|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
21.7.2009 9:07:56   
kalypso
a se kateri od vas tudi dogaja, da ima samo po zajtrku povišan sladkor? Pravzaprav ne glede na to kaj jem in koliko imam po zajtrku stalno visokega, potem čez dan pa čist v mejah normale... sej grem v četrtek k dabetologu, ampak me vseen zanima, če ima še katera take težave in kako jih rešuje.
Na inzulinu še hvala bogu nisem ampak mislim, kolker  sem razumela včeraj ko sem klicala v ambulanto, da bom verjetno morala ga vzeti vsaj pred zajtrkom, če imam res stalno povišanega... temu bi se rada izognila, zato z idejami na plan user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 576
21.7.2009 12:19:53   
yenny
Kalipso-sladkor ti višajo ogljikovi hidrati!Jaz sem jih bila prisiljena pri zajtrku zmanjšati na minimum!Promaj s tem.Lahko pa ti ga viša tudi sadje,nekaterim ga nekaterim ne!Najboljše boš sama ugotovila kaj od tega je krivo.En dan zmanjšaj sadje,drugi dan pa OH pa boš videla kakšna bo reakcija!user posted image
Tudi jaz imam naslednji torek diabetologa!Moj jutranji sladkor šiba po svoje,včeraj 6,6,danes na isto dozo insulina 5,3,skratka adijo pamet.
Danes sem imela kontrolo v porodnišnici in za visok pritisk je seveda obvezen počitek in ko sem vprašala kako naj uskladim sladkorno,aktivnosti in povišan pritisk je ginekologinja rekla,da boljše,visok sladkor kot pa,da me kap zaradi pritiska!user posted image

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 577
22.7.2009 10:32:36   
kalypso
sej to je najbolj interesantno, da je čisto vseeno koliko OH pojem, malo, veliko, ravno prav, vedno imam povišanega user posted image
bom vidla kako bo danes, jutri grem pa tak na pregled...

pritisk mam pa jaz zaenkrat čist super, hvala bogu, vsaj nekaj user posted image

< Sporočilo je popravil kalypso -- 22.7.2009 10:33:10 >

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 578
23.7.2009 22:13:41   
stuhica
men se že čist meša od teh cukrov.... meša se mi že ob pogledu mojga tamlaga k liže sladoled da je to za popeniti.... ker bi mu ga tanajraj jaz pojedla.... no ja sej pridem na minimalen račun k mu ga morm mal okrog včash polizat ker mu vse teče---- user posted image  pa mi zmeri reče mami ti ne smeš sladoleda...

meni tud nihajo non stop bomo vidl kaj bo ker imam 4 spet meritev za povprečje do sedaj je bilo kolkor toliko znosno s tem da so se mi v tem zadnjem tednu mal povečali že zaaradi pošte iz službe.. sem zadnič letala cel dan okrog zdravnikov da sem poslala uradna potrdila da sem, noseča mislim za pošizit....

kalypso kako je šlo danes na pregledu sem te imela prav v mislih... hm ja men je tud v torek ko sem bila rekla da verjetn bova kmalu mogle na inzulin tako da ma ne vem več no se mi zdi da včsih kr strašijo v nulo s tem cukrom,,,,

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 579
23.7.2009 22:24:10   
Anonimen
kalypso, jaz sem imela tudi samo po zajtrku povišan sladkor,... so me kar hitro dali na insulin.
držim pestke, da se ti uredi! user posted image

yenny, stuhica, tudi vama pošiljam user posted image user posted image

(odgovor članu stuhica)
  Neposredna povezava do sporočila: 580
24.7.2009 8:29:07   
pattaya
Hojla sotrpinke.

Po dolgem času se spet javlam.

Sem imela včeraj pregled pri diabetologu in mi je zaradi slabih rezultatov prejšnji teden kar fajn povečal dozo inzulina. Zdaj imam zjutraj 10 enot, pa še 4 zvečer, po potrebi, če je po jedi prevelik pa še 2-4 enote kratkodelujočega inzulina.

