|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
11.11.2009 9:50:51   
Tretjinka
hej hej...ma kaj smo bile večraj vse tam user posted image  jaz sem tudi bila in sicer ob 11.30 ob 12h pa sem bila že fertik....

dobro opravite vse na jutrišnjem pregledu!!!!

meni je sketljeva full vredu....zelo natančna in res strokovna....ko sem zadnjič pojamrala, da me je prejšnji dan bolel trebuh, si je vzela zame full časa in me full temeljito pregledala! me je celo dala na uz in to notranji in zunanji, pa čeprav sem uz imela prej 14 dni nazaj. kapo dol!

jaz sem na insulinu....ma mi ni hudega....je prav lepo videt lepe cifre na mojem merilniku! user posted image

lp

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 976
11.11.2009 10:20:34   
lenybaby
neela - pol si bla ti tista z mamo user posted image  K smo pol na konc tm pred ordinacijo sedele pa se ni hotl nikamr premaknt? Ja js sm bla una k je jabuk grizla ja! user posted image  Sam mene niso dal na ta PDC k vedve pravta... Men je dala sam moja gin. napotnico za porodnišnico da bi me od zdej naprej pač tam vodil in se sami odločal če je glede na velikost user posted image  treba sprožit prej al ne. Nč na tešče al pa kej user posted image  Js mam dans pregled šele ob 12-ih tko da grem zdej še v miru pod tuš pol pa proti P - upam da najdem parking tko v roku 15 minut k če ne postanem čist živčna user posted image

kepica78 - a ti si bla pa una z blond čopkom v črni jakni? K se mi zdiš ful znana pa ne vem iz kje?

tretjinka - a si mela rdečo majčko z nogicam na trebuščku?

(odgovor članu kepica78)
Neposredna povezava do sporočila: 977
11.11.2009 16:34:35   
kepica78
IZVIRNO SPOROČILO: lenybaby

kepica78 - a ti si bla pa una z blond čopkom v črni jakni? K se mi zdiš ful znana pa ne vem iz kje?

tretjinka - a si mela rdečo majčko z nogicam na trebuščku?

Lenybaby ja tista s čopom v črni jakni sem jest ;) kera si bla pa ti? iz kje pa si če smem vprašat.

eno bodočo mamico z rdečo majčko sem pa jest tud vidla user posted image

v glavnem punce jest sm dons iz PDC-ja in sem fuuuuuuuul navdušena. vse je bp....se pravi in cuker in urin in bebauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: neela

Včeraj pa sem potem tud jaz bila napotena v porodnišnico v PDC - tako kot vedve lenybaby in kepica. Kepica, kdaj maš ti termin? Ker jaz imam identična navodila...tešč, ob 7.30 uri...

neela jest sm mela ta pregled že danes.....in je bilo ful dobr. res te pregledajo vse...merjo cuker, urin, nardijo UZ pa vaginalnega tud, pa preverjo količino plodovnice, pa kolk si odprta....skratka vse ti povejo, pa dobiš zajtrk in  kosilo. morm reč da sm hvaležna moji gin. da me je poslala na ta pregled. aja pa morm še povedat da so in sestre in zdravnica ful prijazne. user posted image

v glavnem jest mam v ponedeljek spet posvet pri Tomažičevi pol pa kontrolo na PDC-ju (me bojo kar tuki vodil do poroda). je rekla zdravnica da če do roka ne bo nič da mi bojo na rok sprožil porod. skratka jest sm oh in sploh čist happy.

želim velik sreče tudi vsem ostalim.

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 978
11.11.2009 19:16:41   
neela
lenybaby, jep, that was me - velika klepetulja user posted image . Je šla mama z mano, ker sva potem naredile še zadnji veliki šoping. Zakaj se pa nisi priključila debati z mojo sogovornico? Se mi je zdelo, da bi se nama želela pridružiti user posted image Mojo sogovornico srečam vedno na diabetološki (sva že teste delali skupaj) in se vedno na veliko zaklepetava.
Kako si pa ti danes opravila?

kepica, joj, ne veš kako sem ti hvaležna za tele lepe in optimistične novičke iz današnjega pregleda. user posted image Jaz sem bila včeraj po pregledu kar malo prestrašena. A so ti izmerili, koliko težak je tvoj user posted image ? A je v PDC-ju ful za čakat al si hitro končala?

