Alfabeta
|
IZVIRNO SPOROČILO: mml kar se tiče umivanja jaz sem pri Manci uporabljala eno posodico z vodo direktno iz pipe in po tem sem krpice oziroma vatko pomočila v vodo, jo umila in po tem vrgla vatko v smeti. Ne vem zakaj bi uporabljala prekuhano vodo, saj je tudi v P ne in tudi kopaš otroka v neprekuhani vodi... klaja jaz imam Manco v privat varstu, trenutno je bila čez praznike doma, ampak jutri gre nazaj v varstvo, ker jaz nisem tako super mama, da bi imela doma 2 nadebudeneža...no vsaj mislim si, da ne bi zmogla. Septembra gre pa v vrtec. Prve mesece jo bo zjutraj vozil v varstvo oči in jo tudi hodil iskat, ko se bo pa stanje malo umirilo in so bomo vsi prialgodili, jo bom vozila pa jaz, tako da ji ne bo treba tako zgodaj vstajati. Mml, sem kar tvoje sporočilo pripela..... Tudi jaz sem glede kopanja naredila podobno. Kupila sem en lavorček in najprej umila s krpico glavico, obrazek, ušeska, ter vse ostalo okoli glave, potem pa z drugo krpico umila vse do ritke in nazadnje še s tretjo ritko in lulčka. Tudi jaz sem uporabljala neprekuhano vodo, tako kot v porodnišnici. Glede vrtca pa...Moj prvi je od 11.mesecev v vrtcu (sedaj bo star 4 leta) in mislim, da bi naredila veliko napako, da bi ga pustila sedaj doma. Prvič, ker imajo v vrtcu ustaljen red in tega doma težko držiš eno leto, pri tako velikem otroku, sploh če je precej svojevoljen. Drugič, ker se mu ne morem dopoldan toliko posvetiti, pogrešal bi družbo sovrstnikov,... Tretjič, ker mora drugorojenec tudi kaj spati , pri mojem živčku pa to ne vem kako bi bilo. No, dejstev je še več, ampak mislim, da so tole glavni. Aja, četrtega bi pa skoraj pozabila.... Ker se bojim, da bo ob novorojenčku stagniral oz.vsekakor manj napredoval kot v vrtcu. Pa da ne pozabim, čestitke vsem novopečenim mamicam, niti ne vem več katere ste na novo, ker se tole zelo hitro spreminja. Čudno mi je edino to, kaj delajo s Sunny tako dolgo. Pa Triš tudi nisem že dolgo zasledila. No pa kar nekaj jih je še, ki se ne oglašajo že nekaj časa. Jaz predvsem spremljam dolenjske januarke zato so mi tele v oči padle. Pa če grem še dalje, Vaney in Dušabina, kje sta? Še 17 dni, malo manj, malo več !
|