|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zasavske nosečke :)))
26.11.2009 12:08:13   
poopek
ma govorila sem z eno babco po telefonu iz porodnega bloka v trbovljah... ja jz sem tud rekla kaj še zmer uporabljate klešče, ker jih kao že nekaj časa ne, pa je rekla da ja... user posted image to pa če se zmeniš za epiduralno, pa sploh ne drži. majo samo enega anestezista v izmeni, ki je itak rezerviran za operacije, in še če jo rabiš recimo sred tedna zjutri, da je skor 100% ne dobiš, ker ima anestezist redne načrtovane operacije čez... kr neki!!! sej vsak po svoje blebeta, sploh se ne znajo zment.. jz sem tud zmedena, rada bi jo mela, ker me je bolečine resnično strah in vem da bom med porodom trda k hlod, kar ravno ne smeš biti... user posted image

(odgovor članu Gwendolen)
Neposredna povezava do sporočila: 1426
26.11.2009 12:10:50   
poopek
u jupiiiii! super! zdele sem vidla!! user posted image user posted image mogoče se je pa ta babca mal zmišljeva, kaj pa vem... sej, jer res, odvisno na koga naletiš... upam da vse naletimo na ta dobre in epiduralni naklonjene, hihi user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1427
26.11.2009 12:16:53   
poopek
zdele sem klicala v porodni blok spet da bi vprašala kaj vse rabim za pregled pri anestezistu, pa da se zmenim kdaj, pa se noben ne javi... a ma ktera kakšno ndrugo številko?? jz mam to: 56 52 532

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 1428
26.11.2009 12:16:56   
Gwendolen
Aja, poopek, pa še to - jaz sem rojena v Trbovljah pred skoraj 30 leti, in to z vakuumom. Ma kake klešče neki!!! To mi je ful čudno. Mene je Čuk ven potegnil, pa še to samo zato, ker je bila 1. smena in so moral poštimat preden so šli domov user posted image in 2. ker je bila moja mami izčrpana od 12 ur umetnih popadkov.

To bi bilo pa res zanimivo vedet, s katero si govorila, da je take natrosila. user posted image user posted image user posted image Ker vse pravijo, da so babice v Trbovljah pa ful fajn.

Številke pa nimam nobene, ker se bom šele po naslednjem tednu začela menit z njimi in se nisem še nič zanimala. Žal.

< Sporočilo je popravil Gwendolen -- 26.11.2009 12:18:00 >

Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen
-------------------------------------------------------------
We're walking in the air
We're floating in the moonlit sky
The people far below are sleeping as we fly

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 1429
26.11.2009 12:21:57   
poopek
zdele sem jih končno dubla! sam ni nobena babica prosta da bi se zmenila... morem poklicat čez pol ure.. ajoj, zdej sem čist hepi, k ste čist drugačnega mišljenja glede epiduralne! user posted image user posted image user posted image jz sem pa bla vsa zabedirana, vsi s katerimi sem govorila so rekl da naj ne grem ker je to, pa uno... ufff!!! upam da se izide kuker je treba...

Neposredna povezava do sporočila: 1430
26.11.2009 12:27:33   
Gwendolen
Ja, saj v bistvu mislim, da je pri tej stvari tudi veliko odvisno od tvojega pristopa do stvari. Če boš šla v to pozitivno naravnana, da se bo vse izteklo kot se mora, je veliko manjša verjetnost komplikacij. Drugače pa je edino merodajno pri EA to, da se pomeniš s tistim, ki jo dela in ne z babico. On te potem lahko tudi o vsem pravilno pouči, seznani z riziki, lahko mu poveš svoje pomisleke, na katere ti potem odgovori.... Potem pa se odločiš. Saj veš, kako že pravijo Američani: informed choice.

We're walking in the air

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 1431
26.11.2009 14:13:07   
poopek
zdele sem govorila z eno babico. je rekla da potebujem napotnico od ginekologa in da pridem eno jutro tja direkt da se pomenim z anestezistom. če ta ne bo imel časa, mi bo sam povedal kdaj lahko pridem na pregled. babica pravi da je tak najlažje. no, vsaj neki. lep pozdravček še naprej. user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1432
27.11.2009 14:24:35   
mala bejba
Hej zasavke.
Kaj smo mal zaspaleuser posted image
Tinkara333 dej mi prosim povej če ma to zatekanje pa težave z bakterijami v urinu kej skupnega,kr mene že tretjič pošilja v laboratorij zaradi urina pa neke teste dela.Zatekam pa vsak dan bolj,če bo še cel mesec tkole ne vem kak bo šlo.Mam pa pregled šele naslednji četrtek pa me mal skrbi.
In bejbe kak ste kej.Vreme je kr neki,tale dž sj ne veš kaj bi počeu.
Lepo se mejte pa uživajte na polno,kokr se pač da.
Papa