Res je ful odvisno od diabetologa. Jaz imam mesečno povprečje 5,5, v primerjavi s Stuhico, ki mi je enkrat omenla da ima 5,9. Pa sem jaz že več kot 2 meseca in inzulinu, ona pa hvala bogu vstraja na dieti user posted image . Meni je moja gin rekla, da je tudi ful odvisno od postave, jaz sem kr bolj močnejše postave. Ne vem no, pa glavno da bo z našimi user posted image vse ok, še bom že potrpela te tri mesece.

LP, bodite pridne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 581
24.7.2009 10:34:28   
HeGa
Da vas še jst mal pozdravim.

Visim za računalnikom namesto, da bi šla stvari sprakirat. Gremo za 2 dni na morje, pa še noge si moram zdepilirat, pa kosilo skuhat, čez 2uri in pol pa naj bi šli že od doma. Me zanima če mi bo ratalo.

Jst sem tudi imela v torek diabetologinjo. Tudi meni je rahlo povečala moje doze insulina (zjutraj 30, kosilo 4, večerja 10) pa bom zgleda mogla še kar višat. Povprečje tam nekje okrog 6,4, pa dvomim da bo tako ostalo. Ma se tolažim s tem da še malo pa grem rodit. Moj dan d se približuje s svetlobno hitrostjo. Je pa tudi predlagala, da naj mi kakšen teden ali dva prej sprožijo. Bova z g vsak teden spremljale moje cukre in rast user posted image , pol se bo pa g odločla al grem že čez en teden ali dva rodit, al počakamo, da se samo začne dogajat.

Sem imela pa na začetku tudi jst povečane samo jutranje sladkorje in me je dala na jutranji insulin. Sem ukinila sadje za zajtrk (ga še zdaj ne jem), več kot pol urne sprehode, pa ni zaleglo.

Zdej pa šibam.

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 582
24.7.2009 11:07:45   
stuhica
oh ja punce tole s cukrom je kriza moje vrednosti na tešč in pa po zajtrku so skoraj vedno v mejah normale tm nekje do 6,0, mesečno povprečje tri tedne nazaj je bilo 5,4 zdaj me pa prav zanima kako bo sedaj čez 10 dni ko imam pregled ponovno z meečnim povprečjem... priznam sem občasno tud pojedla tud kako malenkost ki jo ne bi smela pa sem nehala zatrad živcev stresa zarad  službe.... za popent...

Pattaya drži se sej bo morm pa rečt da mi guna moja skoz z tem inzulinom žuga tako da..... ne vem kolk bom še zdržžala....

Hega superca za dopust pa vsaj za ta kratkega čez vikend.... jaz bom kr celo nosečnost doma visela ne grem nikamor tako da fajn men se počas že meša  k nkomor ne grem... zdaj še na bazen ne upam več tako da kriza u nulooooooooooo user posted image user posted image user posted image

k.tja tkole k vas berem a ste vse imela k ste na inzulinu po zajtru oz na tešče povečan sladkor da ste šle na inzulin al kako....

Aja sej vem glupo vpraanje ampak  vsseno - otroci ki se rodijo z  diabetesom tipa 1 ali so to res posredi vse tiste mamice ki so imele gestacijski diabetes al ne? Sej vem mal sem čudna ampak sploh ne vem imam kar nočne more da se bo moj otročk rodil z diabetesom ma groza me je res dobesedn nočne more.... za popent....

(odgovor članu HeGa)
Neposredna povezava do sporočila: 583
25.7.2009 11:47:38   
yenny
Stuhica-jaz ne vem za primer,da bi se otrok rodil z diabetesom,če je imela mamica gestacijski diabetes,tako,da se ne obremenjuj še s tem,če se ni treba!Če bi bilo to res,bi nas verjetno na to tudi opozorili,ali diabetolog ali pa ginekolog!user posted image
Jaz imam v torek končno kontrolo pri diabetologu,v treh tednih od prejšnje kontrole jutranjega insulina nisem uspela urediti!Dozo povečujem,trenutno sem na 58 E dolgodelujočega,ki pa ne pomaga!user posted image
Sem se odločila,da jo bom kar vprašala kaj mi sledi do konca,oziroma ali me mislijo pustiti lar do konca,ali se me bo kdo kaj prej usmilil!user posted image
Je kar lažje če človek vsaj približno ve kaj naj pričakuje!

