|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
20.10.2010 22:19:20   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: darchy82

Pozdravljene spet user posted image .
Jst bi imela pa še eno vprašanje glede merjenja glukoze. Danes sem namreč dobila merilnik za glukozo in ko sem si merila 90 min po kosilu, mi je pokazal 4,5, 90 min po večerji pa samo 2,6 user posted image . A je to lahko pravilen rezultat al sem si narobe merila?

Če bi imela sladkorja 2,6, potem ne bi več stala na nogah. Kaj si pa jedla za večerjo? Ali je bil sladkor izmerjen točno 90 min po jedi? Seveda je možno, da je sladkor tako nizek. Vendar v tem primeru jhe to že hipa, kar se konkretno pozna na tvojem počutju (vrtenje, slabi refleksi, pri meni se je to pokazalo kot nezmožnost govorjenja, omedlevica ter izguba sluha).

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1251
20.10.2010 22:26:23   
zaljubljena23
se strinjam z beniko...Da je tole že konkretna hipoglikemija...

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1252
21.10.2010 9:05:02   
darchy82
Hvala za odgovor.
Za večerjo sem si naredila eno konkretno solato, ampak se nisem ravno nažirala in tud prekšila se nisem. Sem pa merila točno 90 min po obroku. Počutila sem se pa sicer v redu. Mi je pa danes zjutraj na tešče cukr pokazal 4,0 tko da je zdaj očitno ok. Mogoče se moram pa še na merilnik navadit user posted image .
Lep dan vsem.

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 1253
21.10.2010 9:38:48   
Tavzentroza
Pozdravljene punce, se lahko priključim debati? Na forumu sem nova, našla sem vas, ko sem iskala nasvete glede uravnavanja sladkorja v nosečnosti. Danes res ni moj dan in bi se najraje nekam zavlekla in zjokala. Že cca 1 mesec sem na dieti (na kontroli izvidi super), pred dobrim tednom pa sem vseeno dobila merilnik in zdaj se je začelo. Sploh ne vem več, kaj naj jem, ker mi sladkor tako nemarno skače. En dan mi kaže (ob isti hrani) nizke vrednosti, drug dan pa čisto presežene. Čisto sem živčna, že ko pogledam merilec, mi po moje nabije pritiska do 150. Sploh se ne znam več skulirat ampak cel dan sam mozgam, kaj in kdaj naj jem.
Največja muka je sladkor na tešče. Danes sem ga imela 5,8! sicer je prvič skočil nad mejo, ampak tudi sladkor po zajtrku je bil 6,8. Groza me je! Ful se bojim, da mi bodo nabil inzulin user posted image  Dajte mi pomagat z nasveti, kako naj ga zbijem pod mejo. Razmišljam, da je morda kriv povečerek (ob 21h), ampak včeraj sem za povečerek jedla isto kot pred par dnevi, ko mi je tešč vrednost pokazalo 5,1. Kako imate razporejene obroke čez dan? Moji obroki so zajtrk ob 7h, malica ob 10h, kosilo ob 13h, malica 16h, večerja ob 18.30h, povečerek ob  21h. Najraje bi ukinila povečerek, pa se bojim zaradi jutranjih ketonov, pa tudi ne vem, kako bi 12urni presledek od večerje do zajtrka deloval na sladkor zjutraj. Ima katera izkušnje s tem? Lepo lepo prosim za pomoč!

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1254
21.10.2010 10:07:02   
benika
Na vrednost KS na tešče nimaš nobenega vpliva in povečerek sigurno ni razlog, da ti dvigne jutranji KS. Je pa potrebno vedeti, da če je že KS na tešče tako visok, potem bo po zajtrku še višji. Povečerku se ni pametno odpovedati, ker bodo hitro v vodi ketoni, kar ni preveč dobro.

Vrednost KS ob isti prehrani lahko variira iz dneva v dan, saj je odvisen tudi od samega počutja, od vrednosti KS pred obrokom (ja, tudi pred obrokom se splača kdaj vklopit merilec) ipd. Obroke imaš super razporejene tako da v tem ni problem.