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 1433
27.11.2009 17:54:37   
Gwendolen
IZVIRNO SPOROČILO: mala bejba

Hej zasavke.
Kaj smo mal zaspaleuser posted image
Tinkara333 dej mi prosim povej če ma to zatekanje pa težave z bakterijami v urinu kej skupnega,kr mene že tretjič pošilja v laboratorij zaradi urina pa neke teste dela.Zatekam pa vsak dan bolj,če bo še cel mesec tkole ne vem kak bo šlo.Mam pa pregled šele naslednji četrtek pa me mal skrbi.
In bejbe kak ste kej.Vreme je kr neki,tale dž sj ne veš kaj bi počeu.
Lepo se mejte pa uživajte na polno,kokr se pač da.
Papa

Hej!

A si prepričana, da gre za bakterije v urinu? Da ne gre mogoče za beljakovine? Ker to je pa v povezavi z zatekanjem in dvigom pritiska znak za preeklampsijo. Saj te nočem strašit, ampak ... No, saj Tinkara333 pa še bolj ve tole, glede na to, kako se je končala njena prva nosečnost.

Aja, če bi ti narasel pritisk ful zdaj pa če bi v obraz zatekla, najboljš da greš kar v porodnišnico, ne čakaj na pregled do četrtka.

lp

< Sporočilo je popravil Gwendolen -- 27.11.2009 17:56:48 >

We're walking in the air

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 1434
27.11.2009 22:24:19   
tinkara333
Mala bejba piši mi na z.s., pa se bomo zmenile za eno kavo, pa ti bom jst vse lepo razložila kako je blo to pr men..., drugače je pa res fajn, če maš možnost da si kje zmeriš pritisk, če pa ne pa če te skrbi, pa lahko kadarkoli greš v ZD tudi če dela Fakinova, pa ti tam pritisk izmerijo, ali pa v bolnico na ginekološko pa tut sigurno ne bo nobenega problema. drugače pa kot je rekla že Gwendolen zatekanje nima nobene veze z bakterijami v urinu, ima pa veliko veze z beljakovinami v urinu, vsaj pri preeklampsiji je tako. Če pa obstaja še kakšna druga bolezen, ki bi te dve stvari povezovala pa ne vem, samo mislim da ne razen tega, da je zatekanje problem pri veliko nosečnicah. Če pa si imela kakšno bakterijo na vodi, pa predvidevam da si mela tut kakšne antibiotike in posledično je normalno da ti da ginekolog večkrat pregledat vodo, če je bakterija izvenela. 

Always look on the bright side of life.....

Neposredna povezava do sporočila: 1435
3.12.2009 23:58:04   
tinkara333
Mala bejba, nič se ne javiš, a je vse v redu s tabo?

(odgovor članu tinkara333)
Neposredna povezava do sporočila: 1436
4.12.2009 14:18:03   
Gwendolen
Ufff, pa smo res spet malo zaspale! Tudi mene malo skrbi za malo bejbo, ker se nič ne oglasi. Upam, da je vse v redu.

No, poleg visokega pritiska, ki me muči predvsem pri zdravniku, doma pa je bolj kot ne v redu user posted image (živčki), sem na zadnjem pregledu izvedela še, da je user posted image na ritki. In če se slučajno ne obrne, bo treba premisliti, kakšen porod bo zame najoptimalnejši. Saj upam na najboljše in da se obrne, vendar pa si ne morem pomagati, da ne bi razmišljala o opcijah. In če se ne obrne in morebiten zunanji obrat ne bi bil priporočljiv in bi mi mogoče priporočali CR, se bom šla zmenit v Postojno za spinalni blok, ker hočem biti pri sebi, ko se user posted image rodi in slišati tisti prvi jok in doživeti vse ostalo. Eh, s tem se zadnje čase pač najbolj obremenjujem.

