|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
30.7.2009 20:14:06   
Anonimen
še ena neumestna: meni je danes cuker dvignila vinjeta!
sem želela kupiti pol letno pa mi je rekla, da imajo samo mesečne ali letno. in cena mesečne je ista kot pred 1. julijem pol letna??
in včeraj sem na tleh v knjižnici našla 10€, pa sem jih neumnica nesla na pult, če jih bo kdo iskal (sem bosa, ja!)user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 601
31.7.2009 9:50:35   
kalypso
ta je dobra ja user posted image

drugače pa, ne vem zdele katera je napisala, ampak insulin otročku ne škoduje, ker je to popolnoma naravna zadeva, tudi mi ga imamo v telesu, vendar zdaj v nosečnosti ne deluje pravilno, torej se ni kaj bat.

Tud jaz bom verjetno morala na insulin, vsaj jutranji če ne drugače. Madona, vstanem od mize in sem lačna. Sama sebe sem že sita s tem merjenjem in tehtanjem, ne morem pojest tolk sadja kot bi želela, sem namreč frik na sadje in mi ful paše, pa še sezona je taka, da ga je obilno povsod kamor pogledam. Lušta se mi pizze, pa ne en košček, celo bi pojedla, pa enga velikega krožnika špagetov, pa sladoleda, pa tortic,..... aaaaaaaaaaaaaa, ne morem več user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 602
31.7.2009 11:43:58   
yenny
Mi je kar lažje ko takole malo preberem in vidim,da nisem edina,ki ima vsega poln,da ne rečem kaj!user posted image
Kakšen dan se s tem ne obremenjujem,pride pa kakšen dan,ko je res vsega preveč.
Ali merim KS,ali se špikam,ali spet računam kdaj moram jesti,pa naj človek kam gre!S sabo rabiš vse živo,več kot za dojenčka!Adijo pamet!
Kaj bi dala za skledo sadne solate z melono,lubenico pa še sladoled zraven!
Da ne govorim o pizzi,ali pa špageti!
Naredim polnozrnato pizzo,gor samo zelenjavo vržem, pa ne pomaga!Sladkor gre gor pa če je ne vem kaj!
Tudi kakšen burek bi!user posted image Sem tudi naredila s polnozrnate moke,pa tudi dvigne sladkor!
Za riž samo vem,da je v omari,sem ga že zdavnaj črtala!
No,sem imela pa na zadnjem pregledu vsaj urin in ketone spet v redu!Če vas to kaj tolaži!Mene ne!

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 603
31.7.2009 11:47:51   
tasa_m
Punce, vsem en velik user posted image .

Sama sem imela NS in vem kako je ko se ti vse sveti pred očmi, pa lahko samo ne-milo gledaš user posted image

Ampak, ko boste imele v rokah svoje user posted image boste pozabile na vse tegobe.

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 604
31.7.2009 16:40:19   
cuker2
K.TJA: ne sekiri se, tudi jaz bi jih nesla nazaj, če bi jih našla user posted image  jest sm tud en tak Kekec občasnouser posted image
kalypso: mogoče pa nama ne bo treba na insulin. Kok pa imaš še do konca? če se prav spomnim, ne prav dosti. no jaz imam še 3 mesece user posted image   en namig glede sadja. v Montignacovi knjigi sem prebrala, da je sadje zelo priporočljivo pojesti 15-20 min. PRED drugo hrano, ker če ne povzroči vretje v želodcu. in sem pol pomislila, da se pri vretju verjetno izloča sladkor in sem danes zjutraj poskusila. pojedla sem malo manjšo hruško (malo manj kot bi lahko) in šele po 15 minutah drugo za zajtrk in je bil cuker 6,1. je pa res,. da sem jedla tudi drug kruh, ki sem ga sama spekla brez sladkorja, tako da ne morem za ziher rečt, kaj je vplivalo. jaz bom kar tako delala, pa zjutraj obvezno kšno ne tako sladko sadje. pol si pa popoldne, ko nimam problemov mal privoščim user posted image  recimo malo črne čokolade po kosilu ali grozdje za dopoldansko malico.
ja moji ketoni so bili danes prvič po dolgem času zjutraj ok, s tem, da sem ponoči pila jogurt user posted image  to mi je rekla sestra na polikliniki, da moram narest, če bodo ketoni v urinu kljub povečanju enote škroba zvečer. ker zadnjič ko sem povečala škrob zvečer, sem imela zjutraj previsok cuker pred zajtrkom. mah. tole polnočno pitje mi je ful zoprno, pa še za zobe je slabo, tko da moram še malo probat, kaj pali.