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 584
25.7.2009 23:53:24   
kalypso
Js sem bla pri diabetologu v četrtek pa je reku, da naj ukinem čist OH za zajtrk, če ne pa na inzulin. Sem ga sam debelo pogledala, ker mi ni čist jasno kako naj še manj jem, ker sem že itak na minimumu pa še skoooooooooooz sem lačna in pol sam razmišljam kako bi to jedla, pa ono jedla,... za pošizit. Za pikat se mi ni, sam sem danes ugotovila, da tud če ne jem nič kruha zjutraj je en dan vredu, naslednji dan pa mam isto za zajtrk pa povišan sladkor. Nič več mi ni jasno user posted image

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 585
26.7.2009 7:21:38   
Anonimen
stuhica, meni so razložili, da če ti ne uspe uravnavati sladkorja (da imaš stalno visok krvni sladkor), potem mora otroček uporabljati svojo trebušno slinavko za razgradnjo le-tega in posledično imajo lahko zato nekateri povečan trebušni obseg (ampak na uz ti že pogleda, kako je z otročkom, ne?) in nekateri otroci imajo zato po porodu malce krize (jim dajo glukozo, ker so jo navajeni)

pri nas je bilo in z Oskarjem in z Urbanom vse bp. (pri Oskarju sem imela samo dieto, pri Urbanu pa  še insulin)

(odgovor članu kalypso)
  Neposredna povezava do sporočila: 586
26.7.2009 11:29:18   
Nepoznana
Punce, koliko sladkorja ste si ve namerile, da vam je diabetolog dal insulin? Jaz si namreč sama merim - 3 tedne sem merila 3x na dan uro pa pol po obroku, pa mi je zadnjič rekel, da naj se kr diete držim, da so meritve zaenkrat ok.

Tista "meja" za insulin me zanima...

LP!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 587
26.7.2009 12:21:01   
yenny
Po moje je odvisno tudi od diabetologa kdaj te da na insulin,eni zelo hitro,drugi malo počakajo!
Jaz sem bila zelo hitro,po nekaj dnevih,ko je bil sladkor kljub dieti eno uro in pol po obrokih previsok,oziroma nad 6,6!Tako je bilo nekaj dni zaporedoma,ne samo takrat,če bi kaj takega pojedla.
Če imaš samo vsake toliko časa malo povišanega se verjetno malo počaka,drugače pa pristaneš na insulinu!
Kalypso-jaz zjutraj samo pomislim na OH je sladkor že visok!user posted image

(odgovor članu Nepoznana)
Neposredna povezava do sporočila: 588
26.7.2009 12:50:02   
stuhica
o pozdravljene sotrpinekeuser posted image ... upam da se kmalu rešmo tega... pa da končno lahk kaj meni željenega pojem ...

Yenny ja sej verjetno imaš prav glede tega da naj se ne obremenjujem preveč z razmišljanjem še o t em da se ne bi otroček razvil z sladkorno... imam dosti drugih skrbi...
Mi pa te dni spet cuker kar skače gor in dol, sicer vrednosti ne presegajo 8,0 a vseeno me tista naša diabetologinja tolk straši in takoj ko imam 3-4 povečan do 6,8 -7.00 mi že žuga z inzulinom... ne vem no...je pa tako da mi je to tako mal mešano po obrokih in ne konstantno receimo po zuajtrku vedno ali samo po kosilu ampak čist mešano leteče.... user posted image user posted image user posted image

yenny ja jaz tud mislim da je odvisno od diabetologa... kdaj te da na inzulin ampak kot sem rekla pr men vrednosti skačejo pri vseh obrokih enkrat zjutraj  enkrat tm zvečer na tešče mi je pa vedno ok...

