|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007 (2.del)
28.11.2007 11:01:04   
nky 23
meni so v ponedeljek rekli v posvetovalnici da naj začnem dajat skutke in jogurtke, ter seveda tudi meso,, ja ta mnenja so si tako različna in pa z glutenom  naj bi začela...

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 376
28.11.2007 11:15:07   
N _ B
Jaz sem se odločila, da bom delala po občutku in konec. Eden pravi tako, drugi tako....a je potem kaj čudnega, da so novopečene mamice čist zbegane. 17. 12. imava z Jakom posvetovalnico in bom takrat še malo bolj podrobno pediatra zaslišala. Je tak dost realen, z dolgoletnim stažem, navajen svega i svašta in potem bom sama presodila kaj je za mojega otroka in kaj ne! Edino, kar se bom izogibala je kravje mleko in to tja do cca polnega 11. meseca. Skuto in jogurt pa bova začela počasi uvajat po novem letu. Midva sva vseeno le še v zaostanku kljub pol leta. Mislim, da bi se eventuelna alergija na KML do neke meje že pokazala. Saj so adaptirana mleka tudi na osnovi kravjega, le da so prilagojeni za škrate.

Pa ta gluten. Otroški piškoti POZOR narejeni za otroke po 6. mesecu vsebujejo gluten. Če bi bilo za otroke tako zelo zelo to škodljivo bi morali prepovedati prodajo. Po mojem mnenju je omejitev pri starosti iz tega namena. Sicer jih pa ne bo pojedel kg na dan. Pač poskusiš. En dan 1/4 in potem dalje. S tem bomo okoli 8. meseca.

Saj potem pa pride otrok pri enem letu (nekateri celo pri 11. mesecih) v vrtec in dobi kosilo in pol tega ne je, ker v življenju seveda še ni imel priložnosti tega okusa spoznati.

(odgovor članu nky 23)
Neposredna povezava do sporočila: 377
28.11.2007 11:18:36   
Kati81
N&B se strinjam s tabo, popolnoma!

Evo Kaja je zmazala celo banano s pol jogurta, k ta velik.

Če bi bila alergena na KM bi se pa pri nas hitro pokazalo, saj je umetno mleko tudi kravje samo prilagojeno, pa tud smo že prej skuto in jogurte poskusili tko da glede tega mislim da ni panike.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 378
28.11.2007 11:24:22   
N _ B
Aja še to. Patronažna je bila pri nas nazadnje 18.06., ko je bil Jaka star 16 dni. user posted image

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 379
28.11.2007 11:39:16   
Kati81
Pri nas je bla ko je bila Kaja stara 5 dni in pol 7 dni, ko jo je kopala.

Pri 4,5 mesecih pa je prišla ena druga zaradi prehrane in to je to.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 380
28.11.2007 11:57:45   
durosh
Ojla.
Moram potihem tipkat, ker Nikolaja spiuser posted image .
Najprej user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image vsem bolančkom! N&B, kako so pikice? Pa Svit, ubožček!No, je vsaj Sarina ritka boljše, a ne, ŠpelaP.
kaj se je pa nam zgodilo?! V nedeljo smo poskusili z riževimi kosmiči, tistimi od Milupe, ki jim dodaš sam vodo. Nikolaja flekasta okoli ustuser posted image ! v Ponedeljek isto- pa sva začela razmišljati, da nima revca alergije na dotik, kot njen oči, ker se je zdelo, da je flekasta samo tam, kjer sem se je dotaknila z žličko.
Pa mi je moja draga prijateljica KAti-HVALA!-svetovala, naj poskusim s kašico, ki je brez adaptiranega mleka. včeraj sem jo kupila,si stisnila mlekce in glej-Nikolaja je brez flek!

KT, podatki z  2.cepljenja:
teža 7800g, dolžina 70cm.
Moja domača: 4.1.1979, kozoroginja.

V petek Pod vodo ob 11h?Pridevi!!!

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 381
28.11.2007 12:02:11   
durosh
N&B, glede GH se popolnoma strinjam s tabo, ker sem v zadnjih nekaj dneh, ko sem se "duševno"user posted image pripravljala na ta podvig slišala toliko različnih mnenj in idej, da je JOJ!!! Sej nismo nesposobne in znamo preceniti, kaj je za našega otročka najboljše, a ne, punce!

