|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
7.1.2010 20:53:10   
cuker2
ja 1,5 h pred merjenjem moraš jesti. to je ful striktno. če si naročena ob 11 jej ob 9.30. brez veze, da prej hodiš. itak ne boš na vrsti ob 11h.

(odgovor članu tanjajordan)
Neposredna povezava do sporočila: 1026
9.1.2010 11:45:43   
melona1979
Pozdravljene,

sem v 34 tednu nosečnosti in zadnje tri dni mi malo nagajajo cukri po zajtrku, danes sem imela 7.1 in zadnjič pred tremi dnevi 7,5, pa me zanima tiste, ki imate izkušnje, kako hitro da Tomažičeva inzulin,..., a gleda tudi kaj povprečje, ali samo če vrednosti prebijajo,...? do koliko nad 6,6 tolerira? Mene je zelo strah inzulina in mi pulz že zjutraj pred merjenjem sladkorja naraste na 120 včasih in je zato tudi sladkor višji,...

Za vsak nasvet bom hvaležna, če mi malo poveste, če je vam tudi kaj prebijalo,...

Diete se striktno držim

lp

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 1027
9.1.2010 12:00:12   
afnaB
Živjo! Dr. Tomažičeva zelo hitro predpiše inzulin. Jaz sem imela recimo 3 meritve po zajtrku zaporedne čez 6,6 (7,0; 7,0; 6,8) in mi je takoj dala inzulin. Mesečno povprečje pa 4,4, po kosilu in večerji pa vedno cukr pod 6,0! Takrat sem bila prav šokirana, ker res nisem pričakovala, da gre to tako hitro. Ampak ja in zdaj kljub inzulinu vsak 3 dan kakšna meritev zjutraj čez 6,6, kljub temu da kar naprej jem eno in isto.

(odgovor članu melona1979)
Neposredna povezava do sporočila: 1028
9.1.2010 13:20:23   
melona1979
Afnab,

kako pa si se navadila dajat inzulin, a je težko? Imaš kakšne težave s hipoglikemijo,..., a si ti prvič noseča al drugič, ker mislim, da tudi to jemljejeo v obzir, ali prvič ali drugič,... A ko si na inzulinu maš vsak teden kontrolo,...
Kaj pa ješ za zajtrk, če ni skrivnost?

(odgovor članu afnaB)
Neposredna povezava do sporočila: 1029
9.1.2010 20:01:18   
afnaB
V prvi nosečnosti sem imela moteno toleranco na glukozo in sem hodila tudi na polikliniko, samo sem imela le dieto. Ampak ne tako določeno po enotah kot sedaj, ko imam diagnozo nosečnostna sladkorna. Recimo takrat sem imela mesečno povprečje HbAc 6,4, kar imam sedaj res nizko.
Zaenkrat nimam hip, ker jem na 3-4 ure, le v službi sem lačna, ker v bistvu jem zjutraj zajtrk potem pa še obe malici, kosilo pa okrog 16.30 doma. Tudi cukr mi ne skače, največ sem imela 8,4.  Za zajtrk pa jem en sadež (jabolko, malo pomarančo ali sok grenivke), 2dcl mleka, 60 g polnozrnatega kruha in 20 g sirnega namaza Dukatela light ali pa 25g sira Šmarski rok. Že en mesec in pol, ampak to mi res najbolj paše. Se pa ful pozna, če je vikend so vrednosti višje, ker se po zajtrku valjam po sedežni, med tednom pa dirke - oblečt hčerko, jo peljat v vrtec, pa v službo. No, se je pa tudi že zgodilo, da so mi pokrov dvignil takoj zjutraj, ko sem v službo stopila in potem meritev 8,7, samo takrat nisem imela še inzulina.
Jaz sem zdaj od Božiča na izulinu, sicer nič ne boli, no zadnje dni me pa res kar malo, samo potem grem na drugo mesto probat. Ne vem kaj je za en user posted image , tudi kakšna kapljica krvi mi je pritekla in sem imela kar orng modrico.
Imam še kar dolgo - 2 meseca.
Upam, da bodo vrednosti po kosilu in večerji ostale take kot do sedaj. Sem imela pred pregledom pri dr. Tomažič v celem tednu po kosilu enkrat 6,3, pa je rekla da bo treba tudi pred kosilom kmalu uvest!?  Ampak zdaj so vrednosti še vedno pod 6,0.