Nepoznana vrednosti so ddovoljene do max 6,6, zaenkrat  jaz včasih pa č tako kot sem napisala te vrednosti preskočim tm do 8,0 ampak ne konstantno vedno.... tako da jaz zankrat nisem še na inzulinu... in upam da mi uspe še naprej zdržat...čeprav me vedno bolj skrbi... ker mi skoz diabetologinja pravi da bolj kot se povečuje nosečnost... bolj gredo tud cukri nekontrolirano gor tako da ni vse odvisno od hrane ... no to mi je tud dietetičarka rekla da s ezna zgodit da tud če jaz samam vse nardim da včasih je pač treba vzet inzulin in d a to ni nič narobeuser posted image user posted image ... no ja... jaz se ga pač bojim ko hudiča... user posted image user posted image user posted image user posted image

V glavnem me še zanima al je ktera mrbit rekla da ne bi rada še tokoj inzulina da bi še mal poskusila z dieto??? A so vas kej upoštevali?al so vam kr kuj poturili ta inzulin brez razglabljanja...???Vse prevčkrat slišim ko se tko mal pogovarjamo o tem d majo ljudje prav občutek da kr skor nekak vsiljujejo to zadevo.... no ja ne vem no pr men je največji strah da  mi potem ta inzulin ne bo zginu... in ga bom imela za skoz....

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 589
26.7.2009 12:51:47   
stuhica
k.tja aha hvaal ti za tvojo obrazložitev... sem se tolk razpisala da sem ti pzabla odgovort... ja meni Uz skoraj vedno naredi na vsakem pregledu tako da kr se tega tiče bi mi verjetno kaj reku... oz bom tud bolj pozorna in bom mal povprašala ampak dos edaj je reku vedno načeloma vse v mejah noramle in ok...r azen MV je mal kratek...

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 590
26.7.2009 16:52:52   
Anonimen
vsake toliko malo pokukam k vam, ker se odločam, ali bi imela še enega otročka ali ne. tale nosečniška sladkorna in insulin sta mi dala misliti. ampak vedno sem si želela imeti tri mulčke!

pa te dni se mi zdi, da imam povišan sladkor, ker več ali manj jem sladko in kruhasto,... v kolikor bi se odločila še za enega, bi si morala res strogo urediti sladkorje in se striktno držati diete.

kaj ve kaj premišljujete o še kakšnem otročku? dobro, zdaj imate tako ali tako namen roditi tega, ki ga nosite v trebuščku, in vam je to prva in edina misel, a... vseeno gotovo kdaj premišljujete v naprej?

na diabetološki so mi rekli, da ni panike, da bi samo morala že od začetka gledati na sladkor, da bi po vsej verjetnosti pristala spet na insulinu.
ginekologinja pa mi je rekla, da glede na to, da sem imela probleme samo s sladkorjem, ne vidi nobenih ovir, da se ne bi odločila še za kakšnega,... edino mogoče, je poudarila, da se moram odločiti čim prej, ker nisem več tako mlada.

zato še vedno premišljujem o krvnem sladkorju in se učim o njem.
po drugi strani imam dva čudovita fanta, zdrava in kolikor toliko zadovoljna (v mejah normale).

(odgovor članu stuhica)
  Neposredna povezava do sporočila: 591
26.7.2009 23:24:23   
stuhica
ja k.tja... ja pri meni je bil ta mali trenutni podnajemnik v planu ampak za malo kasneje in sicer ko bi se psihično pripravila na dieto in na to da bo treba pazit cuker pa se je zgodilo nepričakovano prejuser posted image in potem seveda takoj po prvem pregledu ugotovljen visok cuker in od 5 tedna naprej dieta, tako da sem zdaj že 22 tednov uspešnauser posted image   z dieto ... kaj bo sledilo naslednji torek bomo pa še videliuser posted image user posted image  ....