(odgovor članu durosh)
Neposredna povezava do sporočila: 382
28.11.2007 12:03:41   
durosh
IZVIRNO SPOROČILO: nogica

melaverde - glede spola. Jaz bi pa punčko. Menjaš če bo fantek               
Sicer pa je  tudi meni pomembno to, da bo zdrav pa karkoli že bo. Mam pa filing da bo fantek, pa ne vem zakaj je tako, čeprav si želim punčko .

Fiju, nogica, sem začela brat in kar izbuljila oči: sem mislila, da sta z melaverde pohiteli in naročili!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 383
28.11.2007 12:05:06   
durosh
Evo, tako je to.Ko mam jst slučajno cajt, naštepam enih postov, ker nobene ni za čvek, pol pa moram ure brat, da vas dohitimuser posted image

(odgovor članu durosh)
Neposredna povezava do sporočila: 384
28.11.2007 13:02:02   
mentos
dan
komaj sam vas na hitro prebrala, saj sem bila od včeraj popoldne brez RA, seveda naš je spet štelav to kanto, jo je kar v službo nesel, ker je bil dežuren. Zvečer, ker ga ni bilo doma  mi je bilo ful dolgčas, pa nisem mela nič za čvekat.

N&B škoda, da me nisi pocukala, ko si me vidla. Bi te prav rada spoznala.
.
No, mi imamo pa 08.12 miklavža v službi. Imamo predstavo v Šentjakobskem gledališču, nato pa darilo.

Zdej pa grem, da naša vstane nato pa v voz. Imamo spet borbe s mlekcem, tako, da bom enkrat popizdila. Včasih, kar jokam, ker mi poje samo 80, pa potem 6 ur nič. Mi je pa včeraj P rekla, da je ne smem siliti s hrano, vendar, če ne bi mi pojedli samo 3 obroke, pa še to bore malo. Dober, da si vsak dan naštimam uro za ob 03, da ji v spanju dam en obrok, če ne nevem, kaj bi bilo. Sploh ni lačna.

lep sončen dan

(odgovor članu durosh)
Neposredna povezava do sporočila: 385
28.11.2007 13:34:35   
neja24062007
IZVIRNO SPOROČILO: neja24062007

IZVIRNO SPOROČILO: kjava

IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

So mi ravno predvčerajšnim v posvetovalnici povedale, da se zaradi najnovejših dognanj skutke, jogurti ipd. priporoča šele po devetem mesecu.

Meni tudi. In mam že poln kufr teh njihovih novih ugotovitev, ker nas samo plašijo user posted image

Se podpišem pod tole. Dva pediatra se ne moreta uskladiti, vsak posebej razlaga o GH. Meni so rekli, da ni problema z mesom bele ribe-naj ji poskusim dati- kolegici pa so rekli ribo izključno ne ker je zelo alergena user posted image  Meni so rekli, ja mleko OK (domače in ne kupljeno-zaradi homogeniziranosti in pasteriliziranosti) okoli 5,5 meseca naj ji probam dat, okoli 5 meseca pa skutke, jogurte,... kolegici pa skutke, jogurtke,... po 7 mesecu in mleko izključno po 12 mesecu user posted image user posted image user posted image

Jaz pravm, da vsaka mama za svojega otročka že ve.
Ampak, saj naši malčki in malčice gredo že s 11 meseci v jasli in tam jih ne bodo ujčkali in jih spraševali, ali so že jedli to ali ono. Ja ne rečem, če ima otroček alergijo na KM, je pač to potrebno upoštevati.
Sicer pa, ima vsako adaptirano mleko za osnovo KM.

Tudi jaz nisem več pametna. Ja poslušam nasvete, ampak, če se jih pa točno držim, je pa druga pesem. Sem se že navadla, da preden vstopim v ordinacijo nadanem na obraz prelep nasmeh in samo kimam. Vsak nasvet je dobrodošel, če ga bom pa upoštevala je pa to izključno moja stvar.

