Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Taly Dejte nehajte tolko pametovat o teh stanovanjih no. Socialni problem že kar nekaj časa ne dobi kar tako stanovanja. Ker bit občine je, da podeli čimmanj subvencij. Februarja sva dobila neprofitno stanovanje, pa sva zanj čakala dolgih 7 let. Darja, če želiš ti po pošti pošljem pogoje, pod katerimi so bili razpisi, ali pa še bolje, da vidiš kdo vse ima prednost. Tudi plačilne liste sva morala tudi midva podati zraven vseh papirjev. Otrok ti prinese samo dodatnih 15 točk. Razen seveda otrok s posebnimi potrebami. Takrat imaš prednosti pred vsemi. Pa še to, če je stanovanje v pritličju. Socialna stanovanja (neprofitna) se je včasih dobilo po tako simpl varianti, zdaj ni šans. Govorim za celotno Notranjsko. Nikjer nisem napisala, da je enostavno priti do neprofitnega stanovanja. V Ljubljani sem vsako leto kandidirala zadnjih 9 let. Samo letos nisem. Pa nisem dobila stanovanja niti takrat, ko nas je 5 živelo na 17m2 brez vode in ogrevanja. Zakaj? Ker je na voljo npr. 200 stanovanj, prosilcev je pa 1500. Jaz sem bila na 400-tem mestu (takrat), kar pomeni, da jih je bilo 399 še bolj "v pizdi", kakor sem bila jaz. Oz. so svoje stanje vsaj tako prikazali. Jaz nisem imela možnosti goljufati (pa bi, če bi lahko - za stanovanje zagotovo) in zato sem izvisela. Letos vloge nisem oddala, ker nima smisla - hišo imam (čeprav samo najeto) in 2 službi sta pri hiši. Izvisimo kakor kuhan špagetek. Kdo ima prednost, vem na pamet, ampak kaj, ko je takih (z enakimi razmerami, kakor npr. ti) še 20 ali več. In si spet v vrsti. V Ljubljani ti otrok "prinese" več kakor 15 točk, pa še cel kup drugih kategorij je, ampak VEDNO se najdejo ljudje, ki dobijo te dodatne točke v isti kategoriji in ki jh dobijo več, ker imajo npr. enega otroka več, ker 2 leti dlje kakor ti živijo v občini, ker imajo 100€ manj dohodka in podobno. Če imaš srečo, potem po 5-10-ih letih prideš do stanovanja, vendar še to samo pod pogojem, da nabiraš točke iz prejšnjih razpisov in da se celih npr. 10 let tvoje stanje ne spremeni. Oprostite, prosim, ampak TOLIKO mi pa spet ni do neprofitnega stanovanja, da bi 10 let namerno životarila ali celo poslabšala svojo situacijo, da bom pa potem dobila tistih 50m2, katerih nikoli ne bom lastnica in bom potem še vedno plačevala zanje. Na-a... raje sproti delam na tem, da smo vedno na boljšem, tiste svoje zidove pa naj si država lepo nekam vtakne.
|