sončicabalončica
|
Še moja izkušnja... Lani marca sem imela prvi pregled v nosečnosti. In to po velikonočnem ponedeljku, si lahko predstavljate...pridem na pregled, mi vzamejo kri, itak previsok nivo sladkorja, mislim da 5,4 Dobila sem napotnico za diabetologa pa merilec pa predavanje o zdravi prehrani... Sem vprašala diabetologa, ali je možno, da je sladkor povišan, če se prejšnje dni ne pazimo. Pa mi je rekel, da na sladkor seveda vpliva hrana prejšnjih dni, stres, premalo tekočine. Ja pa mu povem, da je bil velikonočni ponedeljek pa mi pravi, ja kaj čmo zdej, zdej ste tukej Ja halo, sem si mislila. No pa sem si doma merila sladkor pa se na začetku ful pazila pri prehrani. No sem se kasneje pa včasih tudi pregrešila pa si pomerila sladkor pa se je komaj kaj dvignil. To sem povedala tudi diabetologu pa spet ni hotel kaj preveč slišat. No, pol sem si pa po nekem času, ko sem videla, da se mi nivo sladkorja tudi po tortici, belem kruhu, mastni hrani ne dvigne čez mejo, preprosto nehala merit. Ginekologa sem prosila, da naredim v 25. tednu test z glukozo (čeprav ga težko naredijo, ker imaš kao gestacijski diabetes in ni potrebno) in ta je pokazal, da gestacijskega diabetesa nimam No, na koncu sem izvid poslala diabetologu, ki mi je potem končno napisal izvid, da zgleda nimam diabetesa in da je prišlo do napake. Če bo kateri v pomoč moja zgodba, je pa to moja izkušnja...aja pa še to bi dodala. Če imate nivo sladkorja le rahlo povišan, kar brez skrbi pa poskušajte čim bolj normalno naprej živet, mal na hrano popazit pa na tiste preglede k diabetologu hodit, da ti dajo mir Tako je meni takrat zdravnica rekla. Če je pa visok sladkor pa kar pridno jih upoštevat, da ne bo kaj narobe. So pa mejo za nosečnice spustili ne dolgo nazaj, mislim, da na 5,2...razlog naj bi bil,da čim več nosečnic vodijo skozi nosečnost in zdravo prehrano. Pa še mal z merilci in testnimi lističi zaslužijo A sem žleht Pozdravček pa srečno vsem
|