yenny: ti maš res zoprno situacijo še s tem inzulinom, samo se mi zdi, da tudi ti nimaš več prav dosti do konca, potem bo pa itak bolje,user posted image

Je pa res da smo vse me, ki imamo rade bureke, pizze, testenine, da čipsa sploh ne omenjam (mmmm) zelo nagnjene k starostni sladkorni, če bomo tako nadaljevale. tako, da jaz bom res poskusila malo spremeniti življenjski slog in malo več gibat, ker res ne bi imela sladkorne pol še na stara leta!!! zdej vsaj vemo, da mine, če pa fašeš sladkorno tipa2 jo imaš pa za vedno.user posted image

a ja pa še to: včeraj sem izvedela, da je imela ena znanka prejšnjo nosečnost diagnosticirano sladkorno in se ženska sploh ni nič držala. v knjigico, ji je pa kar mož pisal neke rezultateuser posted image  zdej mi pa ni čist jasno kako je šla skos na kontrolah na polikliniki in pri mesečnem merjenju??? pa tud zdej misli isto delat. mislm, ne vem če se je glih tok za ****. je pa res da je prvič rodila sicer 14 dni prej 3300 54 cm pa ni bil zlateničen. tko da ne vem, kako je to možno.

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 605
31.7.2009 17:03:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: cuker2

en namig glede sadja. v Montignacovi knjigi sem prebrala, da je sadje zelo priporočljivo pojesti 15-20 min. PRED drugo hrano, ker če ne povzroči vretje v želodcu. in sem pol pomislila, da se pri vretju verjetno izloča sladkor in sem danes zjutraj poskusila. pojedla sem malo manjšo hruško (malo manj kot bi lahko) in šele po 15 minutah drugo za zajtrk

to sem na koncu tudi sama delala,... sadje najprej. in je res sladkor nižji kot sicer.
pa pomaga tudi, če ješ bolj počasi, da ni prevelikega šoka za razgradnjo.

(odgovor članu cuker2)
  Neposredna povezava do sporočila: 606
31.7.2009 17:46:24   
kalypso
Tole s sadjem moram sicer probat, ampak js že tako jem pol manj kolker bi kao lahko pa vseen ni vredu. Prejle sem še celo šla na en izi sprehod po južni pa sladkor 8,8. Me je skor kap user posted image
Si pravzaprav ne znam predstavljat kakšen bi bil, če pojedla za kosilo še sadje povrh vsega, pa že tako se trudim da pojem manj kot so mi predpisali user posted image

Do konca mam še 2,5 meseca. Preveč u glavnem user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 607
31.7.2009 19:10:06   
yenny
Tole s sadjem bom tudi jaz probala,da vidim kako se obnese,čeprav sadje jem samo pri dopoldanski in popoldanski malici,pri ostalih obrokih sem ga črtala!
Kaj pojeste za povečerek?
Pišemo več ali manj o visokem sladkorju,kaj pa hipe?
Ne vem,ali imate hipo lahko tudi tiste,ki ste na dieti,ali kako je s tem?
Jaz za sedaj upam,da res po porodu tole gre nekam,je pa res,da bo treba nekaj v zvezi s tem narediti.user posted image
Nekako bom tole vzela za resno opozorilo,do česa lahko pride,ker ko bo enkrat sladkorna tipa 2,bo za stalno,to pa si ne želim niti pod točko razno!user posted image
Sicer pa lahko je pametovati,upam,da bom toliko pametna,da tega ne bom pozabila!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 608
31.7.2009 20:05:31   
Anonimen
yenny, jaz hipe ponoči nisem imela, se mi je pa to dogajalo čez dan! predvsem na začetku, ko nisem bila navajena na dodaten insulin (sem imela na začetku samo zjutraj povišan sladkor, čez dan ok in me je potem medlo, ker sem si morala insulin dajati še pred kosilom in pred večerjo,... sem si takrat tudi privoščila še kakšno čokolado po obroku, da nisem padla v hipo... enkrat se mi je zgodilo, da bi si pred kosilom morala dati insulin, jaz pa s hipo,... sem se najprej napila pomarančnega soka, potem insulin, čez pol ure pa jest,... sem seveda imela uro in pol po kosilu povišan sladkor!)
proti koncu nosečnosti so se mi pa višale vrednosti sladkorja zvečer, zjutraj pa manjšale,... kosilo, ki je bilo vedno največji obrok, je bilo več ali manj bp sprejeto.

