|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2oo8
9.2.2008 11:27:09   
naty13
Punce imam predlog. Kaj če bi zraven spola otrokaše napisali ime otroka, tiste ki že veste, kako jim bo ime oziroma ko boste vedle. Razen tistih, ki boste čakale in bo user posted image

Je samo predlog. Glavno besedo ima Erin, ker to ona ureja. Joooooojjjjjjjj jo mučim.

pa pa

(odgovor članu Ancy)
Neposredna povezava do sporočila: 2751
9.2.2008 11:30:47   
sayuri
IZVIRNO SPOROČILO: naty13

Je samo predlog. Glavno besedo ima Erin, ker to ona ureja. Joooooojjjjjjjj jo mučim.

DA ne bomo imele potem tko strogo šefico, kot jo imajo februarčice user posted image user posted image user posted image . Dolenjka jim je zabičala, da pred 1.2. nič rojevanja. En dan pred rokom dobijo šele odpustnico user posted image .

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 2752
9.2.2008 11:40:22   
naty13
IZVIRNO SPOROČILO: sayuri

DA ne bomo imele potem tko strogo šefico, kot jo imajo februarčice user posted image user posted image user posted image . Dolenjka jim je zabičala, da pred 1.2. nič rojevanja. En dan pred rokom dobijo šele odpustnico user posted image .

Ne ne. Ko gremo rodit, gremo. Erin ima rok 1.avgusta, a pol tudi en dan prej ne sme it. Ne ne, to je prehuda. Sej ne bomo me krive, če bojo naši  user posted image  hotli kakšen dan prej ven. je pa avgust lepši mesec, a ni no?

pa pa

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2753
9.2.2008 11:44:09   
naty13
Sayuri fajn da si saj ti tukej na RR-u. Men je kar mal dolgčas. kosilo skoraj kuhano. mal vmes skočim pomešat, ali kaj dodat. Tamavči spančka, user posted image  sem tudi že spila. Ne vem kaj naj delam. Zlikano mam. Ne vem kaj naj z energijo. me pa že par dni po malem glava boli. Sej to je značilno za to obdobje.

Sva pa s tamavčkom povedala tastu in tašči  da bo dobil sestrico ali bratca. Sploh me pa nobeden ni vprašal kdaj. no bojo že. Reakcija pa kot da nič ne bi blo, ker je od mojga sestra en mesec nazaj dobila drugega sinčka in so teh novičk že navajeni. user posted image user posted image

pa pa

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 2754
9.2.2008 11:52:59   
naty13
NS 12. FEBRUAR:

BURUOLAN:
NJINJA:
ARADEJ:
VILIKA:
ANONIMNA25:
LANA777:
NATY13: 15:45 pri Pušenjaku

KATERE IMATE NS PRI PUŠENJAKU IN OB KATERI URI?????

Nas je kar cela četica v torek.

pa pa

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 2755
9.2.2008 13:30:05   
Erin

Punce imam predlog. Kaj če bi zraven spola otrokaše napisali ime otroka, tiste ki že veste, kako jim bo ime oziroma ko boste vedle. Razen tistih, ki boste čakale in bo user posted image

Sem nameravala tudi to uvest v zadnjih mesecihuser posted image , brez skrbi mislim na vseuser posted image Sedaj mi je pa ZELO prezgodaj za to, plus tega jaz imena ne bom povedala ker če mi na porodni nebo ime več všeč in bodo že vsi mislili da bo npr Jošt ga bom že iz olike morala dat da ne bi bilo zmede in ga posledično temu ne bom mogla spremenituser posted image .Bom raje tiho in bo potem presenečenje, velja?user posted image user posted image user posted image
Midva že imava spisek 5 imen za vsak spol ampak bi ga rada obdržala zase oz se ognila komentarjem (pozitivnim in negativnim), na porodni pa detetu dala tisto ime ki mu bo najbolj pasalo.user posted image

Če ima katera že izbrano ime in bi ga rada z nami delila ga lahko pove in ga bom dopisala na seznamuser posted image user posted image (in če ga bo vmes spremenila ga bomo tudi na seznamu) samo jaz bi se rada temu ognila (zase), pa brez zamere.

Vseeno pa ti hvala ker misliš na nas in pomagašuser posted image

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 2756
9.2.2008 13:40:36   
lana777
Joj, ves ta čas mislim na Nell - pošiljam user posted image

Mene je tud kr strah.
Sm pa končno našla listek, kamor sm si zapisala
uro pri Pušenjaku v torek - 16. 45

Bo gužva ne?user posted image

Vsak trenutek mine. A v nas ostanejo tisti, ki nas delajo boljše in srečnejše. Taki postanejo neminljivi.