(odgovor članu kepica78)
Neposredna povezava do sporočila: 979
11.11.2009 20:47:23   
kepica78

kepica, joj, ne veš kako sem ti hvaležna za tele lepe in optimistične novičke iz današnjega pregleda. user posted image Jaz sem bila včeraj po pregledu kar malo prestrašena. A so ti izmerili, koliko težak je tvoj user posted image ? A je v PDC-ju ful za čakat al si hitro končala?

ni za kej neela. 
drgač pa si cel dan tam...od 7.30 do tm okol 13h-13.30. ko prideš dobiš svoj ležalnik in potem te kličejo ter pošiljajo na preiskave. vmes imaš še zajtrk pa kosilo. drgač pa sta v sobi še dve punci s tabo...tako da lahko klepetaš, fajn pa je če si s sabo vzameš še kej za brat.
ko ti zdravnica dela UZ premeri res vse...tako da ni panike vmes ti še mal ekran pokaže..tak da vidiš svojo bebo user posted image

v glavnem men je blo res prou super....sem pomirjena, ker vem da je vse OK in ker sem v dobrih rokah. user posted image

kdaj pa imaš ti ta pregled?

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 980
12.11.2009 8:38:06   
neela
kepica, jaz grem v PDC v ponedeljek. Hvala za info. Mi je fajn, da vem, da bom toliko časa noter, da bom že prej pripravljena in ne bom 'nosečniško sitna' user posted image . Ti imaš pa še čisto mal, a? Koliko težak pa je tvoj user posted image ? Mene malo skrbi, da mi bodo hoteli sprožiti že prej porod, ker je user posted image kar težak. Kdaj boš pa ti naslednjič tam?

(odgovor članu kepica78)
Neposredna povezava do sporočila: 981
12.11.2009 15:00:29   
Tretjinka
hejla...

ne, nisem imela rdeče majice kicking baby...imela pa sem rdeče rokava, ker sem imela čez črn brezrokavnik....hm..videla sem eno bjondo z repkom, v usnjeni jakni, ki je prišla zelo zadovoljna z ordinacije...jaz sem sedela na tisti klopici levo od vrat....drugih pa, po moje, nisem videla...

moj user posted image  je pa zadnje dni full bolj skuliran....nekako mi ne gre iz glave, da njegovo umirjanje soupada z začetkom špikanja z insulinom....se kateri kaj sanja, da bi lahko bilo res kaj na tem???

a te preglede- PDC, imate kako utemeljene al je to pač samo od G odvisno, če te pošlje ali ne?

držte se!

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 982
12.11.2009 16:48:36   
kepica78

Neela ja jest mam do konca res samo še 13 dni. ravno včer je bil točno 38. teden. moja bebika je težka baje cca 3420g. kar je baje čist v mejah normale. mi je pa rekla zdravnica da če do roka ne bo nič bojo na rok sprožil porod. tako da upam, da se bo do takrat kej premaknilo user posted image .
jest imam drug teden v ponedeljek spet posvet pri Tomažičevi ob 10.30 pol pa kontrolo na PDC. če bom v 4. nadstropju bom pokukala v sobo z ležalniki, mogoče pa te le vidim user posted image
v glavnem jest upam da bo tvoj pregled tud vse ok in da ti ne bojo sprožili poroda. bom mislila nate user posted image . kolk pa maš ti še do konca?

Tretjinka ja verjetn sm bla tista bjonda z kratkim repkom jest, ker sem bla res zadovoljna user posted image .
drgač pa ja tele preglede na PDC mora gin. utemeljit. men je na napotnico napisala da imam diabetes, pa neke probleme z urinom ter kao da je velik plod.  v glavnem mene bojo zdej kar do konca kontroliral v porodnišnici.

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 983
12.11.2009 19:56:03   
neela
kepica, hvala za želje. Jaz imam do PDPja še en mesec. Ja, v ponedeljek pa me kar pocukaj za rokav - jaz bom tista največja klepetulja user posted image user posted image user posted image

tretjinka, enako je tud mene dr. Tomažičeva poslala v PDC, ker želi, da me še dr. Sketljeva pregleda. Dr. Tomažičeva mi je tud spisala napotnico (gest.diabetes in makrosomija).

Kje se pa lenybaby skriva? user posted image A je že šla v Rim al kako???

(odgovor članu kepica78)
Neposredna povezava do sporočila: 984
13.11.2009 20:25:41   
cuker2
Tretjinka, ko ješ se dvigne raven cukra v krvi in otrok je po tvojem obroku vedno živahen in začne migat. če si imela prej visok cuker po vsakem obroku je bil otrok toliko bolj živahen. inzulin pa ti je raven cukra v krvi znižal in morda zato, otrok ne miga več toliko...to je čisto moje laično mnenje, vprašaj še zdravnico, če te skrbi.

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 985
13.11.2009 21:27:27   
Tretjinka
hej CUKER, HVALA za odgovor.....ma veš kaj je meni čudno....da sem pri G povedala kako zelo je naš mali aktiven, da se ves čas giba, tudi ponoči itd, pa mi je samo rekla, da nas čakajo "hudi" časi...kao v stilu, da bo pač otroček full živ....se mi zdi full čudno, da se jim to ni zdelo zaskrbljujoče, če bi to res bila posledica cukra....
nevem...
vsekakor bom to omenila G, še prej pa tudi sestri pri D, saj imam G šele čez 2 tedna....

kako tvoj cukr? ješ vse in je ok, ali moraš kaj pazit?