za povečerek sem največkrat imela kosmiče in mleko. ali pa košček kruha in mleko... se mi je pa tudi zgodilo, da sem imela še nočni prigrizek, ker sem se zbudila lačna in nisem mogla nazaj zaspatiuser posted image user posted image user posted image

meni je šlo najbolj naživce kuhanje mleka (najrajši pijem hladno alpsko),... zdaj sem spet podvžena svoji mlekarski strasti (to imam verjetno še iz otroštva, ko se mi je zdel praznik, ko je mami kupila alpsko mleko! smo drugače pili domačega, z bližnje kmetije, ali pa tistega kupljenega v vrečki, če se katera spomni).
saj, potem sem zjutraj skuhala ves liter, pretočila v steklen vrč in dala v hladilnik (je pil še Oskar, ki je po meni mahnjen na mleko) seveda 1.6 mm.

zdaj, ko nisem več pod kontrolo, imam težavo z držanjem diete (evo, kilce so šle tako lepo dol po porodu, zdaj pa sem že pridobila eno!). ne gre in ne gre mi,... pa bi želela jesti zdravo!
je tudi mene strah, da bi si pridelala sladkorno tipa 2, a očitno ne dovoljuser posted image  sem se strgala s povodca!
bom spet začela jesti tako kot bi morala!

(odgovor članu yenny)
  Neposredna povezava do sporočila: 609
31.7.2009 20:08:34   
Anonimen
aja, drugače so za preprečevanje lakote priporočljivi oreščki, lešniki (ker gredo počasi v kri ne dvigujejo sladkorja, hkrati pa imaš občutek sitosti). meni je pomagalo. seveda jih nisem jedla v veliki količini,...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 610
31.7.2009 22:02:26   
cuker2
ojej kalypso, pol sva midve precej na istem glede trajanja nosečnosti. ja nimamo kej. je pa res, da jaz nikoli še nisem imela tako visokih vrednsoti. saj pravim, le zjutraj enkrat 7,1. sam jaz po kosilu nikoli ne je sadja...???sem na 7,5K (al neki tacga dieti) in sem vedno bolj lačna. pa še hujšam, zato pa mam ketone.user posted image   kako ste se znebile ketonov (ne spomnem se katera je napisala, da jih nima več??? ker meni kr mal težave delajo.sicer je vedno 1 (le zjutraj, zvečer jih nimam) ampak 1 je pa skor vedno (razen danes zjutraj). k res ne bi ponoči jedla, pa še mleka ne pijem, razen v kavi ali kakav in mi jogurti že čez ušesa ven gledajo. če pa zvečer povečam OH se mi pa zdi da je zjutraj cuker previsok. bom danes še enkrat poskusila.

a še kateri zvišuje sladkor piščančje ali puranje meso? jaz sem že parkrat opazila. ko sem pridelala 7,1 sem jedla za zajtrk puranja prsa. pa danes sem jedla za kosilo in večerjo isto (da mi ni treba 2x kuhat) le da zvečer nisem jedla mesa ampak sir. po kosilu 6,1 po večerji 4,2!!!! ni za verjet.pa brez večernega sprehoda, ker se mi ni dalo.

yenny povečerek je pri meni ponavadi jogurt 1,6 + kruh ali eni polonozrnati krekerji ali polnozrnati prepečenec + olive ali namaz ali oreščki. hipe še nisem imela oz. ne vem čisto dobro kaj je to. po zajtrku čutim da se neki dogaja, ker sem kar naenkrat ful utrujena pa težko diham (no imam tudi astmo) pri drugih obrokih se mi to ne dogaja. a je to hipa? a če imam samo jutranji povečan sladkor mi dajo inzulin samo zjutraj ?(ne sicer še zdej samo če bi se mi slabšalo z nosečnostjo). kako pa zgleda dajanje inzulina? joj meni je to tok brrrrruser posted image  ja po porodu pa nosečniška sladkorna skoraj vedno izgine. nč bat.