Neposredna povezava do sporočila: 1030
9.1.2010 20:05:15   
afnaB
Sem še to pozabila, nič ne štejejo v obzir ali si prvič ali drugič. Če gre cukr čez mejo 3x zapovrstjo je inzulin. Mogoče, da te diabetologinja pri kateri imaš vmesne kontrole, pa če ni zapored spusti čez, amapak dr. T. pa ne. 

(odgovor članu afnaB)
Neposredna povezava do sporočila: 1031
9.1.2010 22:30:56   
stuhica
mah punce s emmi zdi da teli diabetološki doktorji kr mal promovirajo tale inzulin ot da bi dobl provizijo od  njega čist zares.... ker je čist bedno jaz sem imela tud več meritev čez ... pa nisem šla na inzulin sploh pa ne z mesečnih povprečjem 4,4 HALOOOOOO a se ji meša al kaj???

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu afnaB)
Neposredna povezava do sporočila: 1032
9.1.2010 22:44:46   
afnaB
Ja, 1 teden po OGTT sem imela povprečje 4,5 čez dobre tri tedne pa 4,4 in takrat me je že dala na 4 enote zjutraj. Ne vem ali tista kapljica res kaj pomaga, glede na stres, ki ga zraven doživljam bi prej rekla da ne. Pa uvajanje na inzulin je tudi zanimivo; 3x moraš priti za 15 min. in se mi zdi da poanta vsega je pa potrjevanje napotnice na sprejemni. Da ja ne bi evra pozabil od zavarovalnice. 

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 1033
10.1.2010 9:40:34   
melona1979
Ja zagotovo dobivajo provizije, men se to tud ful čudno zdi, tako nizko povprečje pa inzulin, jaz bom tudi tak stres doživljala zraven, da ne vem, sem mislila, kar v bolnici ostat do konca, ker si ne bom sama dajala, me pa skoraj ziher čaka:((,

Kakše so pa tvoje izkušnje tretjinka, pa pikabu s tomažičevo,..., moje so precej slabe glede na prvi obisk!

lep dan

(odgovor članu afnaB)
Neposredna povezava do sporočila: 1034
10.1.2010 14:26:39   
tanjajordan
Jaz sem bila pri dr. Tomažičevi samo enkrat na kontroli (mislim, da je bil 33 teden, prej sem bila pri sestri) in sem bila notri 2 minuti... pa moja stanja niso ravno bleščeča. Res imam tedenska povprečja pod 6, umes se pa marsikatera visoka št. najde. Zaenkrat nimam pripomb... imam pa v torek spet kontrolo - upam, da se ne ugriznem v jezik.

Neposredna povezava do sporočila: 1035
10.1.2010 15:06:11   
melona1979
Tanjajordan, a pa maš motnjo tolerance, ali prav diabetes, jaz imam tudi v torek kontrolo :)), že zdaj jokam, ker vem da bo inzulin so šle tri vrednosti čez 6,6 zjutraj:(( afnab kako si pa ti kaj s ketoni? kdaj ješ povečerek in kaj še ponoči delaš, da jih zjutraj ni?

Neposredna povezava do sporočila: 1036
10.1.2010 15:25:39   
melona1979
Stuhica, a ti si pri dr. tomažicevi, imaš diabetes, kakšne so pa kaj tvoje izkušnje?

