|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2oo8
23.1.2008 10:43:29   
naty13
Lana pol si za mano takoj na vrsti. A boš sama?????

pa pa

(odgovor članu lana777)
Neposredna povezava do sporočila: 2076
23.1.2008 11:06:04   
bambi14

MAJČKE si bom jaz naredila sama:

- kupila bom navadne majice(v kaki trgovini ali preko neta:www. habeco.si)
- napise pa sem si že oblikovala v pow. pointu
- papir za tiskanje na majice se da dobit v kaki trgovini z računalniško opremo
- potem pa samo zalikaš
za teh nekaj mesecev mora zdržat.

Veliko lepih trenutkov na pregledu NS.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2077
23.1.2008 11:11:05   
gajka
Uf, bambi14, zdaj si mi pa dala idejo s temile majicami. Jaz pa tako uživam, če lahko kako zadevo oblikujem v Corel Drawu. Sem že oblikovala logo za našo firmo, pa reklame, pa vabila, pa priznanja... To delam v svojem prostem času, ampak ga je zadnje čase zaradi gradnje bolj malo. user posted image  Bom pa še sedaj kako simpatično zadevico za na majice skupaj spravila, ko se malo gradnja in opremljanje nehata! Kako pa je kaj z obstojnostjo teh barv pri pranju?

(odgovor članu bambi14)
Neposredna povezava do sporočila: 2078
23.1.2008 11:13:51   
Erin
Jutro...

Jaz sem si majice delala na tak način pa se je papir po 2 pranjih uničil...je pa res da en vem kje ga je moj kupil...kaka škrt roba mogoč?
bi pa še enkrat probala z drugim papirjem, mogoč je bila samo v njemu poanta.user posted image user posted image

naty, imaš ZS

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 2079
23.1.2008 11:21:52   
Erin
IZVIRNO SPOROČILO: sayuri

Ozirala sem se za Erin, pa je bila tisti čas že v akcijiuser posted image . Potem sva se pa v sprejemni pisarni le spoznali - za 10 sekund user posted image . Jaz čist user posted image , ona pa vsa v nasmehu (seveda, ko pa je bilo že vse za njouser posted image ) user posted image user posted image user posted image .

Kot prvo čestitam za super rezultate in morebitni parčekuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image (meni pa ni nič videl, je rekel da se mu je en moment zdelo da je punčka drugič pa da je fantekuser posted image pa da ne bo nič rekel).

No sem ti rekla da bom vsa navdušena ven prišla, ko sem tebe videla sem se še kar tresla od vsega in bila zasanjana do konca. Samo še ponavljala sem si, sayuri je sedaj za menoj, kje je....potem pa vidim tvojega čudovitega sinčka(ker cukr, pa tako temen je, meni je to tako všečuser posted image user posted image user posted image ) pa sem takoj vedela da si to ti. Škoda da sva se videli le za 10s...se bomo enkrat nekje na soku dobile pa bomo imele ves čas za klepetuser posted image

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2080
23.1.2008 11:30:55   
naty13
Erin ZS vrnejeno.

Erin bo treba čez ene dva tri mesece organizirat srečanje avgustovk, da se še spoznamo.

pa pa

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 2081
23.1.2008 11:35:06   
naty13
Erin a ti na NS dela sam ta ultrazvok na trebuhu. A nimaš dons pregled, prvo posvetovalnico, ko dobiš materinsko knjižico??????

pa pa

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 2082
23.1.2008 11:37:44   
Erin
Ja UZ dela na trebuhu. Pa mal poštoka da se mali premakneuser posted image
Dans imam še gin regled, posvetovalnico ne vem kdaj imam, mislimd a jih naša gin sploh nima?user posted image user posted image user posted image , knjižico pa že imam.user posted image

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 2083
23.1.2008 11:40:57   
naty13
A si že dala kri in vodo? Jaz mam to prvič pri 12t, in tudi v prvi user posted image  je bilo to. Sej drugač je posvetovalnica eno in isto kot GP sam da v mater. knjižico napiše vse.

pa pa

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 2084
23.1.2008 11:46:37   
Erin
Ja vodo in kri sem že dala, danes pa ne vem kaj me čaka.user posted image Predvsem me matra to ali grem lahko delat ali ne. Kaj mi bo gin rekla???user posted image

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 2085
23.1.2008 11:54:59   
naty13
Drugač bolš da ne greš delat. Mene že ko ga zjutraj trikrat vzdignem, ko vstane in v stolček ko jemo, pa me za trenutek zaboli. Ti jih maš pa 14, a ne? Jest ne bi tvegala.