k.tja: zakaj pa kuhaš mleko? a ne maraš mrzlega? joj to je skor tko, k naše otročke ponoči futramo. ko se tega znebimo smo pa mi na vrsti user posted image   jaz sem bila po porodu najbolj šlank user posted image  res. potem sem si pa seveda privoščila in hkrati mislila da ker dojim pa lahko.ja seveda 4 m po porodu sem imela +4 kg, vse skupaj + 10 kot pred nosečnostjo. potem sem se vzela v roke in sem z zeljno juho shujšala 7 kg. potem pa zanosila in spet žurka. v 5 mesecih + 12 kg. ja valda da sem fasala sladkorno!!!! fuul je težko spremeniti prehrano, sploh, če imaš rad prigrizke in podobne bedarije.

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 611
31.7.2009 22:16:36   
Anonimen
kaj pa pomenijo tile ketoni? jaz vem samo, da sem imela vedno bp.

cuker2, jaz sem bolj ali manj jedla ribe. 1x tedensko pa goveje meso (ko sem bila na kosilu pri mami) in mogoče 2x tedensko puranje meso. je pa meni povišal sladkor sir!

hipoglikermijo sem jaz prepoznala takrat, ko so se mi začele tresti roke in kar naenkrat sem se morala vsesti, ker se mi je vrtelo. me je bilo vedno strah tele hipe! in takrat bi lahko pojedel vola (to pa spet ni dobro, ker se ti cuker dvigne v višave!)

če imaš samo zjutraj povišan sladkor in te dajo na insulin, ga moraš vzeti tudi pred kosilom in večerjo, sem pa že pozabila točno, zakaj.user posted image

mleka ne kuham več, ker zdaj pijem alpskega (UHT ali kako je že), prej sem pa pila "surovega" 1.6 ker naj bi imel manj sladkornih dodatkov... in tega je kar potrebno prekuhati.

se pa v drugi nosečnosti nisem zredila prav dosti (ima insulin tukaj kar pohvale, ker mi je pomagal kuriti) tam okrog 4 kg, po porodu pa sem kar hitro izgubila 12 kg (v dveh mesecih), zdaj pa sem dobila dodatno kilco,... ampak priznam, da sem se malo polenila in telo se je navadilo na vsakodnevni napor. imam pa še od prej viška,... zdaj nekje načrtujem, da bi se znebila 5 kg, da bom zadovoljna s težo.

(odgovor članu cuker2)
  Neposredna povezava do sporočila: 612
1.8.2009 7:42:09   
cuker2
dobro jutro.
ravnokar sem si izmerila ketone in sem jih imela največ do sedaj!!!user posted image  zdej mi je pa tole že malo skeri.

a mi lahko prosim katera malo razloži kaj je s temi ketoni v nosečnosti oz. kaj imajo veze s sladkorno?? sej v osnovi vem kaj so, samo med 1. nosečnostjo in sladkorno mi jih niti omenili niso pa sem kar precej shujšala. vem samo da škodujejo otroku user posted image  pa tudi cuker sem si zmerila pred obrokom (čeprav naj bi to delali 1x na teden) in je itak spet previsok 5,6. no sej tega mam konstantno previsokega. al je na meji 5,3 al gre do 5,6. pa sem včeraj jedla ob 22h (potem sem pač šla spat) in 2 enoti OH torej eno več, kot so mi naročili. danes 7.15 pa eto.user posted image  bom spet ponoči jedla da vidim, če bo kaj bolje.

yenny, kako si se ti znebila ketonov?
k.tja tudi pri meni so ribe najboljše. razen tune v konzervi (v lastnem soku, ne v olju) mi takoj dvignejo cuker. je pa res pri vsaki drugače.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 613
1.8.2009 10:26:00   
yenny
Ketoni-pride kakšen dan ko so v redu,potem je spet kakšen dan ko se pojavijo,ponavadi zvečer.Meni so razložili,da pristotnost ketonov kaže na hujšanje,na porabo uskladišlenih maščob v telesu,ker pač s svojimi obroki telesu ne daš dovolj.Telesu manjka hrane.Če imaš ketone zjutraj,pomeni,da je problem v povečerku,če jih imaš zvečer je problem v hrani čez dan.Gledam da veliko pijem,včasih mi pač ne gre in po potrebi pojem tudi kaj kar vsebuje več maščob.OH ne višam,pojem pa zato npr.več mesa in to je ok!
Meni meso ne dviga sladkorja!user posted image
Itak sem ugotovila,da če bi se držala diete tako kot piše,bi bilo zame OH preveč in absolutno bi imela vedno ketone!
Hipe-jaz jo imam skoraj vsak teden,ravno se navadim na en red prehranjevanja,že telo hoče drugače.Res niso prijetne,sploh,tiste v bolj hudi obliki,nikoli ne veš kje te prime.Nekajkrat sem se mogla iti prav ležat,ker sem bila tik pred tem,da padem skupaj in potem sem spala kot ubita.Talrat se vedno vprašam kaj,če bi bila kje zunaj ali pa za volanom!?user posted image