Kako pa kaj ostale Zasavke?

lp

We're walking in the air

(odgovor članu tinkara333)
Neposredna povezava do sporočila: 1437
6.12.2009 13:24:19   
mala bejba
Ojla user posted image .
Kak smo kej? Upam da se vse dobr počutite in da je vse kul.Jst se mal javim po dolgem času.Tok sm zatečena da še sama ne morem verjet,pa že kšn tedn mam take bolečine v spodnjem delu trebuščka pa notranja stran stegen me boli,da se tud pobrat ne morem več.Nočni obiski wc-ja pa obvezno najmanj 5x na nočuser posted image  Dr. pogačnik pravi da se že neki vrat mehča in da se pripravlja,Dr Fakinova ta tedn je pa sam rekla da bo itak v ponedeljek 27 tednov pa da je čist vseen če se kej začne dogajat.Sm mal vprašala zaradi cepljenja proti stari in novi gripi,pa prav da proti stari se lahk,k se cepm že ene pet let skoz,proti novi pa raj ne.Je pa res d sm ful občutljiva na viroze in prehlade. Zdej mam vsk tedn preglede,me pa zanima kako je s ctg-jem.Večina decemberk jih je že zdavnej blo,res da niso iz naših koncev,pr men pa nben nč ne omenjauser posted image .Eh bo že cajt še za vse.Tud mi bomo končko fertig s stanovanjem,da lahk sobico postavimo,k mamo mal težav s prostorom,pa smo še prizidek naredl.Upam da nas naša bejba ne prehitiuser posted image .
Lepo se imejte,se beremo.
Papa

Neposredna povezava do sporočila: 1438
6.12.2009 13:30:06   
mala bejba
Tinkara 333 upam da si dobila dobila zs ker men te stvari ne grejo prav dobro od rokuser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1439
7.12.2009 0:34:16   
tinkara333
Mala bejba poslala sem ti zasebno sporocilo.Najdes cisto na vrhu kjer pise MOJA RINGARAJA, tam kliknes pol bos pa takoj vidla. Posiljala sem iz mobitela tko da upam da se bos znajdla. Lep pozdrav tudi ostalim.

Neposredna povezava do sporočila: 1440
14.1.2010 15:15:51   
Moycaa
Punce, nasvet prosim!
Rodila bom po vsej verjetnosti v Lj. Ali se moram z babico oz. patronažno sestro, ki naj bi prihajala že prej dogovoriti za obiske? In ali jo lahko sama izberem?

Hvala!

...tramps like us, baby we were born to run...

Neposredna povezava do sporočila: 1441
14.1.2010 16:28:49   
Gwendolen
Kot je meni znano, je izbrati ne moreš, ker sem pri svojem G v Zagorju videla, da ima obešen razpored patronažnih babic po obdobjih in po območjih. Verjetno malo menjajo območja pa to, da se ne vozi vedno ena in ista v snegu v kake rovte. user posted image

Nam so v šoli za starše rekli, da jih vnaprej nič ne obveščamo, temveč prvi naslednji dan po prihodu iz P zjutraj pokličemo lokalno patronažno službo (tj. v domačem ZD, tudi če si rodila nekje drugje in imaš G nekje čisto drugje). Če nimajo gužve, pridejo že isti dan, če ne, pa naslednji dan. Porodnišnica pa ne obvešča več patronažnih služb o rojstvih, kot je bilo včasih. Kot sem napisala, je to sedaj prepuščeno nam samim.

A pol si Zasavka? Kako pa to, da greš v LJ?

We're walking in the air

(odgovor članu Moycaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1442
15.1.2010 8:40:48   
Moycaa
Živjo!

Hvala za odgovor. Ne, ne, sem "pure native" zasavčanka. user posted image  Po vsej verjetnosti bom rodila v Lj, ker imam gor ginekologinjo (prim. Blejec), ki bo prisotna pri porodu. Imam označeno rizično nosečnost, zato hodim v Lj. Čeprav me tudi v Zagorju naroča na 8 tednov.
Pa še vedno nisem dobila obvestila, kdaj bo šola za starše - moram malo positnarit.

A si iz Zasavja?

Lp!

Neposredna povezava do sporočila: 1443
18.1.2010 8:50:19   
xena86
Hay Moycaa!
Jst sem iz Zasavja, Trbovlje...user posted image
Sem v 19. tednu , pa ti? Če rabiš družbo oz. kak pogovor tko osebno na kakem kofetu....da se mal pomenmo kako je glede naših user posted image .........men se že kr pozna.
Uglavnem uživi pa vse naj naj. 

(odgovor članu Moycaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1444
22.1.2010 9:11:20   
Moycaa
xena86 - sem ti poslala ZS.

Ali gre katera februarja v materinsko šolo v Zagorju?