Na vsakem pregledu zdej ti bojo vzeli kri in vodo, tehtanje, merjenje pritiska, UZ ni na vsakem pregledu, no kakor kje, drugač pa vsaj srčka posluša. Men se tudi na morfologiji ni videl spol. Videl se je šele pri tam cca. 27t. Je lump preveč noge skup držal. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

pa pa

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 2086
23.1.2008 11:58:16   
lana777
Glede majčk - js sm se odločla,
da bom kar sama napisala in kaj narisala
na majčke, ki jih bom podarila bodočim
babicam in dedkom - sama sicer veliko na steklo, svilo in
bombaž rišem, tk da tu pri meni ni vprašanja - itak so
že vsi raz/navajeni na unikate user posted image

Pripnem potem kako slikco, sam prej mora bit vse ok
na GP, ker na to čakam, da poveva obojim staršem -
bo pa kar velika zadeva, ker bodo prvič stari starši.

Naty13 - nekje mam napisan, sam men se zdi,
da mam ob 16. 15 ... Itak bova tam že ob štirih.

Vsak trenutek mine. A v nas ostanejo tisti, ki nas delajo boljše in srečnejše. Taki postanejo neminljivi.

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 2087
23.1.2008 12:32:31   
mishel
SAYURI, ERIN iskrene čestitke ( pa še nekaj jih je bilo a ne?). Res sem vesela, da zdaj že prebiramo bolj vzpodbudna sporočila. Pa še videli sta se, pa čeprav samo za 10 sekund user posted image

(odgovor članu lana777)
Neposredna povezava do sporočila: 2088
23.1.2008 12:35:35   
tejkaz
Neki sem vam našla.

Mam malico in mal brskam :)

http://nosecnice.moj-album.com/album/7558043/

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu lana777)
Neposredna povezava do sporočila: 2089
23.1.2008 12:37:51   
Anonimen

Čestitke user posted image user posted image user posted image vsem za uspešno opravljen pregled NS!

Hvala tudi vsem za vaše čestitke k našemu pregledu. Samo, sem bila pa pozorna na velikost pikic. Kako je velika pikica od Erin (70,0mm), bella02 (67,3 mm) od sayuri pa še posebej (65,0mm in 67,0mm), glede na to, da sta dva user posted image  user posted image  user posted image . Vsi prekašajo našo pikico, morda pa to pomeni, da se bo Erazmu izpolnila želja in bo dobil user posted image  user posted image ?! To je tako, malo za hec user posted image . Nas primerjam, ker imamo zelo blizu PDP - razlike nekaj dni oz. z Erin samo en dan). Drugače pa primerjave itak niso smiselne, ker je vsak drugačen in se tudi vsak v svojem ritmu razvija. Upam, da ne raste prepočasi user posted image

Barbarinha - držim pesti, da bo vse dobro s tvojo pikico  user posted image  user posted image  user posted image !!!
Ryssa in sonce 84 - user posted image dobrodošli novi user posted image !

tejkaz - mi sicer nismo imeli kakšnih posebnih težav s kožo in vneto ritko. Kadar pa je le bilo potrebno, pa smo uporabljali Bübchen kremo - Baby Wundschutz Creme (hladilno mazilo - krema za ritko) in se je dobro obnesla. Pa saj jo verjetno poznaš, če ste že toliko kremic preizkusili. Bepanthen pa je tako ali tako odlična splošna kremica za kožo, morda je Bepanthen plus celo malenkost boljša ali pa močnejša(?), samo ne vem, če je OK za baby ritko. Drugače pa so nam v lekarni naredili hladilno mazilo z olivnim oljem na bilo bazi (ali nekaj takega) oz. nam je prinesla prijateljica, ki dela v lekarni in so jo tam pripravili. Je tudi v redu hladilno mazilo. In ja, v MB porodnišnici so nam pa kar naprej omenjali Lamprehtovo kremico s priporočili, da je res fajn in takrat smo jo tudi nabavili. Ko pa nam jo je zmanjkalo pa, smo presedlali na Bübchen in je nismo šli ponovno iskati v MB. Ker nismo imeli težav z vnetji nam je bilo skorajda vseeno, če pričnemo z uporabo kakšne druge kremice. Pri močnih vnetjih pa verjamem, da je to precej težje.

