mamuška
|
Hojla! N, uno moje včerajšnje lajanje je na večer izbruhnilo do te mere, da sem mulca poslala brez večerje ob 19h spat, taščo pa nahrulila tako, da sem na koncu jokala sama, ona in še tamau Mulc pri 5-ih letih takod obro ve, koga, kje in kdaj se da nategovat, da čebo šlo tako naprej, jaz pubertete ne bom doživela Tašča pa "ja, no, ne no, šššš, ne to delat" v vedno istem jokastem tonu, tamau jo pa v glavo jebe, oprostite izrazu in se ji v glavo reži in dela TOČNO isto naprej, ne da bi uč gor dvignu. In po enem stotem "ššš, ne no!" in ko se je tamau še v 101. zadrlu na ves glas ob unem blesavem Nodiju, mi je vrglo jermen dol in sem se stulila najprej na mulca, pol na taščo in pol je bla štala! S tem, da sem že ves dan na debelo dol požirala, ker sta bila na obisku še moja starša in se je tamalmu dobesedno snelo, počel je take, da ga sploh ne bi poznala, če ne bi vedela, da je moj. Pa da se ne preklam z dvojnim pakiranjem ta starih, malo zamižim, ampak nekje pa le je neka mera. Pol sem seveda poslušala eno žalostinko na temo, kakšen zmaj sem, kako sem grozna, kako je otrok "prikrajšan, ker ne more v vrtec" - no, potem se mi je pa res odpeljalo in sem ji našlogala par resnic, med drugim tisto, da ona pride za 3 dni, mi nardi dar-mar, vlači D. po rokah in mi ga razvadi, da pol jaz ježa **** nadaljne 3 dni, da ga na red dobim, K. vse v rit vtakne, k riti in od riti znosi, uleže se ji na tla in ona cunje natika nanj - PAZI 5 (PET!!!!!!) let ima in jaz ga od 3. leta nikdar in nikoli več ne oblečem! - ,on pa zraven knjigo bere ali druge afne gunca, futra (!!!) ga, da se meni kar želodec obrača - če kaj rečem, pa vpričo mulca dobim nazaj da je "še tko mičken, pa še prihtr bo zrasu", tko da sploh ne govorim več nič, ker zdaj mulo že dobro ve, da pri meni teh for ni, pa amen. Da ima izdelkov, risbic, modelčkov, 5 x več kot vsi vrtčevski otroci, da zna 5 x več pesmic kot vsi vrtčevski otroci, da je bil do sept letos vsak dan na igriščih, da tekoče bere od 4. leta dalje, se vozi po 2 kolesih od 3,5 let - verjetno zato, ker je za tooooooliko "prikrajšan", ****o sunce, grrrrr! Pa servirala sem ji tudi, da če bi imela 3 čiste o vzgoji, bi vedela, da se NIKOLI pred otrokom ne negira drugega odraslega, pa če se še tako moti. Pred otrokom NE! Lahko pa kasneje, ko otroka ni več zraven, vse lepo poveš in razložiš. Pa še ene par stvari, tko da je pol ona šla pol ure za mulcem užaljeno spat. Danes zjutraj pa se je dalo celo konstruktvino pogovorit z njo, brez moje ihte, za katero sem se opravičila, in brez njene solzavosti. A je kaj zaleglo, ne vem, danes je blo 100% bolje, kot ponavadi in mulcu je čeljust dol padla, ker nona ni padla na običajne fore in je zaropotala, kot zaropotam jaz. Jutr gre - KONČNO!!! - domov, priznam, da mi bo odleglo in morda mi mleko ne bo čist izginilo od vseh psihičnih naporov in napetosti, zaradi česar sem še 5 x bolj besna, kot sicer. vem, da ni slaba ženska, da vedno z veseljem pomaga, tudi pazila je K. 3 leta, kljub 100 km, ki nas ločijo, samo zadnje leto se je razvadila, da pride za 3 dni 1 x na mesec, v tistih 3 dneh hoče nadomestit cel mesec, pretirava na celi črti, pol pa ona gre, trala-trili, za njo pa čista štala. Grrrrr!!!! Prav smilite se mi tiste, ki se še ubadate s krči. Scuba, daj poskusi črtat mleko in mlečne izdelke, pa ne za 2-3 dni, pač vsaj 3 TEDNE! Ampak moraš pazit, da RES v nobeni hrani ni mleka. Če pa ne dojiš več (ne utegnem čist vsega prebrat), poskušaj za kak teden dajat bodisi allernovo ali pa pregomin in boš videla, če bo kaj bolje. Lahko je neka blažja oblika neprenašanja, ki ni ravno alergija, otročku pa vseeno povzroča blazne probleme. Naš D. je za razliko od svojega brata strašno zadovoljno in nekomplicirano dete, če odštejem alergije. Medtem ko smo pri K vsi morali v pozor stat, da je on sploh kaj spal, tale spi, kamor ga vržeš, ne rabi ne miru ne tišine, ko je utrujen, ga zmanjka in amen. Samo upam, da bo tko ostalo, starejši brat je bil čisto nasportje. Noči lepo prespi, se sicer hrani na 3 ure ampak potem samo pade dol. Upam, da se zdaj, ko to glasno priznam, ne bo pokvaril Krst - ne vem, pojma nimam. Verjento enkrat maja, ko nm bodo sporstili "izolacijo". Tudi prvi je bil krščen maja, zelo verjetno pa bom za krst prosila mojega dobrega prijatelja, ki ej duhovnik in bomo nekaj nakombinirali izven uradni okvirov. Npr. kak krst v kapeli v Vratih ali kaj podobnega, bomo še videli. Punce, a je kera že naročila majice za dojenje od Strojanove? Jaz se še vedno nisem zbasala do tam. Kako ste zadovoljne? Kakšni so kroji? Veliki, majhni, kakšni so materiali? Aja, čiščenje jezička: jaz sem naredila tako, da sem 1 dcl vode dala eno kavno žličko sode, prevrela, namočila not sterilno gazo, jo ovila okoli prsta in podrgnila jeziček. Ne to delat na poln želodec!!! Po hranjenju mu dam vedno par žličk čaja čez, da si "spere" jeziček, pa vseeno nič kaj preveč ne izginja vse skup Mi imamo 8.1. že kontrolni UZ kolkov, 14. posvetovalnico pri 3 mes (groza, kam gre čas!!) , 7.1. pa bo naš DOminik imel čisto uradno 3 mes. obup, presneti čas, kam bezlja! No, tolk od nas, danes nisem kaj preeč konstruktivna, sem še vedno na pol besna.Konec tedna imamo še uradno praznoanje K-jevega 5. RD, z žurko za mularijo, samo upam, da bodo res prišli vsi zdravi, kot smo prosili na vabilih, če ne bom še tam grizla in praskala. Vsem bruhcem in krčkarjem eno mirno noč!