LP vsem!

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 986
14.11.2009 12:53:25   
cuker2
tretjinka to glede živahnosti otroka je lari fari. Moj je bil v maternici non stop aktiven, je rekla G da je kot živo srebro, ga velikokrat ni mogla zmerituser posted image  zdej pa lepo prespi dan, zvečer je pokonci par uric, joka nič, danes mi je celo spal od 23.30 do 6h user posted image  sem se tok naspala, čeprav sem se kr ustrašla da je kaj narobe. tko da to kaj dela v materncii nima veze za pol, ne sekiri se. pa to da je zdej manj aktiven se po moje tud ni za sekirat, dokler ga čutiš vsaj 10x na dan. tudi mj je mel malo bolj leno obdobje.

cuker je super jem vse, zadnjič sem si nalašč zmerila ker se tok bašem s sladkarijamiuser posted image  mam prou slabo vest kok jem. zdej k nisme več pod stresom in sem doma lepo papcam, se moram začet mačl nazaj držat. no u glavnem po 120 g kruha z nutelo je bil cuker 4,8, po pici in čololadi 5,6 tko da ni panike. ampak moram začet pazit da ne bom mela na stara leta sladkorno. Šibam je lačenuser posted image user posted image

(odgovor članu Tretjinka)
Neposredna povezava do sporočila: 987
15.11.2009 11:21:51   
Tretjinka
oooo, CUKER, to pa so lepi cukri!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
UŽIVAJ!!!!

pa naj se tvoje besede pozlatijo user posted image !

lp

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 988
16.11.2009 21:53:23   
kepica78
ojla

no kje ste se izgubile vse ta sladke?

jest sem danes zadnjič bila na polikliniki pri dr. Toamžičevi, tako da jeeeej suuuuuper zame user posted image user posted image user posted image

no potem sem šla pa na kontrolo v P. in tud tam je blo vse ok do PDP mam samo še 9 dni. CTG je pokazal da se moji user posted image fuuuul dogaja, medtem ko popadka pa niti enega user posted image . tako da sem v  ponedeljek zjutraj spet tam.

v glavnem Neela javi in sporoči kako je bilo pri tebi, jest nisem bila tokrat nič v 4. nadstropju sem vse opravila v pritličju tako da na žalost te nisem mogla pocukat za rokav.

a katera kaj ve kje je lenybaby, nič več se ne javi.

no tolko zaenkrat lepo bodite

Neposredna povezava do sporočila: 989
17.11.2009 8:34:27   
neela
Jutroooo!
Evo me. Jaz sem včeraj tamle v 4. štuku naredila čisto cel šiht user posted image . Dr. Tomažičeva me ne želi več videti user posted image , saj so cukri pohvale vredni. Dr. Sketljevi pa sem bila očitno bolj všeč, saj bom mogla drugi teden še enkrat na UZ, da se potem zmenimo ali in kdaj sprožiti porod, zato ker naše user posted image še kar enormno raste. user posted image

kepica, a ti tud sam še na uz? Bodo čakali do PDP-ja oz do spontanega začetka? Potem je z user posted image vse ok? Super!

ja, lenybaby po mojem že carta, ker se nič ne oglasi

Kje ste pa ostale cukrčice??

(odgovor članu kepica78)
Neposredna povezava do sporočila: 990
18.11.2009 17:17:31   
kepica78

Jutroooo!
Evo me. Jaz sem včeraj tamle v 4. štuku naredila čisto cel šiht user posted image . Dr. Tomažičeva me ne želi več videti user posted image , saj so cukri pohvale vredni. Dr. Sketljevi pa sem bila očitno bolj všeč, saj bom mogla drugi teden še enkrat na UZ, da se potem zmenimo ali in kdaj sprožiti porod, zato ker naše user posted image še kar enormno raste. user posted image

kepica, a ti tud sam še na uz? Bodo čakali do PDP-ja oz do spontanega začetka? Potem je z user posted image vse ok? Super!

ja, lenybaby po mojem že carta, ker se nič ne oglasi

Kje ste pa ostale cukrčice??

oj oj
no sem pri novemberkah odkrila da naša lenybaby že carta. čestitke njej in user posted image . user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neela tudi jest sm pri Tomažičevi zaključla, Dr. Sketljeva pa je rekla da se v ponedeljek vidimo in da bom po vsej verjetnosti kar tam ostala. tako da bom kmalu tudi jaz se cartala s svojo pikico. user posted image

mi je pa Tomažičeva rekla, da moram 6 tednov po porodu it na cuker test in potem vsaj 1x na leto vsako leto.

no toliko zaenkrat od mene. lepo bodite.