Iana777 - kako je s tabo in tvojim počutjem? Upam, da počivaš in si OK pa da bo na UZ vse tako, kot mora biti user posted image !!!

Arait - user posted image , vse pogrešamo, ki se ne javljate pogosto!!! Vendar je res težko sproti slediti in napisati, vse kar bi si človek želel. Trenutno mi je npr. na misel padlo, da nisem nič zasledila od Zoja Miša, sandra123, Ariella, m_m, Supermiška, ......... in še in še pogrešane po seznamu. Tudi jaz nisem med najbolj pogostimi, se pa trudim sodelovati.

bambi 14 - to je super, če si boš sama naredila majico! Jaz sem tudi takšne sorte, da imam rada kakšno svojo "umetnino" in sem tudi razmišljala, da bi sama kaj naredila. Verjetno ne bo tistega odvečnega časa.

gajka - torej obvladaš! Če ti bo kaj uspelo oblikovati, upam da nam boš dala na ogled kakšno mojstrovino user posted image .

naty13 - srečanje čez ene dva, tri mesece......user posted image . Ampak, uh, takrat bom že takšen balonček, da ne vem, ča bi se dala na ogled......user posted image  user posted image  user posted image .

sayuri - Erazem tudi ni preveč navdešen nad raznimi maškarami in maskotami. Npr. lansko leto se je zelo prestrašil vsega direndaja, glasbe, angelov in Miklavža v cerkvi, tako da letos sploh nismo nameravali iti tja. Pa kakšne maskote, ki so ponavadi namenjene otrokom (od krave milke, pa možic na hoduljah, klovni....) mu niso nič pri srcu in se jih raje na veliko izogne in jih opazuje iz varne razdalje. Pa ga niti ne silimo. Ko bo sam ocenil, da ga figure zanimajo, nam bo tako ali tako dal vedeti. Dedka mraza je letos že lepo sprejel in ni bilo hudega, je pa bilo v sklopu vrtca in smo bili prisotni tudi starši. Za pusta sem mu pred dvemi leti sešila Miki miško in jo je imel dve leti zaporedoma user posted image . Ker je prvo leto zbolel in so se mu ravno na pustno soboto pojavile vodene koze, nismo za pusta potem šli nikamor. Sem pa kostumček potem uporabila naslednje leto, le hlače in naramnice je bilo treba kar precej podaljšati user posted image . In je bil miška brez problema. Celo kapica z ušeski na glavi ga ni motila. Letos pa je tudi ves navdušen nad "trobentico"in bi jo kar naprej pomerjal, ker smo mu doma že vsi rekli kako je luškan v kostumčku in si je bil zato še bolj všeč. Jaz sem se v preteklosti rada našemila, vendar vedno v kaj simpatičnega, prepoznavnega in le s poslikanim obrazom. Nikoli nisem marala groznih maškar, še posebej če jih nisem poznala in pa s takšnimi strašljivimi maskami na obrazu. Letos se bova tudi midva z atijem morda našemila v kakšni spomladanski rožici, da bova pasala k otročku trobentici user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu naty13)
  Neposredna povezava do sporočila: 2090
23.1.2008 12:53:51   
buhtlčk
nell imaš prav, do 1 mesec bolniške si strošek delodajalca, potem pa države. Tudi porodniško nadomestilo (al kako se že temu reče) je strošek države.

Komej čakam na svojo NS, pa še dva tedna do takrat. Me pa nekej mal mori - do sedaj razen dveh ultrazvokov nisem omela nikakršnega pregleda, niti krvi niti vode, še pošteno se ni pogovoril z mano. Pa vem drugač, da je ok ginekolog in mi je všeč. A ima še kakšna tako izkušnjo? Predvidevam, da bo skupaj z NS tudi bolj obsežen pregled. Zaradi toksoplazme bi že rada, da me pregleda, ker jst se z našim mačkonom pač družim (ne čistim wc-ja seveda)