Se mi zdi, da se tukaj na forumu veliko več izve (izkušnje) kot pa pri P ali preko patronažnih sester - zato user posted image user posted image user posted image  za forum in izkušnje mamic.

Tole je moje mnenje-napisala sem ga pri uvajanju GH.

Mi smo imeli danes zelo zanimivo noč. Vsako uro smo sesali nosek-ma da se ti zmeša. Dopoldan je počivala samo vsega 30 minut-zdaj pa počiva že okoli 1 ure, bomo videli do kdaj. Tako da midve (po standardu) spet ne moreva priti na kavico...user posted image user posted image user posted image  Sesalec pri nas laufa kot da smo mahnjeni na tako čistočo. Če bi toliko sesala bi imela sterilno stanovanje.

SVIT: user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bošček mali

SARA: user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pozdravi že to malo ritko

Pridem nazaj, ALARM ALARM

dolgo sva čakala nate, težko sva te pričakovala; ljubiva te in sva zelo ponosna na to, da sva tvoja mami in ati !!!

Neja - 24.06.2007 (ob 11:57)

(odgovor članu mentos)
Neposredna povezava do sporočila: 386
28.11.2007 13:57:19   
KT
IZVIRNO SPOROČILO: Kati81

N&B poročaj kakšne so plenice, k isi jih včeraj kupila, so ok al ne? Ktere si pa kupila?

Grem spat k me nekaj trebušček boli. Kati kako trebušček?

Lahko noč.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 387
28.11.2007 14:00:27   
KT
IZVIRNO SPOROČILO: Drnula

A imate reden urnik za user posted image obroke, vsak dan ob isti uri? Ne preveč user posted image

joj joj - kolk imam enih opravkov glede hiše .. ni in ni konca, nasprotno - vedno več Ma ne bom tu jamrala preveč, ker je jasno, da vas to prav nič ne zanima ... Zanima, zanima, ti kar teži, me ti bomo pa podporo držale, ane punce!

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 388
28.11.2007 14:01:17   
KT
IZVIRNO SPOROČILO: marija pomagaj

kk ste glupe k da bi ve pa use ble dohtarce kr neki pametujete

Zoprno ane, če si sam sebi odveč user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 389
28.11.2007 14:02:40   
*ANA*
NNo našedva škrata spita user posted image user posted image user posted image - samo ne vem kolk časa še user posted image .
No sem bila pridna pa en stroj perila dala sušit,zdaj vas pa malo preberem user posted image .
No Svit se že nekaj oglaša user posted image

Kako ste kaj drugače?

A je katera tukaj?
Neposredna povezava do sporočila: 390
28.11.2007 14:04:13   
ŠpelaP
Oh, ta Marija je res uboga! Saj tudi pri aprilčicah2007 temo smeti! user posted image

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 391
28.11.2007 14:06:27   
neja24062007
smo tukaj... Neja je pa full sitkana...

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 392
28.11.2007 14:29:08   
Kati81
Marija pomagaj najprej odgovor na tvoj post- res naj ti marija pomaga. Na tem forumu smo mamice, ki se med seboj posznamo tako ali drugače, nekatere osebno nekatere pa samo prek foruma, a se vseeno čutimo druga drugi prijateljice in to kot že zelo dolgo, z veseljem sprejmemo kakšno novo, ampak ne pa takšno ki se v nas vtika s takim postom kot je tvoj. Tudi me nismo vedno istih mnenj ampak se zato ne zmerjamo. Povemo kaj si mislimo in  to je to. Če te kaj moti nas ne obiskuj več.

KT trebušček je ok. Zgleda da je bila samo full boleča ovulacija. N&B je kupila ene plenice v dmju če se prav spomnim Alana, al nekaj takega, pa me  zanima če so ok. N&B poročaj ko sprobate.
A sta z Nikico zmerle omaro?

Ja v petek se dobimo, a spet Pod Vodo? Jaz bi kar ob 10.30, mi je bolj všeč ura! Pa še ostale povejte!

Grem Kaji za jest prpravt!

