|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: December(ke/čki) 2006
9.1.2008 11:05:23   
crci06
Danes sem pa jaz brala po diagonali zadnjih nekaj strani.user posted image
Na ZS odgovorim kasneje.

Fora je, da naš mali zdaj hodi na preveze itd. v LJ, takrat gre pol dneva ali cel dan, zmede nam bioritem, vso tole matranje in bolečine pri dohtarjih mu potem ponoči ven udarijo, ko joka v spanju in potem ga prinesem v spalnico in se smeji in ko se po uri ali dveh ali treh budnosti naveličamo, tko je bilo zdaj že 2x, vstaneva in se greva igrat. Že 2x zapovrstjo sva bila 4 ure budna.
Jaz pa podočnjake do tal.

Jutri greva spet v LJ.
Ne pričakujem niti, da bo do jutri bolje, a tekom nekaj dni upam, da se najdemo nazaj.

Sicer nam pa ni tolk hudega, rana se bo po pričakovanjih zacelila in ne bo potrebno nobeno presajanje. Upam. user posted image user posted image user posted image

Še dobro, da še nisem v službi.
Tudi za RR bom popoldan poiskala kakšno minutko,
zdaj pa greva ven, da se mali naspi v vozičku.

Limon in kumaric še ni probal, ker sem lena,
drugih nasvetov pa ne bom dala, ker je bil moj zadnji nasvet r1ti, kako ponoči spati. ja, pa imam...

LP

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 476
9.1.2008 11:18:50   
emaa
Moj_moj upam, da se kmalu zaceli.
Naša dva kumaric še nista probala, limono David je, pa ni vedel ali naj mu bo všeč ali ne.

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 477
9.1.2008 11:32:40   
Vilma
Dominik je limono že probal.
Zadnjič sva jedla ribe in zdanje čase hoče sprobat vse, kar jeva midva.
Ko sem že vse umaknila z mize, je videl še košček limone in kazal, da bi to.
Pa sem mu dala.
Je cuzal z največjim veseljem, sva kr debelo gledala z dragim.
Potem sem mu ostanek limone stisnila, dodala vodo in je spil tudi celo limonado. user posted image
Kumarce pa mu niso bile všeč.

Všeč mu je tudi zelo feta sir. user posted image  Oziroma vse slane stvari.
Trenutno ne maram preveč hodit po obiskih, sploh takih, ki so ful radodarni s hrano. Ne maram, da se sploh kaj daje na mizo. Ker naš ne bo šel na tla, dokler vidi samo en košček hrane pred sabo. user posted image
Zadnjič tako pridemo na obisk k sestrični, je pripravila narezek, naš pa po salami, bi jo kar jedel in jedel. In enkrat, ko ga je sestrična držala v rokah, je sunil s pladnja feta sir. Ga je celega pogoltnil in iskal še. user posted image
Sicer pa je naš ukinil tudi kruh. Ga noče sploh več jest. Tako da zjutraj in zvečer smo na probiotikih, vmes pa oreng kosilo. Očitno bi malček najraje videl,da mu skuham tri kosila na dan. user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 478
9.1.2008 12:10:32   
Vilma
Kakšne preveze moj_moj? user posted image  
Zgleda, da sem neki spregledala...

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 479
9.1.2008 14:39:49   
Naja30
Pika, jaz te tud pogrešam user posted image  Vidiš, večinoma smo ostale čveke, ki smo doma. In še najdemo kakšno minutko ali dve za rr.

Eno butasto vprašanje -> a vaši mladiči tudi z takim veseljem absorbirajo limone in kumarice?