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 614
1.8.2009 11:24:18   
cuker2
yenny hvala za razlago. ja mislim da povečevanje OH tudi pri meni ni ok. ker sem imela danes po zajtrku cukra 7,1! pa sem jedla popolnoma enako kot včeraj, le da sem šla danes po zajtrku še do trgovine. tako da tudi gibanje pri meni nima baš veze. mah kr neki.

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 615
1.8.2009 17:02:31   
HeGa
cuker2 kar se tiče jutranjih ketonov, naj bi pri povečerku zvišal vnos beljakovin. Jst si OH ne povečujem. Moj povečerek je 3,2 mleko + ovseni kosmiči (včasih mešanica musli - taka brez sladkorja, pa rozine poberem ven). S tem, da sem povečala mleko na 270g. Mi je pa zadnjič rekla, da naj še kakšno žličko ali dve skute primešam, če se bodo ketoni še pojavljali. Ali pa ko grem ponoči na wc naj spijem deci mleka (to pa ne prakticiram, ker kar lepo spim celo noč). Tud skute še nisem, ker mi je očitno dovolj, da sem količino mleka povečala. Cukr na tešče je pa tud ok.

Puranja prsa meni ne večajo KS, pa tudi sir ne. Mislim, da mi preglavice povzročajo predvsem OH in pa sadje. Sadje jem striktno samo pri malicah. Če ga jem pri zajtrku mam cukr v višavah, kar je zadnje čase itak ustaljena praksa kljub nenehnemu povečevanju doze insulina. Se vidi, da sem 11 dni pred rokom in mi cukr divja. Sem recimo imela danes 90 min po zajtrku 7,8, eno uro kasneje, glih ko sem hotla začet malico jest, pa tresenje, pa zašvicam (si zmerim cukr 2,6), pa sem pojedla najprej en jafa piškot, pol pa še mojo malico. Me čist zmatra, rabm skor eno uro, da čist k seb pridem. Zadnje čase je bil kar pogost pojav tole. Rešujem pa tako, da pol ure prej malco jem. Sam danes ni šlo.

Sem imela pa na začetku moje sladkorne povečan samo jutranji sladkor in sem bila mesec in pol samo na jutranji dozi insulina. Šele, ko so se začeli pojavjlati visoki KS tudi po drugih obrokih, sem mogla dodat še insulin pred kosilom in pred večerjo.

Gibanje pa pomaga pri zniževanju, samo dostikrat to ni dovolj, je treba kar na insulin.  Drugače je pa tudi meni špikanje z insulinom manj moteče kot špikanje v prst.

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 616
1.8.2009 23:14:29   
Anonimen
HeGa samo še 10 dniuser posted image user posted image  Kakšen dan manj ali več,... želim ti, da ti tale čas čim prej mine in da bo tole špikanje s porodom za zmeraj pozabljeno! (tudi jaz sovražim špikanje v prste, sama injekcija insulina pa mi ni bila boleča)
Joj, kmalu boš cartala zate še enega najlepšega otročiča! Imaš pa kar majhno razliko med otročkoma, boš imela oba doma ali bo starejša drugje v varstvu?
Držim pestke, da bo vse v redu!

(odgovor članu HeGa)
  Neposredna povezava do sporočila: 617
2.8.2009 0:18:30   
stuhica
punce pozdravljene,

majčn sme vas na hitr preletela da vidim kaj je novega...

Ja vsi pravijo d aje inzulin manj boleč kot pa špikaje v prst, ma ja ni prijetno ne eno ne drugo pomoje... Meni tud ta cuker še veno niha...ne vem upamd a bo v torek podaljšala mojo dieto brez inzulina....