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 2757
9.2.2008 13:51:45   
Neža7
Erin..... Hvala user posted image  Ja, je bolje, da si kar tih glede spola, ker jaz sem se z možem pohecala in je takoj G rekla "mislim, da ima mož prav, fantek" user posted image user posted image user posted image  Sva bila kar v šoku za sekundo, ker sva hotla, da bo spol user posted image  ampak potem sem se nasmejala in mož je rekel "sem res dober pri občutke" user posted image user posted image user posted image

PUNCE, ČE HOČEŠ, DA JE SPOL user posted image  SE NE SMEŠ KDAJ POHECAT PRED G user posted image user posted image  KER ZGLEDA, MOJA G JE KOMAJ ČAKALA, DA BO LAHKO REKLA user posted image , KER JE IMEL NOGICE NARAZEN user posted image user posted image

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu lana777)
Neposredna povezava do sporočila: 2758
9.2.2008 14:13:04   
aradej
Imam jo ob 16. uri pa še eno vprašanje imam.

Zanima me če ima katera podobne težave, v spodnjem delu trebuha me že par dni boli, včasih bolj drugič manj pa še skoraj non stop na WC. Pokonc ne morem bit dolg imam občutek da bo vse dol padl, če pa sedim me vse tišči, pri ležanju pa komaj najdem položaj pa še to za kratek čas.Ob nenadnih gibih pa tako špikne da je za znoret.

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 2759
9.2.2008 14:58:24   
naty13
Erin se čisto strinjam s tabo. Jaz sem mojmo takoj ko sem zvedla da sem noseča, povedala, da tudi imen do konca ne bova povedala. Ker je blo v prvo vse možno. Zakaj pa ne bi bil to ali to, pa sva rekla da nama nislo te imena všeč, pa še kar..... Meni pa to ni všeč. Imela sem vsega dost. Otrok bo najin in midva mu bova dala ime. Je blo že v prvo za fantka tko, da sva si premislila zadnji mesec. Se zdej lahko zgodi enako. Za punčko pa že od začetka nisva spreminjala.

pa pa

(odgovor članu aradej)
Neposredna povezava do sporočila: 2760
9.2.2008 15:53:59   
Vilika
Ojla!
Tudi jaz se malo bojim rezultatov nuhalne, po drugi strani pa komaj cakam torek da vidim mini dojencka in upam na najboljse.
Naty13 - NS imam pri pusenjaku - ob 17.00.

Danes sem tudi jaz imela ogromno energije in sem se zlo potrudla pri kosilu (tako dober krompirjev golas za prste polizat, pa juhica pa palacinke s cokolado - njammmi).
Me je pa takoj po kosilu seveda zmanjkalo za 1 urico in sedaj sem v fazi prebujanja user posted image .

Glede imen - jih imam jaz trenutno prevec, sploh za puncko in se nismo nic izlocali... to se pride. Pa za spol tudi ne zeliva izvedet do zadnjega, jaz bi malo bolj fantka, mojuser posted image pa malo bolj puncko.

Cavcek!

Na sončni dan sva dobila svojega sončka Vida

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 2761
9.2.2008 15:56:16   
Erin
IZVIRNO SPOROČILO: aradej

Zanima me če ima katera podobne težave, v spodnjem delu trebuha me že par dni boli, včasih bolj drugič manj pa še skoraj non stop na WC. Pokonc ne morem bit dolg imam občutek da bo vse dol padl, če pa sedim me vse tišči, pri ležanju pa komaj najdem položaj pa še to za kratek čas.Ob nenadnih gibih pa tako špikne da je za znoret.

Jaz imam iste znake..ne vem kaj je touser posted image user posted image user posted image Grem v pon k gin in jo vprašam, ok?

(odgovor članu aradej)
Neposredna povezava do sporočila: 2762
9.2.2008 15:56:59   
Erin
Naty in kaj bi bil Nejc če bi bil punčka?user posted image

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 2763
9.2.2008 16:31:47   
naty13
Lara bi bil nejc če bi bil punčka. Ampak zdej punčka ziher ne bo Lara, ker jih je čist preveč.

pa pa

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 2764
9.2.2008 16:32:49   
naty13
IZVIRNO SPOROČILO: Vilika

Danes sem tudi jaz imela ogromno energije in sem se zlo potrudla pri kosilu (tako dober krompirjev golas za prste polizat, pa juhica pa palacinke s cokolado - njammmi).
Me je pa takoj po kosilu seveda zmanjkalo za 1 urico in sedaj sem v fazi prebujanja user posted image .