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 1037
10.1.2010 15:30:45   
Pikabu
O, fajn, da se malo dogaja tukaj. user posted image user posted image user posted image

Stuhica, globoko sočustvujem s tabo, ker dobro vem, kako se počutiš in tega me je najbolj strah po porodu. Skušaj si najti en kompromis, da vsaj malo zmanjšaš, pa da se ti ni treba čisto odpovedat. Glede depresije pa, če misliš, da je res in ti gre na huje, poišči si pomoč. Zna biti hudo, hudo. Držim pesti, da te daje samo ta poporodna otožnost, pa ves stres zaradi tega cukra, ne pa pustit, da se te res na veliko loti.

Kar se tiče pregledov, jaz hodim na Jesenice, tako da ne poznam te dr. T. Se pa spomnim 6 let nazaj, ko sem bila prvič noseča, pa moja teta je bila tudi noseča in je tudi imela NS, jaz sem hodila na Jesenice, ona v LJ. Pri vrednostih, ko sem jaz dobila inzulin, je ona dobila šele aparatek za merjenje. Takrat so bili v LJ veliko manj strogi kot pri nas in se mi je kar za malo zdelo. Vidim, da so očitno tudi v LJ poostrili ali pa res dobivajo kakšne provizije od tega. user posted image Se pa skušam sama spomniti, kakšne vrednosti sem imela takrat, pa se ne morem. Pa tudi spravljeno nimam nič od sladkorne, da bi pogledala.

Drugače imam pa jaz dokaj nizke vrednosti, zjutraj mi je gre redko čez 5, čez dan je pa odvisno, če malo manj pazim, gre čez 6, sicer je pa tudi pogosto pod 5. Me pa prav zanima, kakšno bo povprečje, v torek imam pregled. Gre včasih tudi čez 6,6, nekajkrat sem imela 7,1, pa ne velikokrat. Enkrat celo po hrani v bolnici, kjer sem pristala za eno noč. Največ mi je pa pokazalo 8,4, ampak sem namenoma poskusila, koliko pokaže, sem se pregrešila v McDonaldu.

Prekrški: jaz sem ga ta mesec kar lomila...user posted image user posted image Je pa res, da sem imela zelo nizke sladkorje, včasih tudi 4,3, takrat sem namenoma pojedla kakšen piškot, bonbon, kakšno stvar, ki jo imam rada. Sem imela in imam ful slabo vest, da se nisem zadržala, ampak otroček je zaenkrat točno primeren tednom, glede cukra bom pa v torek videla. Drugače si pa pomagam z dietno sladkarijo, ki vsebuje fruktozo, druga sladila so baje lahko škodljiva, to pa ne. Mene je opozorila, da je edino nevarnost, da se bom preveč zredila, pa sem imela še precej težave s tem, da sem hujšala. No, zdaj sem se sicer v treh tednih zredila 2 kg, ampak pripisujem to temu, da sem bila doma, da pri maščobah nisem toliko pazila, pa tudi ti prekrški. Se pa tolažim, če bi bilo kaj narobe s temi prekrški, da mi tudi po obrokih ne bi sladkor tako lepo padel. Pa z vodo si pomagam. Kadar pojem kaj takega, da vem, da mi zna zvišat sladkor v tisti uri in pol spijem vsaj en liter vode, pa je v redu.

afnaB, to mi je pa ful čudno, da so ti pri takih vrednostih dali inzulin. Meni je rekla svetovalka za dieto, da mi ne bi smel pasti po obroku po 5, ne pa da imaš povprečje pod 5.

Drugače pa punce, ne se bat inzulina, ni nič groznega. Jaz sem se ga takrat čisto navadila in ga celo potem kar malo izkoristila, če sem se hotela kaj pregrešiti. Sem se naučila, da si dam več enot, pa če je bil po obroku previsok, sem si spet lahko dala inzulin in ni bilo nobene panike. Inzulin potem v bistvu pomaga, da lahko bolj normalno in sproščeno ješ. Saj se ga jaz tudi sedaj izogibam in se bom potrudila narediti vse, da se mu izognem, ampak če pa slučajno pristanem na njem, pa tudi ne bom vzela za grozno. Bom pa spet na to gledala s pozitivne strani. Samo špikanje pa ni hudo. Mene ni bolelo, pa tudi navadiš se vse te ceremonije.