Me zjutri po zajtrku neki meče, sploh nemorem več jest salamce in kruhka z nizkim GKI , ker mi gre kr gor...
Dons zvečer sem se pregrešila sme pojedla piškotke od jafffe... me je tamal tolk začel brcat, sme mislia da ob ven skoču... enostavn sem rabla neki dat v usta... čprav dons so bilicukri kolkr tolk v normali 6,2 5,8, in 5,6... samo sem pa se mi zdio vsak dan bolj lačna user posted image Kriza k se mi že meša res otd te hrane k že ne vem več kaj bi jedla... no ja upam da bo tole minilo čimprej....

Hega zdrži še teh 10 dni.... držim pestke...

Vennny ja tui dmen vsaj meso ne dviguj ecukra... vsaj nekiuser posted image , čeprav kake slaamice in pa čevapčiči pa so mi že dvignili cukerček tako da se morm vssen fejst pazt...

Grem v horizontalo s emi že učke zapirajo...

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 618
2.8.2009 15:10:50   
cuker2
HeGa, ful hvala za vsa pojasnila. sploh to glede ketonov bom upoštevala. samo imam res malo problem, ker ne pijem mleka in pol skos ti jogurti. zjutraj še nekako gre 1 dcl mleka s kavo, pol pa nič več. razen če mi rata dobit tisti pravi kakav brez sladkroja (ne instant). v Cityparku v Intersparu je Montignacov kotiček, in morda ga tam najdem.tam je sploh po moje ful živil za nas. ne vem, še nisem bila, mi ne rata pridet tjauser posted image  
blagor tebi, ko imaš še tako malo do konca. zdej se pa res ni treba več preveč sekirat. in želim ti čim lažji porod. jaz bom tudi imela kar majhno razliko (dobrih 16 mesecev) upam, da bom sfolgala user posted image  

Stuhica jaz imam pa 31. oktobra rokuser posted image  še enga fanta. jutri pa kontrolo dnevnika. me prav zanima kaj bodo rekli tam na polikliniki, sam me ne skrbi preveč.

Sem pa danes zjutraj imela prvič KS 5,4, s tem da nisem jedla sadja ampak zelenjavo (itak je to dovoljena zamenjava). samo jaz sem pojedla en paradižnik in kumaro ne 2E kot bi lahko. Potem pa smo imeli zdej obiske in smo pekli na žaru. sem pojedla 2 čevapčiča z manj maščobe, pol pa vrstico črne čokolade in kepico sladoleda brez maščobe in je bilo 6,7user posted image  mah sej drugače pa res ne grešim, sem si pač malo privoščila. samo je res noro, kako se pozna najmanjši prekršek.
lp vsem

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 619
2.8.2009 19:03:07   
yenny
Kar se zelenjva tiče je najbolj varna,razen korenje,ta mi pa vse obrne na glavo.user posted image
danes smo imeli piknik,jedla sem v bistvu šobsko solato in meso in kot vedno je moj KS idealen!
Sem pa včeraj po dolgem času delala pizo-polnozrnata moka,gor pa samo veliko zelenjave,to mi pa vedno dvigne sladkor ne glede na vse!V čem je fora ne vem!
A je katera sprobala kruh od Mlinotesta z nizkim glikemičnim indeksom?Sem videla reklamo!
Drugače opažam,da zdaj ko grem proti koncu se spet spreminja zadeva.Do zdaj sem imela dopoldansko malico po treh urah po zajtrku,zdaj komaj zdržim dve uri,KS namreč zelo hitro začne padati.Po kakšni močni hipi pa tudi jaz rabim vsaj eno uro,da pridem k sebi!

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 620
3.8.2009 8:57:35   
HeGa
Punce hvala, zlate ste!

Tudi jst se tolažim, da imam še čisto malo do konca. Če smo zdržali toliko, pa ni vrag, da ne bi še malo. Pa saj je kr padlo mimo. Sicer se bom držala diete do 22.9., ko imam kontrolo pri diabetologinji, ampak ne tako strogo. Kar se pa insulina tiče, pa samo če bodo vrednosti nad 10. Tako, da ni panike.

k.tja ja res bo kar mala razlika 19 mesecev. Ampak ta starejša bo kar ostala v vrtcu. Je že od januarja in je čisto uvedena, se prav pozna takrat ko je doma, je kar tečka, ker pogreša otročke in vso tisto akcijo. Mislim, da sama ne bi sfolgala obeh. Bom šla raje prej po njo, pa kakšen dan bo doma ostala, potem, ko se malo navadimo na nov tempo.

