Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen anonimna sem zaradi preprostega razloga...ampak nisem dolžna dajat opravičila nikomur, še najmanj pa Gini. Drugače ne govorim o driski, Gina nisi dobro prebrala!!! Seveda se gre z drisko pri otroku k zdravniku! Ampak NE v dežurstvo, driska se sigurno ni pojavila ob osmih zvečer, ampak jo je otrok imel že cel dan.,....in kdaj je šla k zdravniku??? Ob deveih. Zakaj? Ker je upala da bo takoj na vrsti!!! Kaj pa drugega! Ne, meni se res nisi dolžna opravičevat, ker mene ti prav nič ne brigaš. Če te bom pa srečala kje, pa mi boš take pravila, se bova pa pač na smrt skregali, pa prijavila te bom, če bo to v kakšni ambulanti. Ker samo kreganje očitno nič ne zaleže. Ta hip sem se spomnila, da obstajajo višje inštance. Enkrat sem se jih že poslužila, pa je po kar nekaj letih v tem ZD kar se mene tiče popoln mir, noben več ni nevljuden, noben več ne sika, pa vsi me poznajo tudi če samo pokličem po tel., pa nobenih oslarij ne počno več z mano. Pa še nekaj: -1. Vsak človek bi moral imeti pravico priti do zdravnika kadarkoli, četudi ni nujno, že v osnovi je problem - kako pa naj nekdo presodi, a je nekaj nujno ali ne, če ni dohtar - torej dostopnopst petek in svetek bi morala biti zakonsko urejena, ne pa da se dohtarjem zdi, da delajo komu uslugo, če delajo v nedeljo. Matr, saj so vedeli, v kakšen poklic gredo. To paše zraven. (ena je spraševala, kakšne so plače v zdravstu, zdravnik ima brez karšnihkoli nadur, ko je šel čez stažista, krepko čez 1500eur plače. Ko pa naredi še kakšno nedeljo, pa naduro, pa ko se prišteje prehrana in prevoz, pa nimajo besedo za pritožit se čez plačo. Poj pa jamrajo, da imajo prenizke plače . Osnovna uradna plača je res nizka, vendar oni nimajo izplačane zgolj osnovne plače. Vsi dodatki po KP jim pripadajo avtomatsko, iz njih je njihova plača sestavljena, kar je enako, kot bo zdaj po novem plačnem sistemu - namreč vse skupaj z dodatki vred bo upoštevano že v osnovi, tako da se ta hip samo osnove ne sme gledat, ker taka njihova plača ni realna, mislim da je tisto cca polovica osnove, ki jo realno dobijo. Pa če bi bili sposobni, ne rečem, privoščim jim ogromno vsoto, ker bi si jo zaslužili. Tako pa si jo NE! Vsaj večina njih - kako hudo obupno se morajo počutit sposobni zdravniki med temi pocarji, pa še take reči morajo brat, prav smilijo se mi ostali dobri zdravniki). -2. Nobena mama z otrokom ne bi smela čakati. Pa kakšen sistem je to, da prideš z otrokom starim 5 mesecev, ali pa 3 leta, saj je vseeno, s 40 vročine, ki bruha in je dehidriran, pa moraš 2 uri čakat, ali v boljšem primeru "samo" uro in četrt??? Pa a smo sredi Azije al kaj? In potem ti reče ena smrklja od sestre, da se ti ne ljubi čakat? Kaj ne ljubi, nečloveško je, kaže pa na nesposobnost sester, organizirati delo tako, da ne bi ljudje čakali. To je osnovna kultura. Spoštovanje sočloveka. Trdim, da je imajo američani prav, ko svarijo svoje ljudi, ki gredo v slovenijo, da naj se ne poslužujejo zdravsta, ker je eno najslabših v evropi. No, pa saj so v evropi to tudi že pogruntali. Edina reč, ki mi ni jasna, je ta, ali je slaba medicinska fakulteta, ali je narobe tol da sprejmejo na faks premalo študentov. Če bi jih sprejeli več, bi še vedno lahko pometali tiste, ki ne bi bili za ta foh. Tako pa ločujejo študente zgolj po njihovi sposobnosti piflat se, kar se kao izkaže po tem, kakšno oceno so imeli na SŠ. Vendar zdravnik potrebuje sposobnost povezovanja znanja iz različnih strani, pravi hip mu morajo vse povezave delat, kapnit mu mora v pravem hipu. Tega pa zicleder in napiflanost žal ne dasta. Če bi pustili študirat več ljudi, bi morda dobili več boljših zdravnikov. Odpadli bi najbrž drugi, kot zdaj. Če bi jih bilo več, bi lažje tudi hodili na izpopolnjevanja, ker jih ne bi toliko manjkalo v bolnicah in ZD, zato bi posledično več znali. Eh, zašla sem, vendar moje ogorčenje čez zdravnike je žal preveliko, presveže ogromno slabih izkušenj imam.... teya, narobe sem ti povedala. pritožit se moraš na višje inštance. Že eno pisemce direktorju ZD včasih dela čudeže. Če ne pa pisemce ne višjo inštanco. Srečno, ne pustimo se hecat, za življenja gre.
|