je pa naš že reku da bi pa imel kr 3 otročke... ja user posted image user posted image user posted image  in spet pomisleki glede te diete in kako bo s to nosečnostjo... ker jaz osebno sem zelo nesrečna kar se tega cukra tiče... zato er sem jezna ker teli cukri tako hudičevo skačejo gor in dol pa če poješ kaj al pa če ne poješ kaj takega...  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 592
27.7.2009 8:26:46   
yenny
Sem prav vesela,da se tudi ve ubadate z istimi vprašanji!user posted image
Tudi jaz se večkrat zamislim nad tem in pošteno povedano,ne vem,ne vem kako bi se odločila!user posted image
Marsikaj je odvisno od vsake posameznice,kako doživlja to našo sladkorno.Jaz zase lehko rečem,da mi je velika obremenitev-brez slabe vesti!Nisem si tako predstavljala svoje nosečnosti pa naj se sliši kakor se hoče.Zraven  še visok pritisk,ne rosno mlada, 34 let.Par let nazaj niti na nosečnost nisem pomislila,potem sem se zanjo vseeno odločila in vsak si seveda želi,da bi bilo vse ok!
Pride seveda dan,ko tudi jaz vse skupaj dajem lažje skozi in pride dan,ko imam vsega polno glavo in še čez.
Na srečo imam že starejšega prvega otroka,da se ne rabim obremenjevati z njim.Če bi imela kakšnega majhnega pa ne vem!Ves čas nekaj računati,meriti,planirati kdaj boš jedel,kaj boš jedel,da ne govorim o kakšni hipi,ki me vsake toliko časa obišče!
Ne vem!Mislim,da se ne bi šla več tega!Preveč stresno zame in vse okrog mene!
Tiste pa,ki ste za,kaj naj rečem,kapo dol!user posted image

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 593
29.7.2009 22:41:43   
Cavalierka
Ojla,

evo, se javlja še ena sladka nosečnica user posted image . Meni so NS ugotovili v 26. tednu (zdaj sem v 37. tednu). Cca. 2 tedna sem se trudila z dieto, tehtala, pekla svoj kruh, kuhala ipd. in mi je sladkor pri kakšnem obroku poskočil nad dovoljenim (tj. npr. 7,2; 6,8 al pa tudi 8,0) in so me dali kar hitro na inzulin.

Moram pa rečt, da tudi zdaj ko imam inzulin, moj cukr ni v redu, redki so dnevi, da imam vse 4 meritve v redu. Imam pa naslednji teden pregled, pa bomo vidli, kaj mi bodo rekli. Se pa zdaj ne sekiram več toliko kot sem se najprej. Ker dejansko nimam kej naredit. Je res, da kdaj tudi malo grešim, ampak po pravici povedano, bolj ko gre proti koncu, manj se mi da in kuhat in jest ipd. Pa še vedno, ko si izmerim previsok cukr, me kr mine, da bi sploh še kej jedla. user posted image

Drugače pa, tiste, ki še niste na inzulinu. Inzulin ni nič tako groznega. Meni osebno je merjenje cukra iz prsta bolj smotano kot pa špikanje inzulina. Pa človek se vsega navadi... user posted image

Pa še nekaj; jaz sem spraševala na diabetološki, če je visok sladkor lahko kej povezan tudi s stresom, pa so mi zagotovili, da ne. Ampak meni se vse bolj zdi, da ima tudi stres vpliv. Kadar mene iz službe nervirajo in hitim in norim in delam, takrat imam ponavadi visok cukr...

Vse dobro drage user posted image .

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 594
29.7.2009 22:47:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Cavalierka

Ojla,

evo, se javlja še ena sladka nosečnica user posted image . Meni so NS ugotovili v 26. tednu (zdaj sem v 37. tednu). Cca. 2 tedna sem se trudila z dieto, tehtala, pekla svoj kruh, kuhala ipd. in mi je sladkor pri kakšnem obroku poskočil nad dovoljenim (tj. npr. 7,2; 6,8 al pa tudi 8,0) in so me dali kar hitro na inzulin.

Moram pa rečt, da tudi zdaj ko imam inzulin, moj cukr ni v redu, redki so dnevi, da imam vse 4 meritve v redu. Imam pa naslednji teden pregled, pa bomo vidli, kaj mi bodo rekli. Se pa zdaj ne sekiram več toliko kot sem se najprej. Ker dejansko nimam kej naredit. Je res, da kdaj tudi malo grešim, ampak po pravici povedano, bolj ko gre proti koncu, manj se mi da in kuhat in jest ipd. Pa še vedno, ko si izmerim previsok cukr, me kr mine, da bi sploh še kej jedla. user posted image

Drugače pa, tiste, ki še niste na inzulinu. Inzulin ni nič tako groznega. Meni osebno je merjenje cukra iz prsta bolj smotano kot pa špikanje inzulina. Pa človek se vsega navadi... user posted image

Pa še nekaj; jaz sem spraševala na diabetološki, če je visok sladkor lahko kej povezan tudi s stresom, pa so mi zagotovili, da ne. Ampak meni se vse bolj zdi, da ima tudi stres vpliv. Kadar mene iz službe nervirajo in hitim in norim in delam, takrat imam ponavadi visok cukr...