Haha, SC sem pozabila zadnjič napisat. Je Tija za večerjo jedla rižolino in ko je vidla, da ati je kisle kumarice, jih je seveda hotla še ona. In potem vidiš njo, v roki ima kumarico, jaz jo pa pitam z rižolinom user posted image  In tudi limono rada cuza, ko ji jo dam. Tako da vprašanje niti najmanj ni butasto user posted image

Vilma, ko smo ravno o aspartamu govorile - itak je v ful stvareh ta reč. Danes sem gledala lekadol plus c (pa ga pol nisem vzela, ker tako hudo mi ni) in sestavine - aspartam. In v orbit čigumijih user posted image  Tako da po moje lih tako nevaren pa spet ni, kaj? Drugače bi bil prepovedan.

moj_moj, upam, da bo kmalu spet vse po starem pri vas.user posted image

Mi smo danes še vedno enako bolani. Spali smo pol dneva, na hitro nekaj pojedli, zdaj pa en gleda tv, en zlaga kocke v škatlo en pa pred rač. sedi. Saj ni potrebno razlaga kdo je kdo? user posted image
Ven ne moremo, pa tako bi pasalo mal lufta.
Mislite, da je več kot teden dni trajajoč prehlad razlog za odhod h zdravniku? Ali samo v primeru vročine?

(odgovor članu pika30)
Neposredna povezava do sporočila: 480
9.1.2008 15:17:28   
crci06
naja3 jaz bi zdravnico najprej poklicala, kaj ona svetuje.
midva sva se nalezla prehlada, ko sva čakala v čakalnici

Vilma - nejc ima čist opečeno dlan. Grdo, ampak kaže, da ni take krize. pravijo, da bo čez ene 14 dni dobro.

jaz sem pa trmasta in vztrajam, da mora zaspat v svoji posteljici.
Vztrajam že pol ure. S težkim srcem. Ponoči sem ga po pol ure dvignila in sva se šla igrat, podnevi bom vztrajala malo dlje.
na RR je najlažje vztrajat, ne slišiš tolk, da se ti nekdo dere kot jesihar v sosednji sobi.user posted image
Ponoči, ko je vse tiho, se mi zdi, da ga sliši cela vas (sej verjetno ga user posted image ) in me ta jok prav boli.

Pomen tega joka je pa nič drugega kot: "mamica, mamica, pridi in me vzemi k sebi".

Me prav zanima, kako bo, ko bo znal rečt mami.user posted image
verjetno se bo ravno tako drl.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 481
9.1.2008 15:20:06   
Strawberrie Cherrie
joj, revež Nejc.... user posted image user posted image user posted image user posted image , naj se čimprej pozdravi, pa pri tebi Naja tudi, da oste čimprej čili in zdravi!

Mojmoj, ko je bil Ožbej za novo leto pri mojih dveh je 15minut tko tulo, potem je pa zaspal, stiskal nanico in govoril MAMA MAMA user posted image user posted image user posted image user posted image
Se mi je falotko tko zasmilil....

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 482
9.1.2008 15:22:10   
emaa
moj_moj prav milo se jokajo, Luka se takrat, ko mu je hudo prav presunljivo joka mama. David pa mam. 
Tintara vas pozdravlja, pravi, da Nadja od roj. dneva hodi, prejšnji teden sta začeli z vrtcem, če bo vse po sreči pa ona februarja s službo.

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 483
9.1.2008 15:24:13   
crci06
uf, tišina!!!
naj traja eno urco, pa bo fajn.

ŠE MOJE VPRAŠANJE:
vidim, da sem zaradi moje izbirčnosti fajn zadaj..

ČESA PA VAŠIM OTROKOM ŠE NE DASTE ZA JEST?
VSE?
Majonezo, ribe, mastno, oreščke, smokije,  lizike...

Neposredna povezava do sporočila: 484
9.1.2008 17:43:40   
r1ta
Ojla!

Mi smo čisto zares zboleli. Vsi. Ana je strašno prehlajena, z vročino, mami prehlajena in kašlja, atija pa boli grlo.user posted image  Nekako se bomo pozdravili, le malo me skrbi, ker Ana noče ne jesti in ne piti. In jo neprenehoma silim da bi vsaj pila...

Kaj še ne jemo? Majoneze ziher še ne. Pa zenfa in takšnih stvari ki so narejene bog ve kako in s koliko konzervansi. Hrenovke na primer še tudi ne, smokije pa že. Ampak samo na dopusto v Sloveniji, ker se jih tukaj ne da dobit.. Lizike še ne, bombone tudi ne. Ribe ja. Sveže kupljene in pripravljene. Ne iz konzerve. Oreščke ja, npr. orehe v pecivu, kikiriki v smokijih. Lažje bi mi na to vprašanje bilo odgovoriti, če bi nas povprašala o konkretni hrani.

