|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako kuhate segedin?
13.11.2007 15:51:00   
Raho
Da slišim, če dealte kaj drugače kot jaz...

Še vedno smo namreč predvsem na segedinu pa bi rada preizkusila kak drugi recept.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako kuhate segedin?
13.11.2007 16:34:55   
total
Si mi lušte naredila,jaz ga obožujem in ga še nisem sama nikoli delala,bom pa probala sam recept bi mela...user posted image

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako kuhate segedin?
13.11.2007 17:01:22   
srki
Čebulo in meso pražim skupaj, kar nekaj časa, da se meso zmehča. Vmes zalivam z vodo, toplo. Dodam papriko, lovor, poper. Ko je meso že skoraj gotovo, vmes stresem še zelje, zalijem z vodo, malo pomokam, da se zgosti. včasih kot dodatek dam še malo fanta. To je vsa umetnija.

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako kuhate segedin?
13.11.2007 17:52:10   
Balonchy
Isto kot Srki,toda brez moke in fanta + pred koncem malo žličko paradižnikovega koncentrata. Mi imamo vse stvari rajš "na rdeče" - se pravi, da dodajam paradižnik. user posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako kuhate segedin?
13.11.2007 17:56:34   
Barbs
Spražim veliiiko čebule . Jo solim, da se razpusti in ne porjavi. Ko postekleni ( mater, kaj se rima vse touser posted image  ) dodam na kocke narezano govedino. Lovorjev list, česen, peteršilj, zeleno, baziliko ( kar mi pade pod roke, sam klinčkov in cimeta neuser posted image ) aja, pa rdečo papriko, pa mal mešam, pa vmes grem na RR, pa mal z vodiko zalivam, pa grem  mal na RR ( najboljše je, če se to ponavlja v nedogleduser posted image ) Potem se spomnim, da kuham segedin in stresem not kislo zelje. Pa na suho mal pražim, pomešam, mal zalijem ( moke ne uporabljam.... ker ima moj mož predsodke glede tega , ti se pa tudi zdaj ne preveč hecat z moko, ker si nosečka in te bo potem pekla zgaga) ...potem dodam čisto malo na kockice narezane slanine ( male kockice) in en brizg paradižnikove mezge in spet mešam, pa grem na RR, pa v službo pošljem kar moram do takrat nardit,  potem zalijem z vodo... dodam jušno kocko, pa čakam, kako bo zgledalo. Če sem bila pridna in sem dala res veeeeliiik čebule, potem se do konca skuha samo od sebe... Če sem bila bolj lena in se mi vidi vodeno, pa vsujem not mal pšeničnega zdroba ( ne moke!!!! ) ...


In potem postavim korito na mizo, pa taveliko šeflo, pa obvezno en jelenov črni hleb ( zadnje cajte navijajo za krajcarja, najboljše je pa itak, ko je na obisku nona, pa speče domačega).

Dober tek, Rahouser posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako kuhate segedin?
13.11.2007 18:07:55   
CatJa
Kot srki, vendar brez fanta, na koncu dodam še kislo smetano.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako kuhate segedin?
13.11.2007 21:12:39   
totimato
IZVIRNO SPOROČILO: CatJa

Kot srki, vendar brez fanta, na koncu dodam še kislo smetano.


Jaz sem fant. Na začetku dodam ženo in ona vse uredi. user posted image

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako kuhate segedin?
13.11.2007 21:41:23   
NevenkaP
IZVIRNO SPOROČILO: srki

Čebulo in meso pražim skupaj, kar nekaj časa, da se meso zmehča. Vmes zalivam z vodo, toplo. Dodam papriko, lovor, poper. Ko je meso že skoraj gotovo, vmes stresem še zelje, zalijem z vodo, malo pomokam, da se zgosti. včasih kot dodatek dam še malo fanta. To je vsa umetnija.


Enako, samo brez moke in fanta. Dam pa malo mlete kumine.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako kuhate segedin?
14.11.2007 10:13:59   
pajčolanka
jaz pa prepražim čebulo, nato dodam meso, popražim toliko da spremeni barvo, dodam zelje, zalijem, dodam papriko v prahu, paradižnikovo mezgo, lovor, vegeto, poper, ena dva stroka strtega česna-se mi zdi, potem kuham do mehkega, zalivam vmes, na koncu zgostim tako da moko in vodo zmešam skupaj ter primešam zelju. 

(odgovor članu NevenkaP)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...




Popoldanske aktivnosti
binyy

Ali vaš malček (od 4.leta dalje) obiskuje popoldanske aktivnosti,tečaje,...

da, plesne, telovadbo,... (33%)

da, pravljične urice (5%)

da, tuje jezike (7%)

ne, je se premajhen (32%)

ne, ker ni zainteresiran (7%)

ne, ker nimamo finančnih sredstev (16%)


Število vseh glasov: 178

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!