Vse dobro drage user posted image .

Pod tole se pa 1000000% podpišem.... Mene tudi mine, ko je cuker enkrat po obroku kul, naslednjič pa čist adijo user posted image user posted image   Včasih kar malo zanalašč pozabim zmerit, ali pa zmerim in si mislim... brez veze... kaj se sploh še matraš user posted image user posted image   No ampak zdej smo že skoraj na cilju... Bomo že do konca user posted image user posted image

(odgovor članu Cavalierka)
  Neposredna povezava do sporočila: 595
29.7.2009 23:00:01   
Anonimen
stuhica, a si pri prvem otročku tudi imela nosečniško sladkorno? samo dieto ali tudi insulin?

vidiš, yenny, jaz sem ta mesec dopolnila 33. leto in če se bom odločila še za enega otročka, se bom definitivno morala to leto (oz. takoj ko dobim menstruacijo).
sem malo kasno začela z rojevanjem, vem. sem si že prej 10 let želela imeti otročke, a kaj ko je potrebno partnerjevo soglasje, da bo sodeloval kot očka.
pa moja mulčka sta taka cukerčka (že ko ju gledam, dobim sladkorno, če se lahko pošalim). misel na zbadanje in injiciranje pa mi ni preveč prijetna (trije meseci so se tudi meni občasno vlekli zaradi tega).
in vsake toliko časa tehtam: ja-ne.
vem pa tudi, da bi me ožja družina verjetno čudno gledala, če bi jim povedala, da bomo imeli še enega otročka ("Kaj nista dva dovolj?) ker sva jih že z drugim presenetila ("Smo mislili, da boš imela samo Oskarja, zdaj imaš pa kar dva fanta!").
po drugi strani pa vidim veliko prednost v večjih družinah (vsaj trije otroci).

Cavalierka stres vsekakor vpliva na visok sladkor! zelo! zato pa priporočajo umiritev s kakšno glasbo, knjigo, sprehod v naravi,... jaz sem imela ponavadi visokega zjutraj, ko sem se odpravljala v službo (seveda sem bila vedno zamudnica).

ah, punce, držte se!

(odgovor članu stuhica)
  Neposredna povezava do sporočila: 596
30.7.2009 9:29:10   
yenny
K.tja-če imaš željo še po enem otročku,potem je seveda prav,da ga imaš.Kaj te briga kaj si kdo misli!Jaz bom čez nekaj mesecev 35,kar je lahko veliko ali pa malo.Normalno,če bi tudi jaz imela veliko željo pe po enem otroku,ampak res veliko bi šla v to,seveda,da bi šla.Je pa lažje,če si mlajši in imaš pred samo še nekaj let da se odločiš kaj boš,nimam pa želje se s tem ukvarjati pri 40!
Absolutno sem mnenja,da stres še kako vpliva na sladkor!user posted image
Kadar čutim,da sem nervozna gre tudi sladkor gor ne glede na hrano ali dozo insulina!
V torek sem imela kontrolo,po novem si dam insulin še pred povečerkom in pred spanjem še dogodelujočega in ponoči tam ob 1 ali 2 si moram narediti še kontrolo KS,da ne bi prišlo do hipe.
Sem jo pa vprašala če me bodo pustili kar do konca,pa je rekla,da ponavadi sprožijo v 38 tednu če je potrebno,če pa ne bo šlo pa tudi kaj prej.
Itak so pa zdaj dopusti,tako,da mislim,da se kaj dosti prej z mano me bodo intenzivno ukvarjali,razen če bi bilo res res nujno!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 597
30.7.2009 15:38:54   
cuker2
ojla vsem skupaj.

evo še mene. še nikoli nisem pisala na forum, ampak me tale moja druga nosečniška sladkorna kar precej iz tira spravlja, zato vas vse zelooo razumem in sočustvujem z vami.