Bežim, sem takšna kot cotauser posted image

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 485
9.1.2008 17:54:07   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: moj_moj

naja3 jaz bi zdravnico najprej poklicala, kaj ona svetuje.
midva sva se nalezla prehlada, ko sva čakala v čakalnici

Te bojazni ni več. Prehlad je tu. Res pa je, da lahko druge otroke nalezemo, kar pa niti najmanj nočem.

r1ta, se ti pridružujem v počutju user posted image  V bistvu je pri nas enaka situacija kot pri vas. Je tvoj doma? Moj na srečo je, tak da izmenično mal počivama. Jutri pa gre službeno za 3 dni in res ne vem, kako bom jaz bolana z bolanim otrokom te dni. user posted image user posted image

moj_moj, Tiji še ne dajem hrenovk, ker je dobila pikice po njih. Smokije, bonbone tudi ne. Od sladkarij je samo čokolado, pa še to čisto malo. Potem majoneze ne, začinjene jedi ne, konzervirane hrane se že tako izogibamo, svinjskega mesa tudi ne, jetrc ne, arašidov in oreščkov ne... Ribo je \e jedla, ampak konzervirane ne.Je še kar veliko hrane, ki je ne je in jo tudi ima čas še probat. Sem pa opazila, da je že kar malo izbirčna user posted image  Pozitivno je to, da ne mara preveč čokolina, kakava pa sploh ne in čokoladnih tort in piškotov tudi ne. Ne mara pa tudi npr. kislega zelja ala sarma in fižola ne, razen v solati user posted image  Mogoče zato, ker je kisel (pa smo spet pri kislem, SC!user posted image ).

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 486
9.1.2008 17:56:42   
Naja30
Aja, moj_moj hvala za odgovor glede zdravnika. Saj zadnje čase se spet veliko obračam na vas z vprašanji in sem verjetno že tečna user posted image  
Zdravnico bom pa jutri poklicala za vsak slučaj.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 487
9.1.2008 20:06:43   
crci06
ne, nič nisi tečna.
se mi zdi, da dr ali P vsaj pove po telefonu, če sploh lahko pomaga, ali je treba preležat, pa kaj pazit itd...
Tudi če si že prehlajen, se v čakalnicah zdaj ob tej gužvi lahko še česa nalezeš, tako, da če ni treba....

Glede hrane sprašujem kar na splošno, ker grem jaz (nehote) precej počasi z uvajanjem. Se sploh ne spomnim, da bi skuhala kaj, da bi nejc probal. za novo leto so jedli sarme, pa sem čisto pozabila, da bi mu jih dala za probat... bom morala atija naučit, da mora dat otroku za probat vse, kar je, razen tabasca in popra user posted image

Prej sem jamrala, kako bo moje dete spalo...

pol ure mu je ratalo, pol je bil pa v tolk hudi "mami-mami" fazi, da sem se pri babi pod mizo skrivala, da je počasi pozabil, da sem tam in da sem lahko ušla kaj naredit.
Potem je pa tolk pozabil, da se je čuval skoraj 2 uri in sem imela prvo letošnjo "površinsko generalko". namesto da bi počivala, bravo jaz.

A katera ve, ali se "mami-mami" faza ponavlja?
Jaz ne vem, ali so ga zdravniki tolk zmedli ali je to kakšna zapoznela faza... nekaj smo že dali čez pri 9-10m, je pa res, da je bilo precej kratko in blago...

Upam, da bomo mi in vi imeli mirno noč! 

