teta beta
|
Uau! Saj ne morem verjet, to je bilo pa hitro in praktično brez joka. Mojega tudi še vsaj dve uri ne bo domov, ker imajo na lovskem domu neko ocenjevanje in mora biti zraven, tako da imam nekaj časa zase. Mi SMO imeli v soboto lepo vreme, se še prav spomnim, da sem popoldne obesila perilo ven, ker je bil sonček in topel veter . Kaj naj rečem - sončna Štajerska! Pia, tudi Daša bo najbrž čarovnica, čarovnica Mica. klobuk in ogrinjalo že imamo od njenega sestriča. Spodaj ji bomo pa dali kakšne temne ali rdeče hlače in majico oz. jakno, odvisno ali za zunaj ali notri. Zraven pa metlo in čarovniško palico, pa je! Najbolj preprosto. Oreščki - arašide odsvetujejo do enega ali dveh let, sem že pozabila. No, daša jih obožuje, pražene in soljene, obične pač. Onih z lušinami pravzaprav niti ne kupujemo. Rada ima tudi pistacije - jih jaz olupim, seveda. Jedla je že tudi neke indijske oreške ali kakšni so pač v tej "študentski hrani" in mandlje, ampak tega tudi ne kupujemo. Orehe in lešnike pa itak. Mene ni strah, da bi se zadušila, vedno vse dobro zgrize. Kdaj pa kdaj se ji zaleti kakšna suha marelica ali sliva, če je ne prežveči dovolj, ker se ji mudi. Glede alergenov pa po drugem letu tako ni več omejitev. Daša je praktično vse (se popravljam, LAHKO je, če hoče, je pa druga stvar), jaz osebno ji nisem dala samo še gob, školjk in morskih sadežev, razen gobic na pizzi, so pa imeli že tudi v vrtcu gobovo juho in rižoto z lignji. valla., kapo dol! Zares prave mojstrovine! Si mi pa dala tudi malo motivacije. Jaz sem nazadnje nekaj slikala oz. ustvarjala v sr. šoli, neke čudne najstniške abstrakcije, brezveze, skratka. Pol sem pa čisto opustila vsakršno ustvarjalnost, pa mi je zelo žal, ker čisto izgubiš občutek. Tvoje slike so pa super. A hodiš v kak likovni krožek oz. skupino? Mimogrede: a vaši malčki radi "packajo"? Daša ful rada riše s čopičem in s prsti, ker oboje pogosto delajo v vrtcu. Zdaj vodenk sploh ne pospravljam več, jih ima kar skozi na njeni mizici. Anatomske razlike - poleti, ko smo bili na Blatnem jezeru, je en večer v kampu šel Bernard Dašo stuširat in tudi sma se je umil. In mu Daša prijavi: Ati, kakeca umij! Nika, upam, da se nika čimprej pozdravi! Glede naročanj je pri nas tako, da so določene ure rezervirane za posvetovalnice in cepljenja. Ampak možno, da pride marsikdo bola tudi takrat, ker misli, da bo čimprej na vrsti. Kako je v praksi, ti bolj težko povem, ker sva z Dašo bolj poredko tam (trkam na les). Se pridružujem navijanju za novo nosečko! Nika, Nika, Nika!!! benika, če se prav spomnim, ponuja eno od nadstandardnih zavarovanj, ne vem katero in kakšno, mislim pa, da pri Vzajemni, tudi, da je starš brezplačno v bolnici zraven otroka (če ne dojiš ali če tarkat ne boš več, je to že nekaj). Glede na to, da veste, da bo operiran, je mogoče to čisto pametna naložba. Nika, otrok je itak zavarovan po starših, tako da po moje ti zavaruješ sebe, ne vem . A kateri kaj šteka MSN? Nama že cel dan od enega kolega pošilja neke čudne fajle (jih ne odpirava) in kao da nama on piše v angleščini. Češ, did you get any this new years? I sure did! Can I use this picture of you for my profile ipd. Ajd, sem mislila, da se mu je kdo gor usedel ali da ima kak virus. Prejle pa dobiva še od enega druge kolega, enega Madžara, spet samo en file, brez pozdrava, hi, how are you ali kaj takega, kar vedno naredi, pa tudi ne uporablja nekih čudnih smajlijev (srčkov). Toliko v opozorilo, jaz mislim, da ga nekaj časa ne bom uporabljala. Midva sva pa zdaj v pospešenem iskanju načrtov in predlogov za našo hišo. V rezervi imava en tipski načrt, tule je slika, če bo arhitekt menil, da najine druge ideje ne bodo šle skozi. In če bo risanje res predrago. Moj fotr je predlagal, da bi pozidali samo štiri zunanje stene, noter pa bi jih naredili iz gips plat in če nama čez 10 let ne bo več všeč, jih preprosto podremo in postavimo na novo . Bernard se je kar zagrel za to idejo, jaz pa nisem čisto prepričana. V glavnem, pregledala sem že mali miljon bajtic, od tega jih je cel kup istih. Povejte mi, ve, ki imate mansarde- kako visok imate kolenčni zid in ali ste zadovoljne ali se počutite kaj utesnjene? Jaz imam občutek, da bi me ful dušilo. Bomo videli. Tako, grem pregledat še nekaj avstrijskih strani. lp!