Barbarinha jaz sem zanosila takoj po prenehanju jemanja tabletk. je tudi mene skrbelo preden sem nehala, kako je s tem (sem bila 100%, da bom takoj zanosila in sem) in sem prej dosti prebrala po netu. In mnenja vseh zdravnikov (menda, po netu ne morš preverit, ampak so se mi zdele ok strani) so bila, da z otrokom ne more bit nič narobe, če zanosiš takoj po prenehanju ali pa tudi še med jemanjem. Edino zakaj priporočajo počakat 2 meseca je zaradi dveh razlogov. Sluznica še ni dovolj zrela in takoj splaviš, saj se ne more ugnezdit (čeprav niti ne veš, misliš da je menstruacija) in pa večja je možnost večplodne nosečnosti. Upam da je vse to res, ni samo na enem mestu pisalo pa tudi nikjer nisem zasledila niti enega negativnega mnenja. Erin (mislim, da si ti napisala, da je res možnost napak) od kod informacija, da zna biti kaj narobe? Mogoče so bile včasih tabletke take, zdaj pa so bolj ''zdrave''?

(odgovor članu nell)
Neposredna povezava do sporočila: 2091
23.1.2008 13:15:02   
Erin
Če zanosiš med jemanjem tabletk sem večkrat slišala da je lahko kaj narobe. Sicer nisem zdravnik in mojega mnenja tudi ni za upoštevat, povedala sem kar vem na podlagi tega kar sem slišala od tega. Moja sošolka je zaradi tega splavila saj jo je gin zelo prestrašila da ima lahko zaradi tega ker je zanosila med jemanje tabletk, otrok kaj narobe. Ne vem pa zakaj. Nočem strašit, tako sem bila informirana. Sem pa poiskala sedaj en članek ki lahko prežene strah pred mojimi besedami.user posted image   Se opravičujem za moje nestrokovno menje...

TUKAJ

11.  Če ženska zanosi med jemanjem tablet, to lahko poškoduje plod - ni res

Številne klinične raziskave so potrdile, da kontracepcijske tabletke ne povzročajo poškodb na plodu in nimajo nobenega vpliva na njegovo zdravje, celo če ženska zanosi med jemanjem tabletk.

http://24ur.com/bin/experts.php?esection_id=4&expert=editaar&q_id=15577

Zdravniki bodo najbolje vedeli zato se posvetujte izključno z njimi ker so strokovnjaki za to in se ne ozirajte na naše izjave.

< Sporočilo je popravil Erin -- 23.1.2008 13:23:00 >

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 2092
23.1.2008 13:59:26   
bambi14
Drageuser posted image ,...mene je pa že strah,..poroda v Mb.
Na netu je toliko negativnih komentarjev, da to kr ni res,...je to mogoče?
Od vsega začetka odkar vem za user posted image , sem bila odločena, da bom rorila v Feldbachu,...sedaj pa brskam po netu in lej ga zlomkauser posted image ,....
GLEJTE:
http://www.mama.si/forum/viewtopic.php?t=18472&postdays=0&postorder=asc&start=450

pa saj to je kršenje človekovih pravic. A smo mi v EU al se mi samo zdi?user posted image

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 2093
23.1.2008 14:05:16   
buruolan
Pozdravljene bodoče ammice,

zadnje čase nič ne pišem, ker se takoj po službi odpravim za dve ure na sprehod po našem hribčku. Mi je res super zdaj, ko so dnevi sončni, pa malo bolj topli. Odkar sem zvedla da sem noseča, pa do pred enega tedna sem zaradi megle, dežja in nasploh turobnega vremena, po službi prišla domov se ulegla na kavč in spala ali pa gledala TV. Bla sem brez kančka energije. Že skor v zimski depresiji...
Zdaj je pa spet vse v najlepšem redu - hodimo na Šmarno goro i nna dooolge sprehode. Z drugimi športi zaenkrat še ne upam...

Čestitke vsem puncam, ki so opravile pregled za NS.
Imam pa vprašanje za Nevaevo, Erin, Sayuri in Bella02 - vse ste imele pregled pri Pušenjaku. Nevaeva - nisi bila preveč zadovoljna z odzivom Pušenjaka. Kaj pa ostale tri?
Ali je potrebno čimveč spraševati? Kaj ste vprašale? In seveda ali je bil partner z vami? Ali gre taoj z vami v ambulato ali ga pookliče sestra kasneje? Kako je s tem?

Lepo se imejte in naužite se sonca in svežega zraka - danes je dan kot nalašč za to.

