N _ B
|
Jutro. nky: hvala za kavo. Paše. Mi smo danes spali do šestih, potem je bil pa kmalu na vseh štirih in pel. No ja, saj je bil ponoči priden. Kaj imate danes v načrtu. Kljub napovedim izgleda, da bo lep dan. Midva verjetno dobiva obisk ene prijateljice, ki ima fantka mesec dni starejšega od Jaka in jo bomo mahnili z vozički na potep z obvezno kavo in ženskim čvekom. Drnula: midva imava hladilnik, pečico in steklokeramično (2 indukciji) od Electroluxa, pomivalca Bosch in pralni stroj Gorenje. Z vsem sva zadovoljna razen pralnim strojem. Star je 6 let in pol in razen ohišja in bobna je bilo že vse menjano. Recimo, da sva že za en stroj noter vložila. S tem, da so nama komplet elektroniko menjali v garancijskem roku (pri 1. pranju se je pokazala napaka) in lani po šestih letih so nama priznali tehnično napako, ko je odtrgalo motor. Počila je nosilna kad motorja in po besedah serviserjev to sploh ni tako poredko, ker Gorenje špara na materialnih in vgrajuje karbonske kadi, medtem, ko so šli drugi proizvajalci vsi nazaj na rostfrei. Saj zato so nama pa priznali napako po tolkem času. to je isto, kot bi ti sredi vožnje odtrgalo motor pri avtu. A si predstavljate. No nazadnje (pred mesecem) so šle krtače na motorju in črpalka. Sva že mislila kar novega kupit. Potem je prišel pa serviser pogledat in e rekel, da to ni tak strošek in še dodal, da zdaj pa res mora delat, ker je praktično vse zamenjano. No ja, pozabil je na ležaj. Se že oglaša in pri Gorenjevih strojih je to potrošni material (beri: v 6,5 leta menjano 4x, 5-ič bo naslednji teden) . Mogoče sva imela res smolo s tem strojem, vendar imata sorodnika podobne štorije. Za poročno darilo sta dobila pralni stroj in sušilca. Sušilca so jima tudi že v dveh letih skoraj novega naredili, pralni stroj jima pa sploh ne pere dobro. Za oboje so jima kar garancijo podaljšal. Najbolj zanimivo pa je, da so jima pri sušilcu menjali ohišje, ker je kar lak začel odstopa in krivit ga je začelo. Torej, jaz vem, da bo naslednji stroj vse drugo le Gorenje ne. Saj pravim, lahko, da sem krivična, vendar imam slabe izkušnje. Ko sva se z možem pogovarjala z eno prodajalko je rekla, da so še vedno najbolj prodajani Gorenje, vendar da je tudi največ reklamacij. Najbolj so zadovoljni z Boschem. Zanimivo je tudi, da Beko ne zaostaja dosti. Je poceni in tudi kvaliteten za svojo ceno. Marsikdo ne¸ve, da je Beko Boscheva tovarna v Turčiji. Na zdaj sem se pa razpisala.
< Sporočilo je popravil N & B -- 26.2.2008 7:55:39 >
|