anonimna, ker se ne zeli spuscati v nek konflikt s samim tem, da ne misli enako kot druga punca, ki jo pozna. Sklicevanje na anonimnost in diskreditiranje sogovornika zaradi anonimnosti je lajanje na luno. Sicer je v obeh primerih anonimnosti, kako z nickom, tako tudi kot aninimen mozno, da nekdo provocira. Ne na zadnje ti je kalbo odgovoril - umesca stalisce in ga povezuje z osebo. Prav zato je za nekatere anonimnost, kot anonimen in ne kot nick, motec. Ker stalisce povezujejo z osebo.