Sem pa jaz zdaj ostala doma na bolniški, pa ne zaradi sladkorne. Sem krvavela na začetku nosečnosti, pa krče sem imela. Zdaj bi sicer lahko šla nazaj delat, pa mi je G dala na izbiro, da se sama odločim. In budala kot sem, sem rekla, da bom ostala doma, zdaj se pa po glavi tolčem. Tako sem se odločila zaradi otrok in sodelavk, ki me morajo nadomeščat, sem namreč učiteljica in bom naredila samo zbrko, če zdaj pridem nazaj, pa me potem spet kaj zagrabi in mora spet en mesec minit predno ravnateljica dobi nadomeščanje zame, vmes se pa menjajo učitelji, kar ni fajn za otroke. No in zdaj sem doma, z odločbo, da imam izhode samo za preglede.  Super, a ne, za sladkorno? Sem že dva dni tako žalostna, počutim se oropano življenja in en kup stvari, ki bi jih lahko počela, pa jih sedaj ne bom smela. Baje da so pri nosečnivah kar strogi in glede na to, da bom še tri mesece na bolniški, je zelo verjetno, da me bodo kontrolirali. Saj ni problem, da ne bi imela doma kaj delat, ampak da bom imela slab občutek in strah, ko bom šla samo po večja dva otroka v vrtec in bom trepetala, kaj če ravno takrat kdo pride... Ne vem, kot da nimam dovolj drugih skrbi, me mora biti zdaj še tega strah... user posted image Pa bom že preživela, da bo le z malim detecem vse v redu, ampak fer se mi pa še vseeno ne zdi. Čeprav po drugi strani ne vem, kaj se bunim, glede na izvid zelo rizična nosečnost in prej dva ss-ja, pa krvavitev je logično, da so dali tako, samo je zdravnica posebej napisala za sprehode, pa niso upoštevali. In zame je to precej hudo, ker nisem navajena biti doma, pri miru. Sem bila vedno zelo aktivna, dejavna na kup področjih, zdaj tole ni niti podobno temu, kar sem prej počela. Malo se mi pa za malo zdi, da se v službi niso niti hoteli pogovarjati o polovičnem delovnem času. Saj vem, da je v našem poklicu malo težje, ampak vse bi se dalo, če bi hoteli. Zame bi bilo pa vse skupaj veliko lažje. Ah, bom nehala jamrat glede tega. Saj vem, zdaj moram izkoristiti, pa počivat, pa bla, bla, bla... Saj bom.

Srečno vsem pri cukrih.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

Neposredna povezava do sporočila: 1038
10.1.2010 19:08:29   
melona1979
ojla,

Pikabu, a na Jesenicah morate tudi merit ketone v urinu? Afnab a maš ti kej problemov s ketoni? Jaz imam predvsem probleme s ketoni zjutraj so +/- ali celo +, včasih so tudi zvečer,...

Mi katera napiše kako razporedite ure čez dan kdaj zajtrk, malica, kosilo, večerja in povečerek,...

Hvala za pomoč

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 1039
10.1.2010 19:40:32   
tanjajordan
Imam motnjo tolerance... čeprav me vodijo kot bi imela diabetes. Tudi jaz sem imela zjutraj visoke vrednosti, pa mi je sestra pregledala jedilnike in kot prvo črtala iz zajtrka sadje in tamar namaz (oz. kakršn koli sirni namaz). Od takrat naprej za zajtrk pijem mleko, na ržen kruh si namažem malo tunine paštete ali margarine z malo maščobami ali pa pojem poleg košček sira. Cukri so potem čisto normalni, sploh pa, če peljem še tamalo v vrtec in si potem zmerim. Morda imaš zjutraj vrednosti visoke zaradi sadja... če ga ješ, povej to dr. T, pa te morda ne bo dala na inzulin.