Kako zbiti sladkor...držat se diete, popiti nekje 3l vode na dan, kakšna aktivnost  (sprehod) po obroku zna krepko znižat KS. Če ne bo šlo, boš pač na inzulinu. Ni noben bav bav, je v bistvu še boljše zate (če ne drugega, so ti dovoljene male pregrehe), pa tudi živčna boš manj,

(odgovor članu Tavzentroza)
Neposredna povezava do sporočila: 1255
21.10.2010 11:49:36   
DeVilla
Stres je velik faktor pri povečanih vrednostih pri meritvah. To je zdele čisto razumljivo, saj se srečuješs popolnoma novo situacijo in se ti zdi, da ona kontrolira tebe in ne ti nje. Bolje bo, boš videla.
Tu imaš za začetek en forum o prehrani sladkih nosečnic, tako da dobiš občutek. Drugače si pa dobro preberi modro knjigico, ki so ti jo verjetno dali pri diabetologu, tam imaš res napisano, kaj lahko kej in v kakšnih kombinacijah. Priporočam ti tudi, da si zapisuješ jedlinike, da kasneje vidiš, kje je šlo kaj narobe...
Pa tudi če samo z dieto ne boš mogla uravnavati ravni sladkorja, naj te inzulina ne bo strah. To delamo za naše otročke - jaz osebno sem že tretjič na istem. In imam doma dve zdravi punci, ki presenetljivo sploh ne marata kaj veliko sladkarij... user posted image  Se pravi, da sem že skoraj zmagala!
Ko te bo pa spet kaj mučilo in skrbelo, pa le povej. Nas je polno, ki smo v podobni situaciji in ti bomo svetovale...

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1256
21.10.2010 18:27:02   
zaljubljena23
Psiha, psiha in psiha...Težava, ki zelo vpliva na povišan sladkor...Včeraj sem imela dan, ko sem bila nenormalno tečna, občutljiva, jezna na ves svet, jedla za kosilo stvari, ki sem jih že velikokrat prej jedla, povišan sladkor...Danes je moje počutje čist kontra, pri kosilu si privoščila pregrehe in sladkor 5,0...

Tako kot so ti punce dejale, ne obremenjuj se z meritvami in podobnimi stvarmi...

Glede povečerka pa...Poskusi samo s kakšnim sadežem...

Aja, pa v enem izmed prejšnjih postov sem omenila tudi samo aktivnost po obroku..Definitivno zniža nivo sladkorja, preverjeno...

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1257
21.10.2010 18:55:58   
benika
Glede povečerka pa...Poskusi samo s kakšnim sadežem...

Potem bo jutranji sladkor še višji. Eno tanko rezino kruha in kocko sira si lahko privoščiš ali pa skodelico mleka.

Neposredna povezava do sporočila: 1258
22.10.2010 16:16:07   
Tavzentroza
Hvala vsem za odgovore. Benika, tvoj odgovor sem si vzela ful k srcu in se zdaj res skoraj nacejam s tekočino user posted image  imam to grdo navado, da čisto pozabim pit in se spomnim šele, ko me res užeja. 

No, danes sem imela kontrolo na polikliniki. Vrednosti po obrokih so zelo dobre, problem je jutranji sladkor na tešč. Ker se mi vedno mota okoli meje 5,3, enkrat pa je bil celo presežen (5,8) sem dobila nočni inzulin. Kot ste mi že napisale je tudi sestra rekla, da na te vrednosti nimam vpliva (ne pomaga ne telovadba zvečer ne dodatni obrok, povečerka pa ne smem črta). Nisem ravno navdušena, ampak kaj pa hočem. DeVilla, si me pomirila s svojim odgovorom. In ugotavljam, da drži kar pravi zaljubljena...psiha ...sedaj ko sem se sprijaznila, da mi igla ne uide, sem po kosilu namerila celih 5,1 user posted image  še nikoli tako nizko. Sedaj si moram merit na tešče vsak dan do srede, ko moram na predavanje o uporabi inzulina. Če bodo sedaj vrednosti nižje, se ga mogoče še rešim.... hehe, upanje umira zadnje user posted image

še eno vprašanje imam - sem sestro čisto pozabila vprašat. Ali od tega inzulina lahko postaneš odvisen? mislim, ali se slinavka "navadi" te podpore in posledično proizvaja manj lastnega inzulina?

