nicnic -> Se sploh splača hodit v službo? (14.11.2007 10:46:11)
|
Spodnja tema koliko zaslužite mi je dala povod za to pisanje, ampak sem raje odprla novo temo. Plače so za en drek v primerjavi z vsemi stoški in hrano. Vse se veča, le plača ostaja ista. Ampak to je že druga tema. Ko sem delala na izobraževanju za brezposelne so mi nekatere rekle, da se jim ne splača it delat, ampak je dejansko res tako. Plače imaš 600 € (nimajo vsi VI, VII,...), kar ti pripada za potne stroške itak porabiš, kar dobiš za malico je zgolj simbolična vsota ali pa si anoreksičen, če prideš skoz s tem. Plačuješ varstvo - vrtca itak ne dobiš (jo, pa v isti vasi dobijo dve lažni mati samohranilki), vasrtvo te pride cca. 200€ na mesec - imaš dva otroka, torej 400€. Torej imaš "čistega" od plače 200€. Pa niti sličajno ne smeš v roku 100 let bit še kdaj noseča, drugače... In po vrh vsega padeš na rit, ko imaš za plačat ohoho dohodnine, ker v firmi niso pravilno odvajali. Pa poglejmo z drugega vidika. Si doma, prijavljen kot hišna pomočnica, otroka imaš doma, si kmalu omisliš še enega, mogoče pa že imaš dva. Nadomestilo za porodniško + otroški dokladi so tam okoli 200 €, kakšen spretnež bi dobil še kakšen evro več - kot hišna pomočnica dobiš več (od nadomestila za porodniško). Ali pa imaš veze, te zaposlijo za toliko časa pred nastopom porodniške, da fajn porodniško dobivaš. In sedaj se jaz sprašujem - se mi res spalača hodit na šiht? Za unih 200 €, regres, ki jih dobiš? Ali pa ostati doma in dobivati teh 200€ in počakati,da je/sta/so otroci stari 3 leta in jih bolj mirne duše pustiš nekomu v varstvo? In pol se mi bo Janševa vlada hvalila, da so oni zaslužni za tako rodnost (ki je res ampak čisto slučajna zadnje leta večja). Kdaj in kje?
|
|
|
|