ninocka
|
Dober vecer, dons ne bom tolk dolga (se opravicujem vsem mojim zvestim bralkam), ampak samo na hitrco neki napisem. Danes sem bla z malim v BTCju, sem sla z eno kolegico na kavo v Areno in sem bla zmenjena se z eno drugo kolegico, ki je drugac oktobrka, ona je bla pa zmenjena z oktobrkami (a sem zakomplicirala ) V glavnem, ze DRUGIC sem bla na srecanju oktobrk, z vami cvekami in vasimi bebicami pa sploh se ne (mislim zdaj, po rojstvu). Grozota, vam recem Drugace pa nas ze 3 noci neki ne spi - v soboto in nedeljo se je zbudil ob 1:30 in se dojil do 5:30, pa zvijal ga je (krcki?), tko da sva v nedeljo sla ven iz spalnice, da ne bi prevec mojga motila. Ob 5:30 je pa samo dol padel in zaspal. Dons je blo pa mal boljs - smo bli v polbudnem stanju samo od 3:15 - 6. Sem bla pa prejsnji teden ze ful zmatrana, ker je uspavanje mojih dveh sonckov trajalo do 4 ure - Evan sicer ni problem, smo v 1/2 fertig, Ruben je bil pa....pa bi se dojil, pa neha pit in zacne jokat in ful isce josko, jst mu jo tlacim v usta, on jo histericno mece ven in potem jo se bolj histericno isce...zacaran krog, men je slo ze tko na jok...Pol pa pride v cetrtek na obisk kolegica s tamalim (star je 10 mesecev, pa tak mali soncek) in jst ne vem, kaj je Bor povedal Rubnu, ampak je Ruben zvecer zaspal v 15 min in spal celo noc. Prvic po ne vem kolkem casu sem dejansko mela vecer zase in sem lahko neki v miru pogledala na TVju IZVIRNO SPOROČILO: Ilije sam naš večerni obred se lahko včasih tud mal zavleče, odvisno od tega kako dolgo se hoče Ajda dojit (nemalokrat tudi uro ali dlje ) sva pa vedno pred tvjeme tak čas, tko da mi ni preveč dolgčas A pol nisem edina, ki se med dojenjem dolgocasi? Casovno trajanje sem itak zgoraj opisala, sem pa opazla, da rabi nas kar mir med dojenjem. Ce je prevelik sunder, zacne jokat in neha jest... IZVIRNO SPOROČILO: Ilije se mi zdi, da je tudi pri nas čutiti vpliv lune, Iris namreč celo noč neki čveka v spanju, Ajda pa že dve noči zapored potrebuje dodaten obrok (sej mogoče je pa samo poskok v rasti) S tem se tud jst tolazim, da ma spet kaksen poskok v rasti, sploh ker se podnevi doji tud na cca. 2 uri... vanja - ja, to so ti piskoti, samo jst jih do Rubnovega rojstva nisem marala, zdej jih pa pojem 1 paketek na dan... hojica - NE, niti ne posedanje, niti ne postavljanje na nogice, niti ne vodenje za rokice, da bi ga (kao) prej naucila hodit. Evan je vse stvari osvojil sam, sicer res ni sedel ze pri 6 mesecih, je pa zato pri 8 zelo stabilno in je v 1 tednu osvojil sedenje, kobacanje, stanje in se prehod iz sedecega polozaja na kolena in da se sam usede. Shodil je pri mal manj kot 13 mesecih (oz. takrat sem mu jst priznala, da je shodil), s tem da ni nikol padel, vsako stvar zna pravilno ocenit in predvidet. In ce zdaj slucajno pade, se zna tud pravilno ujet. Ko je prisel v vrtec, je rekla vzgojiteljica, da je najboj stabilen otrok in da edino njemu zaupa, da se ne bo poskodoval med igro, pa je med najmlajsimi v skupini. ceveljcki - jst sem jih kupila Evanu, ko se je zacel plazit (poleti), ampak je mel ene sandalcke od H&M, so mele bolj mehek podplat (ble so pa ful super). Zaceli smo s st. 16, pri 1.5 letu je mel 19 - 20, zdej smo pa na 23. Nima lih ful velike nogice. dnevno spanje in nocno uspavanje - zaenkrat se nobenga ritma, razen zjutraj je vedno isto, da potegne s spanjem do cca. 11h. krst - ne bomo dali krstiti, jst tud nisem, ce bosta mela kasneje zeljo, se lahko komot data uhancki - jst sem jih odbila pri 1 letu, so pa to moja najljubsa razvada (poleg torbic, denarnic, lakov za nohte (jih imam okrog 150 ) in kulijev). Scuba - srecanje 1.2. al 2.2 jst ne morem, ker sem na smucanju a lahko prestavmo? Sem pa predlagala Kolosej (al pa Arena), ker dopoldne ni ljudi in je tud moznost okuzb manjsa. Za stajico pa poglej v Neckermanovem katalogu Dojencek al pa ne nemskem ebayu jih bos ful nasla (pri nam lih niso te lesene ful aktualne). Ce mas moznost, si jo pa raj od koga sposodi, ker se zna zgodit, da ne bo Lana nc not - vsaj pr nam je blo tko, da je bla pol skladice za igracke. Nayya, jst ti tud pripeljem obadva skrata v varstvo. Samo ne vem s cesa se bo tale tvoj vrtec financiral, ce bo(m)jo skor vse pri tebi zaposlene OK, zdej moram pa koncat, ker drugace sem ze spet napisal novo poglavje Aja, se to vam moram povedat - Ruben se je vceraj tko smejal, prav ta pravi smeh je mel. Pol sem se pa se jst zacela in pol on se bolj... Ko sem rodila Evana in ko sem ga imela v narocju in gledala njegov obrazek in rokice in nogice, sem razmisljala, kako bom sploh lahko imela drugega otroka tako rada, kot imam njega. Da bo to popolnoma nemogoce, ker moje srce in ljubezen pripadata samo temu malemu bitjecu. Da mu tega ne morem vzeti in ljubezni kar delit z nekom novim. Zdaj, ko gledam Rubna in njegov obrazek, ki mi je tako znan, ampak tako drugacen, pa njegove male rokice, ki se oklepajo mojega prsta in njegovega pogleda, ki mi govori, da me obozuje, ne morem verjeti, da sem sploh kdaj lahko dvomila, da ga ne bom imel tako rada kot prvorojenca. Obadva sta moja najvecja sreca, prva misel zjutraj in zadnja misel zvecer je namenjena njima. Obadva sta tocno taka, kot sem si ju predstavljala, obdva sta najlepsa, najboljsa in MOJA. Rada ju imam bolj kot vse na svetu (no, pa njunega ocka tudi), in za vse tri bi bila pripravljena v trenutku umreti. Srcki moji, rada vas imam - od tukaj, do Amsterdama pa nazaj :)