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 2094
23.1.2008 14:05:16   
buhtlčk
erin ni panike, me tukej čvekamo, nismo zdravniki, sej to vse vemo. Pa vsako mnenje je dragoceno, če ne drugače, da začnemo iskat informacije, ki ga potrdijo ali zavržejo. Sam se mi je Barbarinha tko zasmilila. Men bi se kar mešal od skrbi, če bi mi ginekologinja to rekla.

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 2095
23.1.2008 14:10:01   
aradej
naty13 in lana777 potem nas bo pa velik 12.2 pri Pušenjaku. Sama imam uro ob 16 se vidimo

glede krvi pa vode dam jo šele v desetem tednu pa sem imela že prej dva pregleda in dva UZ da smo ugotovil če je vse vredu

pozdrav vsem starimuser posted image  in novimuser posted image

(odgovor članu bambi14)
Neposredna povezava do sporočila: 2096
23.1.2008 14:12:27   
Nevaeva
Jst sem danes tako melanholično počutim (pa takšen sonček je zunaj!!!) in sploh ne vem kaj je to - a so to hormoni???? Groza! A še katero tako matrajo hormoni? Mene do sedaj sploh niso, zdaj pa se počutim ko kupček dreka user posted image  . Včeraj je ena kolegica rodila in sem bila tako vesela in srečna, potem pa proti večeru (predvidevam, da je adrenalin popustil) pa me je kar oblila žalost user posted image . Samo upam, da to ne pomeni, da me po porodu lahko zadane poporodna depresija. Kaj ve mislite?

No, ne zamerite jamranja na tako lep sončen dan...

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 2097
23.1.2008 14:20:01   
bella02
Naj še sama dodam piskerček o vprašanju glede zanositve med jemanjem tablet. Sama sem jemala Cilest. Preden sem jih začela jemat, sem shujšala 15 kg, potem pa vse (k sreči ne več) dobila nazaj. Bila sem na pregledu pri gin. in sva se menili za druge, ker so te MORDA pomagale pri pridobivanju kg. Ker sem bila takrat bolj močne postave, je gin. dejala, da so morda te zame malo preslabe. Dala mi je druge (ne vem, katere) in ko bi mogla dobit teto, je ni bilo in sem bila noseča. Me je blo tudi strah, če bo kaj narobe in ni bilo nič. Kako je pa z drugimi, ki so to dale čez, pa ne vem. Pri nas smo jo dobro odnesli. Ne morem pa zdaj reči, da ni možnosti težav. To je le moja izkušnja. Srečno vsem souser posted image user posted image user posted image !

(odgovor članu bambi14)
Neposredna povezava do sporočila: 2098
23.1.2008 14:25:15   
sayuri
IZVIRNO SPOROČILO: buruolan 
Imam pa vprašanje za Nevaevo, Erin, Sayuri in Bella02 - vse ste imele pregled pri Pušenjaku. Nevaeva - nisi bila preveč zadovoljna z odzivom Pušenjaka. Kaj pa ostale tri?
Ali je potrebno čimveč spraševati? Kaj ste vprašale? In seveda ali je bil partner z vami? Ali gre taoj z vami v ambulato ali ga pookliče sestra kasneje? Kako je s tem?

Jaz sem bila s pregledom zadovoljna. Nisem veliko spraševala, saj je sproti vse lepo povedal. Tudi potem, ko je bil pregled končan, je lepo razložil kar se tveganja tiče, še nekaj stvari o dvojčkih in to je bilo to. Ne vem, kaj bi moral še povedat. Meni je bilo to, kar sem lsišala dovolj. user posted image
Partner in sin sta bila zraven. Ko me je sestra poklicala, smo šli vsi v sprejemno pisarno, nato vsi v ordinacijo. Je bil tam že priprvljen stol za partnerja. Mimogrede - lahko vzameš tudi koga drugega - sestro, mamo, prijateljico... Nič ni potrebno naprej napovedovat.

(odgovor članu buruolan)
Neposredna povezava do sporočila: 2099
23.1.2008 14:30:00   
Nevaeva
Načeloma sem bila zadovoljna s Pušenjakom ampak dokler ga nisem začela spraševati, sploh ni komentiral, razen ko je sestri govoril ima roke, noge, itd. Saj mogoče sem samo imela prevelika pričakovanja. Kar pa sem ga vprašala, je pa zelo prijazno odgovoril. Verjetno je bil samo že utrujen, ker smo bili na vrsti po 17.uri in za nama je bilo še nekaj parov.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.