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 488
9.1.2008 20:46:35   
emaa
Naša dva jesta več ali manj vse, svinjino že dolgo. Čokolado imata rada (prazniki), samo jo od naju ne dobita kar tako, smoki sta probala prejšnji teden, ni bilo reakcije, samo ga kupovat ne mislim. Ne jesta pa pikantno, oz. stvari ki ful napenjajo, majoneze tudi ne, nek fen salam tudi nista, oz. če midva jeva probata, ampak jima ni vse všeč. Sir tako, tako, evrokrem ni problem (trenutno), čokolešnik postaja stvar preteklosti. Na srečo vsaj sadje in skute še vedno rada jesta. Sarma jima je všeč. Mi smo pa zgleda pogruntali kaj bi gospoda za večerjo, isto kot za kosilo, vsaj zmrdovanja ni bilo in sta imela riž s piščancem v paradižnikovi omaki.
Moja sestrična je danes rodila na Ptuju. Fanta Aljaža 3400, cm ne vem. Pa 9 dni čez rok je bila. Pa imamo še enega fanta v žlahti (sami fantje, jaz dva, moja sestra ima čez 15 dni rok baje fant, od mojga sestra dva fanta, od mojga sestrična dva fanta, njegov bratranec fanta, fotrova sestrična (dve leti mlajša od mene) enega fanta), vse to v zadnjih dveh letih, kje je pa kakšna punca.

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 489
9.1.2008 21:06:03   
r1ta
IZVIRNO SPOROČILO: emamair

kje je pa kakšna punca.

Na Nizozemskem!user posted image

(A. Einstein)

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 490
9.1.2008 21:10:00   
r1ta
No, kurjo župco je danes le pojedla, pa 2x stekleničko z mlekom, za večerjo pa ni šlo. Zdaj spančka. Vročino je imela danes največ 38.3, pa sem jo pustila samo v plenički pol urce letat po stanovanju in ji je vročina padla na 37.6. Zdaj sem ji pa dala še svečko in spančka. Mislim pa, da bo težka noč. Če se temperatura do petka ne stabilizira gremo pa k zdravnici. Ja, moj dragi je danes ostal doma in jutri bo tudi. Vsaj to!

lahko nočko!

(A. Einstein)

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 491
9.1.2008 21:12:46   
emaa
Upam, da se hitro pozdravite, a pol bosta moja fanta na nizozemsko šla po punco, pa še skregat se bosta mogla, kater jo bo dobil. 

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 492
9.1.2008 21:50:18   
Vilma
Opečeno dlan Moj_moj user posted image  Madonca a sem tko površno brala user posted image  A je že dolg od tega? Verjetno ne, če hodita vsak dan na preveze. Jaz vama pošiljam en močan user posted image , posebej tebi pa želim še veliko moči, da vse tole zdržiš. Mene bi že vsakodnevna vožnja do Lj zmatrala, kaj šele zdravniki. Pa koliko mora to revček jokat zarad rokice? A igra se lahko normalno?

Sprašuješ tudi za mami mami fazo. Mi jo imamo vedno, ko je bolan. Takrat ne pride nihče drug v poštev. Pri meni je miren in počiva, drugje jamra in z rokicami kaže, da bi bil pri meni. Takrat še ati ni ok. Tako da če imate zdaj problem z dlanjo, zna po mojem tale faza kr trajat.

Kaj ne dajem Dominiku za jest? Hm kr dost stvari: čokolade (samo enkrat do zdaj jo je jedel), v bistvu ne je nobenih sladkarij, konzerv, medu, oreščkov, kivija (zakaj mu še nisem dala tega?! user posted image ), hrenovk, smokijev, majoneze itak da ne in vseh dodatkov ala zenfa ipd.

Aja še to. Sem bila danes na pregledu. Naša pikolina je težka že 1300gramov. In...in...in...
me je sram povedat,ampak v petih tednih od zadnjega pregleda sem pridelala +5 kg. user posted image  Zdaj jih imam točno toliko kot ko sem šla Dominika rodit - bravo Vilmi! user posted image  Dobr sem izkoristila tele praznike. user posted image
Aja pa še en problem. Na materničnem vratu imam nek lijak - ki pomeni možnost prezgodnjega prooda. Je rekel čim več počivat (kolikor se to da ob 13 mesečniku), pa brez user posted image .  Ja ja, težko bo teh zadnjih 11 tednov...

