ursa1981
|
Ojla, ja jaz sem takoj sporočila staršem in tašča je tudi vedela. Namreč zgodilo se je tako, da sva šla z možem v petek 30.11.2007 v Leclerc po darila z Miklavža nato pa k mojim staršem, kjer smo se z mami pogovarjale o tem, da bom verjetno šla v ponedeljek 3.12.2007 še na CTG, ker ni nič popadkov in bo verjetno naš otročiček še malo užival v mojem trebuhu. No, z možem sva se nato odpravila proti domu in tukaj pred našo hišo je mož malce bolj hitro vozil in ne 40 km/h, kot je predpisano in sem se zezala, da če bo prehitro vozil, da bom šla še ta dan rodit. No ko pa prideva pred našo ograjo, sem se komaj skobacala iz avta, da bi odprla ograjo. Mož me je še hecal naj malce pohitim, da rabim 100 let, a pridem iz avta in glej ga zlomka, ko sem se dvignila iz sedeža mi je odtekla voda:) Možu sem čisto presenečena rekla, da mi je odtekla voda in da morava v porodnišnico in kaj je preostalo, kot da svase hitro odpravila, tašča je itak doma tu kjer sva doma midva in sva ji takoj povedala. Ko sem se vsedla nazaj v avto pa sem poklicala mami in ji rekla, da mi zdaj gremo (seveda ji ni blo jasno kam), dokler ji nisem rekla, da mi je odtekla voda. Sporočilasem tudi bratu. Je pa res, da je mama celo noč prebedela, saj sem bila v porodnišnico sprejeta ob 20.30, rodila pa sem šele naslednji dan 1.12.2007 ob 11.05. Še dobro, da sem možu pustila iti domov, ker nisem bila še dovolj odprta, prav tako pa ni bilo popadkov in šele nekje okoli 2.00 so se začeli pojavljati in ob 7.30 se mi je pridružil mož, ob 9.00 paso mi dali umetne popadke, ki so boleli kot . No, tam malo pred 11.00 me je začelo tiščati na stranišče in sem rekla, da moram iti drugače se bom pokakala:) Paso rekli naj se kar pokakam, da so vsega navajeni. Seveda pa so vedeli, da to ni to in da tisto kar jaz mislim, da je kakec, da je to le glavica otročička, ki že močno pritiska in čaka, da se prikaže na ta svet:) No, potem pa se je začelo in so rekli zdaj gremo pa rodit in res sem pritisnila samo trikrat in mala Anja je bila zunaj. Dali so mi tudi nekaj proti bolečinam (direktno v žilo), tako, da sembila cel porod (ki je trajal mogoče 5 minut - ko je bilo treba pritiskati) čisto zadrogirana in nisem vedela kaj mi govorijo. No ko pa sem zaslišala jok naše male Anje pa sem prišla čisto k sebi in vsaka bolečina je bila pozabljena. Sem bila pa tudi šivana, ker so mi prerezali presredek in zdaj je tudi to že za mano. Glede tega ali obvestiti starše ali ne pa je čisto tvoja odločitev, mi smo bili zmenjeni, da sporočimo, hkrati pa sem preveč navezana na starše in jih imam zelo rada, da jim tega nebi mogla zamolčati, ker so se veselili skupaj z mano. LP URŠA
|