Neposredna povezava do sporočila: 1040
10.1.2010 19:57:03   
afnaB
Jaz sem imela ketone na začetku diete predvsem zjutraj, tudi ++ in mi je diabetologinja rekla naj povečerek povečam (škrob in maščobe za 1E) in sredi noči, ko grem na WC naj spijem še 2dcl mleka. Ene dva dni sem res za povečerek jedla dvojno škroba in maščobe samo se mi je zdelo, da sem kot balon. Zame preveč za spanje, tako da sem poskusila povečerek kot prej in skodelico mleka ponoči, pa ketonov ni bilo več. Probaj več maščob in mleka.

Jaz jih imam običajno v ponedeljek zjutraj, ker v nedeljo imamo že zgodaj kosilo, posledično je prej večerja in tudi povečerek, pa je več ur za spanje in zjutraj so +/-. Pa ob nedeljah ne jem mesa zvečer, privoščim si proseno kašo z grenkim kakavom, kar malo več kot je dovoljeno, ker imam po njej izredno nizke sladkorje - pod 5,0.

Pikabu tudi jaz imam zjutraj nizke oz. čisto normalne sladkorje okrog 4,4, včasih 4,7, ampak po zajtrku mi pa naraste. Očitno so problem le takrat, ker čez dan po jedi imam normalno in zato tudi mesečno povprečje (Hbac) tako nizko. Seveda se diete držim, razen tega, da toliko zelenjave kot je dovoljeno ne morem pojest. Tudi zadnje čase, ja prazniki so naredili svoje, po večerji vsak drugi dan pojem ene dve Merci čokoladici, te nove zdaj ki jih imajo s kakavom, ali pa od Lindta kakavovo s polnilom pomaranče. To so moji edini grehi, pri ostali hrani imam pa red.

Jaz pa še dva dni delami in potem na letošnji dopust! Bo pa tudi malo lažje, da si bom vsaj kosilo normalno pripravila, ker ob pol petih je že kar pozno, pa celo dopoldne samo kruh jest je tudi žalostno, čeprav moram rečt, da je ta hrana res dobra. Ne vem mogoče se mi pa zato zdi, ker sem kar lačna.

Glede hujšanja pa tako, jaz sem od dneva ko sem dobila to dieto v treh tednih shujšala 4 kg, pa ni ne G, ne dr. Tomažičeva, ne diabetologinja nič kometnirala. Pa že v prvih treh mescih me je pobral za 4 kg. Pravijo, da ni nič narobe, če je kg že od prej preveč.

Neposredna povezava do sporočila: 1041
10.1.2010 20:05:58   
Pikabu
melona, nič si ne merimo ketonov, le na pregledu jih pogledajo, ampak jaz do sedaj nikoli nisem imela problemov s tem, čeprav sem hujšala. V čem pa je fora sploh teh ketonov, a katera ve?

Drugače pa mene uradno vodijo z diabetesom, kako je pa v resnici, pa ne vem. To povem zato, ker me vsak čudno pogleda, kako to, da imam tako zgodaj če sladkorno.  Mi testov sploh niso delali, ker sem v obeh prejšnjih imela, tako da sem jaz na dieti od pozitivnega testa naprej, merim si pa od 9. tedna.

Bom napisala približen razpored. Če mi zjutraj ni treba vstat, potem imam navadno zajtrk zelo pozno, tudi šele po deseti uri. Takoj po uri in pol, ko si izmerim sladkor pojem kakšno malenkost, pa malo kasneje malico. "Kosilo" imam okoli enih, v bistvu je pa to bolj močna malica, ker ne kuham samo zase. Podobno je zatrku, malo več kruha si privoščim. Če nam pa ostane od prejšnjega dne kaj od kosila, pa tisti pojem. Po uri in pol, ko si izmerim spet pojem kakšno malenkost, pa nekaj kasneje malico. Ta čas pogosto jem tudi večkrat po malo, ker imamo pravo kosilo, kar si pišem že kot večerjo, od pol petih do petih enkrat, odvisno, kdaj pride mož iz službe. Po uri in pol spet kakšno malenkost, pa nekje okoli devetih zvečer še povečerek.