Fajn kosilo. So se mi začele kar sline cedit. Palačinke s čokolado. Mjami.

pa pa

(odgovor članu Vilika)
Neposredna povezava do sporočila: 2765
9.2.2008 17:35:03   
sandra123
Vilika, midve sva pa zelo podobno kuhali danes, samo, da sem jaz namesto palačink naredila carski praženec (šmorn po štajersko)...
Punce, glede teh bolečin spodaj smo ja že ful debatirale, naj vas ne skrbi preveč, ponavadi so te bolečine zaradi hitrega širjenja maternice. Mene je nekajkrat zelo "štihalo", sem se ful ustrašila, kaj je narobe, pa mi je G rekla, da je to v nosečnosti čisto normalno, zaradi rasti otročka in maternice...Ne se toliko obremenjevati.

Lp, Sandra

(odgovor članu Vilika)
Neposredna povezava do sporočila: 2766
9.2.2008 17:46:57   
Maja T.
Hojla punce!

Nell draga, držim pesti zate user posted image user posted image user posted image , sicer pa ti je Lunica zelo lepo napisala. Vse bo ok boš videla, user posted image user posted image user posted image .

Sayuri, kaj tebe to tako muči, punce dajmo se pogovoriti s Sayurinimi user posted image user posted image , da je že čas, da njihova mamica začne polno uživati user posted image , user posted image user posted image user posted image .

Erin in Aradej mene je tudi noro špikalo, včasih je bilo ko user posted image . Jaz sem odkrila delni vzrok za špikanje... Kaj imata mogoče probleme s prebavo? Jaz sem jih imela, sploh ko sem začela jemati železove tablete proti slabokrvnosti, včasih mi je šlo na user posted image , tako me je špikalo. Sem začela piti vodo, v katerem sem namočila suhe slive, res pomaga za prebavo. Mene je po parih dneh skoraj prenehalo špikati in prebava se mi je lepo uredila.

Naty jaz sem si pa privoščila tvojo user posted image popoldan in je zelo pasala. user posted image user posted image user posted image

Neža to pa je fora, da si želela user posted image za spol, pa ti je G. povedala, večina nas, ko si pa želi vedeti, pa so se naši user posted image pridno skrivali, hmmmm user posted image user posted image user posted image ... Čestitke za user posted image .

Punce, prstani so kooončno kupljeni. user posted image Renatka hvala, sva šla h Grabušniku in so res cenejši prstani kot pri Zlatarni Celje in zelo so lepi, pa še prijazno sva bila postrežena in sva se kar odločila. Ne da se nama več hodit okrog, pa še glede na Zlatarno Celje sva prišparala cca 100 EUR, jeeeeeuser posted image user posted image user posted image . Sta iz belega zlata, jaz bom imela noter še briljantek.

user posted image user posted image user posted image za vse odlično opravljene Ns in GP in za jutri user posted image user posted image user posted image novi skupini za NS in GP, uživajte, zelo je fajn...

Lep vikend, nam so te tri dni geodeti merili zemljišče za hišico, bila sem glavni nazorni user posted image user posted image user posted image , tako da gremo jutri na parcelo malo uživat, si pišemo v ponedeljek.

Vse avgustovke, bodite v sončku user posted image user posted image user posted image

ZARA - 08.07.2008

Nemogoče pomeni le, da vam bo vzelo nekaj več časa, kot ste načrtovali

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 2767
9.2.2008 18:08:40   
Maja T.
joj skoraj bi pozabila povedati lepo novico, kri se mi je popravila user posted image user posted image user posted image , železo imam celo nad spodnjo mejo, to sem vesela, železo pa moram še naprej jemati 

ZARA - 08.07.2008

Nemogoče pomeni le, da vam bo vzelo nekaj več časa, kot ste načrtovali

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 2768
9.2.2008 20:11:08   
Jelenche
oj punce,

končno se lahko tudi jaz oglasim. Namreč me je skrbelo, če bom sploh prišla do nuhalne. Ampak nuhalno smo dali čez in je HVALABOGU vse ok! srček bije,  NS=1,6, RISK =1:6106.
Tako da je rezultat celo nekoliko boljši kot pri mojem prvorojencu Filipu.
aha, spol se ni videl, bomo pa vprašali user posted image  na morfologiji v 20 tednu.
Naslednji pregled pri G imam 21.2.
Sicer se jaz počutim zelo dobro, nobenih slabosti, nobenih težav. Pa tudi če bi kaj imela od tega, ne bi mela cajta počivat, Filip je star 7 mesecev in ni počitka!!! user posted image   user posted image
No tudi v prejšnji nosečnosti nisem imela težav z bruhanjem oz. slabim počutjem. Imela sem pa sladkorno in jo bom zdaj garant spet fasala. Pa nič hudega, vse se preživi.