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1259
22.10.2010 17:49:48   
zaljubljena23
benika, sama nisem imela s tem problema...Pojem kakšno ne sladko mandarino in je cuker ok

Neposredna povezava do sporočila: 1260
25.10.2010 21:44:01   
darchy82
Pozdravljene user posted image . Jst imam pa spet eno težavo oz. vprašanje.
Zdej si kak teden merim glukozo in sem ugotovila, da mi čez dan lahko precej skače vrednost KS. Kak dan imam 4,8, kak dan pa 6,4 po kosilu.
Sicer pa že zadnje 3 dni ugotavljam, da imam po večerji visoke vrednosti KS. V soboto in nedeljo so bile 6,6, danes pa kar 8,1 user posted image . Pa sem včeraj in danes jedla enake stvari. A je mogoče problem v tem, da ne smem za večerjo jest sadja? Včasih namreč namesto zelenjave pojem kako enoto sadja (pomarančo) pa imam ful visok cukr potem. Drugače se držim jedilnika iz modre knjigice. Sicer pa zjutraj tudi pojem pomarančo, pa je cukr ok. A je pri tem sploh kako pravilo, ali gre bolj za tombolo? Sicer se pa zelo trudim da grem res vsak dan za cca. 45 min na sprehod.

Neposredna povezava do sporočila: 1261
25.10.2010 22:00:41   
zaljubljena23
Če mene vprašaš tudi sama ugotavljam da gre bolj za tombolouser posted image user posted image .. V petek sem si privoščila pizo in coca-colo in sem imela vrednost po 90 min 4,8 user posted image ... Vglavnem pri večerji ti svetujem, da raje poješ več zelenjave kot sadja...Sama sem že obupala nad iskanjem vzrokov pri takšnih poskokih cukra, ker se mi zdi, da so včasih čist nelogične razlage...Pač po večini se držim, da sem po obroku nekako v zagonu (aktivna) in da res pazim, da sem neobremenjena, sproščena...

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 1262
27.10.2010 19:02:36   
DeVilla
Tavzentroza - jaz sem imela 24 ur po obeh porodih vrednosti sladkorja totalno v mejah normale. Tako da mislim, da ne moreš postati odvisen do inzulina... user posted image  

Darcy82 - kolikor imam jaz napisan jedilnik lahko jem sadje za zajtrk in za obe malici. Več pa ne.  Zvečer ponavadi sicer menjam zelenjavo in meso za mleko, ker mi nekako ne paše zvečer jest salamo, da bi si pa pekla zrezek, mi pa na kraj pameti ne pade.Ampak to sem jaz... user posted image

Imam pa zadnji teden tako lepe vrednosti sladkorja, da sem ful ponosna nase... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1263
1.11.2010 9:44:15   
Soncchhek
eh ta cuker dieta....
jaz sem se jo res držala ves čas...tako kot treba....
zadnji mesec nosečnosti pa smo na inzulinu ( pred zajtrkom in pred večerjo)...
še 3 tedne do PDP....
in srčno upam da mi ne ostane naprej...

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1264
2.11.2010 11:44:22   
Tavzentroza
no, pa ga imam. Nočni inzulin. Zdej so vrednosti na tešče spet lepe, ampak hje pa začela nagajati vrednost po zajtrku. Jebelacesta! Pa že tako sem iz zajtrka brisala sadje, pa se mi vrednosti spet sukajo okoli meje. Upam, da ne bom fasala še inzulina pred zajtrkom. A se to potem stopnjuje???? mi bo potem začel rasti cuker še pred kosilom? Kolk mi je tega zadost, prav odštevam dneve do D datuma.

(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 1265
3.11.2010 19:28:24   
Anonimen
Pupe a je kje kakšna, ki se ketonov v urinu ni mogla znebit? jst se jih nikakor ne morem... Jih mam že od začetka user posted image   Kaj se zgodi, če jih do konca ne spravim v red? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1266
4.11.2010 17:45:33   
DeVilla
Tavzentroza - jest imam dnevni inzulin pred zajtrkom, kosilom in večerjo, pa še nočnega. Ne se bat inzulina, ker je z njim lažje urejat krvni sladkor, pa lahko tudi kaj prepovedanega poješ... user posted image

Živa25 - s preveč ketoni nimam izkušenj... Sori... mogoče ti tile nasveti  lahko pomagajo... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1267
4.11.2010 18:43:14   
pikecpokec
Živjo!
Ta teden sem bila na 100-gramskem OGTT in je bil pozitiven. Sicer čisto malo nad dovoljeno vrednostjo, ampak moram vseeno k diabetologu. Zdaj me pa zanima če je treba tam spet na ta test?
Se mi zdi najbolj pametno vprašati kr tukaj, glede na to da ste same izkušene user posted image

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1268
4.11.2010 19:55:28   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: živa25

Pupe a je kje kakšna, ki se ketonov v urinu ni mogla znebit? jst se jih nikakor ne morem... Jih mam že od začetka user posted image   Kaj se zgodi, če jih do konca ne spravim v red? user posted image

