Skyline
|
zivjo! da se vam koncno oglasim...vceraj sva prisli iz bolnice, sva morali podaljsati 2 dni, ker je Ema dobila zlatenico in bila pod lucko...imava sicer malo tezav z dojenjem, zato moram dojiti z Aventovimi nastavki, ker ima kratek jetik in bradico bolj nazaj...scasoma se bo to uredilo, parkrat bo spala na trebuscku, pa bo drgac pa, da vam opisem mojo porodno zgodbo....zacelo se je v sredo, 19.12.2007 okrog 2 zjutraj, ko so me zbudili popadki in pol k sm vstala, se mi je zacelo nekaj zlivati vn, ne sicer ful, ampak toliko, da sem vedela, da mi odteka voda....zbudim mojega dragega in recem, da bo verjetno treba it....ko pridem v porodnisnico, so bila vrata zaklenjena, zato pozvoniva...nic...pozvoniva se enkrat, pride babica, sitna, in rece, da se pozvoni samo enkrat, me pogleda, da kaj mi je?!?!?!...mislm HALO, ja nč, sm prsla na obisk sredi noci ....potem ji povem, da mi odteka voda in da imam popadke na 7 minut...gremo na CTG in ugotovi, da se samo en prst odprta, zato sm sla do jutranje vizite lezat na oddelek...predihavala popadke celo noc (bili so bolj v krizu), pol zjutraj na viziti pa sm bila odprta ze 4 prste in vsa zmehcana in pripravljena....poklicem mojega dragega, da se vrne nazaj (ker so ga prej poslali domov), gremo na klistir (ceprav sem sla tekom noci kar 2x sama od sebe) in potem smo sli v proodno sobo, ker pa se nism vec odpirala, mi je dala babica umetne popadke (na sreco je bila super babica in zdravnica tudi)....samo UMETNI so pa ...takoj ta prvi je zvil kot ne vem kaj....to se je zacelo okrog 11...do 13.30 sem predihovala popadke in na koncu res nism vec mogla nc...moj dragi je bil KRASEN, me tolazil, bozal, vlazil ustnice, hladil z obkladki, mi pomagal dihati...RES SUPER...brez njega ne bi zmogla...nato me je zacelo siliti pritiskati in smo poklicali babico (ker je hkrati rojevala se ena v drugi porodni sobi) in potem je rekla, naj zacnem pritiskati...ko sm cutila, da je glavca zacela siliti ven, so me z boka obrnili na hrbet, dvignila in pokrcila noge in pol so se 2 ulegle na moj trebuh, da mi je kar sapo vzelo ....pa mi recejo PRITISNI...ma kako?!?! nimam sapeee ...no in ko sm citula, da je glavca zunaj, je bil potreben se en pritisk za ramena, potem so jo pa kr povlekli vn in v sekundi je bilo konec bolecin...seveda so mi prerezali presredek, ker ce ne bi se natrgal, je zelo zabolelo!!!!...mojega dragega so oblile solze, jaz jo niti videti nism mogla, ker so ji cistili dihalne poti, potem pa so mi jo koncno dali na trebuh...ma kako bitjece!!!...itak so me zalile solze...no potem je prisla vn se posteljica, dohtarca me je zasivala, potem so me ocistili....moj je pa ze cartal Emico ...tako da je bilo ob 14.00 konec... ...verjetno sm malo cudno napisala SMS (v vsem tistem deliriju ) in je bilo razumljivo, da je bila rojena ob 2 zjutraj...rojena je bila ob 14.00 uri... ...danes je bila tukaj ze patronazna, smo jo umili zjutraj...v petek pa se bomo skupaj se skopali vidim, da je lana38 povila svojega otrocicka na isti dan kot jaz...cestitam vsem novim mamicam ...tistim pa, ki se cakate zelim cim lazji porod in vse dobro otrockom pa VESEL BOŽIČ vsem skupaj
|