Anonimen
|
Hojla! Se javljam kar tako na hitro, da vas malo pozdravim ! Maja T. - čeprav si spraševala bambi 14, ti bom vseeno še jaz dodala eno pozitivno oceno za dr. Pelkičevo in dr. Mujazinoviča. Sicer nisem bila pri njiju med nosečnostjo in tudi ne na NS, vendar ju imam v lepem spominu iz čiste ciljne črte iz MB porodnišnice izpred treh let, ko sem na koncu imela CR. Naš otrok je prišel na svet 11 dan po PDP pa še to kot nekatere napišejo skoraj na silo. Ni se dogajalo NIČ, kljub 3x dodanem gelu za sprožitev oz. pospešitev popadkov + še 1x eno drugo sredstvo, ni delovalo NIČ, odpirala se nisem popolnoma NIČ..., ni prijelo nič. Zato sem imela v tistih vmesnih dneh veliko pregledov ravno pri teh dveh imenovanih dr. in sem bila zelo navdušena in presenečena nad njuno skrbjo in zavzetostjo pri delu in intenzivnostjo pri mojih pregledih. Dr. Pelkičeva mi je najprej delovala tako stroga in hladna, ampak v resnici se je na koncu izkazala za zelo prijazno, predano in dosledno ter zelo strokovno. Dr. Mujazinovič pa me je navdušil, ko je bil tako natančen in temeljit pri delu. Naredil je npr. UZ otrokove glave in pregled popolnona vseh možnih žil, če bi slučajno bila katera od žil neprehodna,....Pregled je trajal , vsaj meni se je zdelo, strašansko dolgo, sproti mi je vse razlagal, izražal skrb zaradi primera,.....Meni se je zdel najboljši. Skratka, name sta oba naredila zelo dober vtis in ju imam v lepem spominu. Vem, da si ti spraševala zgolj za NS, na katerem jaz nisem bila pri njiju, sem pa skoraj prepričana, da je tudi NS pri njiju tako strokoven in temeljit, če ne ša bolj in si res dobro izbrala G. Sayuri - držim pesti, da ni kaj resnega nastalo in je tvoje počutje OK! Za vsakega pikeca eno in še eno zate . Sva pa midva decembra praznovala 10 obletnico, tako da se nama je prvi otrok rodil malo pred sedmo obletnico. Moram pa potrkat, da nisva imela težav in ko sva rekla, da sedaj bi pa lahko imeli še kakšnega otročička, je tudi skoraj takoj uspelo. V drugo pa tudi. Da bo le šlo še po sreči vse do konca, do dneva D. Močno upam! Erin - Tako kot je tudi napisala Manika. Ja, res je lep občutek, ko začutiš v trebuhu gibe svojega otročka. Potem pa res ne moreš več dvomiti ali je ali ni, ker te gibi tako prevzamejo, da jih kar čakaš. Jaz sem brce pravzaprav začutila zelo pozno v primerjavi z drugimi , vendar je znano, da jih v prvi nosečnosti kasneje zaznaš, ker pravzaprav ne veš, kako se tisti prvi neznatni gibi sploh občutijo. Ne vem, v katerem tednu sem jaz začutila prve gibe, zagotovo se pa spomnem gibov zadnjega meseca, ko mi je trebuh kar premetavalo levo in desno od močnih sunkov našega velikega in močnega fantiča. In to je bilo skoraj vsak večer nekje med 20 in 23 uro. Še posebej so bili gibi prisotni in močni v času poročil. S sestro sva se včasih prav smejali, ko so se videle izbokline in so se prestavljale nogice gor in dol, levo in desno... Je vedno rekla, ta bo pa verjetno kakšen nogometaš.....Je pa res, da je o teh občutkih težko le brati, ker jih je težko tako dobro in intenzivno opisati. Te občutke je res treba doživeti in pri vsaki nosečki so občutja drugačna a zagotovo so vsa lepa. NS - zanima pa me še nekaj. Vse, ki ste že imele NS. Ali ni še nobeni G videl oz. napovedal spol (ki seveda sedaj še ni 100%) ali ste že naprej povedale, če se slučajno vidi, naj vam G spola ne izda? Meni je moja G v prvi že na prvem pregledu namignila na spol in na NS mi je G že lepo videla in napovedala isto - fantka. No, vsaj nisem zasledila, da bi katera napisala, da se je na NS že videl spol. Ali pa je bilo še prehitro. Uh, sem v začetku napisala da bom samo malo na hitro,........Pa je nastalo kar nekaj branja...... ..... Lep večer, prijetno noč in zanimiv vikend vsem in vašim
|