Jaz za zajtrk pojem zelo malo. En manjši kos kruha, polnozrnat, pa salamo gor. Drugače punce zelo pomaga, če kombinirate z zelenjavo. Več zelenjave ko pojeste, bolj pade cuker. Na začetku nosečnosti mi je pasalo kislo, tako da sem pogosto jedla papriko ali kumarice, zdaj se mi pa ne da pacat s tem, tako da pogosto brez, vidim pa pri kosilu, da več ko si dam zelenjave, boljše je. Občasno pa jem za zajtrk tudi kosmiče in jogurt. Kosmiče pa jem ene sadne, brez dodanega sladkorja, pa je tudi v redu glede vrednosti po tem obroku, samo količinsko ne smem preveč.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

Neposredna povezava do sporočila: 1042
10.1.2010 20:20:24   
afnaB
melona, na to kdaj jem sem pa pozabla odgovorit. Zdaj med tednom, ko hodim v službo, jem zajtrk ob 6.00, 15 min prej si dam inzulin, ob 9.30 ali ob 10.00 imam malico, ob 13.30 do 14.00 popoldansko malico (so mi tako rekli, da v službi pojem obe malici), ob 16.30 kosilo, ob 20.00 večerjo, ob 22.00 povečerek, ob 2.30 ponoči pa 2dcl mleka.
Za vikend imam pa zajtrk okrog 7.30, malico 11.00. kosilo 14.00, malico 17.00, večerjo in povečerek kot med tednom. Sem pa med vikendom veliko manj lačna, ker je kosilo že prej. Malice so res mini. Mislim kaj pa je 60 g kruha?

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 1043
10.1.2010 20:20:51   
cuker2
Ojla punce,

jaz sem rodila 2,5 meseca nazaj in sem doktorirala iz sladkorne in ketonov, ker sem se skozi (na lastno pest) borila proti inzulinu ker mi ga je hotla Tomažičeva dat. Dejte si prebrat malo od jul-okt. ker se mi res ne da vse še enkrat pisat, če vas zanima.

Srečno!

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 1044
10.1.2010 20:37:57   
melona1979
Cuker 2, jaz pa res rabim tvoj nasvet, kako si se borila z dr. Tomažičevo, a si mogla kej podpisat da nisi šla na inzulin? pa kakšne vrednosti si imela po obrokih, ker jaz ga psihično tudi po moje ne bom zmogla, imam še težave s paničnimi motnjami in znaki hipoglikemije so enaki, pa bom v začaranem krogu,..., tomažičeva me je pa kar precej ostro napadla, tako da se je bojim in mislim, da mi bo celo zanalašč dala. lahko tudi na zs odgovoriš, ostalo za nazaj bom prebrala:))

Afnab hvala,..., jaz jem povečerek ob 00,30 pa ne zdrži do osmih, groza, če pa še mleko vmes pa zdrži, samo pol je pa cuker okrog 6,7.

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 1045
11.1.2010 19:38:09   
cuker2
melona1979 ja podpisat sem mogla izjavo. prvič mi je hotel dat inzilin dr. Mrevlje k je bla T. na dopustu. to je blo v cca 6-7m nosečnosti. vrednosti sem imela le za zajtrk previsoke recimo vsak drugi dan tm do 7. in sem rekla da ne da še nisem poskusila vse z dieto in gibanjem. pol mi je dal kontrolo šele 1m pred porodom. potem mi ga je sladkorna res biksala sem šla kljub strogi dieti tudi 2x na dan do 7,5 (samo ne skos). potem pa so mi končno priejla homeopatska zdravilain za zajtrk sem nehala jest kruh in ga nadomestila z rižem in je bilo zadnji mesec super. ampak dr. t. to ni zanimao, mi je hotla dat inzulin. sem rekla da je zdej sladkorna ok, me je zelo an hitro odpravila, da naj podpišem izjavo in da se ona nima časa s tem ukvarjat. to je to.