stuhica upam, da se ti želja izpolne in še ostaneš brez insulina. Ampak drugače pa res ni kakšen bau bau. A ti maš za zajtrk po dieti predpisano meso? Jst na srečo ne. Mam pa itak skoz isti zajtrk. Kos kruha z malo masla + 200g mleka. Sem se tko navadla, da bi mi blo po moje kar čudno kej druzga jest.

cuker2 res zoprno, če ne piješ mleka. Si potem kar ob nekaj kombinacij. Jst sem recimo parkrat, ko mi ni pasalo drugega, segrela tistih 200g mleka, pa za 2 sekundi pomočila pravi čaj notri, pa je bla spet neka sprememba, ki je šla lažje po grlu. Joj pa zdejle sem si lušte nardila. Že nekaj časa nisem jedla. Si skuham proseno kašo na vodi - tko za ene 2x, pa dam za 1x v hladilnik (sem kar malo lena včasih, pa se mi ne da skoz neki kuhat). Potem pa prelijem z mlekom, pa kakšno sadje notri narežem. Njami. To je bla super dopoldanska malica. Mislim, da grem kar kuhat.

Yenny tud jst se korenju izogibam, mi tud dvigne cukr. Pizzo iz polnozrnate moke pa komot jem. Jst dam gor kr šunko, pa za vzorec sira, pa dost zelenjave, pol pa še solata zraven pa mi je ok. Spečem pa tako z malo debelejšim testom, dobrih 1/2cm, pol si jo pa zvagam pečeno in upoštevam, da je škrobni del nekje 2/3 pizze in si pač odrežem tak kos. Zaenkrat nisem imela problemov s cukrom po njej. Je pa res, da je od vsake posebej odvisno, kako njeno telo reagira na določeno hrano.

Pozdravček vsem!

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 621
3.8.2009 10:19:12   
Anonimen
Evo še mene spet malo naokoli... Ste se fuuul lepo razpisale user posted image user posted image user posted image

No mi še vedno čakamo na jutrišnji pregled pri diabetologu. Me prav zanima kaj bodo rekli... Mam pa fuuul čudne sladkorje zadnje dni... Skor vsak dan imam popoldne hipo, po večerji pa OBVEZNO previsok cuker. Po zajtrku in po kosilu pa ok. Oz za moje meritve še malo nizek cuker... Pride do 5.6 in to je to user posted image user posted image user posted image   Kr neki.... Bom vidla kaj bodo jutri rekli.

No sicer pa ste vse fuuul pridne s to dieto... Jaz pa nisem preveč. Ker ko sem bla v P sem vidla, da jemo vse enako kot druge, le da so pire zamenjali s krompirjem v kosih, ipd.... Od takrat tudi doma jem vse, samo kombiniram, da ne pojem preveč vsega.

Jutri bo poročala, kako je blo pri diabetologu user posted image user posted image

(odgovor članu HeGa)
  Neposredna povezava do sporočila: 622
3.8.2009 15:23:10   
stuhica
Pozdravljene ta pocukrane nosečke srečke!!!no srečke zarad cukra glih nismo, smo pa vsaj bolj sladke anede... user posted image user posted image

Moj cuker dons za znoret...
na tešč 5,3 po zajtrku- kruh z NGKI - 2 koščka suhe salame, 2 dc mleka 7,4   in potem za kosilo girice 7,6 zua user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  popeniti.... jutri imam pa kontrolo cukra... sej nč čudnega verjetn sem že ri dni vsa napeta zarad te kontrole... me prav ornk že skrbi....

Ma hega jaz nismma pravzaprav po dieti nič striktono user posted image user posted image user posted image user posted image predpisanega ali da bi si morala kaj meriti količine... samo na predavanju pri dietetičarki ki mi je povedala kaj se lahko je in kaj ne.... pač dieta - sej prej mi po salami i bili nič hudga skoz meje normale, zdaj mi gre pa že po vseh piščančji puranovi ali pa suhi cuker kar na d 6,2 gor.... tako da sploh ne vem več kaj naj jem zjutraj... mleko mi prej ful ni pasalo zdej mi paše ampak očitno ni dobr da ga pijem ker mam povečan cuker....