(odgovor članu neja24062007)
Neposredna povezava do sporočila: 393
28.11.2007 14:35:03   
nky 23
Marija pomagaj najprej odgovor na tvoj post- res naj ti marija pomaga. Na tem forumu smo mamice, ki se med seboj posznamo tako ali drugače, nekatere osebno nekatere pa samo prek foruma, a se vseeno čutimo druga drugi prijateljice in to kot že zelo dolgo, z veseljem sprejmemo kakšno novo, ampak ne pa takšno ki se v nas vtika s takim postom kot je tvoj. Tudi me nismo vedno istih mnenj ampak se zato ne zmerjamo. Povemo kaj si mislimo in to je to. Če te kaj moti nas ne obiskuj več.

Marija pomagaj - če imaš slab dan, slab teden ali slabo leto, pa res ni treba svoje negativne energije stresati na naši temi.
Če se ti zdimo glupe, pa nas preprosto preskoči! Sicer pa, če kljub temu moraš dati iz sebe gnev, ki ga imaš nabranega v sebi, pa pojdi sem: http://www.ringaraja.net/forum/tt.asp?forumid=90 in se tukaj izlij, če pa te še tam ne bodo prenašali, pa lahko greš nazadnje še sem: http://www.ringaraja.net/forum/tt.asp?forumid=220!

V nasprotnem primeru ti pa lahko tako samo že Marija pomaga!

Pa lepo življenje ti želim!

se podpišem pod to!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 394
28.11.2007 14:40:29   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: ŠpelaP

Oh, ta Marija je res uboga! Saj tudi pri aprilčicah2007 temo smeti! user posted image

in julijkah tud..user posted image

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 395
28.11.2007 14:44:24   
nky 23
a ni žalostno ko je enim tako zelo dolg čas da gre druge ljudi zmerjat, da si nekdo vzame vsaj minutko časa zanj? Ja marija pomagaj če imaš otroka se res raje z njemu zamoti in ta dolgcajt raje njemu posveti in se ne smeši tukaj s svojimi izjavami, ki naj bi bile po tvoje "noro dobre" in misliš da si zato huda frajerka! Nažalost te morem razočarat da si krepko pod nami in da svojo ubogo pamet kar v svoji glavici šparaj in se raje vzdrži teh "glupih" komentarje, saj ti ni nihče nič naredil. Če pa ti bo še vedno grozno dolgčas pa najprej preberi svoje odgovore in si nanje odgovori potem šele druge nekaj zmerjaj kot da si pa ti nekakšen BOG al za kar koli se že maš. Upam da je tvoje življenje lepše kot pa naj bi bilo po tvojih besedah sledeče. Saj si boga po eni strani da moreš tako uletet, če te drugače noben ne upošteva...

(odgovor članu nky 23)
Neposredna povezava do sporočila: 396
28.11.2007 14:47:57   
neja24062007
julijke imajo že tri dele user posted image user posted image user posted image

princess je na rokah...

marija: en tak k ti zagreni al pa nasmeji dan, kokr kdo vzame... verjetn se bo še kaj javila s svojimi 'zabavnimi' posti.

Kako ste drugače?

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 397
28.11.2007 14:51:14   
nky 23
no naš Kevin je končno malo zadremal upam da se bo zbudil kaj bolše volje. sedaj že po par minutk sam lepo sedi in se zamoti, vsest se seveda še ne zna, pa saj bo.Danes sem ga naročila zobarju in ga mama 7.12 ob 11uri., no kri in vodo pa morava dati 6.12 ob 8.30 uri, vsak dan nekaj.

Kako kaj Neja?

(odgovor članu neja24062007)
Neposredna povezava do sporočila: 398
28.11.2007 14:51:55   
N _ B
Pozdravljena "marija pomagaj",

saj ti ne zamerimo, ker si nova in se verjetno še ne znajdeš najbolje. Vsak forum ima svoja pravila obnašanja in lepo bi bilo, da si jih tudi ti prebereš.

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1236294

Lep dan.

< Sporočilo je popravil N & B -- 28.11.2007 14:52:12 >
Neposredna povezava do sporočila: 399
28.11.2007 14:55:15   
Padme
IZVIRNO SPOROČILO: marija pomagaj

kk ste glupe k da bi ve pa use ble dohtarce kr neki pametujete

WTF?

Takim tud marija ne more več pomagat!
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?