Erin res vse pohvale za seznam in tiste linke,.. zelo lepo in domiselno narejeno.

Sicer vidim da jamrate da vas spodaj boli. Mene tudi boli, včasih imam občutek da so to jajčniki, včasih me vse neki boli tam spodi,.. ampak načeloma se maternica razteza, oz vezi ki jo držijo. In naj ne bi bilo nič hudega. Jaz sem v prejšnji nosečnosti celo malo zakrvavela, pa tudi ni bilo hujšega. (pravijo da lahko malo zakrvaviš, ko naj bi bil tvoj čas za menstro)

no kaj naj še povem, verjetno bom bolj malo z vami, (Filip pač user posted image ) ampak bom sigurno poročala ko pridem s pregledov.
Sicer sem še sveža in se spomnim skoraj vse iz prejšnje nosečnosti, tako da vem kaj me čaka.

sicer pa otroka že čutim, seveda čisto narahlo in samo včasih. Če se prepognem in ga potlačim, takrat negoduje. user posted image  Tudi na nuhalni je beba brcnila v UZ, se je G kar nasmejala
načeloma se v 2 nosečnosti prej čuti. No pa tut angelsounds imam, da srčka poslušam. (mi je prijateljica posodila)

aha še moji podatki
G mi je dala rok 17.8., a mislim da se je zmotila za en dan, vsaj glede na kalkulator na netu, ki kaže 16.8. Pa takrat je full hitela, ker se je delovni čas že končal, pa je mogla še mene pogledat.
sicer 3 nosečnost, a samo 1 porod do sedaj. stara sem 27 let in rodila bom v Ljubljani. Zaenkrat ne vem koliko sem se zredila. Aja, pa še ime, če bo punčka, bo Katarina, mogoče tudi Ksenija. Za fantka se moram še izborit user posted image

No to je moje izčrpno poročilo user posted image

LP vsem

Morja ne moreš prečkati, če le zreš v vodo

R. Tagore

(odgovor članu Maja T.)
Neposredna povezava do sporočila: 2769
9.2.2008 21:52:19   
K_a_t_j_a
Tudi jaz imam že per dni bolečine v sp. delu trebuha in res upam, da se samo širim. Poleg tega sem začela še krvavet iz dlesni. Danes zjutraj, ko sem se zbudila sm imela celo malo krvavo ustnico.user posted image Pa na veliko šmrkam.
Maja T. user posted image user posted image user posted image za poročne prstane in izboljšanje krvi.
Julijka Lunica tebi pa čestitke za lepe novice iz AC! user posted image user posted image user posted image
Jelenche tebe pa že res dolgo ni bilo tukaj gor user posted image . Pa že res čutiš gibe? Tako hitro?user posted image  
user posted image user posted image user posted image za lepe rezultate in NS! Oglasi se še kaj!user posted image

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu Jelenche)
Neposredna povezava do sporočila: 2770
9.2.2008 22:31:04   
Jelenche
uuuu komi sem si avatar urihtala, za **** so te slikce, k jih je treba pomanjševati.

K_a_t_j_a, jaz mislim da je res to to. Res je da se neumno sliš, samo mene ne bo noben prepričal da ni. G mi bo rekla da je to moja prebava, k da jaz ne vem kako se mi čreva oglašajo. user posted image

Sicer sem pa možu skoz težila da sem noseča, kakšne 3 tedne po porodu, (pa sploh še nisva imela spolnih odnosov takrat) sem rekla da neki čutim, in da to ni moja prebava. Na koncu je bilo verjetno da sem čutila maternico in vse organe ki so se mi spuščali nazaj ja na svoje mesto. He he he

aja, men začudo ne teče še iz nosa,... v prejšnji user posted image  mi je skoz teklo (pa nisem bila prehlajena), krvavitev iz dlesni je tudi normalna za user posted image , mogoče ti bo pomagala bolj mehka zobna ščetka, pri meni je delovalo.

