ninocka
|
Davana, samo da je zdaj s tvojim sonckom vse OK martita, kako si se pa potem peljala? V prtljazniku, na zadnjem sedezu Ruben pozdravlja Majo, pa poslji mi na ZS tvoj mail, da ti posljem slikico tebe in Maje iz porodnisnice Pa cestitke za 1 mesec zirafa, ze ene parkrat sem ti hotla napisat, da sem jst mela za puncko tud izbrano ime Izabela oz. njeno razlicico (Isabel). Je pa tvoja pupika tak lep cukrcek jooly, jst ma tud doma storkljo, sem ga vceraj probala dat v njo (brez navodil, kr neki po svoje), pa ni bil lih najbolj navdusen. Sem jo mela doma ze pri Evanu, uporabla sem jo pa natanko 2x, ko je bil star ze ene 4 mesece...pa tdu ni bil lih neki ful blazno navdusen nad njo. No, hotla sem povedat, da tud razmisljam, da bi jo dala v uporabo, samo navodila se rabim nayya, jst sem mela spinalni CR, pa je blo ful OK - se mi je zdel kot neke vrste "lazni" naravni porod. Pa takoj sem vidla soncka, pa nisem bla se 2 dni vsa zblojena (kot po prvem CR, ko sem mela popolno narkozo). Kako bos pa v drugi nosecnosti - mala naravni porod al CR? (sej mogoce mal prehitevam ). Men je G v porodnisnici reku, da je blo prav, da sem se odlocila za CR, ker sem mela ful tanko maternico in da bi mi lahko po vsej verjetnosti med naravnim porodom pocila. Da pri naslednji nosecnosti (ce bo), pa niti ne bom mogla donosit, ampak bo CR ze v kaksnem 36 tednu zaradi tega. Pa nas Ruben je povrh vsega bil se kao 3 tedne prehitro rojen - je povedala P, ki je bila zraven po porodu, ker je mel se ful tiste bele snovi na sebi. Sliva10, mi mamo tud ful probleme s kupcki - ce ga ne podre je al vse ok, al pa mi bruhne, ce ga pa podre, se mu pa kolca, pol je pa OK al pa bruhne...tko da sploh ne vem, kaj naj nardim. Se mu pa vcasih zacne kolcat, se preden do konca poje potepinka - men tud prvi ni in ni hotu zagrabit, pa noben nastavek ni pomagal in nic. Sva se v bistvu ze nehala dojit, po 1 tednu sem pa spet probala, je pa lepo zagrabu. Sem pa jst uporabljala flaske od Nuka, ker so njihovi cuclji oblikovani po bradavici, pa tud luknjico imajo (ce flasko polozis) na zgornji strani (oz. ob strani cuclja), tko da mora otrok kr mal vlect, da dobi mleko. Ker pri aventovih (luknjica zgoraj na cuclju) se mi zdi, da flasko samo obrnes in kr tece. No, nam je takrat to pomagalo. krcki - jst sem pri Evanu preventivno (ker smo se dodajali) kupovala tisto vodo za dojencke, pol sem jo pa prekuhala s kumino (baje je dobra proti krckom), Ne vem sicer koliko je to pomagalo, ampak krckov nismo imeli. dojenje - mi se tud se kr trudimo in trudimo. V soboto mi je po dojenju vse zbruhal inpol je bil spet tolk lacen, jst pa cist prazne joske in sem mu dala dodatek. Zadnje 2 dnije ful nemiren po vecernem dojenju in kr noce zaspat, ce mu hocem dat dodatek, pa ga noce - raj bi se dojila, ampak mene pa tud tolk bradavice bolijo Sem se zacela ze resno sprasevat, ce je vredno Seveda niu lepsega, kot gleat tist zadovoljen obrazek, ki smoka na mojih prsih, ampak po maratonskih dojenjih, bolecih bradavicak in prsih (24h/dan), pri bolecinah, ko se mi dela mleko, na koncu pa niti ne vem al je sit al ni in mu moram dat flaso, se res sprasujem, a se sploh splaca vztrajat? V tem trenutku bi mi blo dejansko lazja dat flasko in imam mir (psihicni in se tko). Sej verjetno, ko ti dojenje enkrat stece, je potem res lazje, samo zdej...ne vem, no...ce bo pr nam to se kr trajalo, bomo s tem dojenjem zakljucili, pa ceprav se mi srce trga ob tem dodatek - vidim, da imate bolj ali manj vse Novolack. Sem zadnjioc brala na RR, da ga baje prodajajo tud v Hardiju in da je ful cenejsi kot v drogerijah mozoljcki - mi jih mamo tud, je kot en pubertetnik Drugace imamo pa mi danes 1 mesec. Sploh ne morem verjet, kolk je slo tole hitro Na splosno je pa kr priden, redi si (v torek ga je prisla patronazna stehtat in je imel 3850 g), kaka in lula, pa mal joka in mal bi se nosu, pa crkljal. Ponoci spi (razen zadnje 2 dni ga neki svira - pred spanjem), kopamo se vsak dan, na sprehode hodimo pa bolj tko, ko je tako smotano vreme. Prerastel je ze nekaj oblekic, naslednji teden (4.12) imava pa prvo posvetovalnico, pa bomo vidli, kaj bodo povedali.