že v 1. nosečnosti cca 13. mesecev nazaj sem imela sladkorno in je bilo veliko manj kontrol!!! samo na dieto so me dali (pa še to na splošno, nič po jedilnikih) imela sem dve kontroli in ker je bil cuker ok 4,8 in 5,6 en mesec pred porodom, je bilo to to. pa še grešila sem občasno. rodila sem na rok, sine je bil težak 3670 in 53 cm. skratka nič posebenga in dramatičnega in tudi potem je cuker takoj minil.

no tokrat pa je zgodba (le eno leto kasneje) popolnoma drugačna in mi ni nič jasno. pri 24 tednih presejalni test, seveda sladkorna in potem še glavni test, kjer so mi ugotovili sladkorno. nato predavanje in individualni jedilnik (ok, to še razumem). nato kontrola že čez 3 dni!!! (kako naj se v 3 dneh slinavka opomore mi ni jasno) kjer sem imela jutranji cuker 90 min. po obroku 6,3 in ketone v urinu (a ja tokrat si moram merit še ketone in jim imam redno vsako jutro. ja seveda kurim maščobe če hujšam, ker je meni ta dieta, glede na to, da nisem ravno suha pač premalo in sem sploh dopoldne ful lačna). pa mi je rekla sestra, da bi bilo pa fajn, da si merim krvni sladkor 3x na dan 90 min po obrokih. no sedaj to delam in imam popolnoma iste probleme kot ve. jutranji cuker pred in po obroku je bil najnižji 6,3, najvišji pa 7,1. po kosilu in večerji ni bil nikoli previsok. jem točno po jedilniku, povečerek je nujen zaradi ketonov, vendar mi očitno ne zadostuje, bom mogla še ponoči jest. pa ok to bom že. da ne govorim o tem, da imam starejšega otroka doma in da se cele dneve ukvarjam le sama s sabo in sem natempirana na ure, kuham pa itak skos!! skratka sem prou slabe volje.

pišem pa zato, ker tudi mene skrbi, da me bodo dali na inzulin zaradi jutranjega sladkorja. in tukaj se tudi jaz sprašujem, kaj delajo na diabetološki poliklinika v ljubljani, ker se tudi meni zdi da ful pretiravajo. a inzulin je pa dober za otroka? ne rečem, pri tistih, ki imajo res visoke vrednosti, samo nas strašijo že, če imamo le jutranji cuker!!! pa na predavanju o merjenju sladkorja (špikanju po obrokih) je bila zraven mene ena, ki je imela na kontroli sladkor 4,7!!!! pa se mora vseeno špikat. skratka tole skupaj meni vseeno malo smrdi in se mi zdi, da mora proizvajalec teh preparatov na račun lj. poliklinike kar precej služiti.

zdej sem v 27. tednu, kontrolo imam  v ponedeljek in NE BOM ŠLA na inzulin. seveda je to čisto naša odločitev in odgovornost (no seveda smo prestrašene ker nočemo škodovati otroku) ampak dokler sem še tako malo časa na dieti in dokler mi cuker občasno preseže le zjutraj, na inzulinu ne bom. pa se zaradi mene lahko na zobe vržejo tam. tudi meni dela ginekoligina UZ vsakokrat in bom tudi tako spremljala rast otroka.

in ja STRES ful viša krvni sladkor!!!! dokazano. jaz se bom prov načrtno skulirala v glavi, da ne bom zjutraj norela od zajtrka delat počepe, (ker ven pač ne morem preden ne zrihtam sebe in tamalega) popoldne počivam, po večerji pa bom migala. in tudi s hrano bom malo eksperimentirala, ker res vplivajo različni OH. in pri vsaki posameznici drugače.