Ne ješ pravilno. Najbrž oz. sem prepričana da premalo piješ in apremalo ješ oz. nepravilno ješ. Ko boš uredila te zadeve, se bodo tudi ketoni poslovili. Ketoni so lahko tudi znanilci bakterijske okužbe, zato bi mogoče omenila svojemu G naj preveri urin.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1269
9.11.2010 12:31:19   
DeVilla
pikecpokec - Tam ti bodo samo vzeli kri, da ti izmerijo krvni sladkor, potem pa ti bo na to in na tvoj izvid dal dieto.

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 1270
11.11.2010 19:55:17   
cukica
Tako tudi jaz se vam pridružujem imela sem na tešče sladkor 5.4. kar je bilo malo čez mejo.Imam doma merilček in pa dieto.Z njo sem izgubila že 2 kg imam pa sladkor kar v redu.imela dvakrat povišano in zanekrat je kr dober.So mi pa rekli,da če bi imela tri dni zaporedom sladkor čez mejo bi dobila inzulin za zvečer.Ja bog pomagaj,če bo treba bom pač mela še to.
Ketoni jaz sem se jih znebila z veliko količino vode ki jo pijem čez dan in pa z prehrano,...Sem mela pa vrednost že 3 in so me mislili obdržati v bolnici,...

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1271
12.11.2010 8:55:34   
zaljubljena23
Mi smo danes vstopili že v 35.teden..Ravno v ponedeljek sem bila na kontroli, meritve so fenomenalne, tako da zaenkrat še zmeraj ostajamo na dietiuser posted image

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 1272
19.11.2010 14:41:25   
DeVilla
Zaljubljena23 - bravo!! Ne morem verjet, da ti uspeva z ideto! Moraš bit pa res pravi čarodej pri hrani! Sej mogoče sem pa jaz samo malce preveč lena za to, pa se švercam z inzulinom... user posted image

Cukica -  Ali si zapisuješ, kaj poješ, tako da bi videla, kaj ti dviguje cukr? Ker je fajn bit brez inzulina, si vseeno manj časovno obremenjena...

Jaz sem bila v torek zadnjič pri moji cukrasti zdravnici, mi je dala še 150 testnih listkov, da jih bom imela dovolj do konca. Imam pa cukr kar pod kontrolo, le ful ful težko se bom odpovedala dietnim mrmeladam, ker mi vse drugo že skoz ušesa ven leze. Piščančjih prsi tud pogledat več ne morem...  user posted image  Sem poskusila za zajtrk ovsene kosmiče z jogurtom, pa sem skoraj bruhala in so sedaj v omari, čakajo da jih porabim v kakšnem pecivu.  user posted image  Tako da imam trenutno zajtrke v kombinaciji kruha + kisle smetane oz. Zdenka sira pa kaj podobnega.

Neposredna povezava do sporočila: 1273
19.11.2010 14:59:51   
zaljubljena23
Devilla, a ti si že zaključila z obiski? Jaz še neuser posted image user posted image

Kako mi uspeva...Enostavno pojma več nimam...Čeprav priznam, da nisem več tako stroga do sebe, kot sem bila prva dva meseca, ampak cuker pa še se zmeraj nahaja v mejah normale...

Moram pa priznati, da naše dete po zadnjih dveh UZ (oktobra in novembra) zaostaja v rasti...V torek, po ZM, točno dopolnjenih 35.tednih je naše dete bilo težko komaj 2140g...V približno mesecu dni je pridobil na teži samo 500g...Kontrolo rasti ploda imam spet čez malo manj kot dva tedna (30.) in bomo videli, če še pridno rastemo ali pa še bolj zaostajamo...

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1274
19.11.2010 15:40:05   
Anonimen
DeVilla v torek si bla? kdaj pa?  Jst sem bla tudi... Zjutraj user posted image ob pol osmih sem bla naročena user posted image

Meni ketoni delajo problem. V torek sem imela vrednost že 3 tko da si jih zdej merim 2x na dan in cuker 6x na dan. Tudi po malicah user posted image No čez 14 dni mam spet kontrolo, pa bomo vidli, kaj bo rekla dr. Tomažičeva user posted image

Zaljubljena si pa res pridna, da ti uspeva brez inzlina. user posted image user posted image user posted image A vedve sta obe decembrki?

Neposredna povezava do sporočila: 1275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?