|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tatarski biftek
23.11.2007 12:52:05   
Anonimen
Ful se mi ga je zaluštal, pa bi ga rada jedla.. Ponavadi ga jem pri sosedi, k naredi fenomenalnega, sama ga pa nisem še nikol. In prosim za kak recept!!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tatarski biftek
23.11.2007 12:56:14   
Barbs
Kupim ga v šparu. Čist enostaven recept.user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: tatarski biftek
23.11.2007 13:02:05   
Anonimen
ene 2x sem ga kupila - enkrat Mercator, enkrat Špar in je bil obakrat zanič!!!! Sploh ni bil okusen.

(odgovor članu Barbs)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: tatarski biftek
23.11.2007 13:11:13   
K_a_t_j_a
Pri nas doma ga za staro leto naredi moj user posted image in je za prste polizat.user posted image

_____________________________

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: tatarski biftek
23.11.2007 13:35:01   
tinkamiška
Recept1:

1 kg dvakrat zmlete goveje ali konjske pljučne pečenke
ščepec soli
5 kosov slanih ribjih filejev
7 kaper
mleti črni poper
0,5 dl konjaka
1 žlica sladkorja v prahu
sok 1 čebule
2 žlici gorčice
3 žlice majoneze
2 žlici ajvarja
3 naribane kisle kumarice
6 strtih strokov česna
rdeča paprika
rumenjak
sok 1 limone

Vse naštete sestavine zmešaj natanko po navedenem vrstnem redu.

Postrezi s toplim toastom in maslom.


Recept2:

50 dkg govejega mesa (pljučna ali stegno)
1 rumenjak
2 žlici sesekljane čebule
2 drobno sesekljani kumarici
2 žlički kaper
3 žličke sesekljanega peteršilja
1/2 žličke sladke ali pekoče paprike
3 slane sardelne filete
2 žlički gorčice
2-3 žličke majoneze
sol, poper po okusu
lahko tudi 1 pekoč feferon

Meso očistimo, ga narežemo na drobne kocke (lahko nam ga na grobo zmelje mesar) in ga damo v paco z nekaj žlicami olja že en dan prej.
Naslednji dan v multipraktiku zmeljemo vse ostale stvari, nato dodamo meso in še enkrat zmeljemo. Biftek naj počiva nekaj ur.
Veliko uspeha!

Recept3:

1/2 kg govejega fileja
2 žlički soli
1 žlička popra
1 žlička rdeče sladke paprike
ščep kumine
1 žlička sesekljanega peteršilja
1 šalotka
1 res majhna čebula
3 kom. file sardine(iz konzerve)
1 žlička kaper
1 žlička gorčice
2 stroka česna
1 pekoči feferon
2 kisli kumarici
1 rumenjak
2 žlički majoneze
2 žlički masla

Goveji file drobno zmeljemo na stroj ali pa naj ga zmeljejo 2-3 krat na fino v mesnici. Posebej damo v multipraktik vse ostale sestavine, ki jih še prej malce nasekljamo z nožem, potem pa še v multipraktiku. Za tem počasi dodajamo mleto meso in počasi gnetemo, da se enakomerno premeša. Iz multipraktika damo biftek v skledo in še enkrat dobro premešamo z rokami. Za vsaj eno uro ga damo hladit v hladilnik, preden postrežemo.

Posebej opečemo toast, ga premažemo z maslom in nato z biftekom. Najboljši biftek za silvestrovo bomo naredili sami, doma.


potem pa od vsakega nekaj poberem in nardim po svojeuser posted image

p.s. receptiso iz kulinarike

Tinka









_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: tatarski biftek
23.11.2007 13:37:45   
TONČI.
Ful se mi ga je zaluštal, pa bi ga rada jedla..


Men sedaj tud. Ma sem ti fovžuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: tatarski biftek
24.11.2007 17:25:45   
Anonimen
Da poročam, kako je ratalo.

Skratka, naredila sem tkole:
0,5 kg mesa (svinjske pljučne)
3 inčune s kaprami
2 čebuli
3 kumare
3 pekoče feferone
peteršilj
sol
poper
sladka paprika
1 žlico majoneze
1 žlico senfa

Vse to zmešano v multipraktiku. Sicer je ratalo ful pekočeuser posted image user posted image , ampak tko mam tud rada.

Skratka, lahk rečem, da je ful dober po telem receptu.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: tatarski biftek
24.11.2007 22:16:28   
saving
Svinjske plučne??? Misliš goveje?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: tatarski biftek
24.11.2007 22:58:59   
Nea_teja_
A v bifek grejo obvezno ribji fileji

(odgovor članu saving)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: tatarski biftek
25.11.2007 19:47:12   
Anonimen
Dala sem svinjsko, ne govejo.

Če so ribji fileji obvezni ne vem. V večini receptov so napisani, tako, da jaz sem jih kar dala noter.

(odgovor članu Nea_teja_)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?