jaz ne bom nobeni svetovala ničesar, jaz sem se tako določila ker sem čutila, da delam prav. in res sem rodila zdravega fantka. sicer je bil velik (ampak ne zaradi sladkorne ker je bil cel velik ne le trebušček in tudi v porodnišnici, kjer me je vodila dr. Sketlejva so mi rekli, da je genetsko velik, ne od sladkorne). Dejte si res prebrat za nazaj, sem napisala čisto vse gor. Kako sem odpavila ketone in kako sem telovadila po obrokih, kar ful znižuje cuker. Na hitro pa: za povečerek sem pojedla 2E OH riž, namesto kruha in ni bilo več ketonov. Enako za zajtrk 2e riža in nič sadja, kosilo in večerja normalno. po obrolkih pa dvigovala najlažje uteži  v sede, da trebuh počiva.

Psiha pri sladkorni dela ogromno in ja trdno sem prepričana, da poliklinika na nas sladkornih bolnicah zelo lepo služi. ravno s temi blesavimi pregledi in izobraževanji, ko hodiš tja vsakič za 5. min. to, da pa šopajo inzulin kar vsvprek pa itak. pa še merila niso povsod enaka. v MB. recimo so dovoljenee veliko višje vrednosti za nosečnice. Kr neki.

Neposredna povezava do sporočila: 1046
11.1.2010 20:42:25   
melona1979
Cuker hvala,

a mi samo še zaupaš, kdaj si jedla povečerek ob kateri uri in kdaj potem zjutraj zajtrk? pa a si za povečerek pri rižu še 2 dcl mleka pa nekaj maščobe al samo riž?

Najlepša hvala, jutri imam kontrolo bomo videli kaj bo:))

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 1047
12.1.2010 17:54:02   
Pikabu
Melona, kako je bilo na pregledu? Dobro opravila?

Jaz sem ful zadovoljna. Cuker po obroku je bil 5,0; povprečje pa 5,1. user posted image user posted image user posted image user posted image Uvav, noro dobro, sem bila zelo presenečena, tako da grem pogumno naprej do končne zmage.

Pa še dala mi je potrdilo, da grem dvakrat na dan lahko na sprehod, tako da sem še krita, če me kaj kontrolirajo, tako da sem res srečna in kar lažje diham. user posted image user posted image user posted image user posted image

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

Neposredna povezava do sporočila: 1048
12.1.2010 20:22:06   
cuker2
melona1979 povečerek sem jedla tm med 21.30 in 22 uro, zajtrk pa med 7.15 in 7.30. Jedla sem himalajski basmati riž + 5 oliv + malo sira pa še slabe 3 dcl jogurta čez 1,3. enkrat tudi riž s skuto. tisto z olivami in aprmezanom mi je tako ali tako ful dobro.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 1049
15.1.2010 16:30:31   
melona1979
ojla,

na pregledu blo ok, čeprav je blo nekaj vrednosti čez 6,6, ni dala še inzulina, povprečje sem mela 4,46. Je pa res, da moram nujno po obroku na sprehod, drugače je kriza sploh po zajtrku,..., čeprav me je današnje kosilu ful presenetilo, nč tazga nisem jedla, oslič na žaru, krompir in solata, pa še sprehod pa je blo 6,5.

Cuker men pa ne zdrži celo noč, tudi riž ne, pa jem ob 23.00, tako da pijem mleko in pojem majhen košček kruha in malo skute še ob 5h, če hočem da so ob 8.30 ketoni negativni. Samo si merim sladkor na tešče in ker je ta največ 5,0, danes celo 4,3, sem Tomažičevo razumela, da si lahko privoščim in zvečer oz. ponoči več pojem. Bomo videli, kako bo, zdaj sem že v 35. tednu, kontrolo mam pa 25.1. na PDC, ko bom že skoraj polnih 36 tednov:))

Afnab kako si pa kaj ti?

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 1050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?