Gina
|
Ljudje imamo različne načine boja, načinov za doseganje cilja. Vsak boj je nasilje in ignoranca je ena od vrst hudega nasilja. Eni so pač tiho. Moram reči, da sama dolgo nisem tega razumela, ker se je moj oče držal name lahko tudi mesece dolgo. Včasih sploh nisem vedela zakaj se drži. Tudi brat se je držal, on pa leta dolgo. Na koncu sem se nehala brigat za očeta, dol mi je viselo, če se drži na kogar hoče. Brata bi pa po moje še vedno pičilo držat se mesece dolgo natančno tisto sekundo, ko bi jaz rekla nekaj, kar se mu zdi žaljivo, žaljivo mu je pa mnooogo reči. Ampak po moje se ljudje taki rodijo. To je njihov način boja. Nekoga hočejo kaznovati, pokazati mu, da se ne strinjajo, da so užaljeni in da ne bodo več sodelovali. Želijo izvleči na ta način opravičilo, ali pa to, da je po njihovo. In resnično so lahko tako dolgo jezni in tako dolgo v sebi meljejo te reči, ne znajo spustit, v glavah se jim vrti film tedne, mesece, leta dolgo....ne štekam čisto dobro, ampak sigurno se jim drugače ne bi mogli trmarit. Včasih se kdo drži na drugega tako dolgo tudi zato, ker se počuti ogroženega, v tem primeru svoje negotovosti, komplekse pokrije, zataji za določen čas s tem, da da nekoga na ignore. Tukaj govorim o občečloveških odnosih, ne o partnerskih v tem primeru. V bistvu jih šele sedaj razumem toliko, da lahko to sprejmem. Sem pa morala o teh rečeh zelo dolgo razmišljat, ker sem bila tega res ogromno deležna. Partnerja pa tekega ne bi več mogla prenašati. To svobodno izbiro pa imam. Lahko ti pa povem, da se marsikoga da teh reči odvadit. Mojemu ne pride več na misel da bi se držal, ker jaz tega ne toleriram (priznam, da ratam agresivna v tem primeru bolj kot vsak ignorant, vendar na drug način), moj oče se ni nikdar držal na mamo, ker je bila ona vedno tako dobre volje, da ga je totalno preusmerila že s svojim karakterjem, pa imam občutek, da se moj brat nič ne drži na svojo ženo, se mi zdi da zato, ker ona to ne bi prenašala. Torej gre tukaj zgolj za spoštovanje in občutke ogroženosti pri ignorantih. počnejo kjer lahko. Drugje ne.
|