Vem, da sem se ful razpisala (se opravičujem) samo sem res mogla dat to ven. sej vam ni treba brat user posted image

Pa še nekaj mojih spoznanj, če bodo kateri koristile:
- pirin kruh je baje najboljši (še nisem preverila, bom v kratkem)
- ful pomaga gibanje po obrolu (preverjeno!!!)
- meni zviša krvni sladkor bel riž, krompir pa ne (hecno, čeprav ima krompir višji glikemični indeks kot riž)
- kislo zelje zgleda res pomaga. vedno ko ga jem je cuker nizek
- poleg tega pijem bezgov čaj (naj bi zniževal cuker) pa tudi šparglji so priporočljivi, ter zelena in por. pa baje česen in čebula na kruhu-no tole še nisem probala, mi ni glihuser posted image

in hvala za nasvet glede jutranjih OH (naj jih zmanjšam, samo sem že brez tega lačna kot pes dopoldne. bom poskusila še z ovsenimi kosmiči, so baje tudi fajn.

držite se!

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 598
30.7.2009 16:51:40   
Anonimen
Poročilo z današnjega pregleda:

CTG nič, otroček je BP, tehta 2760g kar je glede na moje stanje sladkorne bolezni SUPER, pretoki so OK, zaprta sem še, plodovnice zaenkrat še zadosti. Ko pa sem ji omenila kako mi ga cuker biksa, pa je rekla naj se probam naslednji teden v torek na Polikliniki kaj zmenit, sicer me bo pa ona v P poslala na kontrolo in verjetno na sprožitev. V četrtek ko mam pri njej spet pregled bom namreč že polnih 38t kar je OK za sprožitev poroda. Je rekla da sicer otročku še ni nič hudega da bi zaradi njega sprožali, ampak da je pa treba nekaj za moje počutje nardit. Verjetno je mela v mislih da bi sprožli... Bomo vidli

(odgovor članu cuker2)
  Neposredna povezava do sporočila: 599
30.7.2009 20:10:49   
Anonimen
moj Urbanček se je rodil 2 dneva po pdp-ju, Oskar (prvi) 3 dni po pdp-ju, tako da verjetno sprožijo porod, če je res res nuja.

cuker2, ti daj kar ven iz sebe, se boš prec boljše počutila in boš imela nižji sladkor! res upam, da ti bo uspelo znižati vrednost sladkorja, in res je, da rezultati niso takoj po enem dnevu tisti pravi,...
sem pa na forumu tudi sama pristala predvsem zaradi nosečniškega diabetesa,... če te kaj skrbi, piši! če si vesela, piši! se mi zdi bolje kot pisanje dnevnika, ker dobivaš povratne informacije, druge misli, ki te potolažijo včasih še bolj zbegajo,... vsekakor pa prisilijo, da deluješ naprej čim bolj zagnano!

so mi razložili, da insulin naj ne bi vplival na otroka, ni pa fino, če je sladkor stalno povečan, ker ga s tem dobi tudi malček in mora potem uporabiti svojo trebušno slinavko, da ga razgradi in običajno po porodu njegovo telo takoj zahteva dozo glukoze, ker jo je navajeno. otroci, se mi zdi, so tudi bolj podvrženi zlateničnosti po porodu. (Oskar, pri katerem sem imela samo dieto (ki se je proti koncu nisem več držala), je bil zlateničen, Urban pa ne (pri njem sem bila na insulinu)).

v Lj na diabetološki te kar hitro dajo na insulin, če niso vrednosti prave, posebej če ni prva nosečnost, ker se proti koncu nosečnosti stanje običajno še povišuje... telo je vedno bolj v stresu zaradi nosečnosti. v kolikor imaš do konca samo še kakšen mesec, potem običajno nosečnice ne uvajajo v insulin, se pa potem običajno zgodi, da se otrok rodi prej (sam od sebe se odloči, verjetno mu ni ugodno).

in res je tudi, da imajo za nosečnice mnogo strožja merila kot za ostale sladkorne bolnike tipa 2... s tem, se mi zdi, se zavarujejo proti morebitnim tožbam (saj dandanes vsak takoj išče najprej napake pri zdravnikih)
meni je po svoje to všeč, res je ogromno več pregledov in dela, a po drugi strani je za nosečnico poskrbljeno, da bo ja vse ok z njo in otročkom. res pa je, da ti marsikateri dan zagreni. na srečo traja samo v nosečnosti,...

vam vsem pošiljam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za vas in vaše malčke! vse bo dobro!

boljša panika zdaj kot pa potemuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?