tinkamiška -> RE: tatarski biftek (23.11.2007 13:35:01)
|
Recept1: 1 kg dvakrat zmlete goveje ali konjske pljučne pečenke ščepec soli 5 kosov slanih ribjih filejev 7 kaper mleti črni poper 0,5 dl konjaka 1 žlica sladkorja v prahu sok 1 čebule 2 žlici gorčice 3 žlice majoneze 2 žlici ajvarja 3 naribane kisle kumarice 6 strtih strokov česna rdeča paprika rumenjak sok 1 limone Vse naštete sestavine zmešaj natanko po navedenem vrstnem redu. Postrezi s toplim toastom in maslom. Recept2: 50 dkg govejega mesa (pljučna ali stegno) 1 rumenjak 2 žlici sesekljane čebule 2 drobno sesekljani kumarici 2 žlički kaper 3 žličke sesekljanega peteršilja 1/2 žličke sladke ali pekoče paprike 3 slane sardelne filete 2 žlički gorčice 2-3 žličke majoneze sol, poper po okusu lahko tudi 1 pekoč feferon Meso očistimo, ga narežemo na drobne kocke (lahko nam ga na grobo zmelje mesar) in ga damo v paco z nekaj žlicami olja že en dan prej. Naslednji dan v multipraktiku zmeljemo vse ostale stvari, nato dodamo meso in še enkrat zmeljemo. Biftek naj počiva nekaj ur. Veliko uspeha! Recept3: 1/2 kg govejega fileja 2 žlički soli 1 žlička popra 1 žlička rdeče sladke paprike ščep kumine 1 žlička sesekljanega peteršilja 1 šalotka 1 res majhna čebula 3 kom. file sardine(iz konzerve) 1 žlička kaper 1 žlička gorčice 2 stroka česna 1 pekoči feferon 2 kisli kumarici 1 rumenjak 2 žlički majoneze 2 žlički masla Goveji file drobno zmeljemo na stroj ali pa naj ga zmeljejo 2-3 krat na fino v mesnici. Posebej damo v multipraktik vse ostale sestavine, ki jih še prej malce nasekljamo z nožem, potem pa še v multipraktiku. Za tem počasi dodajamo mleto meso in počasi gnetemo, da se enakomerno premeša. Iz multipraktika damo biftek v skledo in še enkrat dobro premešamo z rokami. Za vsaj eno uro ga damo hladit v hladilnik, preden postrežemo. Posebej opečemo toast, ga premažemo z maslom in nato z biftekom. Najboljši biftek za silvestrovo bomo naredili sami, doma. potem pa od vsakega nekaj poberem in nardim po svoje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] p.s. receptiso iz kulinarike Tinka
|
|
|
|