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 991
19.11.2009 16:07:48   
Tretjinka
LENYBABY, ČESTITAM!! sem šla prav pofirbcat in sem videla, da ima sinčka Samota....ime mi je blazno všeč in je med našimi favoriti že od prejšnjega otročka...pa tudi mere ima super!user posted image user posted image user posted image

ma ku ste frikice, ker ste že zaključile na polikliniki!!!! super.....zdaj pa vam želim le še vso srečo v porodnišnici! pa javite se nam potem, ko boste že tiščale svoje zakladke v naročjih!

a je tu sploh še katera, ki nima za rodit v roku par dni???
pa a mogoče tu kuka tudi kakšna, ki je na insulinu?

pri nas nič novega....

lp

(odgovor članu kepica78)
Neposredna povezava do sporočila: 992
19.11.2009 16:33:46   
neela
Oooo, čestitke lenybaby in njenemu Samotu!!! user posted image user posted image user posted image

In kepica že čisto ready to go! Ma to je res superca, no. Kepica, želim ti čim lažji porod. Kaj ti ga bodo sprožili?

tretjinka, ja, jaz še ne bom tako hitro odšla...al pa tud user posted image Drugače pa tud pri nas nič posebno novega.

Neposredna povezava do sporočila: 993
23.11.2009 18:54:01   
Tretjinka
ej punce, a mi smo pa, kar se tiče nove gripe, 2x rizična skupina? user posted image

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 994
24.11.2009 16:01:42   
Tretjinka
živjo,

zdaj sem pa tudi jaz napotena v ta "dnevni center".....vem, da je pred kratkim potekala debata o tem...mi lahko katera osveži spomin in pove kaj se tam dogaja?

a je sploh katera še tu??? user posted image

lp

Neposredna povezava do sporočila: 995
4.12.2009 9:36:13   
balončica
IZVIRNO SPOROČILO: Tretjinka

ej punce, a mi smo pa, kar se tiče nove gripe, 2x rizična skupina? user posted image

Ste že vse rodile? Srečno pripeljale cukre do konca?

Mene pa zanima, a vam G kaj težijo glede cepljenja? Meni je ravno to rekla, da sem še bolj v nevarnosti zaradi sladkorne in naj se cepim, jaz se pa kar ne morem in ne morem odločiti...

Neposredna povezava do sporočila: 996
7.12.2009 8:00:49   
Tretjinka
Balončica....jaz sem še kar tu....o drugih pa res ni niti sledu...
meni nič ne težijo za cepljenje, me je pa te gripe pošteno strah....strah pa me je tudi cepiva...vsaj dokler sva 2 in1, ker je zadeva, baje, na nosečnicah bolj revno testirana user posted image .....nevem...ne upam si user posted image

moj cukr je pa diazster.....oz cukr je zdaj "še kar", imam pa visoke ketone user posted image ...danes pokličem dr. T...

kako si ti? koliko si noseča in kakšni so tvoji cukri?

a je še katera tu?
kaj pa mamice? dajte se pa vsaj malo s svojimi zakladki pobahat user posted image

LP

(odgovor članu balončica)
Neposredna povezava do sporočila: 997
7.12.2009 18:13:05   
abc100
Prosila bi vas, če bi mi lahko napisale, kakšne so normalne vrednosti sladkorja v krvi na tešče zjutraj in pa 90 minut po obroku. V prvi nosečnosti sem imela povišanega, sedaj bi si pa rada že sama malo prekontrolirala vrednosti, predno me G pošlje na pregled. Se mi pa tudi sanja ne več, koliko je OK.  Hvala za odgovor že vnaprej. 

28.8.2007 je zajokal najin sinko Janez

Neposredna povezava do sporočila: 998
7.12.2009 18:21:51   
orka
sicer sem že ven iz prakse , sem imela 2 nosečnosti povišan cukr....mislim da je na tešče 6,1 po obroku pa se žal ne spomnim,lahko pa že takoj začneš uravnavati s prehrano, pa ti na kont. ne bo pokazalo povišanja,upam.
=pretežno kuhana hrana brez maščob,če že potem olivno olje,polnozrnati izdelki-kruh testenine,riž,meso samo na žaru,brez omakic...veliko sadja in zelenjave,...

Radi se imejte in se veliko smejte

(odgovor članu abc100)
Neposredna povezava do sporočila: 999
8.12.2009 8:50:55   
Tretjinka
hejla...

na tešče naj bi vrednost bila do 5.3,
90 min po obroku pa do 6.6.

SREČNO!

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 1000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?