(odgovor članu xena86)
Neposredna povezava do sporočila: 1445
27.1.2010 22:20:49   
Anonimen
Hey punceuser posted image

Se vam javlja še ena Zasavka (Trbovlje) z rokom v apriluuser posted image Vidim, da tema kar sameva, pa tok je zdej nosečih... Upam, da se bomo kej načvekaleuser posted image

(odgovor članu Moycaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 1446
28.1.2010 8:12:51   
Moycaa
Aprilčica, pozdravljena!

Imaš pa PDP prbližno mojemu. Imam 24.04. 2010, ampak imam občutek, da nas bo pupa prehitela. Že kaj "nabiraš na kup"? Moj pravi, da sem ko hrček, kar na kup nosim user posted image .
Javi se kaj!

lp!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1447
28.1.2010 9:15:02   
Anonimen
O, ja... jaz tudi hrčkamuser posted image Pa vedno, ko sem v Celju, Mariboru si rečem - ne bom NIČ kupila, ker še ne vem kaj bom tako dobila, in potem itak zavijem v Baby Center, ali pa Turbo Malčka, Pikapolonico... in kaj prinesem ven. Najin/a user posted image ima že toliko copatk, da bo moral/a nosit po 3 pare naenkrat, če bomo želeli meti vse na nogicahuser posted image Nisem vas brala za nazaj. Bom kasneje, obljubimuser posted image
Moycaa: kje boš rodila? Trbovlje? No, mogoče bova pa skupaj v porodni, čeprav so punčke ponavadi res hitreje, ampak najin/a user posted image tudi prehiteva za 4 dni (tako je rekel na MF), bomo videliuser posted image

Papa**

< Sporočilo je popravil Aprilčica10 -- 28.1.2010 9:16:18 >

(odgovor članu Moycaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 1448
29.1.2010 8:33:42   
Moycaa
Oj!

Namen imam roditi v Ljubljani. Če bo šlo pa prehitro naprej (v kar dvomimuser posted image ), pa Trbovlje.
V ponedeljek imam pregled v Lj in bom spet zavila v BC, pa menda imajo v Zari tudi luštne stvari za dojenčke, bom šla pogledat in potem poročam user posted image . Zadnjič sem bila v H&M in v C&A, tako luštkane stvari imajo. V bistvu sem šla iskat samo bodije, ampak pravijo, da sila kola lomi...user posted image . Sicer pa, za koga boš pa kupoval, če ne za svojega user posted image ?

To soboto sestaviva še posteljico in naslednji teden greva po previjalno mizo. Bo kar "polna" dnevna soba...

Si že dobila vabilo za šolo za starše? V Zagorju začnemo 9.02. in to dopoldan - kot da so vse nosečnice doma. Sem mislila, da bo popoldan.

Bodite dobro!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1449
29.1.2010 9:45:17   
Anonimen
No, le poročaj, če boš našla kaj pametnega za user posted image . Jaz naj bi naslednji vikend dobila vse pošiljke cotk, previjalno, stolček za hranjenje, hodalico, posteljico, pa ne vem kaj še vse. Potem moram vse posortirat, da vidim katere številke manjkajo oz. kaj moram sedaj kupit. Ja, pri nama bo tudi dnevna čisto nabasana, ker otroška soba še ni fertik, tako, da bojo tačas vse stvari v dnevniuser posted image user posted image

A potem greš v Lj? Sem prebrala, da maš tam gin., ja. Jaz se pa držim ko pjanc plota te Trb porodnišnice (pa je to moj prvi otrok), ampak si sploh ne predstavljam, da bi šla drugamuser posted image

Materinsko imam jaz v Hrastniku, ker imam tu ginekologinjo. Tudi živim zdaj tukaj, le naslova še nisem spremenila, bom potem vse skupaj, ko se bova poročilauser posted image user posted image Prvi del materinske sva midva že imela (novembra), smo meli neka predavanja o dojenju, prehrani, pa potem še telovadbo oz. vaje za nosečnice, seda pa čakam, da greva ponovno, ker naj bi imeli priprave na porod. Ja, s temi urami so obupni!!! Jaz sem prvič manjkala na faxu, ker smo imeli ob 10ih in 11ih dopoldneuser posted image user posted image Tudi moj user posted image si je potem vzel dopust. Jaz ne vem, no... Kot, da ne morejo dat nekje ob 17ih.

Lepo bodiuser posted image

(odgovor članu Moycaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 1450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?