ElaM
|
Ojla, da se na brzino javim. Tavelika punca je šla z atijem k frizerju, mala pa trenutno spi. Lilprinces, evo jaz te razumem kako ti je, kar se dojenja tiče. Prvič sem morala dodajat od prvega dne in zaradi tega imela občutek kako sem slaba mama. Pred obrokom sva se vedno podojili, potem pa še flaša, pa je mala zelo zdrava punčara. So mi pa že v P zbili vso moralo, ko je mala iz obeh dojk spila 20. Potem je pa sestra komentirala še ene 3x tolk pa bo. Ma, sem poskusila čisto vse, sezam, mleko, vodo, ma ni da ni, pa je bilo stanje samo slabše. No, pri enih 5-ih mesecih se je mala naveličala vlečt v prazno in smo šli samo na flašo. Je pa od začetka jedla Novolac, najprej smo poskusili Aptamil, pa jo je zaprl, Novolac ji je pa pasal. Ga je jedla do 11-ih m, potem pa prešaltala na navadno mleko. Pri Manci sem bila sigurna, da se bo zgodba ponovila, pa me je sestra Barbara, na D oddelku v Lj, res vzpodbujala, da naj dojim, ker imam mleka dovolj. P je rekel, da lahko dodajam po potrebi, glede na to da je mala drobna. Pa jo je ta sestra, skoz hodila tehtat, pred in po obroku, da sem videla, da je dovolj pojedla. Zdaj se samo dojiva in v 2-eh dneh je pridobila 30g kar je po besedah patronažne ok in, da naj vztrajam. Če pa ne bo šlo, bom pa brez slabe vesti segla po adaptiranem mleku. Še eno vprašanje, koliko stopinj imate v sobi, kjer spijo dojenčki? Zdaj se pa Manca prebuja, lepo bodite.