Barbs -> RE: Kako kuhate segedin? (13.11.2007 17:56:34)
|
Spražim veliiiko čebule . Jo solim, da se razpusti in ne porjavi. Ko postekleni ( mater, kaj se rima vse to[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ) dodam na kocke narezano govedino. Lovorjev list, česen, peteršilj, zeleno, baziliko ( kar mi pade pod roke, sam klinčkov in cimeta ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ) aja, pa rdečo papriko, pa mal mešam, pa vmes grem na RR, pa mal z vodiko zalivam, pa grem mal na RR ( najboljše je, če se to ponavlja v nedogled[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ) Potem se spomnim, da kuham segedin in stresem not kislo zelje. Pa na suho mal pražim, pomešam, mal zalijem ( moke ne uporabljam.... ker ima moj mož predsodke glede tega , ti se pa tudi zdaj ne preveč hecat z moko, ker si nosečka in te bo potem pekla zgaga) ...potem dodam čisto malo na kockice narezane slanine ( male kockice) in en brizg paradižnikove mezge in spet mešam, pa grem na RR, pa v službo pošljem kar moram do takrat nardit, potem zalijem z vodo... dodam jušno kocko, pa čakam, kako bo zgledalo. Če sem bila pridna in sem dala res veeeeliiik čebule, potem se do konca skuha samo od sebe... Če sem bila bolj lena in se mi vidi vodeno, pa vsujem not mal pšeničnega zdroba ( ne moke!!!! ) ... In potem postavim korito na mizo, pa taveliko šeflo, pa obvezno en jelenov črni hleb ( zadnje cajte navijajo za krajcarja, najboljše je pa itak, ko je na obisku nona, pa speče domačega). Dober tek, Raho[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|