aja, mam pa full toka,.. te dnevni vložki mi grejo toook na živce. Ampak kaj čem no, se bom že potrudila.

user posted image

še nov ticker si dodam za nosečnost, pa sem opravila.
Filip itak spi, in namesto, da bi jaz počivala, se kle gor zajebavam z avatarjem user posted image   user posted image   user posted image

hehehe
pozdravček

Morja ne moreš prečkati, če le zreš v vodo

R. Tagore

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 2771
10.2.2008 8:47:50   
sandra123
Dobro jutro, pa sem spet prva vstala. Že pridno pijem kavico, vam jo pošiljamuser posted image user posted image user posted image user posted image in vas lepo pozdravljam. Kaj bi dala, da bi lahko še malo poležala, pa tale moja princeska kar noče spati dlje kot do 7.30 user posted image , tako, daa bom zdajle začela kar kosilo pripravljati - goveja juhca je že v pripravi, potem pa še možek odhaja na službeno pot za 4 dni in ga je treba spakirati. Spet bom user posted image kot dež...ah, ti hormončki!!!!
Se popoldan kaj slišimo.

Lp, Sandra

(odgovor članu Jelenche)
Neposredna povezava do sporočila: 2772
10.2.2008 8:47:52   
Julija08
Jutro punce, user posted image

končno je tud men RR začela delati doma, pojma nimam kaj je bilo narobe.

No, jaz sem si kupila AngelSound in že slišim srček. user posted image user posted image user posted image Ampak nisem prepričana, da je to otrokov, ker je ful malo udarcev (cca. 90/min). Ali je možno, da na trebuhu slišiš svoje srce, ker se mi zdi že malo kmalu, da bi se že dojenčkov slišal?

Drugače pa vse po starem. Čestitke vsem za lepe rezultate na NS, jaz jo imam tudi ta teden. Komaj čakam!! Še prej pa imam GP. Upam, da bo vse OK.

Vidim, da ste ve že pri imenih za dojenčke. Pri nas zaenkrat kaže, da bo punčka Julija, fantek pa Tristan. No, nekaj v tem smislu, nimam nobene pametne ideje. user posted image user posted image

Aja, pa še nekaj me zanima. Ali je lahko kaj narobe, ker večkrat na dan svojo user posted image  dvigujem. Namreč ko greva ven v tem vremenu pride nazaj taka kot user posted image . In zato jo moram vsakič dvigniti v banjo in ji oprati tačke. Ima pa cca. 20 kg.

Uživajte v tem čudovitem vremenu, jaz bom šla zdaj na en dolg sprehod z mojo user posted image .

(odgovor članu Jelenche)
Neposredna povezava do sporočila: 2773
10.2.2008 10:22:54   
aradej
Hvala sandra za user posted image  sem si jo privoščila z mlekom (veliko mleka) pa še malo smetance.

Včeraj sem opazila da sem na 200 sedaj štartam na 100.
Kako čas hitro teče.

Moje kosilo je že napol narejeno.Juhica že kuhana samo še krompir in meso pa bo kosilo,popldne pa upam na nekaj sončka in na kakšen izlet.

Lepo se imejte in lep sončen dan

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 2774
10.2.2008 11:18:59   
nell
Pozdravljene punce!

Sandra123 - hvala za kavico...vsaj tole virtualno si lahko privoščim, sicer mi kava zelo diši, ampak dol je pa ne spravim.

Js danes zelo aktivna, je tudi mene prijela delovna vnema...smo končno napeljali vso elektriko po kuhinji, dnevni in na hodniku, ostale sobe so jo imele že prej, priklopli tud stekokeramično ipd. in pol je blo treba pa vse posprvit in prebrisat ipd. Zdej pa tok nobl, da sm js in seven heven..heheh. Sva si pa z mojimuser posted image na hitr premislila in se bova prvo spravila kopalnico zdej poštimat, ker kuhinja je že skor čist funkcionalna, sam ploščic na pultu še ni...tko da se nič kej ne spremeni, če dama ploščice čez kake 3 mesce tja gor. Jupiiiii, js bom mela WC v svojmu štuku, mi nau več treba en štuk nižje. Ja najina mansrada se spreminja v dom.

Nič pikice pokice bodite v sončku, js danes sigurno bom, ker grem obiskat mojo omiko, ki ima rojstni dan.

Življenje je čudež, vsak dan znova!

(odgovor članu aradej)
Neposredna povezava do sporočila: 2775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.