tatarski biftek (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> tatarski biftek (23.11.2007 12:52:05)

Ful se mi ga je zaluštal, pa bi ga rada jedla.. Ponavadi ga jem pri sosedi, k naredi fenomenalnega, sama ga pa nisem še nikol. In prosim za kak recept!!




Barbs -> RE: tatarski biftek (23.11.2007 12:56:14)

Kupim ga v šparu. Čist enostaven recept.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anonimen -> RE: tatarski biftek (23.11.2007 13:02:05)

ene 2x sem ga kupila - enkrat Mercator, enkrat Špar in je bil obakrat zanič!!!! Sploh ni bil okusen.




K_a_t_j_a -> RE: tatarski biftek (23.11.2007 13:11:13)

Pri nas doma ga za staro leto naredi moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] in je za prste polizat.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




tinkamiška -> RE: tatarski biftek (23.11.2007 13:35:01)

Recept1:

1 kg dvakrat zmlete goveje ali konjske pljučne pečenke
ščepec soli
5 kosov slanih ribjih filejev
7 kaper
mleti črni poper
0,5 dl konjaka
1 žlica sladkorja v prahu
sok 1 čebule
2 žlici gorčice
3 žlice majoneze
2 žlici ajvarja
3 naribane kisle kumarice
6 strtih strokov česna
rdeča paprika
rumenjak
sok 1 limone

Vse naštete sestavine zmešaj natanko po navedenem vrstnem redu.

Postrezi s toplim toastom in maslom.


Recept2:

50 dkg govejega mesa (pljučna ali stegno)
1 rumenjak
2 žlici sesekljane čebule
2 drobno sesekljani kumarici
2 žlički kaper
3 žličke sesekljanega peteršilja
1/2 žličke sladke ali pekoče paprike
3 slane sardelne filete
2 žlički gorčice
2-3 žličke majoneze
sol, poper po okusu
lahko tudi 1 pekoč feferon

Meso očistimo, ga narežemo na drobne kocke (lahko nam ga na grobo zmelje mesar) in ga damo v paco z nekaj žlicami olja že en dan prej.
Naslednji dan v multipraktiku zmeljemo vse ostale stvari, nato dodamo meso in še enkrat zmeljemo. Biftek naj počiva nekaj ur.
Veliko uspeha!

Recept3:

1/2 kg govejega fileja
2 žlički soli
1 žlička popra
1 žlička rdeče sladke paprike
ščep kumine
1 žlička sesekljanega peteršilja
1 šalotka
1 res majhna čebula
3 kom. file sardine(iz konzerve)
1 žlička kaper
1 žlička gorčice
2 stroka česna
1 pekoči feferon
2 kisli kumarici
1 rumenjak
2 žlički majoneze
2 žlički masla

Goveji file drobno zmeljemo na stroj ali pa naj ga zmeljejo 2-3 krat na fino v mesnici. Posebej damo v multipraktik vse ostale sestavine, ki jih še prej malce nasekljamo z nožem, potem pa še v multipraktiku. Za tem počasi dodajamo mleto meso in počasi gnetemo, da se enakomerno premeša. Iz multipraktika damo biftek v skledo in še enkrat dobro premešamo z rokami. Za vsaj eno uro ga damo hladit v hladilnik, preden postrežemo.

Posebej opečemo toast, ga premažemo z maslom in nato z biftekom. Najboljši biftek za silvestrovo bomo naredili sami, doma.


potem pa od vsakega nekaj poberem in nardim po svoje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

p.s. receptiso iz kulinarike

Tinka











TONČI. -> RE: tatarski biftek (23.11.2007 13:37:45)

Ful se mi ga je zaluštal, pa bi ga rada jedla..


Men sedaj tud. Ma sem ti fovž[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: tatarski biftek (24.11.2007 17:25:45)

Da poročam, kako je ratalo.

Skratka, naredila sem tkole:
0,5 kg mesa (svinjske pljučne)
3 inčune s kaprami
2 čebuli
3 kumare
3 pekoče feferone
peteršilj
sol
poper
sladka paprika
1 žlico majoneze
1 žlico senfa

Vse to zmešano v multipraktiku. Sicer je ratalo ful pekoče[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], ampak tko mam tud rada.

Skratka, lahk rečem, da je ful dober po telem receptu.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




saving -> RE: tatarski biftek (24.11.2007 22:16:28)

Svinjske plučne??? Misliš goveje?




Nea_teja_ -> RE: tatarski biftek (24.11.2007 22:58:59)

A v bifek grejo obvezno ribji fileji




Anonimen -> RE: tatarski biftek (25.11.2007 19:47:12)

Dala sem svinjsko, ne govejo.

Če so ribji fileji obvezni ne vem. V večini receptov so napisani, tako, da jaz sem jih kar dala noter.




Stran: [1]