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 493
9.1.2008 21:57:08   
Strawberrie Cherrie
IZVIRNO SPOROČILO: moj_moj

uf, tišina!!!
naj traja eno urco, pa bo fajn.

ŠE MOJE VPRAŠANJE:
vidim, da sem zaradi moje izbirčnosti fajn zadaj..

ČESA PA VAŠIM OTROKOM ŠE NE DASTE ZA JEST?
VSE?
Majonezo, ribe, mastno, oreščke, smokije,  lizike...

Majoneza - NE
ribe - nekje od 8m dalje postrv, zadnjič je jedel lignje, je blo vse ok
mastno - NE, ne kuham niti za naju kaj prida mastno, skoraj nič, v glavnem na olivnem olju
oreščke - NE, jih ne mislim dajat nekje tja do 3letauser posted image
smokije - vsebujejo arašide
lizike - že dobil, res redko, menda 2

user posted image

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 494
9.1.2008 21:57:51   
Strawberrie Cherrie
Vilma, kaj porečeš na to, da sem se jaz do nekje 22t zredila +1kg, v 38tednu pa sem imela preko 20kg+ ???user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 495
9.1.2008 22:02:58   
Vilma
Ma ja, sej do jutr me bo tale šok glede kilogramov minil. Sam pri Dominiku sem šla gor 12, zdej pa šele prihajam v fazo rejenja, jest pa že na dvanajstki user posted image
Sicer pa... ob dveh tko mičkenih se bom po porodu hitr stanjšala, sem ziher. user posted image  Ene dva mesca nespanja tako kot pri Dominiku na začetku, pa bom že na minusu. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 496
9.1.2008 23:50:21   
Shorty_
IZVIRNO SPOROČILO: emamair

Upam, da se hitro pozdravite, a pol bosta moja fanta na nizozemsko šla po punco, pa še skregat se bosta mogla, kater jo bo dobil. 

enga bo Nika prevzelauser posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 497
10.1.2008 7:56:05   
emaa
Pol smo pa zmenjeni. Kdo bi si mislil, da je punco tako težko dobit, še malo pa bo tako kot na Kitajskem, ko jim bo v naslednjih generacijah primanjkovalo punc. 

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 498
10.1.2008 7:56:56   
Strawberrie Cherrie
Ožbej se bo kr Ajde držal. je bila ljubezen na prvi pogleduser posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 499
10.1.2008 10:40:54   
Natali07
No vidim, da ni samo pri nas taka kriza s prehladom. Tud moja malenkost in seveda dragi sva pokasirala prehlad od Urbana. Upam, da je samo prehlad, ker grlo me boli za znoret, sedaj vsaj vem zakaj je Urban taka tečkauser posted image user posted image .

Punce sem vam kar mal nevoščljiva, ker vaši že vse jejo. jaz lahko napišem edino to, da od teh sstvari ni probal še ničesar. Ker je večinoma, sadje (jabolko, banano, slive, hruške, grozdje, borovnice), od zelenjave skoraj vse 8no razen paradižnik, paprika, malancana pa mogoče se še kaj najde) od mesa (zajčka, piščančka in govedini) ter riž in kruh (doma narejen), ter testenine brez jajc. Drugače pa ga poizkušam odvadit dojenja in smo samo še na večernem. Mogoče mi ga kmalu rata in potem bom vsaj jaz začela normalno jest. Pol bom mela pa slabo vestuser posted image .

Punc pa res primankuje. V naši okolici so tudi sami fantje. No ena punca je stara ravno toliko kot Urban ampak se za fante ne zmeni, še dobro da imata dve sodelavki punco user posted image , ker moje kolegice ki sedaj pričakujejo bodo vse po vsej verjetnosti dobile fante. Ma to bo pa kar kriza, ne vem al je res tolk mal punc.

Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
BLOG: Otrokom jemljemo možnost slabih izku...
Vzamemo jim izkušnjo padcev in bolečine, vzamemo jim izkušnje. Mislimo, da jim bomo s tem olajšali odraščanje, vendar ji...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?