Sem si pa dons prvič privoščila girice.... sem si jih tolk časa želela jest in dons sem naletela na njih in se jim nism mogla upret tkao da... ja žal je šu cukert gor!!

Yennny jaz kar se tiče kruha sploh nočem več sšprobavat mam samo tega iz te naše pekarne Magušar za NGKI ki mi edini odgovarja vse ostalo je za popent visok cuker...

Cuker 2  no pol bova šle pa skp rodit... prav hecn anede oh ja dobra si če tebi rata še takole mal se pregrešit... jaz sem takoj na višku cukra.... se ne grem več .... vsaj do jutr morm počakat kaj bo kaj bo rekla če bo težila z inzulinom bi radd avidla da mi da vsaj še en mesec fore da probam res bolj striktno zadevo uštimat... kaj mislite??? A lahko neki stvari rečeš ne?? al moreš to vzet?
Mogoče a spet preveč prekmalu delam paniko... samo zdejle sem imela res stresen mesec, pa teta, ki je umrla, pa šiht pa odvpoved pa vse sorte se še nabere pol sem pa še živčna zarad tega pregleda spet in inzulina... za popent B Emti...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 623
3.8.2009 17:15:56   
cuker2
Živjo vsem skupaj,
evo danes sem imela kontrolo dnevnika in je ok. dala mi je sicer bolj kaloričen jedilnikuser posted image  ampak se mi zdi da če bom povečala OH zjutraj bo šel cuker v višave. no sej bom videla.glede ketonov je priporočila pojačanje beljakovin in maščob zvečer in en OH, pa tudi ponoči naj raje ne pijem, ker vpliva na jutranji cuker. mah sej zaenkrat kar gre, zjutraj ne jem sadja, in je bolje, ga pa moram enkrat čez dan nadomestit. Mi je pa včeraj res presedla ta zelenjava v enormnih količinah pa jo imam če ne hvalabogu ful rada. tako da bom zdej jedla normalne sklede kot ponavadi, če pa je to premalo pa kaj pol. mi je tudi rekla danes naj se ne obremenjujem toliko s tehtanjem, samo jaz drugače nimam baš občutka za količine.

HeGa v Montignacovem kotičku smo našli pravi kakav!!! Jupi, ima tako skoraj tako malo cukra noter kot mleko in je po uni diabetološki knjigi celo priporočljivuser posted image  tako da si bom zdej lahko vsaj kakav delala. jaz čuk sem kupila najprej tistega instant. ja seveda 80g cukra v 100g user posted image  katastrofa je treba res deklaracije brat.

Stuhica, ti si po moje tako kot sem bila jaz 1. nosečnost, ko nisem imela točnega jedilnika. samo je v bistvu bolje, da ga imaš, ker imaš tako ful več samokontrole. je pa našponano pol to je pa res. če želiš oz. te skrbi, pa reci tvojemu dietologu, naj ti da te jedilnike. verjetno ne hodiš na polikliniko....jaz sem MORAM ful držat, ker se mi pozna vsak najmanjši prekršek. no..je pa res, da sem danes po striktnem kosilu pojedla še vrstico črne čokolade in je blo 4,9 tko da...kdo bi vedel, kaj je s temi našimi cukri. na inzulin pa tudi jaz fuuul ne bi šla, zato se pa tako držim. je pa res še dolga do konca.

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 624
3.8.2009 22:34:35   
stuhica
cuker 2 ja ne boš verjela ko mine 2 meseca nazaj dietetičarka težila glede cukra, sem ji rekla če obstaja kak jedlnik ali kaj... pa ej rekla da ne... oz da ni nič takega da bi ona meni lahkonapisala in dala da bi se tistega držala tako da user posted image user posted image user posted image user posted image  ja jaz sme si mogla žal smaa pomagati in izbirati in se počasi mal bolj naučiti kaj spada med kakšno hrano tako da sem približno kaj skombinirala velik infotov takole po forumih in drugje dobila tako da ja žal imamo pr nas take zaspolene v zdrvstvu ponekod ki delajo nekaj za kar so plačani ampak bolj slabo.... tako da aj sej če bo jutr kej bluzila bom diabetiarki rekla d anaj mi dajo črno na belem kaj se lahko je in kaj ne naj mi napišejo dieto... user posted image user posted image  upam da se izognem inzulinu čeprav mam zmeri bolj tak občutek da mu res ne bom ušla bemti...

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?